Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ــ پس از اعلام دلیل سقوط هواپیمای اوکراینی بازار خطابه‌ها و نامه‌نگاری‌های بی‌هدف گرم شد؛ نامه‌هایی که نه مخاطبشان مشخص است و نه تأثیری در کاستن التهاب و تنش مردم دارند. به گزارش ایکنا؛ هر حادثه‌ و اتفاقی رخ می‌دهد سیل نامه‌نگاری و خطابه‌ها در کشور افزایش پیدا می‌کند، نامه‌نگاری‌هایی که مقصد مشخصی ندارند و از آن سو عنوان سرگشاده‌ هم ندارند تا مخاطب را از گمراهی در آورد، نامه‌هایی بی‌هدف، خطابه‌هایی غرا و بی‌مخاطب که تنها فایده آن‌ها شاید پر کردن ستون بی‌هدف روزنامه‌ و یا شماره خوردن در یک سایت خبری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گاه افراد مسئولیتی دارند و به فراخور آن مسئولیت نامه‌هایی به رؤسای قوا و دیگر مسئولین می‌نگارند یا اینکه برای روشن کردن اذهان عمومی در رابطه با یک کار انجام شده در آن زمان نامه‌ای خطاب به مردم می‌نویسند، اما پس از این مسئولیت دیگر این نامه‌نگاری‌ها بلاموضوع می‌شود مگر آنکه وجود این افراد در آن اتفاق دخیل بوده و یا فردی یا نهادی او را متهم یا مطلع خطاب کرده باشد. در چنین حالتی می‌توان این کار را عادی دانست، اما به غیر از آن تنها ناشی از خود مهم پنداری با توسل به رسانه‌ها است. اخیرا هم در سقوط هواپیمای اوکراینی که روز گذشته با اطلاعیه ستاد کل نیرو‌های مسلح مشخص شد پدافند هوایی آن را سرنگون کرده است، بازار این نامه‌نگاری‌ها دوباره گرم شد. نامه‌ها و خطابه‌هایی که هیچ دردی را نه از حادثه دیدگان، نه مردم دیگر و نه مسئولانی که مورد هجمه‌های مختلف قرار گرفته‌اند دوا نمی‌کند. چرا که اصولا بدون هیچ راهکاری با یک جمله تکراری که اظهر من المشس است به پایان می‌رسد «لزوم برخورد با مقصران سرنگونی هواپیما»!
مگر نه این است تا قبل از اطلاعیه ستاد کل نیرو‌های مسلح، ریاست جمهوری و نشست خبری سردار حاجی‌زاده هیچ کس فکر نمی‌کرد چنین اتفاقی افتاده باشد؟ چگونه است که این افراد در مقام مطلع دوست دارند نامه‌نگاری کنند؟ چه مقام قضایی به این افراد نمایندگی مدعی‌العمومی را داده و بلافاصله و تنها پس از این اطلاع‌رسانی‌ها باید سخن خود را عوض کرده و خواستار محاکمه مقصران باشند. این افراد نه تنها در مورد علت حادثه بی‌خبر بودند، حال هم نامه‌نگاری‌های آنان به مسئولان کشور به ویژه مسئولان قضایی و امنیتی تنها سلب مسئولیت از خود به دلیل سخنان نسجیده این روزهایشان است.
عدم توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب و سران سه قوه در این رابطه نیز خطای بزرگی است. در چنین حادثه‌ای که پای عزت ملی و اعتماد عمومی در میان است و نامه‌نگاری‌ها هیچ دردی را از کسی دوا نمی‌کند و شاید تلاشی باشد برای در رسانه‌ها ماندن. این دولت است که باید از قوه قضاییه بخواهد و این رئیس قوه قضاییه است که می‌تواند به این موضوع ورود کند و در مقام قاضی‌القضات تیم‌های دادستانی و بازپرسی را مسئول رسیدگی به این موضوع کند نه فردی که سال‌ها قبل مسئولیتی داشته و الان در حال سپری کردن زمان بازنشستگی‌اش در خانه است. این افراد در جایگاهی نیستند که بدانند چه حادثه‌ای واقعا رخ داده است؛ مسئولانی که خود خطا را تشخیص داده و اعلام کرده‌اند نیز نامه‌نگاری‌ها و اظهار نظر‌های افراد غیر مسئول خللی در تصمیمشان ایجاد نمی‌کند، حال باید به آن‌ها گفت به که نامه می‌نویسید؟ و چرا این کار را می‌کنید؟ جز این است که فقط با روح و روان مردم بازی می‌کنید؟
از سوی دیگر با توجه به سخنان سردار حاجی‌زاده در اعلام خطای اپراتور سامانه پدافندی که مقصر واقعه را اعلام کرده است، دیگر این مصاحبه‌ها که باید مقصر را پیدا کرد؟ خطاب به چه کسی و چه سازمانی است؟ فرمانده هوا فضای سپاه که مقصر را اعلام کرد، قوه قضاییه هم مجتمع قضایی نیرو‌های مسلح را مأمور برررسی پرونده کرد.
موضوع دیگر که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد، بازسازی اعتماد مردم است، چرا که هیچ قدرتی جای این سرمایه اجتماعی را نمی‌گیرد، ایران در حمله موشکی خود به پایگاه‌های عین‌الاسد قدرت نظامی خود را دوباره به رخ کشید، اما قدرت اجتماعی ایرانیان که در همراهی و تشییع پیکر شهید سپهبد قاسم سلیمانی رخ نمود نباید به حاشیه برود.
بر همین اساس اگر کسی می‌خواهد قدمی بعد از اعلام خطای انسانی در سقوط هواپیما بردارد باید به سوی بازسازی اعتماد جامعه برود و ضمن شناخت جایگاه خود از مسئولان طلب شفافیت کند نه اینکه فقط روغن ریخته را نذر امام‌زاده کرده و کاری که در حال انجام است را مطالبه کند. چنین کاری نه به اعتماد سازی کمک می‌کند و نه فضای بررسی پرونده را آرام نگه می‌دارد. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی جامعه سقوط هواپیمای اکراینی سردار حاجی زاده قوه قضاییه دولت هوافضای سپاه نامه نگاری نامه سرگشاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۴۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم کاری سیگارهای الکترونیک

  سیگارهای الکترونیکی که با ترفندهای تبلیغاتی خود، باور عوارض‌نداشتن و راهی برای ترک سیگارهای سنتی را در جامعه رواج دادند و از این راه طرفداران زیادی نیز پیدا کردند، حالا با درگیرکردن عده زیادی از افراد جامعه، به یک معضل تبدیل شده‌اند! به‌خصوص این‌که طبق تاکید مسئولان بهداشتی، این سیگارها نه‌فقط بی‌خطر نیستند، بلکه سرطان‌زا نیز هستند و به همین خاطر با وجود تحرکات مشکوک، وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز این سیگارها نمی‌رود. بر اساس آمار، هیچ سطح ایمن و مطمئنی برای دخانیات وجود ندارد و تنباکوی سبک، محصولات دخانیات بدون دود، سیگار برگ غیرمضر و تبلیغات دیگر، افسانه‌ای بیش نیست و بارها وزارت بهداشت و نهادهای مربوط، این موضوع را به افراد جامعه گوشزد کرده‌اند. گرچه همچنان عده‌ای تلاش می‌کنند مصرف سیگارهای الکترونیکی را در جامعه مشروعیت ببخشند و آن را متفاوت از سیگارهای سنتی بدانند اما نگاه وزارت بهداشت به این موضوع متفاوت است. به‌طوری که اخیرا بهزاد ولی‌زاده،رئیس دبیرخانه ستادکشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده است:تقاضاهایی برای اجازه فعالیت درزمینه عرضه ورسمیت‌بخشیدن به این سیگارها صورت‌گرفته اما وزارت بهداشت زیربارصدورمجوز برای تولید،فروش‌وعرضه این سیگارها نمی‌رود؛چراکه مضرات این سیگارها شناخته‌شده است.
   
زیاده‌روی در مصرف سیگارهای الکترونیکی به بهانه عوارض نداشتن آن
دکتر آقازاده، پژوهشگر اعتیاد در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص عوارض این سیگارها می‌گوید: این سیگارها در ابتدا با این ادعا آمدند تا جایگزین سیگارهای سنتی و عوارض آن شوند و برای افراد سیگاری با تأمین نیاز نیکوتین، حس سیگار را تداعی کنند. برای این روش نیکوتین را در محلول‌های سیگارهای الکترونیکی اضافه کردند و بعدها طعم‌دهنده‌های مختلفی به آنها افزوده شد که سرطان‌زاست و فرد سیگاری با این تصور که این‌گونه سیگارها عوارضی ندارند، محدودیت مصرفی برای خود قائل نمی‌شود و در استفاده از آن زیاده‌روی می‌کند و در نهایت به عوارض بیشتری نسبت به قبل مبتلا می‌شود.سال‌هاست که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت درخصوص تاثیر این سیگارها بر سلامت افراد وانواع تهدیدهای جانبی آن، اطلاع‌رسانی می‌کنند اما با این همه، چرا مصرف این نوع از سیگارها همچنان سیر صعودی دارد؟ 
   
سیگارهای الکترونیکی قبح سیگارهای سنتی را در جامعه ندارد
پیمان حسنی ابهریان، عضو هیأت علمی و مدیرگروه توانبخشی موسسه آموزش عالی علوم شناختی در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: با توجه به این‌که فرهنگ اجتماعی و مقابله با مصرف دخانیات به نسبت نسل‌های قبل بیشتر شد و این تغییرات دیگر پاسخگوی افراد سیگاری نبود،مافیای دخانیات سعی دررفع این موضوع کردند و سیگارهای الکترونیکی را تولید و تبلیغ کردند. درحال حاضر درصد زیادی از افراد،به‌ویژه جوانان،سیگارمصرف می‌کنندوبه همین دلیل گرایش به سیگارهای الکترونیکی نیز افزایش یافته است. افزایش تمایل بسیاری از افراد به این نوع از سیگارها به این دلیل است که مصرف سیگارهای الکترونیکی به‌نسبت سیگارهای سنتی، محدودیت‌های قبل را ندارد. درواقع با توجه به این‌که این نوع ازسیگارها، دودهای آزاردهنده سیگارهای سنتی را ندارند، افراد درهرجایی از آنها استفاده می‌کنند. ازطرفی دیگر، مصرف این نوع از سیگارها، قبح استفاده ازسیگارهای سنتی را در جامعه توسط جوانان و نوجوانان ندارد؛ بنابراین مصرف این نوع از سیگارها اکنون افزایش یافته است.
   
جایگزینی لذت‌های سالم در جامعه راهکار مقابله با مصرف دخانیات
با توجه به سمی‌بودن وسرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیکی وعوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه، راهکار مقابله با این مسأله چیست؟ابهریان دراین خصوص معتقد است: برای پیشگیری ومقابله با افزایش مصرف دخانیات، به‌ویژه انواع مختلف سیگار در جامعه، بیش از هرچیز، فعالیت‌های فرهنگی لازم است و در این مورد جریمه نقدی و امثال آن کافی نیست. متأسفانه چند سالی است که مصرف سیگار در بین زنان نیز بسیار افزایش یافته و این موضوع از دید آنها به برابری زنان و مردان تعبیر می‌شود، در حالی که افزایش گرایش به چنین مسائلی با توجیه برابری بسیار خطرناک است. بر همین اساس برای کاهش این معضل در جامعه ابتدا باید علت گرایش افراد به سیگار را بررسی کرد. سیگار یا هر دخانیات دیگری در ابتدای مصرف برای فرد ایجاد لذت می‌کند و پس از آن به عادت تبدیل می‌شود؛ بنابراین برای کاهش گرایش جوانان به دخانیات لازم است تا در جامعه با ایجاد مراکز تفریحی، ورزشی و... لذت‌های سالم را جایگزین لذت‌های ناسالم کنیم؛ چراکه جایگزینی لذت‌های سالم و آشکارکردن عوارض مصرف دخانیات قطعا سیر استفاده و گرایش افراد جامعه را به سیگار و سایر دخانیات کاهش خواهد داد. البته ناگفته نماند که این نوع از پیشگیری برای جوانان در معرض مصرف جواب نمی‌دهد، بلکه این فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی افراد آغاز شود تا در بزرگسالی اثرات آن مشخص شود.باتوجه به آنچه دراین گزارش مطرح شد،امیداست باتمهیدات وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی و عدم رسمیت‌بخشیدن به مصرف دخانیات جدید نظیر سیگارهای الکترونیکی،مصرف آنها در جامعه کاهش پیدا کند و دیگر در سطح شهر شاهد مصرف سیگار توسط دختران و پسران در هر سن و سالی نباشیم.

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • طرح مالیات بر سوداگری شامل حداکثر یک درصد از افراد جامعه است
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • کارگران بازوان حرکت و شکوفایی کشور
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد