Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اگر ضوابط مشخص در بلندمرتبه‌سازی وجود نداشته باشد، فشار اقتصادی و لابی‌های قدرت از خلاهای قانونی استفاده کرده و شاهد بلندمرتبه‌سازی به بدترین شکل ممکن در شهر خواهیم بود.

محمدهادی مهدی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درخصوص آخرین جزئیات طرح جامع شهر مشهد، اظهار کرد: در ابلاغیه طرح جامع که خرداد سال ۹۵ توسط شورای عالی شهرسازی و معماری به شهر مشهد اعلام شد، پهنه‌بندی حریم، ضوابط بلندمرتبه‌سازی و کاربری‌های خدماتی مقیاس شهری به عنوان اسناد نقیصه طرح معرفی و به اداره کل راه و شهرسازی استان تکلیف شد که ظرف سه ماه این نواقص را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این نقایص برطرف نشده بود تا آنکه در ابتدای شورای پنجم و ابلاغ طرح جامع، کمیسیون عمران و شهرسازی برا رفع نواقص پیگیر طرح جامع می‌شود. 

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: قرارداد شهرداری با مشاور در رابطه با پهنه‌بندی حریم دو مرحله‌ای شده بود که برای رفع نواقص آن، به شهرداری یک ماه زمان داده شد تا شرح خدمات را به‌طور کامل از راه و شهرسازی دریافت کرده و در اختیار مشاور برای عقد قرارداد بگذارد که این مهلت یک ماهه رو به پایان بوده و باید در جلسه آینده کمیسیون عمران و شهرسازی تعیین تکلیف شود. 

وی ادامه داد: به دلیل آنکه راه و شهرسازی امکان بکارگیری مجدد مشاور برای رفع نقایص در سند بلندمرتبه‌سازی طرح جامع را نداشت، مقرر شد هفت مشاور طرح تفصیلی مشهد ضوابط بلندمرتبه‌سازی خود را برای یکپارچه شدن سند ارائه دهند.

مهدی‌نیا با بیان اینکه ضوابط بلندمرتبه‌سازی مشهد در چهارچوب ضوابط عام شورای عالی معماری و شهرسازی بزنامه‌ریزی می‌شود، اضافه کرد: ضوابط مورد تصویب شورای عالی به این دلیل که با واقعیت موجود در شهرها فاصله دارد مورد اعتراض کلانشهرها قرار گرفته است؛ به‌طور مثال در این ضوابط تفاوتی میان یک شهر ۲۰۰ هزار نفری با یک شهر چند میلیونی قائل نشده‌اند اما با این حال چون این ضوابط یک قانون مصوب است، در سند بلندمرتبه‌سازی مشهد مورد توجه خواهد بود.

توسعه در کلانشهرها باید هدایت شود

وی خاطرنشان کرد: شهرها بسان موجودات زنده‌ای هستند که با سندهای خشک و غیرمنعطف هدایت نمی‌شوند بنابراین لازم است مشاوران همزمان و نیز پس از تصویب طرح در کنار مدیریت شهری باشند تا به فراخور تحولات، پاسخ مناسبی برای شیوه کنترل شهر وجود داشته باشد.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نیاز است طرح جامع با مشارکت نخبگان، سمن‌های تخصصی و تمام نهادهای ذی‌نفع طرح‌ریری شود؛ امری که از گذشته تاکنون مورد غفلت بوده و سازمان‌ها و نهادها از نقد دیگران برای بهتر شدن طرح استفاده نکرده‌اند.

وی افزود: امروزه کلانشهرها به حدی از جمعیت و وسعت رسیده‌اند که تمرکز کاربری‌ها و نحوه بهره‌برداری از زمین‌های مرکز شهر به گونه‌ای خواهد شد که از زمین بهینه استفاده شده و شدت تراکم افزایش پیدا می‌کند.

مهدی‌نیا با اشاره به اینکه چهار هزار کلانشهر دنیا از مرحله‌ای به بعد، از لحاظ ظاهری همانند یکدیگر می‌شود که یکی از آن بلندمرتبه‌سازی است، اظهار کرد: شهرهایی مانند رم به دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی و واشنگتن دی سی به سبب مباحث امنیتی در این خصوص استثناء بوده و بلندمرتبه سازی در آن‌ها کمتر مشاهده می‌شود اما با این وجود توسعه شهری در چنین شهرهایی نیز اثر داشته و شهرهایی با همان خصوصیت کلانشهرها ایجاد شده است مانند میلان در نزدیکی رم و نیویورک در مجاورت واشنگتن دی سی؛ بنابراین توسعه در کلانشهرها ناگزیر است و باید دانست که اگر برای این توسعه طرحی وجود نداشته باشد، توسعه خود، راه خود را پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در نگاه کلی بلندمرتبه‌سازی نه خوب است نه بد اما وجود ضوابط مشخص باعث می‌شود بهینه‌ترین مکان برای ایجاد این بلندمرتبه‌سازی انتخاب شود که اگر این ضوابط وجود نداشته باشد، فشار اقتصادی و لابی‌های قدرت از خلاهای قانونی استفاده کرده و شاهد بلندمرتبه‌سازی به بدترین شکل ممکن خواهیم بود.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: نزدیکترین شهری که به اندازه مشهد توسعه یافته باشد، هزار کیلومتر با این شهر فاصله دارد بنابراین براساس نظام شهرسازی، تجمع فعالیت، ثروت و منابع در این شهر رخ داده و با ضوابط و بخشنامه نمی‌توان در این شهر مقاومت سلبی ایجاد کرد و لازم است راهکارهای ایجابی نیز پیش‌بینی شود.

مشهد نیازمند طرح تفصیلی پویا است

وی افزود: پیشتر قرار بود طرح تفصیلی مشهد که دارای هفت حوزه است، به‌طور یکپارچه و در قالب یک سند ارائه شود که اطاله زمانی باعث شد هر حوزه جداگانه به تصویب برسد.

مهدی‌نیا ادامه داد: نیازمند طرح‌های تفصیلی مطابق با شرایط کنونی شهرها هستیم تا بتوان پاسخ شایسته‌ای به نیازهای شهر داد برای همین تاکید شده که برای نزدیک شدن به واقعیات و تحقق پذیری طرح تجدیدنظر دوباره بر روی طرح تفصیلی انجام شود.

وی تصریح کرد: اخیرا شاهد مصوبه مجلس برای درآمدهای پایدار شهری بوده‌ایم که در ماده ۲۲ این مصوبه مقرر شده هر شهرداری که تخلفی از طرح تفصیلی داشته باشد، محکوم شود بنابراین اگر این مصوبه اجرایی شود، به نوعی گرفتاری تازه‌ای ایجاد خواهد شد که برای برون رفت از آن نیازمند طرح‌های تفصیلی پویا هستیم.

کد خبر 405150

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرح جامع شهری بلندمرتبه سازي طرح تفصیلی شهر شوراي شهر مشهد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۱۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان

ایسنا/لرستان معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

سیروس ابراهیمی در حاشیه جلسه تنظیم بازار که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، کارگروه تنظیم بازار را یکی از کارگروههای مهم عنوان کرد و افزود: در این کارگروه معمولا مسائل بازار، تولید، عرضه، مصرف، قیمت و نظارت مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان عنوان کرد: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم تولید گوشت مرغ بیش از نیاز استان است که باید به دیگر استان‌ها صادر شود، چالش بعدی ۱۰ درصد ارزش افزوده است که محل اختلاف سازمان جهاد کشاورزی و امور مالیاتی است که باید بررسی شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مصوبات امروز جلسه تنظیم بازار تحویل سبوس گندم به دامداران بود، گفت: کارخانجاتی که به تعهد خود در خصوص تحویل سبوس گندم به دامداران عمل نکنند سهمیه گندم آن‌ها قطع می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • مانیتور گیمینگ جدید Skyworth چه مشخصاتی دارد؟
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی