Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:21:59 GMT

سرلشکر صفوی: روابط ایران و عراق راهبردی است

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۴۴۱۲۹

سرلشکر صفوی: روابط ایران و عراق راهبردی است

سردار سرلشکر یحیی‌ رحیم صفوی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت سپهبد شهید قاسم سلیمانی در مسجد جامع تبریز، افزود: با وجود اینکه آمریکا در سال ۲۰۰۳ اقدام به اشغال خاک عراق به بهانه های مختلف کرد و میلیاردها دلار هزینه و بیش از  ۲۰ هزار کشته و زخمی روی دوست مردم این کشور گذاشت، اما امروز جهان مشاهده می کند که جمهوری اسلامی ایران به دوست نزدیک و استراتژیک عراق تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و عراق به هیچ عنوان برای آمریکا قابل هضم نیست، اظهار داشت: زمانی که این کشور جنایتکار اقدام به اشغال عراق کرد، هدف اصلی‌اش روی کار آوردن دولتی دست نشانده و مطیع آمریکا بود که این هدف با روی کار آمدن دولتی دینی و شیعی و به دست گرفتن پارلمان توسط دین مداران، خنثی شد.

سرلشکر رحیم صفوی، تقابل بین جبهه مقاومت و جبهه کفر از ۲۰ سال قبل را مورد اشاره قرار داد و یادآوری کرد: این تقابل بین دو جبهه همواره ادامه داشته است و تا زمانی که آمریکا در منطقه حضور دارد این مقابله همچنان خواهد بود.

وی اشغال عراق و افغانستان توسط آمریکا طی سال های اخیر را نمونه ای از درنده خویی و کشورگشایی این کشور خواند و گفت: با وجود اینکه بر اثر این تهاجم دو دولت هر دو کشور ساقط شد، اما این دو تحول بزرگ سیاسی منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران تمام شد و امروز این پیروزی در نفوذ نرم ایران مبرهن است.

سرلشکر صفوی بی نتیجه بودن حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا را مورد وثوق بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی جهان و حتی آمریکائی ها دانست و افزود: اینکه آیا راهبرد ایالات متحده بر اثر این حضور به پیروزی رسیده است یا راهبرد جمهوری اسلامی ایران، مقوله ای است که ذهن بسیاری در جهان را به خود مشغول کرده است.

وی ادامه داد: طی این سال ها آمریکائی ها که برای ایجاد دموکراسی، آرامش و آسایش در افغانستان و  عراق حاضر شده اند، آیا ارمغانی جز بدبختی، فلاکت و بی امنیتی و سلب آرامش برای مردم مسلمان این دو کشور داشته اند.

سرلشکر صفوی موفقیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا را ناشی از برکت خون پاک شهدا دانست و اضافه کرد: به برکت خون شهدای هشت سال دفاع مقدس، راه کربلا باز شد و به حول و قوه الهی با خون مطهر شهدای مدافع حرم و سردار قاسم سلیمانی راه قدس باز خواهد شد.

وی ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی را نشانه ای آشکار از استیصال و درماندگی رژیم جنایتکار آمریکا خواند و با بیان اینکه خون این شهید مظلوم و ابومهدی مهندس و سایر همرزمانشان موجب نابودی استکبار خواند شد، گفت: این اقدام شکست راهبردهای آمریکا در غرب آسیا را نشان داد.

فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موشک باران پایگاه آمریکائی ها در اربیل و عین الاسد توسط هوا و فضای سپاه را پاسخی ناچیز به اقدام تروریستی آمریکا ارزیابی کرد و ادامه داد: ترامپ دیوانه هرگز فکر پس لرزه های اقدام تروریستی خود در بغداد را نکرده بود و محاسبات آنها در این خصوص اشتباه بود.

سرلشکر صفوی از شهید قاسم سلیمانی به عنوان شهید بین المللی جهان اسلام و سرباز حضرت مهدی (عج) یاد کرد و گفت: این شهید والامقام تربیت شده ولایت فقیه، محصول سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دست پرورده دفاع مقدس و نماینده برحق و انقلابی منطقه غرب آسیا، لبنان، فلسطین و مدافع راستین آرمان های انقلاب اسلامی بود.

وی ارادات اقشار، طبقات و نحله های مختلف فکری، عقیدتی و سیاسی به شهید سلیمانی را نشانه ای از وفاداری ملت ایران به آرمان های امام راحل، شهدا و منویات مقام رهبری بیان و اضافه کرد: در این  زمینه نیز مردم مومن، متدین و ولائی تبریز بار دیگر خط شکن شده و پیشگامی خود را در دفاع از انقلاب اسلامی نشان دادند.

سرلشکر صفوی، اقدام بازاریان تبریز در تعطیل کردن فعالیت خود را اقدامی بسیار شایسته و مهم دانست و افزود: اینکه بزرگترین بازار غرب آسیا پس از شهادت سردار سلیمانی چنین واکنشی از خود نشان داد، مقوله ای  بسیار با اهمیت بود و موجب الگوبرداری بازار تهران از بازاریان تبریزی شد.

برچسب‌ها تبریز روابط خارجی قاسم سلیمانی سید یحیی رحیم صفوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تبریز روابط خارجی قاسم سلیمانی تبریز روابط خارجی قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرور یک تجاوز شیمیایی

واکنش عراق در حلبچه بیش از آن‌که به قوای زمینی این کشور متکی باشد، به نیروی هوایی اتکا داشت. عراق با اطمینان از حمایت‌های جهانی، روش دیگری را برای مقابله با ایران برگزید. بمباران وسیع شیمیایی مردم عراق در حلبچه، کشتاری دهشتناک که در نهایت شگفتی، در روزهای نخست پس از حادثه هیچ‌گونه حس هم دردی و عواطف انسانی و تبلیغاتی جهان را برنینگیخت!

به گزارش ایسنا،‌ استراتژی تعقیب متجاوز در جبهه شمالی بر این اساس طراحی‌شده بود که با پیشروی در شمال سلیمانیه، در منطقه عمومی ماووت، هدف‌های پیش‌بینی‌شده تحقق یابد، لیکن بروز مشکلاتی در آن منطقه که عمدتاً ناشی از موانع طبیعی بود، طراحان نظامی را به این نتیجه رساند که محور حلبچه را جایگزین محور ماووت کنند.

با توجه به این نکته که تصرف حلبچه خود هدف مستقلی بود، ضمن اینکه گامی به‌سوی مرکز استان نیز محسوب می‌شد؛ بر این اساس، عملیات حلبچه (والفجر ۱۰) با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران، در سه محور و در چهار مرحله (از تاریخ ۱۳۶۶/۱۲/۲۳) اجرا شد.

ابتدا با تلاش طاقت‌فرسای مهندسی، ارتفاعات سخت گذر، مناسب عبور شد، سپس عملیات آغاز گردید. در این عملیات رزمندگان موفق شدند با استفاده از غفلت دشمن، ارتفاعات مرزی را پست سر گذرانند و شهرهای بیاره، طویله، دوجیله، خرمال و حلبچه را تصرف کنند.

به‌این‌ترتیب مقدمات تصرف سد دربندیخان و نیز انسداد جاده مهم سلیمانیه فراهم آمد. پیش‌بینی می‌شد که تصرف این منطقه وسیع، نیروهای احتیاط دور ارتش عراق را از جنوب راهی شمال کند و در این زمین، همچون زمین شلمچه و فاو، آسیب فراوانی به ارتش عراق وارد آید؛ لیکن سرفرماندهی ارتش عراق حاضر نشد برای بازپس‌گیری منطقه حلبچه، یگان‌هایی را که در جنوب آماده نگه‌داشته بود، وارد عملیات کند بلکه برای مقابله با رزمندگان، به سلاح‌های کشتارجمعی متوسل شد و صرفاً یگان‌ها و نیروهای منطقه‌ای خود را وارد نبرد کرد که آن‌ها نیز کاری از پیش نبردند.

به‌عبارت‌دیگر، واکنش عراق در حلبچه بیش از آن‌که به قوای زمینی این کشور متکی باشد، به نیروی هوایی اتکا داشت. عراق با اطمینان از حمایت‌های جهانی، روش دیگری را برای مقابله با ایران برگزید. بمباران وسیع شیمیایی مردم عراق در حلبچه، کشتاری دهشتناک که در نهایت شگفتی، در روزهای نخست پس از حادثه هیچ‌گونه حس هم دردی و عواطف انسانی و تبلیغاتی جهان را برنینگیخت!

در نیم روز ۱۳۶۶/۱۲/۲۶درحالی‌که انبوه مردم حلبچه خانه و کاشانه خود را به‌قصد ایران ترک می‌کردند، به دستور حکومت عراق، نیروی هوایی این کشور، مردم منطقه و خصوصاً روستای انب را هدف بمباران شیمیایی قرار داد که براثر آن حدود ۵۰۰۰ نفر کرد عراقی به شهادت رسیدند.

اسدالله احمدی؛ راوی نیروی زمینی سپاه که حدود یک ساعت پس از شروع بمباران‌ها به این منطقه آمده بود، مشاهدات خود را این‌گونه نوشته است:

«به‌اتفاق برادر علیرضا ایزدی؛ راوی قرارگاه فتح جهت مشاهده نتیجه بمباران، به منطقه مذکور رفتیم. شهر و جاده‌های منتهی به آن بمباران‌شده و محل اصابت بمب‌ها به قطر ۷، ۸ متر و به عمق حدود ۲ متر، حفره‌هایی ایجاد کرده بود.

مقدار زیادی البسه و لحاف و تشک و وسایل زندگی روی جاده ریخته بود. در نزدیکی یک خودرو نظامی عراقی که در حال سوختن بود، به جنازه ۴ نفر که ۲ نفرشان زن بودند و یک نفرشان پسر جوان حدود ۱۴، ۱۵ ساله و یک دختربچه ۶، ۷ ساله برخوردیم.

در سال ۱۹۸۸ م (۱۳۶۷ ش) آمریکایی‌ها چشمان خود را بر روی حلبچه بستند زیرا صدام دشمن ایران بود. ولی او الآن دشمن خودشان است و آن‌ها شهر من (حلبچه) را بهانه قرار داده‌اند. احساس تلخ، گزنده و ناخوشایندی به ما دست داده است.

یکی از جنازه‌ها متعلق به دختری بود که از سینه به بالای بدنش وجود نداشت. جنازه دیگر مربوط به یک زن، یک پسرک جوان و یک کودک بود که در حاشیه جاده افتاده بودند.

در این حال صدایی حواس بنده را متوجه جنازه نزدیک مان کرد. با دقت، ولی با شک و تردید خم‌شده و بار دیگر منتظر شنیدن صدایی شدم. بار دیگر صدایی ضعیف به گوشم رسید. متوجه شدم کودک زنده است. درصدد برآمدیم تا به‌گونه‌ای به او کمک کنیم. کودک به پهلو افتاده بود.

از موهای خرمایی و بلندش معلوم بود که دختر است، صورتش خون‌آلود و ترکشی به بینی‌اش اصابت و کاملاً نوک بینی‌اش را سوراخ کرده بود. قسمتی از موهای سر و آسفالت زیر سر دخترک خونی بود. کمی دقت کردم دیدم نفس می‌کشد و یک ترکش نسبتاً بزرگ نیز به ساق پای راستش اصابت کرده بود.

از فاصله ۱۰۰ متری متوجه شدیم که یک خودرو به ما نزدیک می‌شود. این خودرو ازجمله امکانات از صدها خودروی به‌جامانده نیروهای عراقی بود که توسط یکی از برادران لشکر ۸ نجف به سمت ما آورده می‌شد تا احیاناً به عقب منتقل شود.

با علامت دست ما ایستاد. اتفاقاً آمبولانس بود. به راننده گفتیم احتمالاً بیمارستان شهر حلبچه فعال است. وی پذیرفت تا کودک را به حلبچه برساند. برادر ایزدی یک تشک ابری پیداکرده و به کف ماشین انداخت، سپس دخترک را در کف آمبولانس گذاشتیم، در این حال دخترک چشمش را باز کرد و دچار تهوع شد.

برادر ایزدی با پارچه‌ای صورت او را پاک کرد. دخترک درحالی‌که دو دستش را به حالت سپر مقابل سینه و صورت خود گرفته بود؛ با وحشت نگاهی کرد و کلمه‌ای به زبان جاری کرد. با دست به حالت نوازش به وی اشاره کردیم که ناراحت نباشد و نترسد و با زبان نیز همین کلمات را تکرار کردیم.

مقداری زیر سر دخترک را درست کردیم و برادری که ماشین را آورده بود، پشت فرمان نشست و ماشین را به حرکت درآورد. بنده و برادر ایزدی به‌اتفاق درحالی‌که متأثر بودیم، از کنار جاده از داخل زراعتی که احتمالاً زراعت جو بود به‌طرف تپه میرآوه که قرارگاه تاکتیکی نیروی زمینی و لشکر ۸ بود، حرکت کردیم.

دوگانگی در سیاست خارجی آمریکا

در بهار سال ۲۰۰۲ میلادی (۱۳۸۱ هجری شمسی)، درحالی‌که واشنگتن برای جنگ با عراق آماده می‌شد، جورج دبیلو بوش؛ رئیس‌جمهور وقت آمریکا، آشکارا از عبارت: کسی که مردم خود را بمباران شیمیایی کرده برای صدام استفاده می‌کند و در واقع به‌طور مستقیم به رویداد حلبچه اشاره می‌کند.

چند ماه بعد نیز یکی از بازماندگان بمباران شیمیایی حلبچه در گفت‌وگو با روزنامه‌نگاران درباره سیاست آمریکا گفت:

در سال ۱۹۸۸ م (۱۳۶۷ ش) آمریکایی‌ها چشمان خود را بر روی حلبچه بستند زیرا صدام دشمن ایران بود. ولی او الآن دشمن خودشان است و آن‌ها شهر من (حلبچه) را بهانه قرار داده‌اند. احساس تلخ، گزنده و ناخوشایندی به ما دست داده است.

سخنان این شهروند عراقی، دیدگاه درستی بود که در آن زمان ارزش تعمق و بررسی داشت. در اوت ۲۰۰۲ م (مرداد ۱۳۸۱) نیز نیویورک‌تایمز در یکی از عنوان‌های خبری‌اش نوشت: افسران آمریکایی می‌گویند به‌رغم استفاده عراق از گاز شیمیایی، آمریکا همچنان در جنگ به این کشور کمک می‌کرد.

این مقاله همچنین با افشای یکی از برنامه‌های مخفی آمریکا نوشت: آمریکا در حالی در طرح‌ریزی‌های حساس به عراق کمک می‌کرد که نهادهای اطلاعاتی آمریکا می‌دانستند فرماندهان عراقی در جریان نبردهای سرنوشت‌ساز جنگ ایران و عراق از جنگ‌افزارهای شیمیایی استفاده خواهند کرد.

پاتریک تایلر؛ رئیس دفتر روزنامه تایمز در واشنگتن در این مقاله به گفته‌های سرهنگ والتر پاتریک لانگ (از افسران ارشد سابق اطلاعات نظامی از آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا) استناد می‌کند که بدون افشای جزئیات مسائل دارای طبقه‌بندی و در توجیه این اقدام گفته است:

جامعه اطلاعاتی آمریکا برای آنکه مطمئن شود عراق در جنگ شکست نخواهد خورد به‌جز کمک به این کشور چاره دیگری نداشت.

منابع:

۱-جمعی از نویسندگان، اطلس جنگ ایران و عراق، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ چهارم ۱۳۹۹، ص ۹۹

۲-ایزدی، یدالله، روزشمار جنگ ایران و عراق: عملیات والفجر ۱۰ (کتاب پنجاه و چهارم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۲، صص ۱۹۵، ۱۹۶

۳-هیتلرمن، یوست ار، رابطه زهرآگین؛ آمریکا و عراق و بمباران شیمیایی حلبچه، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس: نشر مرزوبوم، تهران ۱۳۹۲، صص ۳۸۸، ۳۸۹

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرلشکر رشید: ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • سرلشکر رشید: رژیم صهیونیستی جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • توضیحات روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز در خصوص آتش سوزی ترانس برق
  • جوابیه روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز در خصوص آتش سوزی ترانس برق
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • معلمان ستون‌های اصلی هر جامعه‌ای هستند
  • ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی
  • «ما ملت شهادتیم» از شهید زاهدی تا سردار سلیمانی