Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: امسال ۵ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی اماکن تاریخی استان اختصاص یافت که به محض مساعد شدن وضعیت جوی اقدامات لازم را در دستور کار قرار می‌دهیم در غیر این صورت اعتبارات برگشت می‌خورد.

خبرگزاری فارس مازندران؛ سرویس فرهنگی| تاریخ بخشی از فرهنگ ماست که هویت ما محسوب می‌شود میراث تاریخی به جا مانده از گذشتگان انسان را به گذشته و تاریخ برمی‌گردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازندران را همه با دریا و جنگل می‌شناسند درحالی‌که دارای بناهای تاریخی بسیاری است که از گذشته‌های دور به جا مانده است.

در سال‌های اخیر بر تعداد علاقه‌مندان به بازدید به اماکن و بناهای تاریخی افزوده شده است.

اما تفاوتی که بناهای تاریخی مازندران نسبت به سایر استان‌ها دارد این است که با توجه به شرایط اقلیمی مازندران به صورت طبیعی و در کوتاه‌مدت علف‌های هرز بر روی مکان‌ها و معماری باستانی شکل می‌گیرد و در درازمدت ممکن است این بوته‌های کوچک به درختچه‌هایی تبدیل می‌شود و اگر اعتباری برای زدودن علف‌های هرز اختصاص نیابد شاید مدت زیادی طول نکشد شاهد نابودی اثر خواهیم بود به همین دلیل اعتباراتی در این زمینه اختصاص می‌یابد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی مازندران تصمیم ما این است که به‌سرعت بناهای باستانی در حال خطر را شناسایی کرده و نسبت به رفع خطر اقدام کنیم.

 

مهدی ایزدی افزود: برای مرمت و سامان‌دهی بناهای تاریخی باید در فصل مناسب سال کار شود که معمولا در فصول بهار تا اواسط پاییز است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه معمولا اعتبارات در زمان نامناسبی ابلاغ می‌شود حتی در فصول زمستان نیز با مساعد شدن شرایط جوی اقدامات لازم در زمینه مرمت و سامان‌دهی بناها انجام می‌شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به اعتبارات اندک و محدود در زمینه مرمت بناهای تاریخی اشاره کرد و افزود: امسال ۵ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه داریم که به محض مساعد شدن وضعیت جوی اقدامات لازم را در دستور کار قرار می‌دهیم؛ در غیر این صورت اعتبارات برگشت می‌خورد.

 

ایزدی تصریح کرد: مازندران شرایط متفاوتی دارد به‌طوری‌که مردم اگر پشت بام منازل را رسیدگی کنند زمینه مساعد رشد و نمو گیاهان و علف‌های هرز فراهم می‌شود که آسیب‌های زیادی به همراه دارد چه برسد به بناهای تاریخی؛ به همین دلیل لایه‌برداری و آواربرداری بناهای تاریخی صورت می‌گیرد تا باعث سنگینی و درنتیجه ریزش سقف بناها نشود.

وی اظهار کرد: در استان مازندران ۲ هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده که نزدیک به ۸۰۰ اثر تاریخی به ثبت رسیده و بقیه آثار نیز نظارت داریم تا تخریب نشود.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با تاکید بر اینکه هر بنای تاریخی نیاز به مرمت، سرکشی و نجات‌بخشی دارد، خاطرنشان کرد: اگر سالانه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش مرمت داشته باشیم باز هم اندک است و باید اعتبارات را جذب کنیم تا مردم از این فضاها استفاده ‌کنند.

ایزدی با اعلام اینکه معمولا مردم در فصول نوروز و تابستان از اماکن و بناهای تاریخی بازدید می‌کنند و دست خالی برنمی‌گردند، اظهار کرد: همه مازندران را با جنگل و دریا می‌شناسند ولی با این وجود سال گذشته بیش از ۷۰۰ گردشگر خارجی از بناهای تاریخی استان بازدید کردند.


انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: بناهای تاریخی معاون میراث فرهنگی مازندران ایزدی مازندران رشد علف های هرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۸۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد