Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:39:53 GMT

عجله کار انسان نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۸۹۳۴۹

عجله کار انسان نیست

آنچه در کلان‌شهرها حتی در کشورهای توسعه یافته نمود عینی دارد، عجله و شتابی است که در عصر کنونی گریبان بشر را گرفته و راه گریزی از آن نیست چرا که تنها راه حیات در چنین فضایی، حرکت به سمت جلو است و عقب‌گردی وجود ندارد، به همین دلیل است که بسیاری از جامعه شناسان و کارشناسان حوزه شهری، عجله و شتاب را یکی از آسیب‌های اجتماعی و روحی می دانند که گریبانگیر تمام نسل‌ها را گرفته است و ساختارهای سیاسی و فرهنگی جوامع را تحت تاثیر قرار داده به گونه‌ای که در درازمدت بی شک بر توسعه و پیشرفت کشورها ثاتیرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسیب شتاب و تعجیل در عملکرد که با قانون گریزی، فردگرایی، خشونت و پرخاشگری و اضطراب و افسردگی بروز می یابد؛ به گفته تعدادی از تحلیلگران اجتماعی با بروز ناهنجاری ها تقویت می شود و مستلزم آموزش و فرهنگ سازی است.

فرهنگ شهرنشینی، توسعه و گسترش فناوری، شرایط نابه‌سامان اقتصادی و اجتماعی، آرمان گرایی، فرزند پروری، الگوهای رفتاری والدین و برخی از اختلالات روانی همچون بیش فعالی نیز از جمله دلائل اساسی این آسیب (شتاب) محسوب می شود؛ که به گفته روانشناسان با تقویت مهارت های فردی کاهش می یابد.

عجله و شتاب و ارتباط آن با اختلالات روانی 

مهدیه رحمانیان دکتری روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در این باره به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: از منظر روانشناختی افراد بر حسب شتاب و تعجیل در عملکرد به ۳ گروه طبقه بندی می شوند.

وی افزود: برخی از افراد برای دستیابی به اهداف و آرمان ها تعجیل می کنند؛ پیش از زمان و مکان مناسب (در کوتاه مدت) خواستار دستیابی به اهداف می شوند و فارغ از تفکر و اندیشه برای تحقق خواست ها اهتمام می ورزند.

رحمانیان ادامه داد: گروه دوم در این طیف صبور و خویشتن دار است و برای دستیابی به اهداف و آرمان‌ها با تفکر و برنامه ریزی عمل و به موفقیت نیز دست می یابد.

این مدرس اظهار داشت: برخی از افراد اما در انجام وظایف و مسئولیت ها همواره تامل می کنند و برای دستیابی به خواست ها به سستی و کاهلی می رسند.

وی اضافه کرد: اهداف و آرمان‌ها و همچنین روش تحقق خواست‌ها از عوامل معین حضور در این طیف به شمار می رود،  اهداف باید متناسب با ظرفیت و توانمندی آدمی انتخاب شود؛ تعیین اهداف در صورت عدم توجه به خودشناسی فردی بی شک موجب عدم تحقق خواست ها می شود.

این روانشناس افزود: به عبارت دیگر فاصله ایده‌آل ذهنی با خود حقیقی، سبب شتاب و تعجیل برای دستیابی به اهداف و به دنبال آن اضطراب و تنش می شود؛ این امر در  درازمدت (از لحاظ ذهنی) درماندگی و غفلت از مقاصد را رقم می زند.

به گفته رحمانیان پیگیری خواستها و اهداف به صورت منطقی و همچنین تنظیم ظرفیت و توانمندیها با خود واقعی حاکی از سلامت روح و روان است.

تعیین اهداف غیرواقعی شتاب در عملکرد را افزایش می دهد

این متخصص در ادامه به برخی از علائم رفتاری تعجیل در عملکرد اشاره کرد و گفت: از مهمترین علائم رفتاری این اختلال تعیین اهداف غیرواقعی است؛ برای این گروه از افراد سرعت تحقق اهداف ارزشمند و راه دستیابی به آرمان ها فاقد اهمیت است.

رحمانیان با تاکید بر این که یکی دیگر از مهمترین علائم این تعجیل ترس از خلاء و نقصان است،  افزود: این مساله ناشی از سرزنش والدین در دوران کودکی است که در درازمدت سبب کاهش اعتماد به نفس و وحشت از فهم دیگران (از ضعف ها و کمبودها)  می شود.

وی یادآور شد: این افراد به منظور غلبه بر ترس و وحشت و دستیابی به تمامی اهداف در کوتاه مدت به رقابت های بیمار (ناسالم) کشیده می شوند؛ به طور مداوم به مقایسه می پردازند و احساس عدم امنیت و خودسرزنش گری را تجربه می کنند.

رحمانیان تجارب شکست های متعدد، عدم کنترل خشونت و پرخاشگری و همچنین اضطراب و افسردگی را از نتایج این احساس (خودسرزنش گری) عنوان کرد و گفت: کاهش خودباوری، خطا در تصمیم گیری، عدم قدرت تفکر و افزایش هیجانات منفی نیز از دیگر آثار عملکرد شتاب زده است.

وی تصریح کرد: این قشر عجول همچنین به سبب اشتباهات گذشته خود را سرزنش می کنند؛ برای دستیابی به اهداف (به طور مداوم) دوندگی و بر این اساس در زمان حال زندگی نمی کنند. به عبارت دیگر به طور مداوم در گذشته و آینده سیر و بنابر این از زندگی لذت نمی برند.

رحمانیان اظهار داشت: امروزه برخی از تبلیغات از جمله آموزش زبانهای خارجه در کوتاه مدت نیز شتاب و تعجیل را در جامعه تقویت می کند.

وی سبک فرزندپروری، رفتارهای مستبدانه والدین و اضطراب و تنش خانواده و ایده‌آل گرایی را از مهمترین علل این شتاب برشمرد و گفت: برخی از اختلالات همچون بیش فعالی و عدم کنترل تکانه هم که مستلزم معالجه و درمان است، موجب افزایش تعجیل و شتاب می شود.

به گفته این مشاور، آسیب‌های روانشناختی و بیماری های قلبی و عروقی هم از مهمترین عوارض این تعجیل به شمار می رود.

وی همچنین در خصوص معالجه و درمان این اختلال گفت: آموزش تاب آوری اجتماعی، کاهش رفتارهای عجولانه و تکانش گر، آموزش برنامه ریزی و هدفمندی به منظور تحقق خواست ها، حذف اهداف کاذب، مدیریت استرس و زمان از موثرترین روش‌های درمان این بیماران محسوب می‌شود.

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی کنترل سرعت روانشناسی بالینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی کنترل سرعت روانشناسی بالینی آسیب های اجتماعی کنترل سرعت روانشناسی بالینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۹۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، گفت: مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمود مرادی نراقی پیش از ظهر امروز در بازدید مشترک با اداره اوقاف شهرستان تفرش از اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امامزاده محمد تفرش از نسل حضرت سید سجاد امام زین العابدین (ع) و جد مقام معظم رهبری است، امامزاده محمد(ع) به عنوان قطب فرهنگی تفرش و یکی از زیبا‌ترین بناهای تاریخی مذهبی استان مرکزی به شمار می‌رود و به جهت اهمیت بنا باید مرمت و بازسازی آن مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: آرامگاه امام زاده محمد فم که به شماره 432 در تاریخ 5 اسفند 1341 به ثبت آثار ملی رسیده است، عملیات مرمتی امامزاده محمد فم در شهرستان تفرش که قبلا به صورت غیر اصولی انجام شده بود در چند مرحله با طرح مرمتی و با نظارت کارشناسی اداره کل میراث‌فرهنگی انجام شد و در این مرحله گنبد و بخشی از محوطه این بنای تاریخی دوره صفویه نیاز به مرمت دارد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اظهار داشت: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه با اداره کل اوقاف و امور خیریه، هیئت امنا و شهرداری تفرش و با کمک ظرفیت خیرین این شهرستان مراحل پایانی مرمت این بنای تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.

مرادی بیان کرد: این مکان مقدس دارای بقعه، ایوان، آستانه، حجره و حیاط است. در سردر ورودی امامزاده محمد هنرهای مختلفی به‌کار رفته است و دارای یک بنای مرکزی است که اصل بنا مربوط به اواخر قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی است که بعد از آن تعمیر و بازسازی شده است. این بنای تاریخی توسط معماری زیبای یک اصفهانی انجام شده که از تزئینات، آجرکاری، کاشیکاری و نقاشی زیبایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در بازدید مشترک میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی و اداره اوقاف شهرستان تفرش، هیئت امنا و شهردار تفرش مقرر شد اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در شهرستان تفرش تسریع پیدا کند و در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • گوترش: حماس و اسرائیل را به دستیابی به توافق دعوت می‌کنم
  • دستیابی به دانش فنی ساخت پلیمر‌های نسوز
  • حمایت‌ های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌ گیرد
  • (تصاویر) جدیدترین خودروی فراری با قدرت و ظاهری عجیب
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • آرتتا: باید با شتاب خوب آرسنال ادامه دهیم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • هفته تعلیم و تربیت فرصتی برای دستیابی به اهداف سپاه
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • آسفالت معابر کرمان شتاب می‌گیرد/ آغاز به کار طرح «جهاد آسفالت»