Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان معتقدند سیستم مالیاتی کشورنمی‌تواند نرخ واقعی سیگار را تعیین کند تا بر اساس آن، مالیات دریافت شود.در عین حال لابی دخانیاتی ها و قدرت مافیای سیگار را مانعی برای افزایش مالیات می‌دانند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مناظره بیستم دی ماه موضوع افزایش مالیات بر دخانیات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به ضرورت اصلاح ساختار بودجه و نقش تعیین کننده مالیات در این میان، یکی از منابعی که می تواند به گفته کارشناسان حداقل تا 20 میلیارد تومان برای کشور درآمد ایجاد کند، مالیات بر سیگار است. از سوی دیگر مالیات بر سیگار، موثرترین روش برای کاهش مصرف دخانیات تلقی شده است.

بر همین اساس مناظره با اهدافی از جمله لزوم کاهش مصرف دخانیات و سلامت جامعه و همچنین افزایش مالیات و عوارض سیگار به عنوان سیاست پیشگیرانه با حضور محمد رضا مسجدی دبیر کل ستاد مبارزه با دخانیات و سید حسین حسینی مدیر کل مرکز بهداشت سازمان صدا و سیما به عنوان موافقان افزایش مالیات دخانیات ، محمدرضا تاجدار رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان دخانیات و حسینعلی پور اقبالی نماینده وزارت صنعت و معدن به عنوان مخالفان موضوع برگزار شد.

در سوال نظرسنجی نیز 68 درصد مردم موافقت خود را با افزایش مالیات دخانیات اعلام کردند.

مسجدی: مرگ سالانه 60 هزار ایرانی در اثر سیگار

مسجدی، دبیر کل ستاد مبارزه با دخانیات با اشاره به آمار و تحقیقات سازمان بهداشت جهانی ، سیگار را مهم ترین عامل اصلی مرگ و میر دانست و گفت: 6 تا 7 میلیون نفر در سال به علت مصرف دخانیات فوت می‌کنند. به میزان مصرف هر نخ سیگار ، به همان تعداد نیز مرگ و میر خواهیم داشت. در ایران با مصرف 55 تا 60 میلیون نخ میانگین 60 هزار در سال مرگ بر اثر مصرف دخانیات صورت می‌گیرد.

چراغ سبز آمریکایی‌ها برای تولید سیگار در ایران

وی با اشاره به موضوع اصلی بحث وعدم حضور مسئولان  مالیاتی برای پاسخ گویی، افزود: در حال حاضر سیستم مالیاتی به قدری ضعیف است که نرخ واقعی را نمی تواند به درستی تعیین کند تا بر روی پاکت ها و محصولات دخانیاتی درج شود و بر آن اساس مالیات تعیین شود. وزارت صنعت نیز در این موضوع کوتاهی کرده است چرا که نظارت بر روی قیمت ها ندارد.

مسجدی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که تمام صنایع کشور در 15 سال اخیر ورشکست شده یا تولیدات آنها به نصف رسیده است. اما در 6 ماه اول امسال 617 میلیارد دلار برای تولیدات سیگار و دخانیات در کشور سرمایه‌گذاری شد.

وی با بیان اینکه تولیدات داخلی کشور زیاد است و توجیه آن با ورود قاچاق منطقی نیست، افزود: سوال اساسی که در این مورد مطرح می شود این است که  چرا کشور آمریکا که همه ی صنایع ما را تحریم کرده است برای حضور و تولید سیگار در ایران چراغ سبز نشان می‌دهد؟

تاجدار: علت اصلی تعداد بالای مصرف سیگار در ایران قاچاق است

تاجدار، رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان دخانیات نیز با دفاع از تامین کسری بودجه 99 از طریق مالیات بر دخانیات گفت: صنعت دخانیات کشور اگر بتواند با افزایش مالیات به کسری بودجه کشور کمک کند، خوب است اما نکته این است که همه ادارات از جمله وزارت بهداشت ، وزارت صنعت و معدن ، جمعیت مبارزه با دخانیات و .. مانند کشتی با هم هماهنگ هستند و تصمیماتی که گرفته می شود به سایر تاثیر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: یکی از علل مهم وجود تعداد بالای دخانیات و مصرف آن در کشور، قاچاقی است که سالهاست صورت می‌گیرد. کشوری مانند ترکیه برای جلوگیری از قاچاق در کشور خود چندین اقدام را در دستور کار قرار داده است که اولین آن عضو بودن در سازمان تجارت جهانی است که همین امر تجارت ترکیه را تحت قوانین سخت گیرانه قرار می دهد.

وی ادامه داد: دومین مورد مهم این است که بخش اعظم درآمد های مالیاتی خود را برای مبارزه با قاچاق قرار داده است در صورتی که ما تنها 20 میلیارد تومان برای این مسئله اختصاص داده ایم. سومین اقدام کشور ترکیه ، مستقر کردن کمپانی های تولید سیگار در خود کشور است که این امر به تنهایی از ورود قاچاق و سیگار به ترکیه جلوگیری می‌کند.

حسینی: لابی کاری‌ دخانیاتی ها و قدرت مافیای سیگار مانع افزایش مالیات می شود

حسینی، مدیر کل مرکز بهداشت سازمان صدا و سیما با اشاره به صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت درآمد زا بعد از صنعت نفت و دارو،گفت: طبق آخرین آمار بیش از 12 درصد مردم کشورمان به صورت حرفه ای سیگار مصرف می‌کنند که 2 تا 4 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند. سن اعتیاد به سیگار از 24 سالگی به 14 سالگی در کشور رسیده است و از سال87 تا الان بیش از 28 درصد به جامعه دخانیات اضافه شده است.

وی با اشاره به پیگیری های پیاپی وزارت بهداشت برای افزایش مالیات دخانیات و تصویب آن توسط مجلس و همچنین لابی کاری های صورت گرفته از سمت صنف دخانیات برای جلوگیری از این موضوع، افزود: طی جلسات متعددی که وزارت بهداشت با مجلس برای افزایش مالیات بر دخانیات برگزار می‌کند، دخانیاتی ها برای اعمال منفعت‌های خود نامه‌های متعددی به مجلس می‌دهند و با آوردن دلایلی از جمله افزایش قاچاق و بیکاری هزاران کارگر در پی افزایش مالیات بر دخانیات، از این امر جلوگیری کرده و اهمیتی برای سلامت جامعه قائل نمی‌شوند.

به گفته وی، علت اشتیاق سرمایه گذاران خارجی درکشور در این زمینه نیز بازار بزرگ و سود آوری فراوانی است که برای آنان به همراه دارد و با توجه به خصولتی بودن این صنعت هنوز تغییرات مهمی در آن صورت نگرفته است.

پور اقبالی : مقصر اصلی مرگ بر اثر دخانیات، مردم هستند

پوراقبالی،‌ نماینده وزارت صنعت و معدن نیز ضمن موافقت با افزایش مالیات بر دخانیات، گفت: اگر افزایش مالیات در این زمینه طوری باشد که عددی منطقی تعیین شود و به تولید کننده اعلام شود، می تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی در پاسخ به سوال بینندگان در خصوص مقصر اصلی مرگ میر و سرطان‌ها بر اثر مصرف دخانیات و عدم ورود حاکمیت به این مسئله، گفت: قطعاً مقصر اصلی خود مصرف کننده ها هستند. مردم با علم به اینکه سیگار بسیار مضر است، همچنان به مصرف آن ادامه می‌دهند و تولیدکننده ها نیز برای پاسخ به تقاضای ایجاد شده اقدام به تولید می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیگار مالیات مرگ دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته

وحید یعقوبی، معاون اجرایی و هماهنگی انجمن فولاد ضمن اشاره به اینکه این نشست در راستای توسعه صادرات زنجیره فولاد برگزار شد و ایران در جایگاه دهمین تولیدکننده فولاد در کشور و پانزدهمین صادرکننده این صنعت در نمایشگاه اکسپو امسال حاضر شده است، اظهار کرد: در سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد ثبت شده است و برای امسال نیز پیش‌بینی می‌شود این رقم افزایش پیدا کند. مطابق برنامه ریزی صورت گرفته، پیش‌بینی ما این است که در صورت رفع محدودیت‌های انرژی و مسائل زیرساختی، صنعت فولاد ۱۰ میلیارد دلار ارزآوری برای سال جاری، به همراه خواهد داشت.

وی یکی از مهم‌ترین مسایل صنعتگران فولاد کشور را بحث انرژی و سیاست‌های ارزی دانسته و معتقد است که مسائل ارزی نیازمند بازنگری و یکپارچه‌سازی در جهت توسعه صادراتی است.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطر نشان کرد: این نشست در راستای توسعه صادرات زنجیره فولاد ایران و در قالب ایران اکسپو برگزار شده که علاوه بر مسئولان داخلی، نمایندگانی از کشورهای کوبا، ونزوئلا، پاکستان و... حضور دارند سایر کشورها حضور دارند.

یعقوبی اعلام کرد: صنعت فولاد ۱.۱ درصد آب کشور را مصرف می‌کند که عمده‌ی این آب مورد نیاز از پساب‌ها تهیه می‌شود و سیستم‌های بازچرخی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ فلذا صنعت فولاد نه‌تنها مصرف آب را کم کرده است؛ بلکه آب شیرین را تولید می‌کند. با سرمایه‌گذاری صورت گرفته، آب از دریای عمان شیرین و پمپاژ و به استان‌های یزد و اصفهان انتقال داده می‌شود. از این‌رو صنعت فولاد نه‌تنها قاتل آب و صنعت آب‌بری نیست که وضعیت آبی را ساماندهی نیز می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!