Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:57:03 GMT

اجرای بسیج ملی تغذیه سالم در خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۸۵۴۳

اجرای بسیج ملی تغذیه سالم در خوزستان

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از آغاز بسیج ملی تغذیه سالم در خوزستان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

دکتر مهدی حسینی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر، چاقی و اضافه وزن، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و برخی از انواع سرطان‌ها است که در این زمینه، اصلاح الگوی غذایی و انتخاب جایگزین‌های غذایی سالم و مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرط اصلی سلامتی، پیروی از الگوی غذایی سالم است و مراقبت از سلامتی در اصل یک مسئولیت فردی محسوب می‌شود. یکی از ارکان اصلی خودمراقبتی، توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: خودمراقبتی تغذیه‌ای این است که هر فرد با مفهوم تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش‌های جایگزین مواد غذایی و استفاده از منابع غذایی موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه‌ای خود را برطرف سازد.

حسینی‌زاده ادامه داد: با توجه به الگوی غذایی نامناسب و به تبع آن آمار بالای اضافه وزن و چاقی در بین مردم، خوزستان در میان استان‌های ناامن غذایی قرار دارد که این امر ضرورت اجرای بسیج ملی تغذیه سالم و ارتقای آگاهی افراد در خصوص جایگزین‌های مناسب را دو چندان می‌کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در طول سال، کارشناسان تغذیه در راستای ارتقای دانش، نگرش و عملکرد عموم مردم در زمینه تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت، خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند اما به دلیل اهمیت آموزش تغذیه صحیح و نقش آن در بهبود شیوه زندگی، از ۱۴ تا ۳۰ دی‌ماه امسال، بسیج ملی آموزش تغذیه سالم در سراسر کشور با هدف افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد عموم مردم، دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان بخش سلامت و سیاست‌گزاران در خصوص تغذیه سالم و جایگزین‌های مواد غذایی در حال برگزاری است.

حسینی‌زاده گفت: امسال این بسیج با شعار "ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین‌های غذایی سالم" برگزار می‌شود. در این ایام و از طریق رسانه‌ها، راهکارهای بهبود تغذیه را به جامعه آموزش خواهیم داد. از شهروندان دعوت می‌شود با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشت و خانه‌های بهداشت جهت دریافت خدمات بهداشتی و  ارتقای آگاهی و سلامت خود و خانواده خود گام بردارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بهداشت سلامت تغذيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۸۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، ویدیوئی از تابوت‌های باستانی در محوطه ایلامی جوبجی رامهرمز که کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند «برای انتقال آنها اقدامی نشده است» در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

وی افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیئت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 848566 منبع: تسنیم برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم استان ایلام

دیگر خبرها

  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • آب شرب اصفهان سالم است
  • بهره مندی روستای سَبزکان ریگان ازآب سالم
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز