Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش تنش بین ایران و آمریکا گسترش نگرانی‌ها نسبت به احتمال اخلال در عبور و مرور در تنگه هرمز و عواقب جدی آن برای بازار نفت را در پی داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، افزایش تنش بین ایران و آمریکا طی چند روز گذشته به دلیل ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دست ارتش تروریستی آمریکا، به بالا گرفتن نگرانی‌ها نسبت به ایجاد اختلال احتمالی در عبور و مرور نفت از تنگه هرمز و عواقب آن منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیو ارنزبرگر، کارشناس مؤسسه S&Pگلوبال، می‌گوید هر گونه اختلال احتمالی در عبور و مرور از تنگه هرمز به عنوان حساس‌ترین گذرگاه جهان می‌تواند به بزرگترین بحران در بازار نفت جهانی منجر شود.

ارنزبرگر که مدیریت بخش تحلیل قیمت کالاهای اساسی در S&Pگلوبال را بر عهده دارد، طی مصاحبه‌ای گفت: بازار به شدت نسبت به هر گونه اختلال در عبور و مرور نفتکش‌ها از تنگه هرمز حساس و آسیب پذیر است.

تنگه هرمز به عنوان مهمترین گذرگاه جهان محل گذر حدود یک سوم کل نفت و محصولات پتروشیمی است که به بازار جهانی عرضه می‌شود.

به گزارش آژانس اطلاعات انرژی آمریکا در سال 2018 به طور متوسط روزانه 21 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز روانه بازار جهانی شده است.

ارنز برگر معتقد است اگر ما شاهد بالا گرفتن تنش و ایجاد اختلال در ترافیک کشتیرانی از تنگه هرمز توسط یکی از طرفین باشیم این مسئله می‌تواند به ایجاد ترس یا پنیک در بازار نفت که طی 10 تا 15 سال گذشته بی‌سابقه بوده است، منجر شود.

وی می‌گوید:‌همه می‌دانند که تنگه هرمز یک گذرگاه حیاتی است که در تنش‌های سیاسی می‌تواند بخشی از بازی سیاستمداران باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تنگه هرمز نفت آمریکا شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

به گزارش صدای ایران از تجارت نیوز، قیمت طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت با بازدهی منفی بسته شد. این در حالی بود که هفته گذشته با وجود کاهش قیمت دلار و اونس جهانی طلا، بازار فلز زرد تحت تاثیر ایجاد تنش در خصوص اجرای سامانه جامع تجارت و اعتراض طلافروشان قرار گرفته و برخلاف روند فاکتور‌های اساسی در برخی روز‌ها افزایشی بود.


بازار طلا به اخبار سیاسی گره خورد!

اخبار مساعدی که طی هفته گذشته در پی سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان روانه بازار‌های مالی شد، جو مثبتی در میان معامله‌گران به وجود آورد. در همین راستا برخی از فعالان اقتصادی این سفر را زمینه‌ساز کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

علاوه بر آن، به نظر می‌رسد موضوع سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت، معامله‌گران را در لاک احتیاطی خواهد برد تا برآیند نتیجه این مذاکرات را در بازار‌های مالی بسنجند؛ بنابراین ریزش یا افزایش قیمت در بازار‌های مالی در روز‌های آینده به اخبار سیاسی بستگی دارد. باید توجه کرد عرصه سیاسی در ایران عرصه غافلگیری در دقیقه ۹۰ است و برای همین نمی‌توان قدم سیاسی و اقتصادی بعدی را پیش‌بینی کرد.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی با رقم ۲۳۰۱ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۶ دلار و ۵۵ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ نیز روی رقم ۵۲ هزار و ۶۳۰ تومانی ایستاده است.

مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت روی رقم ۴۱ میلیون و ۸۰۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه بهار روی قیمت ۳۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تومانی ایستاد. گفتنی است قیمت نیم سکه و ربع‌سکه به ترتیب با قیمت ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز پنجشنبه روی رقم ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی ایستاد.

قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته افزایش محدودی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی در کانال ۱۴ میلیون تومانی بسته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۸ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۴۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۰۲ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه بیشتر از رشد قیمت افزایش یافت. حباب سکه امامی ۳۰۰ هزار تومان، سکه بهار ۲۷۸ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۵۴ هزار تومان، ربع‌سکه ۲۲۷ هزار تومان و سکه گرمی ۲۱۴ هزار تومان افزایش دارد.

دیگر خبرها

  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند