Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، بعد از اقدام جنایت بار ایالات متحده آمریکا مبنی بر ترور شهید سردار قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های آمریکایی نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند.

به جز بررسی ابعاد این اقدام و حقوقی بودن آن، بسیاری از نزدیک بودن درگیری نظامی مستقیم بین ایران و آمریکا سخن گفته و نگرانی‌های خود را ابراز داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ترور شهید سلیمانی و پاسخ ایران و حمله با عین الاسد بسیاری از بحرانی‌تر شدن اوضاع و احتمال جنگ سخن گفتند. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا بین ایران و آمریکا درگیری زمینی مستقیم شکل می‌گیرد؟

چامسکی: به نظرم اگر ایران بخواهد کمی استراتژیکی نگاه کند باید از انجام هرگونه اقدام فوری و تحریک‌کننده دیگری اجتناب کند چرا که آمریکا با اقدامات اخیرش هر روز در حال تضعیف بیشتر خود است و خودش اسباب ضعف خود را فراهم نموده است. آمریکا مدتها است که دیگر جایی در عراق ندارد و قبل از این اقدام هم اسباب اخراج خود را (از منطقه) فراهم کرده بود. زمانی که ارتش این کشور پشت متحد اصلی خود یعنی کردها را خالی کرده و زمینه ساز بازشکل‌گیری و سازمان‌دهی مجدد داعش می‌شود یعنی زمینه ساز خروج خودش شده است.

آمریکا اعلام کرده که اقدام اخیرش در فرودگاه بغداد یک واکنش دفاعی بوده و نه یک ترور. از طرفی طبق قانون، اقدام جنایی و نظامی علیه فردی در خاک کشور سوم بدون اجازه آن دولت یک عمل تروریستی است. نظر شما در این رابطه چیست؟ ایا اقدام اخیر آمریکا ترور نبود؟

چامسکی: اقدام اخیر ترامپ مصداق بارز یک تروریسم بین المللی بود. این اقدام تروریستی به حدی واضح بود که حتی اروپایی‌ها نیز از چشم پوشی کردن از آن ابا داشته و سعی کردند به نوعی خط خود را از واشنگتن جدا کردند.

بسیاری از احتمال وقوع جنگ جهانی سوم در منطقه خبر داده اند. در روز جمعه این عنوان ترند گوگل شده بود. آیا وقوع یک جنگ عظیم در منطقه نزدیک است؟

چامسکی: وقوع نوعی جنگ بستگی به خیلی چیزها دارد. اکنون روسیه خودش را به عنوان یک بازیگر مهم و قدرت مسئول در منطقه شناسانده است. او با وجود قدرتهای خاندانهای سلطنتی کشورهای حاشیه خلیج فارس توانسته به موفقیتهایی برسد.  مشخص است که هرگونه تصمیمی بدون دخالت و اقدام او ممکن نیست.

با این حال اینکه چه اتفاقی در این مورد خاص خواهد افتاد و آیا جنگی به وقوع خواهد پیوست یا نه، هنوز قابل پیش بینی نیست.

چرا ترامپ چنین تصمیمی(حمله به شهید سلیمانی و ترور او) گرفت؟ ایا به دنبال این بود که در انتخابات 2020 پیروز شود یا قصد انحراف افکار از استیضاحش را داشت یا مساله دیگری در میان بوده است؟ تحلیل شما از این موضوع چیست؟

چامسکی: ما دقیقا نمی دانیم که چرا ترامپ چنین تصمیمی گرفت. طبق گزارشهایی که امروز مخابره شد، این تصمیم با مخالفت مقامات ارشد نظامی که گزینه های مختلفی را به ترامپ ارائه داده بودند، روبرو شد. آنها گمان داشتند که ترامپ این گزینه( ترور شهید سلیمانی) را به هیچ وجه انتخاب نمی‌کند چرا که این گزینه پرخطرترین گزینه بود اما او چنین نکرد.  با این حال، ممکن است بسیاری او را ترسانده باشند که ممکن است سفارت آمریکا در عراق محاصره شده و همان بلایی بر سر او بیاید که سر کارتر در سال 1979 آمد.

ترامپ می‌داند که آمریکا دارای قدرت نظامی گسترده و سابقه جنایات و خشونت‌هایی است که جهان را به وحشت می‌اندازد و  گمان دارد که تهدیداتش در مورد جنگ باعث می شود که مردم زیر چتر قدرت درگیر شده و به نگرانی‌های اصلی  و مهم دیگر توجه نداشته باشند. این همان داستان قدیمی آمریکا است که با تهدید به جنگ  و ملتهب کردن اوضاع توجه شهروندانش را از اوضاع داخلی دور می‌کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی دونالد ترامپ نوام چامسکی ترور سردار سلیمانی حمله ایران به آمریکا حمله ایران به پایگاه آمریکا قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 شهادت سردار سلیمانی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه ایران در راستای اجرای قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه، تعدادی از اشخاص و نهادهای آمریکایی را تحریم کرد.

به گزارش مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی: (Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر (Brad Cooper): فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes): مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود
  • حسینی: دولت سیزدهم به تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو
  • دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ذهن آمریکااندیش
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن