Web Analytics Made Easy - Statcounter

با انتشار جزییات بودجه آموزش‌ و پرورش برای سال ۹۹، مشخص شد که بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش در مقایسه با سال‌های گذشته تفاوت‌هایی هم دارد، به عنوان مثال با جزییات بیشتری همراه است و به جای دستگاه‌ها به برنامه‌ها بودجه داده‌ شده است. اما انتقاداتی نسبت به این بودجه وجود دارد؛ چرا که برخی از کارشناسان معتقدند در بخش های کیفیت بخشی آموزش و پرورش ممکن است دچار چالش هایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناسان معتقدند: بودجه های کیفیت بخشی، توسعه فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی، فعالیت های گروهی، مناسبت ها و تشکل ها کاهش یافته است و منابع مالی برای این فعالیت ها کافی نیست.
در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۹ که  از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه شد، بودجه وزارت آموزش و پرورش شامل ۵۱ هزار و ۵۸۰ میلیارد و ۹۷۵ میلیون و ۸۵۳ هزار تومان اعتبارات واحدهای زیرمجموعه این وزارتخانه و  سه هزار و ۶۲ میلیارد و ۳۸۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای است.
بر اساس این لایحه پیشنهادی، بودجه واحدهای زیرمجموعه آموزش‌ و پرورش در بخش های مختلف مشخص شده است؛ به گونه ای که برای ارتقای سلامت دانش‌آموزان ۱۳۷ میلیارد و ۴۴۱ میلیون تومان، برنامه تربیت بدنی دانش‌آموزان ۲۷۰ میلیارد تومان، برنامه آموزش ابتدایی ۲۳ هزار و ۳۳۳ میلیارد و ۸۷۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، برنامه آموزش استثنایی یک هزار و ۳۱۸ میلیارد و ۴۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، برنامه آموزش پیش از دبستان ۵۲ میلیارد تومان و برنامه آموزش دوره متوسطه اول ۱۵ هزار و ۵۱۴ میلیارد و ۲۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
همچنین در این لایحه برنامه آموزش دوره متوسطه دوم ۹ هزار و ۲۲ میلیارد و ۸۷۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، برنامه حمایت از فرهنگیان ۶۱ میلیارد و ۲۳۷ میلیون تومان، برنامه تامین کتاب‌های درسی، مواد آموزشی و کمک آموزشی ۶۳ میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان، برنامه راهبری توسعه مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی ۴۵ میلیارد و ۵۰۶ میلیون تومان، برنامه راهبری نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ۲۸ میلیارد و ۲۱۳ میلیون تومان، برنامه آموزش و پرورش دانش‌آموزان سرآمد ۴۱ میلیارد و ۲۲۳ میلیون تومان تعیین شده است.
در لایحه بودجه سال آینده، برنامه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان ۳۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، برنامه پرورشی، امور تربیتی و توانمندسازی دانش‌آموزان ۲۰۳ میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان، ارتقای حرفه‌ای معلمان ۸۲ میلیارد و ۷۴۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، برنامه آموزش دوره متوسطه دوم فنی و حرفه‌ای دو هزار و ۳۰۵ میلیارد و ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و برنامه آموزش دوره متوسطه کاردانش سه هزار و ۱۷۹ میلیارد و ۹۷۶ میلیون تومان اعتبار پیشنهاد شده است.
علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بودجه پیشنهادی این وزارتخانه برای سال آینده را ۷۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرده و گفته بود: اگر بودجه با رقم امسال ۵۴ هزار میلیارد تومان بسته شود در درجه اول ۲۰ درصد از پوشش تحصیلی در معرض خطر قرار می‌گیرد. به همین منظور وزارت آموزش و پرورش گزارش کاملی را مبتنی بر نیازهای این وزارتخانه، الزامات سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و حداقل نیازهای اعتباری مشخص کرد که رقم آن ۷۴ هزار میلیارد تومان است.


آیا بودجه ۹۹ کفایت لازم برای اجرای سند تحول بنیادین را دارد
رضا مددی مشاور وزیر و رئیس ستاد اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در این باره در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: اجرای سند تحول بنیادین به منابع بیشتری نیاز دارد و برنامه های سند تحول با مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش باید از نظر اعتباری بیشتری تامین شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دستور کار وزارتخانه است و برنامه های آن توسط شورای عالی آموزش و پرورش و این وزارتخانه مصوب و ابلاغ شده است تا در طول برنامه ششم توسعه؛ بخشی از سند با مصوبات تصویبی شورای عالی اجرایی شود، این سوال پیش می آید که آیا بودجه ۹۹ پاسخگوی اجرای سند تحول خواهد بود؟
مددی ادامه داد: باید گفت برنامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به تصویب وزارت آموزش و پرورش رسیده است، بودجه سال ۹۹ پاسخگوی اجرای سند تحول نیست؛ چون ماموریت اصلی این دستگاه اجرای سند تحول بنیادین است و اجرای آن به منابع مالی زیادی نیاز دارد. آیا این منابع مالی ۹۹ پاسخگوی اجرای سند تحول خواهد بود یا نه، باید جواب داد که خیر.
مشاور وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: وزارت آموزش و پروش تکلیفی جز اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ندارد و یکی از ملاک های ارزیابی اینکه بودجه مناسب است یا نه این است که آیا وزارت آموزش و پرورش می تواند وارد فاز اجرای این سند شود.
وی خاطرنشان کرد: باید این مساله به خوبی مورد توجه قرار گیرد که اگر بودجه آموزش و پرورش در حد مورد نیاز آن تامین نشود؛ حتما اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با چالش های جدی مواجه خواهد شد و دستگاه تعلیم و تربیت نمی تواند به وظیفه قانونی خود در راستای اجرای دقیق این سند عمل کند. 

رییس ستاد اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چه میزان بودجه برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال ۹۹ در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این بودجه مشخص است، اما جوابگوی نیاز این سند نیست.
رییس جمهوری، صبح روز یکشنبه ۱۷ آذرماه لایحه بودجه ۴۸۴ هزار میلیارد تومانی سال ۹۹ را به مجلس ارائه کرد.
بودجه سال ۹۹ کل کشور از نظر منابع حدود ۱۹ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال و مصارف بودجه نیز معادل همین رقم تعیین شده است.

برچسب‌ها شورای عالی آموزش‌ و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بودجه وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای عالی آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بودجه وزارت آموزش و پرورش حسن روحانی شورای عالی آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بودجه وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی وضعیت نظارت بر شهریه، ساعت کار و بیمه معلمان را شرح داد. - اخبار اجتماعی -

بهنام نیک‌نژاد؛ مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس گفت: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل 6 ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تاسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آنها اندک است هم اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر موسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف سازی به نفع موسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی موسس تا 100 درصد شهریه ابلاغی کل دانش آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رای صادر شد که موسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند 20 روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آنها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، موسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، 30 ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز 36 ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید 44 ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان 30 ساعت است و موسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • تکریم معلمان، زمینه تحول همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • کاهش عجیب بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • پیگیری و اجرای طرح های جوانی جمعیت در آموزش و پرورش
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد