Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@21:51:28 GMT

فیلم‌هایی که نمی‌فروشند!

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۵۱۹۴۴

فیلم‌هایی که نمی‌فروشند!

مجتبی احمدی- دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

در میان تولیدات سینمایی در فصول مختلف و البته با زیرگروه های مختلف، گاهی شاهد این هستیم که برخی از آثار نه به لحاط کستینگ (انتخاب بازیگر) و نه به لحاظ پروداکشن تولید با نگاه اقتصادی ساخته نمی‌شوند و درحقیقت اقتصاد سینما در این آثار مدنظر نیست.

این درحالی است که جدا از بحث بازیگر، بسیار گران و پرهزینه کلید می‌خورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع قابل حدس است که این آثار در همان نگاه اول حتی نمی‌توانند در گیشه هزینه‌های ساخت و سینمادار را تامین کنند.

امروزه که سینما به سختی گذران عمر می‌کند و در واقع به یک اقتصاد تبدیل شده و وضعیت اقتصادی هر پروژه شرط ادامه حیات سینماست پرواضح است که فیلم نفروش با یک ضرر و زیان مالی همراه خواهد بود مگر اینکه این فیلم با نگاهی تبلیغاتی یا حمایتی از ارگانی به خط تولید رسیده باشد که در این شرایط تنها ساخته شدن فیلم مدنظر است و قرار نیست اتفاق ویژه‌ای از این فیلم متصاعد شود.

در اینکه سینما جدا از بحث سرگرمی‌سازی و جایگاه فرهنگی‌اش بایستی تاثیراتی اجتماعی و گاه حتی تبلیغاتی برای نمایش توان و قدرت یک ارگان یا خدمات یک سازمان را داشته باشد شکی نیست اما فراموش نکنیم گاهی اوقات هزینه اشتباه در ساخت یک فیلم سینمایی می‌تواند تاثیری برعکس روی وضعیت تبلیغاتی آن موضوع، محتوا یا سوژه یا حتی ارگان داشته باشد.

گاهی اوقات قرار گرفتن در کنار چند فیلم بفروش سینما و پائین ماندن گیشه در فروش باعث می‌شود تماشاگران نیز رغبتی برای دیدن فیلمی که نه کارگردان صاحب نامی دارد و نه از بازیگران صاحب نامی برخوردار است نداشته باشند. در این شرایط عملا یک ضد تبلیغ اتفاق افتاده است. در این شرایط صاحبان اثر و سفارش دهندگان نه تنها به سود نمی‌رسند که ضرری مادی و معنوی در انتظار فیلم است چراکه عنوان شکست در گیشه به اثر الصاق شده  و برعکس تلویزیون که آثار شکست خورده به فراموشی سپرده می شوند، فیلم در تاریخ فرهنگی و هنری یک کشور ثبت و ماندگار می گردند.

با این تفاسیر سینما به عنوان یک هنر نمایشی ارشد، از توانمندی تبلیغاتی و تاثیرگذاری بالایی برخوردار است اما این به آن معنا نیست که شکست در این مدیوم خاص هم بی سر و صدا تمام شود. اگرچه سینما با تمام قوا می تواند محلی برای آزمون و خطاها باشد و برخی از فیلم ها با نگاهی تجربی ساخته می شوند اما از سویی دیگر فیلم هایی در قصه و سوژه و ستاره ها برای فروش حرفی برای گفتن ندارند.

و از سویی امروز که شکستن رکوردهای گیشه دغدغه بسیاری از سرمایه گذاران و تهیه کنندگان و کارگردانان است به نوعی تنها برخی از آثار فقط چراغ سینما روشن می ماند و خانواده سینما مشغول به کار هستند و البته هیچ اتفاق هنری یا اقتصادی از برخی از این آثار متصور نخواهیم بود چراکه هیچ فاکتوری برای جذب مخاطب و جلب توجه منتقدان و صاحب نظران سینما در فیلم دیده نشده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد تلویزیون فرهنگ و هنر فیلم سینمایی مادی و معنوی برنا فروش سینما گیشه سینما سینمادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند

به گزارش جمارا به نقل از آناتولی، عضو هیئت علمی دانشگاه کریا در هند اظهار داشت که فیلم‌های تبلیغاتی مورد حمایت دولت هند در سال‌های اخیر باعث افزایش احساسات ضد مسلمانان در این کشور شده است.

سیاندب چوهدری، عضو هیئت علمی در دانشگاه کریا هند در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: «دولت هند از سینمای بالیوود برای اهداف سیاسی خود استفاده می‌کند. فیلم‌های تبلیغاتی مورد حمایت دولت هند مسلمانان را هدف قرار می‌دهد. این فیلم‌ها بخشی از سیستمی است که هدف آن ایجاد ترس علیه مسلمانان است».

وی ادامه داد:« به این ترتیب مسلمانان را شیطانی جلوه می‌دهند و آنها را در دستور کار سیاسی خود قرار می‌دهند و می خواهند از این «دشمن خطرناک» بهره ببرند».

چوهدری با یادآوری تاریخچه صنعت فیلم هند گفت: پیش از این، فیلم‌ها انسان‌گرا بودند، وضعیت در دهه گذشته با دولت نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه دولت فعلی هند آشکارا از هندوئیسم حمایت می‌کند، گفت: «دولت تحت رهبری مودی به وضوح هندو اکثریت است و آن را پنهان نمی کند. هند دومین جمعیت مسلمان جهان پس از اندونزی است، اما دشمن اصلی دولت تعداد زیادی از مسلمانان هند است».

چوهدری با اشاره به اینکه فیلم‌های تبلیغاتی مورد حمایت دولت هند بخشی از سیستمی است که هدف آن ایجاد ترس علیه مسلمانان است، گفت: نه تنها فیلم‌ها، بلکه تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی نیز برای اهداف تبلیغاتی در این کشور استفاده می‌شوند.

 

دیگر خبرها

  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • اعلام زمان پخش برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات مجلس
  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند
  • پخش برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات از شبکه سهند
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت