Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی دستگاهی مکانیکی و الکترونیکی ساخته‌اند که باغداران را در برداشت راحت و باکیفیت میوه‌های باغی کمک می‌کند.

احسان رحمانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره چگونگی ساخت و کارکردهای دستگاه مکانیکی و الکترونیکی برداشت میوه مجهز به دوربین ساخته‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی اظهار کرد: «از آنجایی که چیدن میوه بعضی از درختان به‌دلیل ارتفاعی که دارد، سخت و دشوار است و از طرفی جان باغدار در معرض خطر قرار می‌گرفت و چیدن میوه‌ها هم به شکل سنتی به کیفیت آنها آسیب می‌زد، ایده ساخت این محصول به ذهنم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «طراحی دستگاه مکانیکی و الکترونیکی برداشت میوه مجهز به دوربی، شامل قیچی، صفحه‌نمایش، چشم الکترونیکی و مکانیزم انتقال نیرو از دسته به قیچی است.»

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی درباره چگونگی کارکرد این دستگاه گفت: «نحوه کارکرد این دستگاه طوری است که باغدار ابتدا محلی که میوه و شاخه درخت به هم وصل هستند را مشاهده می‌کند بعد با استفاده از صفحه‌نمایش موقعیت دسته را می‌‌بیند و بعد میوه را می‌چیند و در این روند درخت نیز آسیب کمتری می‌بیند.»

میوه‌چین مجهز به دوربین چندمنظوره، شامل بخش‌های مکانیکی و الکترونیکی با قابلیت تغییر طول قیچی و مکانیزم انتقال نیرو بوده و بخش الکترونیکی شامل دوربین و یک صفحه نمایش‌دهنده و برد مدار است

رحمانی درباره چگونگی شکل‌گیری ایده ساخت این دستگاه اظهار کرد: «وقتی نحوه کارکردن باغداران را می‌دیدیم و میوه چیده شده نیز کیفیت چندانی نداشت به این نتیجه رسیدیم تا این دستگاه ساخته شود.»

وی درباره تیم سازنده این دستگاه به آنا گفت: «همکارانم متشکل از تیم مکانیک، الکترونیک و خودم نیز که در رشته برق تحصیل‌کرده‌ام با من در این تیم همکاری داشتند و از زمان شکل‌گیری ایده تا ساخت دستگاه حدود سه سال طول کشید.»

سازنده دستگاه میوه‌چین یادآور شد: «باغدارانی که تمایل داشته باشند از این دستگاه استفاده کنند، فقط لازم است چند ساعت آموزش ببینند و اگر یک باغدار از این دستگاه استفاده کند نه‌تنها در وقت وی صرفه‌جویی می‌شود؛ بلکه جانش نیز از امنیت برخوردار است.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه این محصول دانش‌بنیان است، اظهار کرد: «این دستگاه طوری طراحی‌شده است که بنا بر ارتفاع درخت، بازوان آن کم‌وزیاد می‌شود و توانایی برداشت محصول را در هر ارتفاعی دارد.»

به گفته محققان و استادان گروه‌های برق و مکانیک واحد نورآباد ممسنی، میوه‌چین مجهز به دوربین چندمنظوره، شامل بخش‌های مکانیکی و الکترونیکی با قابلیت تغییر طول قیچی و مکانیزم انتقال نیرو بوده و بخش الکترونیکی شامل دوربین و یک صفحه نمایش دهنده و برد مدار است.

این دستگاه در اداره کل مالکیت صنعتی ایران به نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورآباد ممسنی و مخترعان تأیید و به ثبت رسیده است.

مزایای این اختراع نسبت به اختراعات پیشین، مواردی از قبیل جلوگیری از آسیب رساندن به میوه و شاخه‌های درخت، طولانی‌تر شدن مدت انبارداری میوه، برداشت میوه‌هایی مانند گردو، مرکبات و خرما که در ارتفاع بالای درخت قرار دارند، سبک و قابل حمل بودن دستگاه به‌وسیله یک نفر، قیمت مناسب دستگاه و انجام اعمال هرس، گرده‌افشانی و برداشت خرما از درختان نخل است.

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی باغداری احسان رحمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۹۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بزرگ دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با حضور رئیس و جمعی از مسئولان این دانشگاه در تالار سعدی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان اثرات شایان توجه گسترش رشته‌های پیراپزشکی در این واحد دانشگاهی گفت: دانش‌آموختگان این دانشگاه جزء سرآمدان خود در رشته‌های شغلی و کادر درمان شهرستان و کشور هستند.

عرب‌زاده با بیان اینکه کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است، اضافه کرد: رقابت بسیار شدیدی برای ورود داوطلبان ورود به رشته‌های پیراپزشکی این واحد نظیر پرستاری، علوم آزمایشگاهی و بهداشت محیط وجود دارد و تمام تلاش ما این بوده علیرغم کاستی‌ها بهترین استادان را استخدام کردیم و بهترین امکانات را به‌کار گرفتیم تا دانشجویان این رشته‌ها با بهترین کیفیت پرورش یابند و خادم ملت ایران باشند.

در این همایش ارفع تبار مدیر گروه رشته علوم آزمایشگاهی گزارشی از وضعیت علمی آموزشی و پژوهشی این رشته ارائه کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عجیب‌ترین حادثه تاریخ در مکانیکی؛ کتک زدن یک کارگر با جارو توسط مرسدس بنز! + ویدئو
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • راهیابی تیم «وعده صادق» دانشگاه آزاد ممسنی به مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری آزمون استخدامی معلم پرورشی و ورزش در مهاباد
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان