Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره جودی گفت: والدین باید بدانند بدون داشتن معلومات لازم در خصوص شیوه های تربیت فرزند در عصر رسانه ها نمی توانند فرزندانی تربیت کنند که مغلوب فناوری ها نشوند و انسانیت آن ها را از بین نبرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: والدین باید بدانند بدون داشتن معلومات لازم در خصوص شیوه های تربیت فرزند در عصر رسانه ها نمی توانند فرزندانی تربیت کنند که مغلوب فناوری ها نشوند و انسانیت آن ها را از بین نبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهره جودی ادامه داد: ارتباطات گسترده در زمان ما رفتار و نگرش افراد را به طور بی سابقه ای تحت تاثیر قرار داده است پس باید زمینه استفاده و بهره برداری از رسانه ها را در زندگی فراهم نمود تا از گزند تهدیدهای آن در امان ماند.

وی افزود: مهمترین و موثرترین راهکار برای ایفای نقش در تربیت فرزند توسط والدین و همچنین پیشگیری از بروز آسیب های رسانه ای و استفاده مناسب و صحیح از رسانه ها داشتن سواد رسانه ای است.

این کارشناس تصریح کرد: ما در دورانی زندگی می کنیم که تعداد رسانه ها در حال گسترش است و حجم فراوانی از مناسبات ما را در برگرفته و روز به روز نیز بیشتر می شوند. تهیه کنندگان این رسانه ها قدرت زیادی در کنترل دانش، رفتارها و نگرش ما دارند.

جودی در ادامه یادآور شد: از لحاظ فیزیکی نمی توان از مواجه شدن با این حجم گسترده محتوای رسانه ای که تفکر و فرهنگ ما را نشانه گرفته اند، اجتناب کرد ولی می توان به لحاظ ذهنی و روانی خود را در مقابل آنان محافظت کرد و این امر فقط با بالا بردن سواد رسانه ای میسر می شود.

وی افزود: همانطور که در دوران انقلاب امام خمینی (ره) با راه اندازی نهضت سواد آموزی ، یادگرفتن و داشتن سواد خواندن و نوشتن را برای همه در هر سن، مکان و زمانی میسر نمودند امروز نیز باید نهضت "سواد رسانه ای " ملی و بین المللی شود زیرا اگر با آگاهی و بصیرت وارد این فضاها نشویم بنیان خانواده آسیب می گیرد و این چیزی که دشمن سالها برای آن نقشه کشیده است.

این کارشناس خانواده تاکید کرد: در جامعه فعلی شاهد یک واپس ماندگی فرهنگی "تاخر فرهنگی" در خصوص مسایل فرهنگی و ابزارهایی که بر فرهنگ تاثیر می گذارند به ویژه رسانه ها هستیم.

جودی تاکید کرد: مقام معظم رهبری بارها در باب اهمیت پیوست فرهنگی مطالبی را به مسئولان امر گوشزد کرده اند. از جمله ایشان در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در دی ماه سال 1392 عنوان داشتند:" من عرض می کنم ما در برخورد با مسایل تهاجمی، پدیده را در اول ورود، حتی قبل از ورود باید بشناسیم.فرض کنید یک چیزی، یک فکری، یک روشی در دنیا دارد، رایج می شود؛ پیدا است که اینجا خواهد آمد-خب دنیا دنیای ارتباطات است، دنیای اتصال و ارتباط است، نمی شود حصار کشید-قبل از آنکه بیاید، به فکر باشید که برخورد حکیمانه با این چیست.معنای این همیشه این نیست که ما آن را رد کنیم؛ نه گاهی یک پدیده ای است که ما آن را می توانیم قبول کنیم، گاهی پدیده ای است که می توانیم اصلاح کنیم، دیر جنبیدن، دیر فهمیدن، دیر به فکر علاج افتادن، این اشکالات را دارد."

وی تصریج کرد: متاسفانه در عمل فرمایشات رهبری مورد توجه قرار نگرفته است و این غفلت باعث بروز برخی از رخدادهای اجتماعی و خانوادگی شده است که گاه به تیتریک جراید نیز تبدیل شده است. پیامبر اکرم (ص) در این زمینه می فرمایند: "من از فقر بر امتم بیم ندارم، اما از آنچه که بر امتم بیمناکم سوء تدبیر است."

جودی در خاتمه خاطر نشان کرد: ورود فناوری به جامعه بدون محدودیت قطعا آسیب به دنبال دارد از طریفی محدودیت بدون آموزش و آگاهی سازی باعث بدبینی خواهدشد. پس چه بهتر که متولیان امور فرهنگی جامعه برای این موضوع راه علاجی مشخص کنند و اقدام شایسته و بایسته ای را در سطح کلان و ملی صورت دهند که به نظر اساتید فن، این امر محقق نخواهد شد مگر با یک عظم ملی و راه انداختن نهضت سواد رسانه ای که امیدواریم این مهم محقق شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۸۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد‌های مسکن روستایی ویلایی با ظرفیت‌های مردمی ساخته می‌شوند

مجید جودی معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حال حاضر روند ساخت پروژه‌های مسکن روستایی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رو به رشد است گفت: هم اکنون شاهد آن هستیم که تمامی پروژه‌های مسکن روستایی توسط روستاییان و با استفاده از ظرفیت های مردمی ساخته می شود.

او یادآور شد: ساخت مسکن روستایی نمونه بارز استفاده از ظرفیت‌های مردمی و اعتماد به این بخش است که باید تمامی بخش ها به آن توجه کنند.

جودی توضیح داد: دولت باید به استفاده از ظرفیت‌های مردمی در این زمینه توجه کنند و در سایر پروژه‌های نهضت ملی مسکن از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی استفاده کند.

وی اظهار کرد: در صورتی که تسهیلات مسکن روستایی به موقع از سوی بانک‌ها پرداخت شود روند به کارگیری ظرفیت های مردمی هم بیشتر خواهد شد. 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • واحد‌های مسکن روستایی ویلایی با ظرفیت‌های مردمی ساخته می‌شوند
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • برگزاری دوره سواد رسانه‌ای برای ۱۵۰ معلم در قزوین
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • برگزاری دوره توانمندسازی کنشگران رسانه و فضای مجازی
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟