Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر فعالیت‌های منحصر به فرد سرلشگر شهید قاسم سلیمانی به عنوان یک سرمایه اجتماعی نبود در خوشبینانه‌ترین حالت برای برتری در برابر تجاوز‌های تروریستی و تامین امنیت ملی باید معادل ۱۶ سال درآمد کل کشور (تولید ناخالص داخلی) خرج می‌کردیم!

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- سینا احدیان؛ این جمله‌ی وزیر خارجه آمریکا است: «ایران از سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه ۱۶ میلیارد دلار برای بقای اسد در سوریه و حمایت از نیرو‌های نیابتی خود در عراق، لبنان، فلسطین و یمن هزینه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»
امروز کمتر کسی است که نداند ایران در یک نقطه‌ی ویژه در جهان قرار دارد که علاوه بر منابع معدنی و انرژی، در شاه راه ارتباطی سه قاره قرار گرفته است. موقعیت ژئوپلیتیک ایران علی رغم مزیت‌های بالقوه به نقطه‌ی تحولات بین المللی تبدیل شده است؛ به طوری که بجز منابع کمیاب و نفت و گاز، مرکز منازعات و مناقشات سیاسی و نظامی شناخته می‌شود و در نظم نوین جهانی برای قدرت‌های غرب و شرق اهمیت بسیار بالایی دارد.
بعد از حمله‌ی آمریکا به افغنستان و عراق سردمداران کاخ سفید از جمله حزب دموکرات به این نتیجه رسید که حمله‌ی نظامی مستقیم به لحاظ هزینه‌های اقتصادی و تلفات جانی سربازانش گران تمام می‌شود و بهتر است سیاست دیگری را اتخاذ کنند.
در جریان لشکرکشی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ بیش از یک میلیون عراقی کشته شدند. از طرفی به ادعای آمار خودشان که قطعا بیشتر از این است قریب به ۴۵۰۰ نظامی ارتش آمریکا نیز کشته و بیش از ۳۲۰۰۰ هزار نفر زخمی شدند.
ایران که خود را در مقابل ارتش‌های تروریستی حاضر در خاورمیانه نظیر داعش و جبهه النصره در خطر می‌دید و باید علاوه بر بازگرداندن نسبی امنیت به منطقه که لازمه‌ی تجارت با سایر کشور‌ها و برای جلوگیری از نزدیک شدن داعش به مرز‌ها و خاک خود و استمرار امنیت پایدار داخلی اقدام می‌کرد. البته این تدافع ضروری هزینه هم دارد.  

به گفته‌ی ترامپ ایالات متحده طی بیست سال اخیر در منطقه‌ی خاورمیانه ۸ هزار میلیارد دلار هزینه‌ی نظامی کرده است.  (در مقاطعی ۷ هزار میلیارد ذکر کرد) این مبلغ تنها بودجه‌ای است که آمریکا مشخصا در منطقه هزینه کرده و در یک نمونه‌ی دیگر به گفته حمد بن جاسم؛ نخست وزیر سابق قطر در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که سه کشور ترکیه، عربستان و قطر بیش از ۱۳۷ میلیارد دلار برای براندازی دولت سوریه هزینه کرده است که اگر امثال این عدد را هم به هزینه‌های منطقه‌ای آمریکا اضافه کنیم، عدد از این هم نجومی‌تر خواهد شد.    
از سوی دیگر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتی عنوان کرده بود که ایران از سال ۲۰۱۲ برای حمایت از کشور‌های منطقه ۱۶ میلیارد دلار هزینه کرده است. گرچه بزرگی این عدد هم جای ابهام و تامل دارد، اما اگر تلویحا آن را بپذیریم مقایسه‌ی هزینه‌ی ۸۰۰۰ میلیاردی آمریکا برای جنگ افروزی در منطقه آن هم با فاصله بیش از ۱۰ هزار کیلومتر دور از سرزمینش با ۱۶ میلیارد دلار هزینه‌ی ایران در کشور‌های هم مرز خود و البته نتیجه‌ی نهایی این هزینه‌ها به خوبی نشان می‌دهد چرا آمریکایی‌ها به این اندازه از ایران، مقاومت و امثال سلیمانی‌ها ناراحت و نسبت به آینده و از دست دادن منافع خود نگران هستند.    
همچنین طبق آمار مؤسسه تحقیقات دفاعی و نظامی استکهلم سوئد دولت آمریکا با هزینه ۶۴۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ بیشترین هزینه نظامی یعنی ۳۶ درصد مجموع هزینه‌های نظامی جهان را داشته است.

برای اینکه بدانیم این ارقام چقدر بزرگ است این را در نظر بگیرید که کل بودجه‌ی نظامی و امنیتی ایران (که بخش بزرگی از آن صرف حقوق پرسنل می‌شود) بر اساس بالاترین برآورد‌های مؤسسات مطالعاتی-امنیتی بین‌المللی ۱۳ میلیارد دلار در سال است. در خوشبینانه‌ترین حالت یک چهارم این رقم به سپاه پاسداران به عنوان بخشی از نیرو‌های مسلح ایران تعلق می‌گیرد که ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار می‌شود.  

البته طبق سند بودجه، کل بودجه دفاعی کشور در سال ۹۸ حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان یا معادل ۱۷ درصد بودجه عمومی بوده است. از این ۷۰ هزار میلیارد تومان که با احتساب دلار ۱۲ هزار تومانی حدود ۶ میلیارد دلار می‌شود تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان آن یعنی معادل ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار بودجه کل سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در سال ۹۸ است.

از کل بودجه‌ی سپاه پاسداران اگر دست بالا هم در نظر بگیریم ۵۰۰ میلیون دلار به شاخه‌ی برون مرزی سپاه یعنی نیروی قدس تعلق می‌گیرد که اگر این عدد را به طور میانگین در همین بیست سال جنگ افروزی آمریکا و متولد شدن گروهک‌های تکفیری تروریستی در منطقه ضرب نماییم مشخص می‌شود به طور کلی ایران برای دفاع و حفظ امنیت خود در منطقه ۱۰ میلیارد دلار هزینه کرده است!
در مقابل بیشترین فعالیت نظامی آمریکا منحصر به بخش برون مرزی بویژه منطقه‌ی خاورمیانه می‌شود و در دو دهه‌ی اخیر برای رسیدن به اهدافش ۸ هزار میلیارد دلار هزینه کرده است که اگر با هزینه‌ی ۱۰ میلیارد دلاری ایران مقایسه کنیم ۸۰۰ برابر است! به عبارت دیگر آمریکا در کمتر از بیست سال گذشته حدودا به اندازه‌ی ۱۶ سال کل درآمد‌های نفتی و غیر نفتی ایران (میانگین تولید ناخالص داخلی ایران در دو دهه اخیر که به طور میانگین و دست بالا سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است) برای رسیدن به مقاصدش در غرب آسیا هزینه کرده است.

با این حال، اما به گفته‌ی خود غربی‌ها نتیجه‌ای که از این تقابل و جنگ تمام عیار نابرابر و نیابتی در منطقه‌ی غرب آسیا بین ایران و آمریکا بدست آمد شکست سیاست‌ها و اهداف آمریکا و همپیمانانش بود که بزرگترین آن را می‌توان نابودی دولت خود خوانده و آمریکایی داعش و بازگشتن امنیت نسبی به کشور‌های عراق و سوریه برخلاف خواست غربی‌ها و نفوذ بسیار بالای سیاسی و امنیتی ایران در منطقه دانست که امروز منجر به شروع روند اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه شده است.

نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی که به‌صورت تخصصی در زمینه سیاست خارجی فعالیت می‌کند، ۳ ماه پیش در مقاله‌ای نوشت؛ «ایران در جنگ بر سر تعیین آینده منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) پیروز شده است.»  

فارن‌پالیسی اضافه می‌کند: «در یک دهه و نیم گذشته، جنگ‌های راه‌اندازی شده از سوی واشنگتن و متحدانش علیه جبهه تحت رهبری ایران همه ناموفق از آب درآمده‌اند. حزب‌الله، در سال ۲۰۰۶ اسرائیل را به بن‌بستی خونین کشاند. نفوذ ایران در عراق تثبیت شده است. ایران و متحدانش در جنگ سوریه پیروز شده‌اند. علاوه‌بر این، کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ نتوانسته است ایران را به زانو درآورد.»
یا در نمونه‌ی دیگر بروس ریدل؛ تحلیلگر اندیشکده‌ی بروکینگز در یکی از سر مقاله‌های خود اذعان می‌کند: « آمریکا با سرنگونی صدام عراق را در یک سینی نقره‌ای به ایران پیشکش کرد و ضمینه‌ی توسعه نفوذ ایران در منطقه را فراهم کرد.»؛ بنابراین باید توجه کرد که اگر فعالیت‌های منحصر به فرد سپاه قدس و فرمانده نخبه و مبتکر آن سرلشگر شهید قاسم سلیمانی به عنوان یک سرمایه اجتماعی و نمادین عظیم نبود در خوشبینانه‌ترین حالت برای برتری در برابر تجاوز‌های تروریستی و تامین امنیت ملی باید بیش از ۸۰۰ برابر هزینه‌های دفاعی نظامی کشور یا معادل ۱۶ سال درآمد کل کشور (تولید ناخالص داخلی) خرج می‌کردیم!

علاوه بر این‌ها فعالیت‌های سپهبد قاسم سلیمانی بویژه تلاش‌های دیپلماتیک وی زمینه ساز موقعیت‌های زیادی برای کسب منافع اقتصادی ایران و تقویت اقتصاد محور مقاومت در منطقه شده است که در گزارش بعدی به آن پرداخته خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهید قاسم سلیمانی ترور سردار سلیمانی اقتصاد محور مقاومت داعش جنگ افروزی آمریکا امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۴۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به‌شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه به‌خلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یادشده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تأکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام‌زنی به دیگران کنند.

وی تأکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به‌خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی اضافه کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به‌دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی بنشانند و به‌گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضدتروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؟!! مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • شانس ۶۰ درصدی تیروکمان برای سهمیه المپیک/ هزینه ۱۰ میلیاردی سفر به چین و کره
  • شانس ۶۰ درصدی تیروکمان برای سهیمه المپیک/ هزینه ۱۰ میلیاردی سفر به چین و کره
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران