Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی دانشگاه صدا و سیما گفت: دانشگاه‌ها باید خود را متولی اصلی حل مشکلات جامعه بدانند و با یک ساختار آکادمیک به سمت کاربردی بودن پایان‌نامه‌ها حرکت کنند.

علی رجب زاده طهماسبی، معاون پژوهشی دانشگاه صدا و سیما در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره کاربردی بودن پایان‌نامه‌های دانشجویی گفت: ارتباط بین دانشگاه و صنعت یکی از مسائل مهم و مطرح در کشور ایران است؛ به طوری که بتوانیم پژوهش‌ها را به سمت کاربردی بودن و مسئله محور شدن سوق دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رجب زاده طهماسبی با بیان اینکه دانشجویان باید به تمام مسائل کشور در حوزه‌های گوناگون از جمله صنعت، سیاست، اقتصاد و ... ورود یابند و به آن بپردازند؛ تصریح کرد: دانشجویان می‌توانند در قالب پایان‌نامه تمام مسائل کشور را مورد بررسی قرار دهند و در جهت رفع آن‌ها راه حل ارائه کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها اکنون به این سمت و سو حرکت کرده‌اند؛ اظهار کرد: متاسفانه نوع نگاهی که دانشجویان و دانشکده‌ها به این موضوع دارند موجب شده است تا این روند با سرعت کمتری تحقق یابد. درحقیقت هنوز شناخت کاملی نسبت به این مسئله وجود ندارد.

وی ادامه داد: پایان‌نامه‌های دانشجویی با استفاده از استاد راهنما و دانش دانشجویان می‌توانند به حل موضوع و مسائل جامعه بپردازند و کاربردی شوند. امیدوار هستیم با نگاهی که اکنون دانشگاه‌ها، معاونت ریاست جمهوری و سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها به سمت کاربردی شدن پایان نامه‌ها پیدا کرده‌اند بتوانیم در جهت حل مشکلات جامعه قدم بگذاریم.

رجب زاده طهماسبی با بیان اینکه این فرآیند یک ساختار بنیادین و اصولی دارد که به اعتقاد بنده باید به عنوان یک استراتژی اول در نظام دانشگاهی تعریف شود؛ تاکید کرد: سازمان‌ها و دانشگاه‌ها باید خود را متولی اصلی حل مسائل در جامعه بدانند. اگر این اتفاق رخ دهد دانشگاه‌ها با یک ساختار اصولی و آکادمیک می‌توانند به سمت کاربردی بودن پایان نامه‌ها حرکت کنند به طوری که علاوه بر تئوریک بودن به حل مسائل اساسی و بنیادین نیز بپردازند.

معاون پژوهشی دانشگاه صدا و سیما با بیان اینکه نوع نگاه دانشجویی به این مسئله حرکت به سمت نظام تئوریک است؛ اظهار کرد: درست است که نظام دانشگاهی باید به سمت تئوریک بودن حرکت کند، اما اینکه بتوانیم آن‌ها را کاربردی کنیم عملا بحث بسیار مهمی است. به عنوان نمونه در حوزه علوم شناختی به عنوان یک علم جدید، پژوهش به عنوان مهمترین محور شناخته می‌شود به طوری که علاوه بر اینکه نظام شناختی را در همه زمینه‌های تخصصی مشخص می‌کند باید به مسئله محوری نیز بپردازد تا مشخص شود استفاده از علوم شناختی چگونه باعث ارتقاء سطح زندگی و دست یافتن به سبک زندگی ایرانی اسلامی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حقیقت نظام‌های بالادستی، صنایع و دولت باید از کاربردی شدن پایان‌نامه‌ها حمایت کنند؛ اظهار کرد: بیشترین دانشجویان در حوزه علوم انسانی تحصیل می‌کنند چگونه دانشجویان این حوزه می‌توانند نیاز‌های خود را در بخش‌های مختلف بیابند و در جهت کاربردی بودن آن‌ها تلاش کنند. درحقیقت وقتی شرایط لازم ایجاد نمی‌شود به دنبال بیان بنیان‌های تئوریک یک مسئله خواهند بود؛ بنابراین اگر دولت سفارشات و حمایت‌های لازم همچون اطلاعات را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد با همراهی اساتید و دانشجویان پایان نامه‌ها کاربردی خواهند شد.

رجب زاده طهماسبی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی دانشجویان و اساتید ارتقاء بر اساس تعداد مقالات آی اس آی است؛ تصریح کرد: متاسفانه اساتید به میزان مقاله‌های‌ ای اس‌ای که ارائه می‌دهند ارتقاء می‌یابند. این موضوع سبب شده است تا به مسئله پایان نامه‌ها نگاه کمی داشته باشند با این کار در حقیقت به مشکلات دیگر نظام‌ها می‌پردازیم و در جهت رفع آن ها تلاش می‌کنیم و در نهایت توسط آن‌ها تحسین می‌شویم. بنده معتقد هستم این نگاه باید کمی تغییر کند به طوری که مسئله یابی در داخل کشور انجام شود و مشکلات کشور خودمان را مرتفع سازد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت علوم باید از این نگاه کمی عبور کند به طوری که پژوهش‌ها رسمی، ملی، منطقه‌ای، کاربردی شوند و از درون جامعه به حل مشکلات جامعه بپردازند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صدا و سیما ارتباط صنعت و دانشگاه وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند

به گزارش جام جم‌آنلاین، با اینکه برخی دیدگاه‌ها در این‌باره دچار غرض ورزی و ضدیت با احکام دینی بود، اما بخش دیگری از نقدها با هدف کارآیی بیشتر چنین طرح‌هایی مطرح شد که باید به آنها توجه داشت.

با این همه، واقعیت اینست که موافقان و مخالفان طرح نور یک واقعیت را نمی‌توانند نادیده بگیرند و آن اینکه مطالبات مردمی درخصوص رسیدگی به وضعیت بی حجابی ، ناهنجاریهای اجتماعی وبرهنگی در برخی مناطق و بعضا هدایت شده در یک سال اخیر جدی است.

مردم انتظار ندارند خیابانهای ایران در معرض گناهی آشکار و سبک زندگی مفایر با فرهنگ ایرانی و احکام اسلامی باشد.

حمایت قوای سه گانه و دستگاههای حاکمیتی از اجرای طرح نور و وحدت نظر در این زمینه با هدف جلوگیری از تضعیف فراجا ، پاسخی به مطالبه پشتیبانی های لازم قانونی، مادی و معنوی برای کمک به ارتقاء و موثر بودن سطح عمل فراجا در برخورد با بی حجابی است.

با وجود تلاشها برای درگیر کردم طرح نور با حواشی، این طرح با اجماع نظر کامل سیاستگذاران در حال اجراست.

نکته مهم این حمایتها، ضرورت اقتدار نیروهای انتظامی کشور در انجام وظایف قانونی در مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی و درخواست برای هوشمند سازی، حرفه ای سازی و توجه به عمل هنرمندانه در مواجه با مردم و موضوعات فرهنگی اجتماعی است.

روشن است که انتظار از پلیس برای رعایت ظرافتهای یک طرح فرهنگی بالاست اما این انتظارات نباید اصل طرح را دچار حاشیه کند.

باید توجه داشت که آنچه باعث شده پلیس به موضوع حجاب ورود کند، کم‌کاری سایر دستگاه‌هاست. شرح وظایف دستگاه‌های 32‌ گانه متولی عفاف وحجاب برای ایفای وظایف مربوطه روشن است اما متاسفانه هر یک به دلایلی، کارآمدی کافی در رعایت این وظایف را ندارند.

شاید تصویب و عملیاتی کردن قانون جامع عفاف وحجاب در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و تصریح شفاف وظایف دستگاه‌های متولی می‌تواند هناهنگی اجرایی در عمل به قانون حجاب را افزایش دهد.

واقعیت اینست که باوجود ضرورت تلاش برای اجرای هرچه بهتر طرح نور و پرهیز از اقداماتی که موجب حاشیه‌سازی در این رابطه شود، نقش دشمن در ایجاد و گسترش بی حجابی و ناهنجاریهای اجتماعی ضدفرهنگ ایرانی ، اسلامی پررنگ است.

بازخوانی برخی پرونده های فساد و آثار شوم آن بر خانواده و جامعه و توجه دست های پنهان آن حکایت از آن دارد که مقوله حجاب در این موضوعی امنیتی است که نمی‌توان برای حفظ آرامش اجتماعی به آن بی تفاوت بود.

هرچه هست، جامعه، انتظار پاکسازی جامعه از انحرافات را دارد و در این مسیر هرگز نباید تحت تاثیر تبلیغات پرحجم در فضای مجازی قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • دانشجویان و اساتیدِ ایرانی، حمایت از مردم فلسطین را رسالت اصلی خود بدانند
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است
  • بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد
  • تدوین نظام مسائل محلات در کمیته عمران