Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@21:25:25 GMT

گلایه از دست تقدیر و بی‌مسئولیتی

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۸۵۴۱۱

گلایه از دست تقدیر و بی‌مسئولیتی

زینب و محمدحسین اسدی لاری، دو تن از فرزندان دکتر محسن اسدی لاری - مدیرکل همکاری‌های بین‌المل وزارت بهداشت بودند که در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی جان باختند. والدین آنها در دلنوشته‌ای از دست تقدیر و همچنین برخی بی‌مسئولیتی‌ها گلایه کردند.

 

 

در متن دلنوشته دکتر اسدی لاری - مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت و همسرش در سوگ فرزندانشان آمده است:

«وَمَن یَخْرُجْ مِن بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَی اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ ۗ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیماً

پرندگان مهاجرم، دو گل پرپرم محمد حسین عزیزم و جانم زینب

چه بگویم از شما جوانان مهربانم که صدها سطر نمی‌تواند گویای یک قطره از وجود و تلاش‌های بی‌شمارش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسین عزیزم، اول از تو بگویم ای شیرمَردَم، ای با وقار، ای با وفا، ای مهربان، ای عاشق حسین، ای همراه، ای در اوج، ای در خضوع، ای در خشوع، ای مخلص، ای در تلاش دور قله کمال و معرفت؛

پسر دلبندم،   بزرگ مرد زندگیم بیش از ۲۳ بهار از زندگیش نگذشته بود. از لحظات اولیه زندگی تیز هوش و با درایت و عشق به ائمه و ولایت در وجودش نهادینه شد.

نمازهای عاشقانه، سلام و ارادتش به صاحب‌الزمان و دعای عهد در هر صبح، او را انسانی وارسته و نمونه کرد، از شاگردان نمونه و تاثیر گذار مدرسه نیکان، برنده جوائز متعدد بین‌المللی و المپیادی بود.

برای ادامه تحصیل راهی کانادا شد. از عنفوان جوانی بعلت تسلط به زبان و اطلاعات فراوان و انگیزه تبلیغ دین و اعتقاد به داشتن بالاترین سلاح علم برای انتشار دین و تشیع به بهترین مدارج علمی رسید که به اذعان تمام رؤسای دانشگاه‌های محل تحصیل، برای اولین بار این موفقیت‌ها برای جوانی در این سن پیش آمده بود.

عزیز دلم در کوتاه‌ترین زمان راه‌های بزرگی را طی کرد. شاگرد نمونه دانشگاه تورنتو در رشته پزشکی، دارای مقالات علمی و ده‌ها جوایز بین‌المللی، بنیانگزار ۵ انجمن و حرکت جهانی بزرگ از جمله STEM Fellowship، بویژه برای جوانان و نیز اخیرا برای متخصصین و اساتید بالینی دانشگاه تورنتو، عضویت در انجمن سلامت جهانی، عضو فعال یونسکو و WHO و عضوفعال بنیاد ملی نخبگان، که باعث تعجب، غبطه و نیز باعث افتخار ایران در دنیا بود. ای کاش دست تقدیر و بی‌مسئولیتی، دنیا را از وجود پیشرفت‌هایش محروم نمی‌کرد (بای ذنب قتلت).

جان دلم محمدم، در جهت تحول و ارتقاء سطح دینی فرزندان ایرانی در کانادا، اهتمام ویژه ای داشت، آنچنان که کودکان با خواندن قرآن و نماز و اصول دین آشنا شدند، و اکنون نوجوانان زیادی بعد از نماز اسم محمدحسین عزیز را در دست‌های دعای خود بیاد می‌آورند.

از خصایص نمونه او خواندن نماز اول وقت در هر مکان علمی و بیمارستانها، در سفر و حضر، با سرافرازی و بدون معذوریت بود کماآنکه از بدو تولد برای فرزندانمان میخواندیم که: رب اجعلنی مقیم الصلوة و من ذریتی، ربنا و تقبل دعاء. و حقیقتا محمدحسین مصداق "مقیم الصلوة" بود.

محمد و زینب هربار که برای تعطیلات می آمدند، به عشق حسین ما را برای زیارت عتبات عالیات به دنبال خود می‌راندند، محمد عاشق و ذوب شده اباعبدالله بود. در اواخر مرداد امسال که فقط برای دو هفته توانسته بود از بیمارستانش مرخصی بگیرد، علیرغم مخالفت ظاهریمان برای گرمای ۵۰ درجه نجف، به تنهایی برای دو روز همه مشاهد مشرفه را در نجف، کربلا، کاظمین و سامرا زیارت کرد و در سفر اخیر و کوتاه‌شان در تعطیلات آخر سال میلادی، بدلیل عدم امکان سفر به عراق، یکروزه به زیارت ثامن الحجج شتافت و در تشییع سردار سلیمانی در مشهد نیز با عشق شرکت کرد. شور تشییع سردار در تهران، زینب و محمدحسین را تا میدان آزادی کشاند در حالیکه تنها یکروز بعد مهیای پرواز بی‌فرودشان می‌شدند.

اما زینبم! ای دختر باوفایم! ای زیباترین گل، ای زینب مظلوم، محجبه، محجوب، متدین و بسیار تلاشگر. در دیار جاودان منزل گرفتنت خیلی زود بود. شقایق بودی و دیری نماندی! سرود زندگی را نیمه خواندی.

زینبم، یار مادر، غمخوار پدر، نجیب، تبلور عصمت و مظلومیت، آه از مهر و وفایش، از محبت و عشقش، از حجاب و عفافش، از همراهی‌اش با برادر و یار همیشگی و همسنگر برادر؛ دختر موفقم در درس و تحقیق و تلاش بی‌وقفه علمی، مبلغ دین با حجابش. زینب دانش آموخته ممتاز دبستان طلوع، راهنمایی روشنگر و سال اول دبیرستان خرد بود.

عزیز دلمان زینب، در محیط علمی خارج از کشور، با تلاش بی وقفه و انگیزه فراوان موفق به کسب جوایز گوناگون شد از جمله دوره ژنتیک پیشرفته بعنوان سفیر محجبه و بسیار کوشای ایران. 

عزیز دلم، دانشجوی موفق دانشگاه تورنتو در رشته Health Science که قصد ادامه راه برادر را داشت. دارای فعالیت‌های متنوع علمی در سطح بین الملل و انگیزه بسیار در فعالیت‌های انسان‌دوستانه، حفاظت محیط زیست در سطح جهانی و بسیار دلسوز برای مردم.

دختر و پسر عزیزم، سیاه می‌پوشیم که بخت شما با آسمان‌ها گره خورده بود. جان دلم همانجا که ملائکه هفت آسمان را مزین به عطر حسین و زینب کرده‌اند، همانجا که پاک و طاهر پرواز کردید و بیاد حسین و اصحابش "اِرباً اِرباً" شدید.

یک نگاهتان به پایین و هزاران نگاه به اوج فلک، و خداوند، خودش به آغوش‌تان کشید. ای‌کاش این پرواز نخبگان، هرگز اجازه فراز نمی‌یافت تا میهن عزیزمان دچار این خسران عظیم و بی‌جبران نشود.

زمزمه به امید دیدار، من برمی‌گردم، و تمام دوستت دارم‌ها و دعاهای محافظت از بلایا که در گوشه چمدان‌هایتان گذاشتیم، هماره در ذهن و یادمان خواهد ماند!

عزیزانم چه ساده و چه زیبا می‌خندیدید، چه زیبا همگان را احترام می‌کردید، چه زیبا به یاد همگان بودید، چه زیبا از قضاوت در مورد دیگران پرهیز داشتید، چه زیبا از هرگونه غیبت احتراز داشتید، چه زیبا سجده می‌کردید، چه زیبا بود سلام‌های خالصانه‌تان به ائمه هدی بعد از هرنماز، و چه زیبا نافله‌های شبانه‌ات، و چه روح‌بخش نمازهای امام زمانت، و چه زیبا دعای عهدت در هر صبحگاه: و چه خوب بر عهدت برای یاری امام زمانت تا آخرین نفس ماندید!

دستان‌مان به آسمان بلند است، جایگاه‌تان رفیع؛ خدا را شاهد می‌گیریم که پدر و مادرت در قنوت دعای " رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً " را خواندیم و شهادت می‌دهم که شما دو شهید قرة العین ما شدید، امام متقین و الگوی جوانان میهن سرفرازمان شدید؛ دعای‌مان کنید، به امید شفاعت شما هستیم.

ای شهیدان مان! وعده دیدارمان بزودی!

دلتنگتان هستیم! دستمان را بگیرید! -

پدر و مادر دلشکسته‌تان»

همچنین بعد از ظهر امروز یکشنبه ۲۲ دی ماه ۹۸، مراسم یادبود محمدحسین و زینب اسدی لاری در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد و افرادی همچون حجت الاسلام سید محمد خاتمی، دکتر سعید نمکی_ وزیر بهداشت، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی - وزیر سابق بهداشت، دکتر محمدرضا ظفرقندی - رییس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محسنی بندپی - استاندار تهران، پیروز حناچی - شهردار تهران، مصطفی معین، محمدرضا عارف، شمخانی - دبیر شورای عالی امنیت ملی، سفیر کشور سوییس، معاونین وزارت بهداشت، وحید قبادی دانا - رئیس سازمان بهزیستی، دکتر عشقی _ مدیرعامل سازمان انتقال خون، دکتر غلامی _ وزیر علوم، برخی اعضای شورای شهر، دکتر حریرچی - معاون کل وزارت بهداشت، دکتر شانه ساز- رئیس سازمان غذا و دارو، چند تن از مدیران سازمان تامین اجتماعی، موهبتی - مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، دکتر نوبخت _ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،  دکتر علی اکبر پورفتح الله_ مدیرعامل سابق انتقال خون، حجت‌الاسلام ابوترابی فرد - نماینده سابق مجلس، مصطفی تاج‌زاده، محمدرضا شفیعی کدکنی، هادی خانیکی و... و. در این مراسم حضور داشتند./ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۵۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه برگزار شد.

محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم در آئین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه، اظهار کرد:‌ بیش از دو دهه است دکتر بلورچیان را می‌شناسم، بیشتر ارتباطمان در فرهنگستان علوم بوده است. انصافا از روزی که با ایشان آشنا شدم هر روز یک نکته از ایشان یاد گرفتم، تاسیس این پژوهشگاه و مجموعه‌ای پژوهشی در تبریز، علاقه به ساخت و ساز در موضوعات دانشگاهی، نشان می‌دهد که ویژگی اصلی ایشان پشتکار است ایشان مشهور گمنام است و توانمندی‌هایش ناشناخته است.

وی ادامه داد:‌ در جلسات مجمع فرهنگستان شاید تنها کسی که بعدا مصوبات را پیگیری می‌کند دکتر بلورچیان با روحیه انسانی و حسن خلق است. پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی هم به همین دلیل ساخته شده است.

رییس فرهنگستان علوم بیان کرد: اواخر دهه ۸۰ پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی شکل گرفت، دکتر بلورچیان از بخش به بخش پژوهشگاه و درباره جزییات همواره توضیح می داد و آدمهای فرهیخته و توانمند را پیدا می‌کرد و به پژوهشگاه می‌آورد.

مخبر دزفولی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در فرهنگستان دنبال می‌کنیم این است که باید روشی پیدا شود تا توانمندی دانشی برای شکل‌گیری ایران قوی به کار گرفته شود. یعنی علاوه بر اینکه نگاه ویژه به کاربرد علوم داریم، حرکت در مرزهای دانش را مدنظر خواهیم داشت. دکتر بلورچیان این مسائل را پیگیری می‌کردند، در عین حال ظرفیت و توانمندی ایشان در تاسیس، استمرار و تربیت باید مورد توجه باشد چراکه وی به عنوان معلم و مربی و تربیت کننده است و باید به عنوان الگوی برجسته معرفی شود.

وی افزود: شاید یکی از کارهای فرهنگستان‌ها معرفی درست ذخیره و گنجیه دانشی کشور است که از جمله آنها دکتر بلورچیان است.

رییس فرهنگستان علوم با تاکید بر موضوع علوم پایه بیان کرد: گاهی عجله و شتاب‌زدگی در رسیدگی به موضوعاتی داریم که موجب عقب‌ماندگی در حوزه علوم پایه شده است، اروپا، آمریکا و چین سرمایه گذاری ویژه در حوزه علوم پایه دارند، ما هم باید برای علوم پایه سرمایه‌گذاری ویژ ه ای داشته باشیم.

مخبردزفولی عنوان کرد: فناوری‌ها از دل مطالعات علوم پایه به دست می‌آید. گاهی چون دوراندیشی نمی‌کنیم سرمایه‌گذاری علوم پایه را مناسب نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم باید سرمایه‌گذاری زودبازده داشته باشیم. اما باید بدانیم دستیابی به رده‌های بالای علمی، بدون داشتن علوم پایه قوی و دانشمندان قوی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: مهندسی، پزشکی و علوم کاربردی بسیار مهم است اما عقبه همگی علوم پایه است ما به این موضوع کم توجهی می‌کنیم. خوشبختانه وزیر علوم اهل علوم پایه است و به این موضوع توجه ویژه دارد، فرهنگستان علوم نیز در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کند. یکی از وظایف ما در آینده این است که باید مشخص کنیم برای رسیدن به قله‌ها و مرجعیت علمی چگونه عمل کنیم. باید هدفمند سرمایه‌گذاری کنیم تا نتیجه گیری مفید بگیریم.

رییس فرهنگستان علوم گفت:‌ فرهنگستان در رویکرد جدید و نگاه به آینده، بخش مهمی از برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت و میان مدت را بر مبنای علوم پایه انجام خواهد داد. باید نسبت به علوم پایه در سطح دانشگاه و پیش از دانشگاه حساس باشیم، این موضوع در آموزش و پرورش باید مورد توجه باشد چون در زمینه علوم پایه سرمایه‌گذاری درست صورت نگرفته است به همین دلیل بهره وری پایین بوده است.

کد خبر 6091878

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • مراسم تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک
  • مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت تغییر کرد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است