Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته توییت کرد که او از ابتدای دولتش در کنار مردم ایران ایستاده است.

پیش از این رئیس جمهور آمریکا درباره سقوط هواپیمای مسافربری اظهار نظر کرده و آن را مشکوک خوانده بود. ژست دفاع دولت آمریکا از حقوق بشر طی چند روز گذشته پوشش رسانه‌ای ویژه‌ای گرفت؛ جالب است بدانید که آمریکا، دولتی است که از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال این سوال مطرح می‌شود که آیا واقعا جان انسان‌ها از جمله ایرانی‌ها برای آمریکایی‌ها مهم شده است؟ برای پاسخ به این سوال بد نیست که مرور اجمالی، و نه مفصل، از حوادثی در گذشته داشته باشیم.

آمریکا اولین و تنها کشوری است که در طول تاریخ از بمب اتمی که هدفش کشتار و قتل عام گسترده است، استفاده کرده است. آمریکا در ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵ شهر‌های هیروشیما و ناکازاکی را به دستور هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا بمباران اتمی کرد که در آن ۲۲۰ هزار نفر که عمدتا غیرنظامی بودند جان خود را از دست دادند.

بطور کلی از سال ۱۹۴۵ به بعد هم آمریکایی‌ها در جنگ‌های متعدد جان بیش از ۲۰ میلیون نفر انسان را گرفته‌اند.

در سکانسی دیگر، رئیس جمهور آمریکا خود را نگران پرواز بویینگ ۷۳۷ اوکراینی نشان می‌دهد که در نزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره) سقوط کرد. اما آقای ترامپ شاید به یاد ندارد یا دست کم به روی خودش نمی‌آورد که ارتش آمریکا در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ پرواز ۶۵۵ ایران ایر را که ۲۹۰ مسافر از جمله ۶۶ کودک زیر ۱۳ سال را داشت به عمد سرنگون کرد. دولت آمریکا مسئولیت این اتفاق را برعهده نگرفت و پس از گذشت ۴ سال نشریه نیوزویک، و نه دولت آمریکا، به این نکته اذعان کرد که ارتش آمریکا مسئول این حمله بوده است.

آمریکایی‌ها هیچ وقت و تا این لحظه، درباره این اقدام عذرخواهی نکردند، بلکه بالعکس به ویلیام راجرز، فرمانده ناو جنگی وینسنس مدال شجاعت دادند. آیا کسی که ۲۹۰ مسافر بیگناه را عمدی به کام مرگ می‌کشاند الان نگران ۱۷۶ نفر شده است؟

اگر آمریکا واقعا دغده جان انسان‌ها را دارد، چرا مقامات نظامی ایران و عراقی را در نزدیکی فرودگاه بغداد ترور کرد؟ آیا کسانی که در آن حمله جان خود را از دست دادند انسان نبودند؟ بالاتر از این، شهید سپهبد قاسم سلیمانی فردی بود که به واسطه مجاهدت‌هایش جان میلیون‌ها مردم منطقه را از شر داعش نجات داد. معلوم نیست که اگه داعش شکست نمی‌خورد و بالعکس قدرت می‌گرفت، الان و در آینده جان چندین میلیون نفر در معرض خطر قرار می‌گرفت. آیا ترور فردی که جان انسان‌ها را از خطر می‌رهاند، در اصل به خطر انداختن جان انسان‌های دیگر نیست؟

نمونه‌های تاریخی زیادی برای جنایت‌های آمریکا وجود دارد. از کشتار مردم ویتنام گرفته تا گرفتن جان انسان‌های بیگناه در افغانستان و عراق. هنوز ماجرای زندان‌های ابوغریب، بگرام و گوانتانامو و شکنجه‌های بیرحمانه زندانیان از اذهان مردم پاک نشده است.

به هر حال آمریکایی‌ها سعی کرده‌اند که بین سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران و همچنین سرنگونی پرواز ۶۵۵ ایران ایر مشابهت‌سازی کنند. در حالی که پرواز ایرانی به دستور نظامی فرمانده آمریکا و عامدانه سرنگون شده، اما پرواز اوکراینی بر اثر خطای انسانی و بدون اینکه مقامات مافوق اپراتور سیستم دفاع هوایی در جریان باشند، سقوط کرد. به نظر می‌رسد تفاوت بسیاری بین این دو حادثه وجود دارد. ضمنا با وجود این که سرنگونی هواپیمای اوکراینی غیرعمدی بود، مقامات ایرانی مسئولیت آن را برعهده گرفته و عذرخواهی کردند، اما آمریکایی‌ها هنوز که هنوز است خم بر ابرو نیاورده‌اند و الان هم دایه مهربان‌تر از مادر شده‌اند.

جای دوری نرویم. دونالد ترامپ بعد از ترور شهید سلیمانی، تهدید کرد که ۵۲ سایت ایرانی از جمله اماکن فرهنگی را بمباران خواهد کرد. آیا دیگر نیازی به دلیل بیشتری برای اثبات دشمنی او با مردم ایران و ابا نداشتن او برای ستاندن جان انسان‌ها لازم است؟

عجیب اینجاست که چگونه مقامات آمریکایی می‌توانند قاعده اجتماع نقیضین را از امری محال به امری کاملا ممکن و عملی تبدیل کنند. از طرفی تحریم‌های غیرانسانی و بیرحمانه اعمال می‌کنند که معیشت مردم عادی و فرآیند درمان بیماران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی در موارد بسیاری مانند کودکان پروانه‌ای باعث جان باختن کودکان بیگناه می‌شود، اما از طرفی دیگر مرثیه حقوق بشر می‌سرایند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیاست های آمریکا حقوق بشر آمریکایی دونالد ترامپ سقوط هواپیمای اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی

دانشگاه‌های ایران امروز با برگزاری تجمع در فضای آموزشی به حمایت از دانشگاهیان آمریکایی خواهند پرداخت.

به گزارش ایسنا، ورود نیروهای مسلح به فضای دانشگاهی به عنوان یک بدعت شوم و برخلاف پروتکل‌های آموزشی نقاب از چهره حاکمیت آمریکا برداشت،‌ کشوری که خود را به عنوان مهد دموکراسی و حامی حقوق بشر معرفی می‌کند؛ اما تحمل یک تجمع مسالت‌آمیز برای حمایت از مردم غزه از سوی دانشجویان آمریکا را ندارد و با استفاده از نیروهای مسلح این حرکت مدنی را  سرکوب می‌کند،‌ این سرکوب وحشیانه با لابی‌گری رژیم صهیونیست صورت گرفته و نشان می‌دهد که دولت آمریکا به عنوان نماد استکبار کاملا تحت کنترل رژیم صهیونیستی است و برای رضایت این اقلیت حاضر است که تمام پروتکل‌های بین المللی را زیر پا بگذارد و دانشجویان و اساتید را در فضای آموزشی و دانشگاهی سرکوب کند.

حمایت از مردم بی‌گناه فلسطین به حلقه اتصال میان آزادی‌خواهان در سرتاسر جهان تبدیل شده است،‌ به طوری که امروز در دانشگاهای ایران تجمعات فراوانی در خصوص حمایت از اقدام دانشجویان و اساتید دانشگاهی شکل گرفته است که مطابق برنامه ذیل برگزار می‌شود.

در دانشگاه تبریز امروز بعد از نماز ظهر و عصر از صحن مسجد پیامبر اکرم تجمعی با حضور دانشجویان و اساتید برگزار می‌شود.

تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه های خوزستان در محکومیت تعرض به دانشجویان و اساتید حامی فلسطین در دانشگاه های آمریکا نیز در قالب برنامه‌ای با عنوان وجدان بیدار برگزار خواهد شد.

اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران نیز تجمعی در جهت حمایش از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا برگزار می‌کنند، این تجمع امروز بعد از نماز ظهر در مقابل سردر دانشگاه تهران برگزار می‌شود،‌ نمازگزاران مسجد دانشگاه تهران پس از اقامه نماز ظهر و عصر، به جمع تجمع‌کنندگان می‌پیوندند.

دانشگاه امیرکبیر نیز با طی بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کرد.

در این بیانیه آمده است: در پی سیاست‌های حمایتی و ضدبشری ایالات متحده آمریکا از جنایات رژیم منفور صهیونیستی، در روزهای اخیر و به رغم بایکوت خبری، شاهد انتشار تصاویری تأسف‌برانگیز و شرم‌آور از سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با اساتید و دانشجویان حامی فلسطین هستیم.تصاویری که به روشنی مؤید رفتارهای متناقض دولت آمریکاست که از یک طرف خود را به عنوان مهد آزادی بیان معرفی می‌کند و برای سایر کشورها نسخه‌ی رعایت حقوق بشر می‌پیچد، اما از طرف دیگر؛ این‌گونه اساتید دانشگاهی و دانشجویان را به جرم حمایتِ مدنی از مردم مظلوم غزه، سرکوب، تهدید و اخراج می‌کند.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر بار دیگر ضمن محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی، مواجهه‌ بشردوستانه و شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و موضع همدلانه در دفاع از مظلومیت مردم غزه را تحسین نموده، سرکوب این اساتید و دانشجویان را توسط پلیس و دولت آمریکا که مؤید حمایت همه‌جانبه از جنایات رژیم صهیونیستی است قویاً محکوم می‌کند.
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی سبزوار در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی ادعای دروغین آزادی بیان در این کشور را نشان داد
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • دانشجویان آزاده جهان به دانشجویان و اساتید آمریکایی و اروپایی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین به پاخیزند
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد
  • رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست
  • تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم