Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزبه کردونی -  کارشناس سیاست گذاری عمومی نوشت: از ساعاتی پس از فاجعه سقوط هواپمای اوکراینی  UR-PSR  با شماره پرواز 752 ، رسانه های غربی یک موج سنگین خبری در خصوص احتمال سقوط هواپیما با شلیک موشک را بیان کردند. واقعیت این است که در جریان سقوط هواپیمای اوکراین آنچه بیش از همه چیز اهمیت دارد حق خانواده های داغ دیده برای دریافت اطلاعات متقن و مستند در فرایند یک بررسی شفاف و اعتماد زا است که خوشبختانه دولت جمهوری اسلامی نیز عزم خود را برای انجام یک تحقیقات شفاف اعلام کرده است و از همه کشورها و شرکت های مرتبط نیز برای مشارکت در فرایند تحقیقات دعوت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان بررسی شفاف علل سقوط یک بحث است و نیافتادن در دام عملیات روانی رسانه‌ها  نکته‌ای دیگر است. در همین چارچوب این یادداشت بنا ندارد به  دلایل بروز این فاجعه و سقوط هواپیما بپردازد  اما از آنجا که همه آنچه در رسانه ها و توسط برخی مقامات غربی در ادعای سقوط هواپیما با اصابت موشک مطرح شده با استناد به منابع اطلاعاتی بوده است توجه دادن به مخاطبان به اینکه اولین اظهار نظر مطرح شده در رسانه های غربی در خصوص سقوط این هواپیما چه بوده است می تواند مفید باشد.

در این چارچوب توجه خوانندگان این یادداشت را به خبر منتشر شده در خبرگزاری رویترز که در تاریخ 9 January    با تیتر خبر Western intelligence agencies see no signs Ukraine airliner was shot down - Canadian source به نقل از منابع منابع امنیتی کانادایی اعلام می کند که "ارزیابی های اولیه آژانسهای اطلاعاتی غربی این است که هواپیمای اوکراینی در ایران با موشک سقوط نکرده است . " این خبرگزاری در ادامه می افزاید این منبع که خواسته است نامش فاش نشود گفته است اژانس های اطلاعاتی باور دارند که بوئینگ 737 دارای نقص فنی بوده است.

خبر منتشر شده توسط این خبرگزاری سپس توسط بی بی سی فارسی نیز تایید و تکرار می شود مجری این خبرگزاری در مصاحبه با کاپیتان معینی و کاپیتان شهبازی اعلام می کند که منابع اطلاعاتی غربی علت سقوط هواپیما را نقص فنی اعلام کرده اند . ( متن این مصاحبه هم اکنون در سایت بی بی سی در دسترس است )

در این میان به یکباره از چند ساعت پس از اعلام این خبر و همزمان با انتشار خبر نسنجیده مبنی بر اینکه "جعبه سیاه را به شرکت بوئینگ و آمریکا نمی‌دهیم "  به یکباره به نقل از دو منبع ناشناس نزدیک به پنتاگون اعلام می‌شود که علت سقوط هواپیما شلیک موشک بوده است و همین خبر مبنای تحلیل های بعدی توسط رسانه هایی نظیر نیوزویک و سی بی اس و سپس سی ان ان و بی بی سی و برخی مقامات غربی می‌گردد.

واقعیت این است که برخی اظهارنظرهای ناپخته اولیه همراه با یک سکوت و انفعال کاملا خبری داخلی در ساعات اولیه سقوط هوایپمای اوکراینی این فرصت را ایجاد کرد که به یکباره خبر سقوط هوایپما با شکیک موشک به موضوع اول اخبار رسانه ها بدل شود و در حالیکه خبرگزاری های نظیر رویترز ابتدا نقص فنی را بعلت سقوط بیان کرده بودند با یک تغییر رویکرد شلیک موشک را دلیل سقوط عنوان نمودند آن هم در حالی که تا این زمان هیچ مقام رسمی هیچ اظهار نظر رسمی وقطعی در این خصوص نداشته است.    

همین جا باید متذکر شوم که در ادبیات سیاست گذاری عمومی تحقیقات فراوانی از جمله  Herbst و   Callaghan & Schnell  بر اثر پذیری سیاست سیاست گذاران و تصمیم گیران از پوشش رسانه ای تاکید کرده اند و اشاره دارند از آنچا که نخبگان سیاسی و تصمیم گیران خود مصرف کننده اصلی پوشش رسانه ای هستند . این بدین معناست که مخاطب هرگونه جنگ روانی و پوشش رسانه ای نه تنها مردم بلکه سیاست گذاران نیز هستند. توجه به این نکته از آن روز حایز اهمیت است که به تفاوت اظهار نظرهای برخی مقامات کشورها قبل و پس از تغییر معنادار ادبیات رسانه‌ای دقت کرد.  

جمع بندی اینکه اگر باور کنیم همانگونه که در بخش نظامی و اقتصادی در حال جنگ هستیم در حوزه رسانه‌ای نیز در یک جنگ تمام عیار هستیم. این بدین معناست  که  باور کنیم مانند  رفاه اقتصادی ، «رفاه ذهنی»  (شهروندان به معنای احساس کامیابی مردم در سطح فردی و ملی)   نیز هدف بدخواهان ایران است انگاه  در این شرایط مراقیت خواهیم کرد با گفتارها و اظهارنظرهای ناسنجیده و غیر دقیق خودمان را به دام بدخواهان کشور نیاندازیم.

خبر روتیرز در لینک زیر قابل درسترس است.

https://www.reuters.com/article/iran-crash-canada-intelligence/update-1-western-intelligence-agencies-see-no-signs-ukraine-airliner-was-shot-down-canadian-source-idUSL1N29D1FH

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۳۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت مرد ۳۹ ساله بر اثر سقوط از کوه در مرودشت

محمد رفیعی رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان مرودشت اظهار کرد: امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه، با اعلام گزارشی مبنی بر سقوط فردی از ارتفاعات کوه در کیلومتر ۶۵ جاده مرودشت به اقلید در منطقه تفریحی تیره باغ بلافاصله یک تیم تخصصی امداد و نجات کوهستان تخت جمشید مرودشت به محل حادثه اعزام شد.

او با بیان اینکه در این حادثه مرد ۳۹ ساله جان خود را از دست داد، ادامه داد: نجاتگران فرد فوت شده را با بسکت به پایین دامنه کوه انتقال و تحویل عوامل مربوطه دادند.

همچنین محمدجواد مرادیان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس با تائید این خبر اظهار کرد: برای امدادرسانی به فرد حادثه دیده یک دستگاه آمبولانس اورژانس به محل حادثه اعزام شد.

در این عملیات عوامل اورژانس، نیروی انتظامی و نیرو‌های محلی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • سقوط هواپیمای سبک ۲ کشته بر جای گذاشت
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • فوت مرد ۳۹ ساله بر اثر سقوط از کوه در مرودشت