Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که برای زنده نگهداشتن اندام حیاتی انسان، رشد و نمو بدن تاثیر زیادی دارند در واقع تامین ویتامین و موادغذایی مناسب  یکی از مهم ترین اصول های زندگی جامعه بشری است که در صورت کمبود این منابع بروز بسیاری از بیماری ها مانند بیماری بری بری و پلاگر گریبانگیر ما خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است بدانید که ویتامین ها به دو دسته مهم مانند ویتامین های محلول در آب و ویتامین های محلول در چربی تقسیم می شوند. در واقع ویتامین E، ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B  را می توان از مواد معدنی محلول در آب دانست. اگر وجود ویتامین ها در بدن ما کم باشند خود را با بروز بیماری نشان می دهند. به همین منظور باشگاه خبرنگاران جوان در گزارش زیر به بیان بیماری های ناشی از کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن ما پرداخته است که در ادامه می خوانید.

ویتامین گروه B

بدن انسان به تمام ویتامین ها نیاز دارد و مصرف آنها برای داشتن یک بدن قوی ضروری و لازم است اما مهم ترین ویتامین مورد نیاز برای بدن ویتامین گروه  B است که مصرف آنها باعث تقویت چشم، پوست، کبد، عملکرد مناسب مغز و رشد  سریع موها می شود. مواد غذایی مانند لوبیا، شیر، بادام، تخم مرغ، چغندر، کرفس، قارچ، سبزیجات، جگر، گوشت بوقلمون و کلم بروکلی به مقدار بسیار زیادی دارای ویتامین B هستند هرگاه در بدن خود شاهد بروز شکاف در گوشه لب ها، احساس خستگی، بی حالی، ضعف، خواب رفتن اندام های بدن، کرخی دست و پا، ریزش موی شدید، حالت تهوع، خشکی پوست، نفخ شدید معده، بی اشتهایی، سردرد، سرگیجه و بی خوابی بودید باید به سرعت از مکمل های ویتامینB یا منابع غذایی حاوی ویتامین B کمک بگیرید.

کلسیم

متاسفانه کمبود کلسیم یکی از مهم ترین مشکلات جامعه بشری است که می تواند باعث بروز بیماری هایی مانند پوکی استخوان، ایجاد ناخن های شکننده، خستگی، خواب آلودگی، خرابی دندان ها، ضف ماهیچه ها، ریزش مو و تشنج در افراد شود. موادغذایی مانند کافئین، شیر، پنیر، کلمبروکلی، کلم کیل، انجیر، پرتغال، بادام، لوبیا سفید و ماهی ساردین دارای مقدار زیادی کلسیم هستند که مصرف آنها می تواند باعث استحکام دندان و استخوان ها، رشد سلول ها، ترشح هورمون، انعقاد خون، انقباض عضله و تقویت ریشه های مو شود.

پتاسیم

یکی از مهم ترین مشکلات دیگر جامعه بشری مصرف زیاد سدیم و پتاسیک کم است اگر به مقدار کافی موادغذایی حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، برگ چغندر، حبوبات، ماست، آلو، آب هویج، ملاس یا شیره قند، ماهی، دانه سویا، کدو حلوایی زمستانی، موز، شیر و آب پرتغال مصرف نکنید می توانید شاهد بروز درد انگشتان، درد در ناحیه پشت ساق پا و کف پا در بدن خود باشید. طبق مطالعات انجام شدهافزایش جذب پتاسیم و کاهش سدیم باعث کاهش 21 درصد حمله قلبی به بدن شما می شود.

منیزیم

طبق مطالعات انجام شده مصرف منیزیم کافی باعث تقویت سیستم قلبی_ عروقی، تقویت عضلات و ماهیچه ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود اگر به مقدار کافی منیزیم مصرف نکنید دچار درد زیادی در ناحیه انگشتان، ساق پا و کف پا، حالت تهوع، استفراغ، خستگی و از دست دادن اشتها خواهید شد بنابراین مصرف مواد خوراکی  مانند بادام، دانه کنجد، موز، بادام هندی، توفو یا پنیر لوبیا، دانه کدو تنبل، تخم کتان، شیر کم چرب، بلغور جو دوسر، کلم بروکلی، ذرت شیرین نخود فرنگی بهترین تامین کننده منیزیم مورد نیاز برای بدن هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن شما را در برابر بیماری های گوناگون مقاوم سازند.

بیشتر بخوانید:نقش ویتامین‌ها در بدن چیست؟

ویتامین A

بهتر است بدانید که مصرف ویتامین A  باعث به تعویق انداختن پیری، تقویت بینایی، عملکرد مطلوب دستگاه عصبی و تقویت بافت های پوستی در بدن شما خواهد شد اگر به مقدار کافی ویتامین A مصرف نکنید باید شاهد کاهش سلامت و بینایی چشم ها، آسیب های پوستی، عفونت های تنفسی، شب کوری در بانوان باردار باشید. از موادغذایی حاوی ویتامین A می توان به گوشت، سبزیجات، اسفناج، فلفل دلمه ای قرمز، سبزی کلارد، سیب زمینی شیرین، شلغم، خردل، بروکلی، کدوحلوایی، گوجه فرنگی، بروکسل، لوبیا سبز، خیار، کدوسبز، نخود فرنگی، کرفس و انواع میوه جات اشاره کرد.

ویتامین D

مصرف ماهانه ویتامین D با مشور پزشک باعث کاهش دفع کلیه، مانع بروز پوکی استخوان، و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود متاسفانه امروزه اکثر افراد جامعه به دلیل نرسیدن مستقیم نور خورشید به اندام هایشان و تغذیه نامناسب دچار بیماری هایی مانند پوکی استخوان شدید، فشار خون بالا، سردرد، سرگیجه، مشکلات گوارشی، عرق بیش از حد، احساس افسردگی،  می شوند. خوردن مقدارکافی شاه ماهی، ساردین، جگر گوساله، آبمیوه های گیاهی، شیربادام، غلات، لبنیات، روغن جگرماهی، تن ماهی، میگو، زرده نخم مرغ، قارچ، غلات و بلغور جو دو سر، شیر گاو، شیر سویا و آب پرتقال باعث افزایش جذب ویتامین D به بدنتان خواهد شد. استفاده از مکمل های غذایی ویتامین D برای بزرگسالان زیر 70 سال 600 واحد در روز و برای بزرگسالان بالای 70 سال یا مسن روزانه 80 واحد توصیه می شود. اما گاهی با تجویز پزشک تا زمان رفعکامل بیماری بهتر است روزانه 4000 واحد ویتامین D مصرف شود.

ویتامین C

ویتامین C قدرت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد و در میان متخصصان علوم تغذیه به عنوان اسیداسکوربیک شناخته شده است این ویتامین در مواد غذایی و خوراکی مانند انواع کلم ها، مرکبات،  کیوی، طالبی، خربزه، نخود فرنگی، فلفل دلمه ای، آناناس، سیب زمینی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، شلغم و کدو حلوایی به خوبی یافت می شوند در صورت کمبود مصرف این مواد باید شاهد بروز بیماری های شل شدن دندان ها، خونریزی آسان لثه ها، ضعف استخوان، خونریزی بینی، بروز پوست خشک و زبر، تغییرات خلقی، خستگی مزمن، افزایش وزن، کبودی در نواحی مختلف بدن، بروز مفاصل متورم و دردناک و بروز بیماری اسکوری در افراد بود. اگر به مقدار کافی ویتامین C مصرف کنید در جلوگیری از بروز بیماری های آلرژی، آسم، سرطان، آب مروارید چشمی، بیماری های قلبی، سکته مغزی، سرماخوردگی، افسردگی، دژنراسیون ماکولای چشم، بالا رفتن کلسترول، کاهش قدرت بینایی، گرفتگی رگ های بینی، اختلالات روده و یبوست، کاهش سیستم ایمینی بدن، آرتروز،گامی موثر برداشته اید. 

ویتامین E

ویتامین E در بدن به علت آنتی اکسیدان های موجود در خود نقش محافظتی در برابر مضرات مواد شیمیایی و رادیکال های آزاد را دارد که اگر این ماده معدنی در بدن کم باشد باعث ضعف ماهیچه ها، مشکلات تعادل و قدم زدن، خستگی و سوزش، وخامت دید و مشکلات سیستم ایمنی خواهد شد. در مواد غذایی و مواد خوراکی مانند بادام، بادام زمینی، بادام برزیلی، بادام هندی، فندق، آجیل کاج، پسته، تخمه آفتاب گردان، تخمه کدو، روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن آفتاب گردان، کدوحلواییف پودر چیلی، اسفناج پخته، ریحان خشک شده، ارگانو خشک شده، برگ خردل، روغن کانولا، کلم پیچ، پاپریکا، دانه ی کاج، فلفل دلمه ای قرمز، گردو پیکان، آووکادو، پایایا، انبه، کیوی، زیتون، زردآلو، تمشک ایرانی، سبزیجات، برگ چغندر، اسفناج، کلم کیل، کالم بروکلی، جعفری، گوجه فرنگی، مارچوبه، و حبوبات  ویتامین E بسیاری وجود دارد که خوردن آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد حتما به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد ویتامین E می تواند شما را دچار سکته و خونریزی مغزی کند. 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویتامین کلسترول آرتروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید

به گزارش خبرآنلاین، تایید خبر مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز باز هم بحث مشروبات تقلبی و سمی در کشور را داغ کرده است.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: مشروب‌های تقلبی داستان دنباله‌داری است که تاکنون جان خیلی‌ها را گرفته و در حادثه اخیر شیراز هم منجر به از دست رفتن جان یک پزشک و عامل بستری سایر مصرف‌کنندگان هم شده است. البته آمار دقیقی در این باره اعلام نمی‌شود اما آخرین بار تابستان ۱۴۰۲ بود که عباس مسجدی آرانی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از مرگ مجموعا ۶۴۴ نفر در پی مصرف الکل تقلبی خبر داد. حالا پس از انتشار اخباری مبنی بر مسمومیت دسته جمعی حدود ۲۹ نفر از پزشکان در شیراز، گفته می‌شود که دادستانی قصد ورود به این حادثه و تشکیل پرونده در این خصوص دارد. برخی هم عنوان می‌کنند که چطور پزشکان قادر به تشخیص مشروب تقلبی از غیرتقلبی نبوده و دچار چنین خسارت زیانباری شده‌اند.

دکتر شاهین شادنیا، رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران در این باره می‌گوید: هیچ روشی برای تشخیص الکل تقلبی وجود ندارد و تمام روش‌هایی هم که در فضای مجازی برای تشخیص آنها عنوان می‌شود شاید تا حدودی کمک‌کننده باشند اما درباره هیچ کدام قطعیت برای تشخیص وجود ندارد.

شادنیا ادامه می‌دهد: اگر الکی دارای بو بود، نمی‌توان به سمی بودن یا نبودن آن حکم داد یا اگر رنگ خاصی داشت، با قطعیت اعلام کرد که تقلبی است. الکل زردرنگ صنعتی است اما همان را هم ماده‌ای اضافه می‌کنند که رنگش سفید می‌شود. الکل اگر بو داشته باشد هم به دلیل الکل طبی است، اما شاید میزان آن کم و درصد زیادی الکل سمی در مشروب وجود داشته باشد. به همین دلیل به جز روش‌های آزمایشگاهی که آزمایش‌های سم‌شناسی روی نمونه الکلی انجام می‌شود هیچ روشی برای اعلام قطعیت یک الکل سمی یا غیرسمی وجود ندارد.

این متخصص سم‌شناسی و مسمومیت‌ها، درباره این که آیا در کشور ما توزیع مشروبات تقلبی زیاد است یا خیر، بیان می‌کند: آمار دقیقی در این باره ندارم اما طی سال‌های مختلف و هر دوره‌ای مسمومیت با الکل‌های سمی رخ داده است. سوابق این مساله در بندرعباس، قم، شیراز و شهرهای دیگر وجود داشته است. در دوره کرونا هم موارد مصرف با الکل‌های سمی و تقلبی افزایش پیدا کرد. ما فقط تعداد بیماران را می‌بینیم و در برخی زمان‌ها این مساله با پیک بیماران مواجه می‌شود و دوباره افت می‌کند.

او در پاسخ به این سؤال که بروز این پیک‌ها آیا دلایل خاصی دارد، عنوان می‌کند: به فصل یا تاریخ خاصی ربط ندارد و به صورت رندم و پراکنده این مساله را در دوره‌های مختلف می‌بینیم.

رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران درباره این که برخی مصرف‌کنندگان این مشروب‌ها به دلیل مشکلات قانونی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند و بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرند، بیان می‌کند: در این باره بحث قانونی وجود ندارد و بیمارستان تنها مرکز ارائه خدمات درمانی است. بیمارانی هم که با مسمومیت‌های الکلی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، صرفا درمان می‌گیرند، مگر این که خود بیمار قصد شکایت از شخص ارائه‌ کننده مشروب تقلبی را داشته باشد. تاکنون هم ما هیچ موردی نداشتیم که بیمار به دلیل مصرف مشروبات تقلبی مراجعه کرده و به جایی گزارش شده باشد.

شادنیا دلیل اصلی علت تاخیر در این مراجعات را این مساله عنوان می‌کند که بیمار در مراحل اولیه متوجه مسمومیت ناشی از مصرف الکل نمی‌شود و در توضیح بیشتر می‌گوید: علائم این مسمومیت غیراختصاصی است و کسی که الکل‌های سمی و مشروب تقلبی مصرف کرده، در ابتدا همان علائم به اصطلاح مستی را دارد. به تدریج علائمی مثل سردرد، تهوع و استفراغ در فرد بروز می‌کند و افراد این شرایط را ناشی از مصرف الکل در نظر می‌گیرند. بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت به تدریج علائم مسمومیت با الکل‌های سمی خودش را نشان می‌دهد، اما تاخیر در زمان مصرف تا مراجعه به مرکز درمان رخ داده است.

این پزشک درباره این که افراد چطور می‌توانند در بازه زمانی کوتاه‌تر متوجه چنین مسمومیت‌هایی شوند، عنوان می‌کند: علائم اولیه مشابه مصرف مشروبات الکلی عادی و غیرسمی است اما به تدریج فرد دچار سردرد، تهوع و استفراغ می‌شود. بسیاری از این بیماران دچار علائم بینایی می‌شوند، خواب‌آلودگی و کاهش سطح هوشیاری در آنها رخ می‌دهد. اما به دلیل این که چنین علائمی با تاخیر بروز می‌کند، بیمار زمان حیاتی برای درمان اقدامات درمانی را از دست می‌دهد چون عوارض مسمومیت و تاخیر در درمان ایجاد شده و به نوعی شاید شانس بهبودی از دست رفته باشد.

او توصیه می‌کند که اگر به هر دلیلی افراد مشروبات تقلبی مصرف کردند، در صورت بروز چنین علائمی به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کنند تا بررسی‌های اولیه صورت بگیرد. آنها نباید منتظر بروز علائم شدیدتر و تاخیری شوند چون نکته مهم این است که زمان طلایی برای اقدامات درمانی از دست نرود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901239

دیگر خبرها

  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید