Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، هادی کیادلیری استاد دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات و کارشناس حوزه جنگل در برنامه تلویزیونی طبیعت ۳۶۰ درجه با اشاره به اینکه قاچاق چوب در جنگل‌های ایران وجود دارد، گفت: سوال این است که چوب قاچاق را چه کسی می‌خرد؟ معمولاً این چوب‌های قاچاق در کارخانه‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این به معنای آن است که نظارت کافی در این زمینه وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه قاچاق چوب رقم بالایی ندارد، ادامه داد: اخیراً ۳۵۰ هزار درخت شمشاد قاچاق شد. اکثر قاچاق‌ها کنار جاده اتفاق می‌افتد. این درختان با اره برقی بریده می‌شوند و سوال اصلی آن است که چطور می‌شود صدای اره‌ها شنیده نمی‌شود؟

فساد سازمان‌ها؛ دلیل قاچاق چوب

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حتماً برای مقابله با قاچاق چوب راه حل وجود دارد و می‌توانیم منافذ قاچاق را ببندیم، گفت: دلیل وقوع قاچاق چوب، نداشتن برنامه و مدیریت ضعیف است. یکی از مهمترین دردها که سازمان‌ها از جمله سازمان جنگل‌ها به آن دچار شده؛ «فساد» است. البته مقصود از فساد لزوماً گرفتن پول نیست بلکه به معنای قرار گرفتن افراد نامناسب در پست‌ها و سمت‌ها است.

جنگل برنامه ندارد

وی با اشاره به ضرورت تقویت حفاظت فیزیکی از جنگل‌های کشور و با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از جنگل‌بانان و قرق‌بانان چند ماه است که حقوق نگرفته‌اند، تصریح کرد: البته صرف حفاظت فیزیکی برای صیانت از جنگل‌ها کافی نیست، بلکه باید طرح و برنامه دقیق برای حفظ جنگل‌ها داشته باشیم.

کیادلیری با بیان اینکه بر اساس مصوبه سال ۹۲ هیات وزیران، هر نوع دستکاری در جنگل‌ها باید بر مبنای یک مدل و روش پایدار باشد، گفت: متاسفانه هنوز برنامه و طرح لازم برای اجرای این مصوبه تهیه نشده است. علت آن هم این است که نیروهایی را بر سر گذاشتیم که بعد از گذشت شش سال از عمر مصوبه دولت، هنوز نتوانسته‌اند یک طرح برای مدیریت پایدار جنگل ارائه دهند. چون افراد ناتوان بر سر کار گذاشته شده و کارشناسان کاربلد برکنار شده‌اند.

چه نهال‌هایی در ایران بکاریم؟

کیادلیری در ادامه در پاسخ به این پرسش که بهتر است چه نهال‌هایی در ایران کاشته شود؟ با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم برای همه نقاط کشور یک حکم را صادر کنیم، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی هر منطقه می‌توان درباره نوع گیاه قابل کشت در آن تصمیم‌گیری کرد.

وی با بیان اینکه درختان با اهداف مختلف کاشته می‌شوند، تصریح کرد: در نقاط شهری ممکن است نهال‌ها با هدف زیباسازی و ایجاد فضای سبز کاشته شوند، اما در شرایط طبیعی برای هر منطقه‌ای می‌توان الگویی داشت. چون باید بر مبنای شرایط اکولوژیکی، گونه‌های خاصی را برای کاشت انتخاب کنیم که کارشناسان سازمان جنگل‌ها، در این زمینه مطالعاتی انجام داده‌اند.

گیاهان مناسب برای تهران

این کارشناس جنگل ادامه داد: در ایران درخت بومی به اسم «پرسیا» داریم که امروزه از این گیاه در ونکوور کانادا برای زیباسازی شهرها استفاده می‌شود. می‌توانیم از همین گونه‌های بومی برای زیباسازی شهرها از جمله تهران استفاده کنیم. این اقدام از دو جهت مفید است. اول اینکه از انقراض این گونه‌های بومی جلوگیری می‌شود. دوم اینکه می‌توانیم این گونه‌ها را به جهان معرفی کنیم. گونه «داغداغان» نیز گونه بومی تهران است که در برابر کم‌آبی مقاومت دارد یا گیاه «پده» برای مناطق خشک مناسب است.

کیادلیری با بیان اینکه باید دلیل کاشت نهال ابتدا مشخص شود و بر اساس آن درباره نوع گیاه و نهال برای کاشت تصمیم بگیریم، تاکید کرد: شرایط توپرگرافی، شرایط اقلیمی، شرایط اجتماعی و … در انتخاب نوع نهال موثر است.

۸ هزار گونه گیاهی بومی در ایران

وی با اشاره به اینکه ۸۰۰۰ گونه بومی در ایران وجود دارد و باید برای نهال‌کاری از این گونه‌ها استفاده شود، تأکید کرد که کاشت گیاهان غیر بومی باید محدود باشد. چون در درازمدت مشکلاتی ایجاد می‌کند.

چرا نهال‌های کاشته‌شده به ثمر نمی‌نشیند؟

این استاد دانشگاه همچنین در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا نهال‌های کاشته‌شده به ثمر نمی‌نشیند؟، گفت: چون عملیات مراقبتی از نهال‌های کاشته‌شده وجود ندارد. برای همه بسیاری از اینها خشک می‌شوند. وظیفه اصلی مراقبت از نهال‌های کاشته‌شده بر عهده سازمان‌های متولی از جمله سازمان جنگل‌هاست.

این استاد دانشگاه همچنین با انتقاد از کاشت گیاه اکالیپتوس در برخی مناطق کشور از جمله خوزستان و قم گفت: این گیاه باعث خشک شدن زمین می‌شود و اساساً گونه بومی ایران نیست. اینها اشکالات فنی است.

کد خبر 4823242

منبع: مهر

کلیدواژه: جنگل قاچاق چوب قاسم سلیمانی شورای شهر تهران شهرداری تهران دستگیری سارق وزارت آموزش و پرورش شهر تهران محسن هاشمی سقوط هواپیما سردار سلیمانی قوه قضاییه مترو آلودگی هوا سیدابراهیم رئیسی مراسم تشییع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۷۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت به‌روزسانی تجهیزات اطفای حریق در کرمانشاه

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: با توجه به صعب العبور بودن مناطق منابع طبیعی استان کرمانشاه و فرسوده بودن امکانات، به روزرسانی تجهیزات ضرورت دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، انشاالله کولانی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد اظهار داشت: این اداره  کل براساس وظایفی که دارد اقدام به کنترل سیل در سطح 14 شهرستان استان کرده که مؤثرترین آن مهار سیلاب در ضلع شمالی شهر کرمانشاه بود.

وی با اشاره به ضرورت رفع نیازها و امکانات حریق عنوان کرد: با توجه به صعب‌العبور بودن و فرسوده بودن امکانات و تجهیزات اطفای حریق درخواست به روزرسانی تجهیزات را داریم.

کولانی با تأکید بر مردمی‌سازی و هماهنگی بین دستگاه‌ها در اطفای حریق گفت: در بخش‌هایی از شهرستان دالاهو طی یک ساعت 740 نفر از مردم به صورت خودجوش برای اطفای حریق به کمک آمدند و حریقی که 72 ساعت طول می‌کشید با همراهی مردم به حداقل رسید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه بیماری لورانتوس گریبانگیر جنگل‌های سراسر کشور به ویژه جنگل‌های زاگرس است افزود: این آفت بیشتر در فصل خشکسالی درختان را مبتلا می‌کند و درخواست داریم مبارزه با این آفت به صورت ملی دیده شود در غیر این صورت در سال‌های آینده این جنگل‌ها را از دست خواهیم داد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حدود 620 هزار هکتار طرح آبخیزداری اجرا شده است عنوان کرد: سهمیه و تعهد استان در زمینه کشت یک میلیارد نهال طی چهار سال حدود سه میلیون اصله نهال بوده که انجام شده اما تعهد ملی 36 میلیون نهال بوده که در صورت تأمین اعتبار ملی انجام می‌شود.

کولانی با اشاره به اینکه ظرفیت نهالستان‌های استان دو میلیون و 300 هزار اصله نهال است اما سه میلیون اصله نهال تولید و کشت شده است گفت: 600 هکتار از نهال‌های کشت شده مثمر و مابقی کشت اقتصادی است که برای تولید چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • ضرورت به‌روزسانی تجهیزات اطفای حریق در کرمانشاه