Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، "زنگنه برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صادرات گاز به عمان و کویت ابراز امیدواری کرد" این عبارت، تیتر خبری است که 15 سال پیش (سال 1383) در آستانه برگزاری یکصد و سی و پنجمین نشست عادی وزیران اوپک در اصفهان، اعلام شد.

از آن زمان تاکنون مذاکرات متعددی بین ایران و کویت به منظور صادرات گاز ایران به این کشور حاشیه خلیج فارس انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 1387، غلامحسین نوذری، وزیر نفت وقت از مذاکره برای فروش روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز ایران به کویت خبر داد.

در سال 1389، سید رضا کسایی زاده، مدیرعامل وقت شرکت ملی صادرات گاز ایران از توافق ایران و کویت برای صدور روزانه 8.5 میلیون مترمکعب گاز ایران به این کشور خبر داد.

علی ماجدی، معاون وقت امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در سال 1393 با بیان اینکه "مذاکرات ایران با کویت برای صادرات گاز ادامه دارد"، درباره مذاکره های انجام شده در سفر امیر کویت به ایران اظهار کرد: "صادرات گاز بخشی از گفتگوهای دوجانبه وزیران نفت دو کشور در جریان این سفر بود."

در سال 1394 زمانی که پیش نویس قرارداد عملیاتی صادرات گاز به عراق طی مذاکرات چهار روزه هیئت عراقی و ایرانی تنظیم و نهایی شد، علیرضا غریبی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: "امکان صدور گاز به کویت از طریق خط لوله صادراتی بصره با عملیاتی شدن قرارداد صادرات گاز به عراق فراهم می شود."

هیچ‌کدام از این مذاکرات در بیش از یک دهه به نتیجه نرسید و از سال 1394 تاکنون نیز، موضوع صادرات گاز ایران به کویت همچون گذشته پیگیری نشد و مورد کم توجهی مسئولان وزارت نفت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بود.

در تمام 15 سال گذشته کویت متقاضی گاز ایران بود و هم‌اکنون نیز این کشور، واردات گاز از ایران را یکی از راهبردهای خود برای تأمین امنیت انرژی مورد نیاز کویت در درازمدت می داند، اما دست دست کردن مسئولان امر در کشور ما و عدم توجه به رفع مشکلات و موانع بر سر راه به نتیجه رسیدن مذاکرات با این کشور، فرصت صادرات گاز ایران به کویت را از دست ایران خارج کرده است.

در هفته‌ای که گذشت، رویترز با انتشار گزارشی به نقل از شرکت دولتی نفت قطر اعلام کرد که قراردادی 15 ساله برای عرضه سالانه 3 میلیون تن LNG به کویت به امضا رسانده است.

بر اساس این گزارش، شرکت قطر پترولیوم در بیانیه ای مشترک با کویت پترولیوم اعلام کرد، تحویل محموله های LNG به بندر الزور کویت در سال 2022 آغاز خواهد شد تا به تامین نیاز رو به افزایش این کشور به انرژی به ویژه در بخش تولید برق کمک کند.

در واقع، کویت در حالی با قطر قرارداد واردات LNG منعقد کرده که ایران می توانست با یک خط لوله چندکیلومتری، صادرکننده گاز به این کشور همسایه باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران بیژن نامدار زنگنه قطر کویت قرارداد گازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۳۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین روز از مذاکرات آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت

به گزارش جام جم آنلاین، رویترز گزارش کرده است که رهبران حماس دومین روز از مذاکرات آتش‌ بس را با میانجیگران طرف مصری و قطری روز یکشنبه بدون پیشرفت آشکاری به پایان رساند، زیرا حماس همچنان بر روی خواسته خود مبنی بر اینکه هرگونه توافقی باید به جنگ غزه پایان دهد، ایستادگی کرد.

یکی از مقام‌های فلسطینی آگاه از مذاکرات قاهره، گفته است که هیأت حماس با عزم دستیابی به توافق «اما نه به هر قیمتی» وارد قاهره شده‌اند.

این مقام فلسطینی که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت «توافق باید به جنگ پایان دهد و نیرو‌های اسرائیلی را از غزه بیرون کند و اسرائیل هنوز متعهد نشده که تمایل به پذیرش چنین چیزی دارد».

طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی خواهان آزادسازی دستکم ۱۳۰ نفر از اسرای خود است، اما یکی از مقام‌های رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت که موضع اصلی تل‌آویو تغییر نکرده است و اسرائیل «تحت هیچ شرایطی» با توافق برای پایان جنگ موافقت نخواهد کرد.

یکی دیگر از مقام‌های فلسطینی به رویترز گفت که مذاکرات «با چالش‌های مواجه شده است، زیرا اشغالگر (اسرائیل) متعهد به آتش‌ بس جامع نیست»، اما افزود هیأت حماس همچنان در قاهره است به امید آن‌که میانجیگران بتوانند به رژیم صهیونیستی فشار آورند تا مواضعش را تغییر دهد. در حالیکه جدیدترین دور مذاکرات آتش‌بس در قاهره در جریان بود، ساکنان و مقام‌های بهداشتی غزه تصریح کردند که جنگنده‌ها و تانک‌های اسرائیلی نیمه‌شب گذشته همچنان مناطقی در سراسر قلمرو فلسطینیان را هدف قرار دادند و چندین نفر را به شهادت رساندند و زخمی کردند.

منابع مصری گزارش کردند که رئیس سیا ویلیام برنز که در مذاکرات پیشین آتش بس حضور داشت، روز جمعه هفته گذشته وارد قاهره شد. هزاران اسرائیلی روز شنبه با برگزاری تظاهرات در اراضی اشغالی از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو درخواست کردند که با توافق آتش‌بس با حماس به منظور آزادی اسرای اسرائیلی موافقت کند.

دیگر خبرها

  • دومین روز از مذاکرات آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • عضو سابق هیات مدیره استقلال افشاگری کرد؛ از حواله خودروها تا مشاوران 400 میلیونی!
  • افشاگری در خصوص حواله‌های خودرو در استقلال و قرادادهایی که نجومی شد | اتهام به فرشید سمیعی و علی خطیر
  • افشاگری از ماجرای حواله‌های خودرو، افزایش قراردادها، مشاوران ۴۰۰ میلیونی و برکناری مدیر سرشناس آکادمی/ هشدار به مالکان جدید استقلال
  • افشاگری از ماجرای حواله‌های خودرو،افزایش قراردادها، مشاوران۴۰۰ میلیونی و برکناری مدیر سرشناس آکادمی/ هشدار به مالکان جدید استقلال
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • قرارداد سث رالینز با WWE تمدید شد
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه