Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی، حضور باشکوه و بی‌نظیر مردم در تجلیل و بزرگداشت سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی را نماد تمدنی و ظهور یک آموزه دینی دانست.

«غلامحسین دشتی»  در سیزدهمین نشست اندیشه‌ورزی «والعصر» که در راستای تبیین گام دوم با موضوع «مؤلفه‌های تمدن اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب» در یزد برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار پرافتخار اسلام و ایران شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش، گفت: سردار سلیمانی نمونه بارز تربیت اسلامی و پرورش یافته مکتب امام و انقلاب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به تبیین این واقعه از منظر تمدنی پرداخت و افزود: اگر به مسائل، نگاه تمدنی داشته باشیم، حقایق خیلی معنادارتر می‌شود و کمک می‌کند در آینده بتوانیم معارف دینی و آموزه‌های قرآنی را در عرصه عینی و عملی پردازش و اجرا کنیم.

این مدرس دانشگاه حضور پرشور، باشکوه و بی‌نظیر مردم ایران در تجلیل و بزرگداشت سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی را نماد تمدنی و ظهور یک آموزه دینی دانست و ادامه داد: تمدن‌ها توسط انسان‌های بزرگ و فرهنگ ساخته می‌شوند و هرچه این فرهنگ به توحید نزدیک‌تر باشد آثار ماندگارتر و عمیق‌تری خواهد داشت.

وی سیدالشهدای جبهه مقاومت را تربیت یافته مکتب امام خمینی(ره)، مرجعیت و حوزه علمیه دانست و گفت: حوزه علمیه، یک نهاد تمدن‌ساز است و حضرت امام خمینی(ره) در وصایای خود بر انجام پنج کار اساسی که عبارتند از نظم، نظارت، تحقیق، برطرف شدن نیازهای زمان و اخلاق، در حوزه علمیه تأکید دارند.

دشتی با بیان این که تشییع سردار سلیمانی در قم نشانگر این بود که او فرزند حوزه است، تصریح کرد: امروز بسیاری از دانشجویان تصمیم دارند در حوزه علمیه به ادامه تحصیل بپردازند و ادامه دهنده راه توحید و مکتب اهل بیت(ع) باشند.

وی افزود: با توجه به حضور حماسی ملت بزرگ ایران در تجلیل از سردار سلیمانی، صاحب‌نظران و تحلیلگران فرهنگی معترف خواهند بود که اسلام قادر است تمدنی بزرگ برپا کند چون تمدن موقعی شکل می‌گیرد که بتواند عنصری را تولید کند که همه مردم گرد آن جمع شوند و احساسات خود را بیان کنند.

این تحلیلگر مسائل اجتماعی با بیان این که ایجاد این تمدن بسیار سخت است، گفت: وقتی به اخلاص، ولایت مداری، تدین، دعا و فروتنی این شهید والامقام اشاره می‌شود و این ویژگی‌ها کنار هم قرار می‌گیرند سندی در زمینه مکتب اسلام و حضرت امام خمینی(ره) است، از این رو متقاعد می‌شوند که اسلام قادر به ایجاد تمدن است.

این رزمنده دفاع مقدس با بیان این که سردار سلیمانی علاوه بر مجاهدت‌ها و حضور مستمر در جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم، یک انسان مؤمن، دین‌مدار، مخلص و توحیدی بود و این عوامل موجب محبوبیت او شد، اظهار کرد: حضور گسترده و همدلانه مردم در مراسم تشییع و بزرگداشت این شهید عالی‌مقام واقعه شکل‌گیری تمدن و فرهنگ‌سازی را نمایان ساخت.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان یزد، دشتی ادامه داد: سردار سلیمانی در تمدن‌سازی ایران اسلامی یک چهره برجسته است. چون معنای تمدن نیز همین است؛ مردم حول یک حقیقتی گردهم آیند و هرگاه فرهنگ در اجتماع ظاهر شود تمدن شکل می‌گیرد.

وی حدیث شریف پیامبر اعظم(ص) که می‌فرماید: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» را مهمترین شعار فرهنگی و تمدنی برشمرد و افزود: فرهنگ و تمدن بر یکدیگر تأثیر متقابل دارند بنابراین هر کدام از صحنه‌های فرهنگی و تمدنی در جامعه که مغایر اسلام و توحید است را باید سریع اصلاح کنیم.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی در ادامه مبحث «درس گفتارهای تمدن نوین اسلامی» به تبیین «مؤلفه‌های عام و خاص تمدن اسلامی» پرداخت و گفت: مبدأ و آغاز یک تمدن از درون انسان شکل می‌گیرد. تمدن توحیدی انسان را به قرب الهی می‌رساند و تمدن مادی به زندگی دنیوی و لذت‌های دنیا می‎‌پردازد.

وی افزود: غرب به دلیل دوری از توحید و معنویت با تولید قصه‌های تخیلی، ورزش، فیلم و غیره به صورت کاذب در پی اشباع و برآورده کردن نیازهای عمیق جامعه خود است.

دشتی در ادامه به تبیین و تعریف تمدن مدل عام و خاص پرداخت و گفت: تمدن مدل عام، عرصه عینی و تحقق یافته فرهنگ(تفکر، ارزش‌ها و رفتارها) است و هدف این فرهنگ، تربیت و رشد استعدادها و ظرفیت‌های انسان متناسب با اهداف این فرهنگ و برای لذت بردن از زندگی است اما تمدن خاص به تمدن دینی و اسلامی نزدیک است.

وی تمدن توحیدی را عرصه عینی و تحقق یافته نسبی فرهنگ توحیدی عنوان کرد و هدف آن را رشد و اعتلای ظرفیت های فطری و توحیدی انسان جهت رسیدن به ساحت قرب الهی برشمرد.

این مدرس دانشگاه در همین رابطه خاطرنشان کرد: به تناسب نیازهای انسان باید با اتکا به فرهنگ اسلامی و توحیدی، نهادهایی برای پاسخ‌گویی به این نیازها در جامعه ایجاد شود تا تمدن شکل بگیرد.

این نشست با همکاری حوزه هنری یزد، اداره کل تبلیغات اسلامی استان و ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان و با حضور جمعی از طلاب، روحانیون، پژوهشگران، فعالان فرهنگی، هنرمندان و علاقه‌مندان در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد برگزار شد.

تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب، تسریع در رشد و انتشار گفتمان انقلاب اسلامی، تبیین صحیح و شفاف مواضع در چارچوب نظریه‌ نظام انقلابی، امیدآفرینی و افزایش روحیه جهادی و انقلابی در جامعه از اهداف برگزاری نشست‌های اندیشه‌ورزی «والعصر» است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شهادت سردار سلیمانی حوزه هنري يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۵۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار و بر تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی تأکید و مقرر شد این مهم در اولویت کاری حوزه معاونت جدید قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این آیین با تأکید بر تقویت و توسعه حرکت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، گفت: تمدن‌سازی نوین اسلامی در گروه یکپارچگی و حرکت به سمت تقویت سرمایه‌های فرهنگی و احیای باور‌های دینی و آموزه‌های اسلامی است که باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

محمدحسین رنجبر، حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری و تأکید بر تحقق شعار سال، با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را نوعی فصل‌الخطاب فرهنگی خواند و بیان کرد: دانشگاه‌ها در این مسیر، وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید در تحقق این شعار، با برنامه ریزی و حرکت منسجم، اقشار جامعه را در این راستا رهنمون باشند.

وی از حوزه فرهنگی و دانشجویی به‌عنوان مهم‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه در امر تربیت و انسان‌سازی نام برد و افزود: رسالت حوزه فرهنگی و دانشجویی، رسالتی خطیر و حیاتی است و دانشگاه باید برای تمام فعالیت خود یک پیوست فرهنگی ارائه دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با تأکید بر اشاعه فرهنگ اسلامی و انقلابی در دانشگاه به حفظ و تقویت روحیه خودباوری در جوانان تقویت تشکل‌های دانشجویی، ارتقای مهارت‌آموزی جمعی و انجام کار تیمی، توسعه ورزش‌های حرفه‌ای و همگانی، توسعه نشریات دانشجویی، برگزاری مستمر کرسی‌های آزاداندیشی و ... از وظایف حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است.

رنجبر اضافه کرد: باید همه بدانیم و بپذیریم که کار فرهنگی مختص متولیان فرهنگی نیست؛ بلکه همه وظیفه داریم با امر به معروف و نهی از منکر و با استدلال و منطق در روشنگری و اقناع سازی افکار عمومی جامعه سهیم باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، تقویت اخلاق اسلامی در جوانان، ارتقای توانایی‌های فکری و چگونگی عبور از لغزش‌ها و مراحل سخت زندگی را مستلزم چگونگی عملکرد دانشگاه‌ها در اجرا و عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی دانست و با معرفی احسان محمدی‌نژاد به عنوان معاون جدید فرهنگی و دانشجویی از خدمات محمد حیدری نارمندی قدردانی کرد.

مسئول دفتر نهاد معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست، خدامحوری، قرارگرفتن در مسیر اهل‌بیت، صبر و استقامت را سه مؤلفه اصلی در عبور از شرایط سخت دانست و متذکر شد: کار باید با نیت و هدف پاک برای رضای خداوند با بهره‌مندی از سیره امامان معصوم علیه‌السلام با استقامت و بردباری انجام شود و در آن خدمت به خلق خدا هدف و نیت اصلی انجام کار باشد.

حجت الاسلام اسماعیل پاک‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های متولیان عرصه فرهنگی در دانشگاه عنوان کرد: اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان رضایت‌بخش و ستودنی است و نیاز است برای تحقق محور‌های گام دوم انقلاب و عملیاتی کردن شعار سال با استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه پیش رفت.

در این آیین احسان محمدی‌‌نژاد، معاون جدید حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز با اشاره به برنامه‌های خود در توسعه حوزه فرهنگی ودانشجویی گفت: حوزه فرهنگی و دانشجویی به منزله دوبال پرواز دانشجوست و باید با انجام یک برنامه ریزی منسجم، مشارکت همگانی و کار تیمی همگی در تقویت اهداف دانشگاه سهیم باشیم.

وی در پایان از دانشگاهیان و بخش‌های دانشگاه خواست تا در توسعه و پیشرفت این حوزه او را همراهی و از ارائه مشورت‌های به موقع و حیاتی دریغ نورزند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • تمدن ایرانی-اسلامی از عرصه جهانی حذف‌شدنی نیست
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • برگزاری همایش اندیشه تمدنی در اندیشه امام علی (ع)