Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی ـ معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه 14 استان مدرسه دولتی ویژه بیماران اوتیسم ندارد، گفت:‌ تلاش می‌كنیم تا در آینده یك مدرسه این چنینی در شیراز احداث كنیم.

به گزارش ایكنا از فارس، سید جواد حسینی، معاون وزیر آموزش‌ و پرورش و رئیس سازمان استثنایی کشور امروز، 22 دی‌ماه در آیین افتتاح گلخانه دبیرستان مهارت‌های حرفه‌ای دانش آموزان کم‌توان ذهنی مجید راهبی شیراز با اشاره به اقدامات این سازمان برای بیماران ویژه گفت: هم‌اكنون 14 استان کشور مدرسه دولتی ویژه بیماران اوتیسم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: فارس از جمله استان‌های فاقد مدرسه دولتی اوتیسم است که تلاش می‌کنیم ظرف یک و نیم سال آینده با تأمین زمینی که انجام خواهد شد این نوع مدرسه نیز در شیراز ساخته شود.
حسینی با اشاره به سه رویکرد نظام تعلیم و تربیت دانش‌آموزان با نیازهای ویژه که در آموزش ‌و پرورش کشور شروع‌ شده است، گفت: ما در جهت استمرار و تقویت این رویکردها اقدام خواهیم کرد.
رئیس سازمان استثنایی کشور افزود: امروز در سطح جهان و در آموزش‌ و پرورش کشور رویکرد تعلیم و تربیت با نیازهای ویژه از سمت رویکرد تفکیک به سمت تلفیق و از تلفیق به فراگیر سازی جهت پیداکرده است و ما باید این مسیر را باکیفیت بیشتر ادامه دهیم.

تحصیل 80 هزار دانش‌آموز استثنایی در كشور
وی با اشاره به اینکه بیش از 80 هزار دانش‌آموز در یک هزار و 600 مدرسه استثنایی به‌صورت ویژه و با رویکرد تفکیک مشغول به تحصیل هستند، گفت: بیش از 800 مدرسه ما به شکل تلفیقی دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار داده‌اند.
حسینی افزود : به‌جز ناتوانان ذهنی، بقیه دانش‌آموزانی که از محدودیت‌های هفت‌گانه برخوردارند و قابلیت اینکه در مدارس عادی که تحت عنوان مدارس پذیرا به شکل تلفیقی تعلیم و تربیت شوند دارند و خدمات معلم رابط، مرجع و مناسب‌سازی خاص صورت می‌پذیرد.
معاون وزیر آموزش ‌و پرورش، بستر حرکت را به سمت فراگیر سازی دانست و گفت: همان‌گونه که شهر ناشنوایان و نابینایان نداریم، آموزش‌ و پرورش ناشنوایان و نابینایان هم نباید داشته باشیم چراکه این انسان‌ها به شکل عادی دوشادوش دیگران زندگی و در مناسبات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی حضور دارند.
وی ادامه داد: هر چه قدر دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بتوانند در مدارس عادی مشغول به تحصیل شوند این خود عاملی است که به نفع هر دو گروه دانش‌آموزان عادی و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه خواهد شد.

لزوم مناسب‌سازی مدارس عادی برای حضور دانش‌آموزان استثنایی
رئیس سازمان استثنایی کشور با تأکید بر لزوم مناسب‌سازی مدارس عادی برای حضور دانش‌آموزان استثنایی گفت: تمام تلاشمان بر مناسب‌سازی، همسوسازی، هم‌تراز سازی، همسان‌سازی مدارس عادی برای پذیرش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است و برای تحقق این امر نیازمند مناسب‌سازی در شهر، خانواده‌ها و بیش از همه در آموزش ‌و پرورش هستیم.
وی با اشاره شعار جامعه در نظام بین‌المللی مبنی برساختن جامعه دوستدار انسان، گفت: جامعه دوستدار انسان جامعه دوستدار کودک ، کتاب و معلولان با نیاز ویژه است و جامعه‌ای که نتواند برای بخشی از انسان‌های با نیاز ویژه مناسب‌سازی شود، نمی‌تواند ادعای جامعه انسانی داشته باشد.
حسینی افزود: باید مناسب‌سازی را در مدارس شروع کنیم و تا پایان سال 98 برای 15 استان و در پایان سال 99 برای تمام استان‌ها یک مدرسه عادی به شکل کاملاً مدرن مناسب‌سازی شود و بدین ترتیب سایر مدارس هم می‌توانند به این شکل آماده‌سازی شوند و زمینه حضور فیزیکی و کالبدی پذیرش دانش‌آموزان را داشته باشند.
وی با تأکید بر لزوم مناسب‌سازی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در جامعه و مدارس در گفت : مناسب‌سازی باید در عناصر فضا، معلم و کتاب‌های درسی و دانش‌آموزان عادی، تجهیزات و وسایل آموزشی و خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه صورت پذیردو
معاون وزیر آموزش‌ و پرورش افزود: در این راستا دانش‌آموزان عادی و معلمان باید بدانند دانش‌آموزان با آسیب شنوایی، بینایی یا معلولین جسمی، حرکتی یا حتی اوتیسم از چه شرایط، ظرفیت و استلزاماتی برخوردار است تا متناسب یا آن‌ها رفتار کنند.
وی در خصوص مناسب‌سازی خانواده دانش‌آموزان با نیازهای ویژه گفت: در زمانی که طرح سنجش انجام می‌پذیرد، هفت بسته و سی دی درزمینه برخورد مناسب بادانش‌آموز ویژه به خانواده آن‌ها تحویل داده می‌شود.
حسینی اضافه كرد: در همین راستا نیز در هفته معلولین 3 کتاب برای خانواده‌ها، 3 کتاب برای معلمین و 3 کتاب برای دانش‌آموزان عادی در زمینهٔ رویکرد مناسب‌سازی تولید و توزیع شد.

آموزش مهارت‌های زندگی برای دانش‌آموزان استثنایی
وی یادآور شد: افزایش مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای در آموزش‌های دانش آموزان با نیاز ویژه رویکرد جدی‌تری است که فقط برای مدارس پیش حرفه‌ای و حرفه‌ای بیش از 36 شاخه فنی و حرف‌هایی در نظر گرفته‌شده که بیش از 100 رشته را دربرمی گیرد.
رئیس سازمان استثنایی کشور همچنین گفت: ما در مدارسی که فضا دارند، ایجاد مراکزی مانند گل‌خانه، مراکز فنی و حرفه‌ای و ساختن سالن‌های ورزشی با ابعاد 200 متر و سالن‌های ورزشی درون مدرسه‌ای را به‌عنوان سیاست پیگیری می‌کنیم.
حسینی همچنین با اشاره به وجود 31 سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سطح کشور، گفت: در 15 استان از جمله فارس سالن ورزشی مخصوص دانش‌آموزان با نیاز ویژه نداریم که در ساخت و بهره‌برداری سالنی به متراژ 200 متر که در این استان در دست‌ساخت است حتماً کمک خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي سيدجواد حسيني بيماران اوتيسم مدرسه دولتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۴۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به مناسبت هفته سلامت مراسم اهدای ویلچر در مدرسه سمای سبز لاهیجان با حضور سید شمس‌الدین نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان، مهدی هاتف مدیرکل امور مدارس سمای لاهیجان، کمیل کریمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، رحمت‌اللهی مدیر مرکز سالمندان، مدیر، کارکنان و دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان برگزار شد.

فاطمه توشه‌جو مدیر مدرسه سمای سبز لاهیجان در مراسم اهدای این ویلچر که با فروش درب‌های بطری‌های جمع‌آوری شده توسط دانش‌آموزان تهیه شد، اظهار کرد: پویش جمع‌آوری درب بطری موضوع غریبی برای دانش‌آموزان مدرسه سبز نیست؛ بلکه آنچه ما در ابتدا انجام دادیم تشکیل گروه‌های کوچک محیط زیستی توسط مراقب سلامت مدرسه در کلاس‌ها بود که از این طریق توانستیم نگاه بسیاری از اولیا را به پویش جلب کنیم و با همکاری اولیای علاقه‌مند و همراهی موسسه خیریه گیلبام و همت دانش‌آموزان این مدرسه به منظور نهادینه کردن مسئولیت شهروندی، توجه به محیط زیست و پاک‌سازی آن و همچنین کمک به همنوعان درب‌های پلاستیکی بطری‌ها را به ویلچر تبدیل می‌کنیم تا هم افراد نیازمند خوشحال شوند و هم طبیعت دچار آسیب کمتری شود.

نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان نیز ضمن تقدیر از این حرکت خداپسندانه بیان کرد: بسیاری از سالمندان و توانخواهان به ویلچر نیازمند هستند که توانایی خرید آن را ندارند.

وی این اقدام را نشانه مسئولیت‌پذیری و حس همدردی و کمک به اطرافیان توسط دانش‌آموزان و مجموعه دبستان سما سبز دانست و ادامه داد: دانش‌آموزان با آموزش‌پذیری صحیح و حس انسان دوستانه چنین اقدام شایسته‌ای را انجام می‌دهند که این حرکت خود می‌تواند نشانی از فرهنگسازی و رفتار نوع دوستانه باشد.

در پایان این مراسم مقرر شد این ویلچر با حضور رئیس آموزش و پرورش، مدیرکل مدارس سمای لاهیجان و سیاهکل، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر دبستان به مدیر مرکز سالمندان شهرستان لاهیجان اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • توجه ویژه به آموزش و فرهنگسازی در حوزه ترافیک ضروری است
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است