Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

رئیس پیشین سازمان هواپیمایی کشوری عامل انسانی در سقوط هواپیمای اکراینی را ضعیف می‌داند و می‌گوید: کشورهای ذی‌ربط در امر پرواز می‌توانند در فرآیند رسیدگی با رعایت مقررات مربوط حضور داشته باشند و اخبار غیرموثق منتشره غیر قابل استناد بوده و عمدتا کارکرد سیاسی دارد.

بهزاد مظاهری در گفت و گو با خبرنگار سرویس هوایی تین نیوز با بیان اینکه هواپیمای ۷۳۷ از نوع ۸۰۰ یکی از ایمن ترین هواپیمای دنیا است که در حقیقتبوئینگ ۷۳۷ – ۸۰۰ نسخه به روزرسانی شده از مدل ۷۳۷-۷۰۰ است که به عنوان جایگزین بوئینگ ۷۳۷-۴۰۰ معرفی شد و به تولید انبوه رسید، توضیح می‌دهد: این هواپیمای اکراینی در سال ۲۰۱۶ ساخته شده و زمان کمی از چک کلی آن می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه می‌افزاید: برای دلایل سقوط هواپیما با توجه به گذشت حدود 5 دقیقه‌ای پرواز آن از فرودگاه امام می‌توان به چند نکته اشاره کرد؛ اول شرایط جوی است که در این رابطه مشکلی وجود نداشت. دلیل بعدی که می‌توان گمان زنی کرد نقص فنی هواپیما است و سوم برخورد پرنده به هواپیما و یا جسم سخت است اما سوالی که پیش می‌آید این است که چرا خلبان فوق هیچ‌گونه حالت اضطراری اعلام نکرده است که سوالات فوق با پیاده کردن FDR و CVR مشخص خواهد شد.

رئیس پیشین سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه کلیه حوادث هوایی، زمینی و دریایی به دلیل سه عامل انجام می‌شود، گفت: یکی از دلایل حوادث عامل انسانی (Human Factor) است. دومین عامل وسیله نقلیه (Vehicle) و عامل آخر عوامل محیطی (Environment) که در 70 تا 80 درصد عامل انسانی موجب سانحه خواهد شد.

مظاهری اضافه می‌کند: در این پرواز اکراینی عامل انسانی ضعیف به نظر می‌رسد ولی عوامل محیطی و وسیله نقلیه احتمالا موجب سقوط هواپیما شده است.

وی با تاکید بر اینکه براساس مقررات بین المللی سازمان هواپیمایی کشوری نماینده حاکمیت در صنعت هوانوردی کشوری (غیرنظامی) است، اظهار داشت: از سوی دیگر در قانون هواپیمایی کشوری و آیین‌نامه اجرایی مربوط به سوانح هوایی و کنوانسیون شیکاگو و انکس ۱۳ کنوانسیون مذکور، مرجع صلاحیت‌دار برای رسیدگی و اعلام علت وقوع سوانح و حوادث هوایی غیر نظامی تعیین شده که براساس مقررات پیش گفته در حال حاضر کمیسیون مربوطه در سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل و کارگروه‌های مربوطه مشغول بررسی سانحه هوایی هستند.

او تصریح کرد: بر اساس مقررات مربوط کشورهای بهره‌بردار، سازنده و سایر کشورهای ذی‌ربط در امر پرواز می‌توانند در فرآیند رسیدگی با رعایت مقررات مربوط حضور داشته باشند و اخبار غیرموثق منتشره غیر قابل استناد بوده و عمدتا کارکرد سیاسی دارد.

او می‌گوید: اطلاعات کافی جهت ارائه نظر کارشنای متاسفانه در دست نیست؛ البته با وجود دو جعبه سیاه و شرکت NTSB در تیم بررسی علت سانحه بزودی مشخص خواهد شد.

رئیس اسبق سازمان هواپیمایی کشوری گفت: پیشنهادم این است که هر گونه اظهارنظر در رابطه با علل بروز این سانحه را به سازمان هواپیمایی کشوری واگذار کرده و از هر اظهارنظری خودداری شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سازمان هواپیمایی كشوری سقوط هواپیمای اکراینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۳۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: دره نیزار همانطور که از نامش پیداست، نیزار به معنای واقعی بوده که در برابر سیلاب های گاه و بی گاه شمال غرب تهران نقش سدی را ایفا کرده که البته مقاومت آن‌چنانی و به معنای امروزی نداشته است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

محمدصادق لطفعلی‌خان درباره حدود این دره تاریخی می گوید: «دره نیزار از پایین‌دست امامزاده عینعلی‌زینعلی (ع) شروع می شد و تا نهر طرشت ادامه داشت. این دره تا ۵۰ سال قبل دست‌نخورده باقی مانده بود تا اینکه در طرح گسترش پایتخت از بین رفت و بوستان نهج‌البلاغه را روی بقایای آن ساختند. دره نیزار برای اهالی طرشت اهمیت فراوانی داشت، چون مسیر عبور آبی بود که چرخ های آسیاب کهک را به حرکت درمی‌آورد و در ادامه باغ های روستای طرشت را آبیاری می کرد.»

اواسط دهه ۳۰ که نیروهای بیگانه در خیابان ها و حتی در آسمان تهران جولان می دادند خبر سقوط هواپیمای آمریکایی در دره نیزار پایتخت‌نشین ها را غافلگیر کرد. لطفعلی‌خانی درباره این حادثه تاریخی می گوید: «در دهه ۳۰ که تقریبا شروع حکومت پهلوی دوم بود، آمریکایی‌ها در پوشش کارمندان «اداره اصل چهار» در تهران فعالیت می کردند. در همان روزها هواپیمای حامل کارکنان اداره اصل چهار که مدام از آسمان محدوده طرشت عبور می کردند در دره نیزار سقوط کرد و صدای انفجار آن اهالی را به این مکان کشاند. چند روز بعد معلوم شد که دو آمریکایی در این حادثه کشته شده‌اند و جسد آنها در آتش سوخته است. بعد از این ماجرا دره نیزار هم به عنوان مکانی که هواپیمای آمریکایی در آن سقوط کرده به شهرت رسید.»

جوان های طرشتی روی سنگ یادبود قربانیان آمریکایی نشسته اند.

اواخر دهه ۳۰ و مدتی بعد از سقوط هواپیمای آمریکایی، بنای یادبود آنها در دره نیزار نصب می شود، اما سنگ‌نوشته ای که نام سرنشینان هواپیمای آمریکایی و تاریخ دقیق حادثه روی آن حک شده بود در طرح ساخت بوستان نهج‌البلاغه از بین رفت و دیگر هیچ رد و نشانه‌ای از هویت کشته‌شده‌های تاریخی‌ترین حادثه دره نیزار به جا نماند.

کد خبر 846571 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • سقوط هواپیمای سبک ۲ کشته بر جای گذاشت
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • تاخیر ۵۰۰دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟