Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد، شرکت فیس‌بوک در سال ۲۰۱۲ استارت‌آپ اینستاگرام را خریداری کرد. هم اکنون هر کاربر این شبکه اجتماعی هنگام تشکیل حساب خود با انتخاب گزینه «من مقررات این شرکت را می‌پذیرم» قراردادی را با شرکت ارایه‌دهنده خدمات امضا می‌کند که ملزم به پایبندی به شروط یک طرفه مقرر در این قرارداد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با توجه به متمم اول قانون اساسی امریکا که ضامن آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات شهروندان این کشور است، برچه اساسی این شرکت می‌تواند برخی پست‌ها را به دلخواه حذف کند و در نتیجه شهروندان امریکایی را از دسترسی به این اطلاعات محروم سازد؟‌

متمم اول قانون اساسی امریکا تنها به شرکت‌های دولتی اعمال می‌شود. با توجه به اینکه فیس‌بوک ارتباطی به دولت امریکا نداشته و یک شرکت خصوصی است، متمم اول قانون اساسی نیز بر آن اعمال نشده و این شرکت می‌تواند حسب دلخواه مطالب منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی خود را تنظیم کند. به این ترتیب کسی نمی‌تواند به دلیل حذف مطلب خود توسط این شرکت به دادگاه شکایت کند. این شبکه اجتماعی نیز برخی از مقررات خودنوشته خود را تحت عنوان‌ «استانداردهای جامعه» به معنی مقررات اهالی استفاده‌کننده از خدمات فیس‌بوک در وب‌سایت خود منتشر کرده است که برای کاربران قابل ملاحظه است و بر اساس آن عمل می‌کند.

اما دلیل اصلی مطرح شدن این سوال که چرا اینستاگرام اقدام به حذف پست‌های بسیاری از ایرانیان می‌کند از آنجا نشأت می‌گیرد که شرکت فیس‌بوک مدعی دفاع جدی از آزادی بیان در دنیاست. این شرکت تا کنون بارها شکل‌گیری اعتراضات بهار عربی را به نقش فیس‌بوک در ایجاد ابزاری برای آزادی بیان در آن جوامع ارتباط داده است. پیشبرد چنین شعارهایی توسط شرکت‌ها به اختیار خود شرکت انتخاب می‌شود زیرا امروزه شرکت‌ها معتقدند با پیشبرد سیاست‌هایی که افکار عمومی آن را محترم می‌شمارند می‌توانند میزان محبوبیت شرکت را در جامعه بالا برده. شرکت‌ها امیدوارند در نتیجه این محبوبیت حجم بیشتر کاربران را جذب کرده و در دراز مدت حتی سوددهی شرکت را نیز با چنین رویکردهایی افزایش دهند. در این راستا چندی پیش مارک زاکربرگ حتی از انتشار مطالب دروغین تحت عنوان لزوم حمایت از آزادی بیان به هر قیمتی در سخنرانی خود در دانشگاه جورج تون دفاع کرد. او در این سخنرانی اعلام کرد در جامعه دموکراتیک نباید شرکت‌های خصوصی در رابطه با اینکه چه سخنی اجازه انتشار دارد و چه سخنی باید سانسور شود تصمیم بگیرند. در این شرایط، به چه دلیل فیس‌بوک (که مالک اینستاگرام است) اقدام به حذف پست‌های ایرانیان می‌کند؟‌ چنانچه در ادامه خواهیم دید به نظر می‌رسد فیس‌بوک برخلاف تبلیغات خود مبنی بر دفاع از آزادی بیان ترجیح داده است در رابطه با کشور ایران به اختیار خود از سیاست‌های دولت فعلی کشور امریکا پیروی کند. اما فیس‌بوک این مساله را به این صورت بیان نمی‌کند. این شرکت در مصاحبه‌ای اقدامات خود را توجیه و اعلام کرده با توجه به قوانین مرتبط با تحریم ایران مجبور به برداشت صفحات و پست‌های مربوط با اشخاصی است که توسط دولت امریکا تحریم شده‌اند. آیا این ادعا صحیح است؟‌ اگر چنین است به چه دلیل توییتر که یک شبکه اجتماعی دیگر در امریکاست اقدام به حذف چنین پست‌هایی نکرده است؟‌ برای پاسخ حقوقی به این سوالات لازم است به قوانین امریکا در این رابطه مراجعه کنیم.

به نظر می‌رسد شرکت فیس‌بوک در این راستا به یک قانون قدیمی به نام قانون اختیارات اضطراری اقتصادی بین‌المللی استناد می‌کند. این قانون که در سال ۱۹۷۷در امریکا به تصویب رسیده به رییس‌جمهور این کشور اختیارات گسترده‌ای پیرامون صدور دستورات اجرایی در زمینه تحریم‌های اقتصادی داده است. به این ترتیب شرکت‌هایی که در امریکا فعالیت دارند باید از دستورات اجرایی صادرشده در این راستا توسط قوه مجریه امریکا پیروی کنند، در غیر این صورت شرکت متخلف به پرداخت جریمه‌های سنگین مالی محکوم خواهد شد. اما این قانون تمام ماجرا نیست. مطلبی که شرکت فیس‌بوک به نظر می‌رسد به عمد در رابطه با کاربران ایرانی به آن بی‌تفاوتی نشان می‌دهد استثنایی است که در سال ۱۹۸۸ و ۱۹۹۴ به این قانون اضافه شد. طبق متمم «ب» بند ۱۷۰۲ این قانون، رییس‌جمهوری امریکا نمی‌تواند در ارتباطات مردم امریکا با اشخاصی که مورد تحریم قرار گرفته‌اند خللی وارد آورد.[1] بر اساس این بند هرگونه ارتباط پستی، تلگرافی، تلفنی و سایر ابزار ارتباطی که شامل نقل و انتقال مالی نباشد با اشخاصی که توسط این کشور تحریم شده‌اند بلا مانع است. امروزه شبکه‌های اجتماعی به راحتی تحت پوشش «سایر ابزار ارتباطی» قرار می‌گیرند. بنابراین دولت امریکا طبق تفسیر قانون فعلی نمی‌تواند شرکت فیس‌بوک را به حذف پروفایل شخصی که تحریم شده است یا پستی مربوط با او مجبور کند. همان‌طورکه در توییتر نیز پروفایل اشخاص شناخته‌شده ایرانی که توسط دولت امریکا تحریم شده‌اند همچنان پابرجا هستند. بنابراین در صورتی که شرکت فیس‌بوک در شبکه اجتماعی فیس‌بوک یا اینستاگرام اقدام به حذف پستی می‌‌کند، این اقدام تنها سیاست خود شرکت بوده و توجیه آن تحت پوشش «اجبار قانونی» غیرموجه است.

چگونه می‌توانیم احتمال پاک شدن پست خود را کم کنیم؟ باید توجه داشت که اقدام اینستاگرام به حذف پست‌ها در حجم بالا توسط یک شخص یا اشخاص صورت نگرفته، بلکه این شرکت به‌طور کلی از هوش مصنوعی AI برای شناسایی پست‌هایی که آن را خلاف استانداردهای جامعه فیس‌بوک می‌داند استفاده می‌کند. براساس مقررات خود نوشته فیس‌بوک، این شرکت اقدام به حذف پستی که جنبه خبری، یا هنری داشته باشد نخواهد کرد. این امر در رابطه با پست‌هایی که در شرایط عادی خلاف مقررات فیس‌بوک هستند نیز اعمال می‌شود. این مقرره برگرفته از رویه قضایی امریکا در زمینه آزادی بیان است که با استناد به «ارزش خبری» اجازه انتشار سخنانی که در شرایط عادی غیرقانونی تلقی می‌شود را به شهروندان می‌دهد. برای مثال اگر در شرایط عادی انتشار مطلبی در رابطه با شخص الف بتواند نقض حریم خصوصی فرد تلقی شود، در صورتی که موضوع به تشخیص دادگاه دارای ارزش خبری باشد شخص الف نمی‌تواند از انتشار آن جلوگیری کند. به همین دلیل است که با وجود مطالب توضیح داده شده، بسیاری از پست‌های ایرانیان نیز در اینستاگرام باقی مانده‌اند. حال برای آنکه پست شما توسط الگوریتم‌های اینستاگرام به اشتباه شناسایی نشود می‌توانید از هشتگ‌هایی مانند #خبر #news استفاده کرده یا با اتصال چند کلمه از جمله خود با هم (بدون فاصله) امکان شناسایی محتوای پست خود را توسط الگوریتم‌ها کم کنید. البته این اقدام نمی‌تواند باقی ماندن پست شما را تضمین کند اما احتمال حذف سریع آن را کمتر خواهد کرد. فیس‌بوک در تلاش است تا روز به روز سیستم‌های خود را در این راستا قوی‌تر ساخته تا از بروز خطا در الگوریتم‌ها بکاهد زیرا باید توجه داشت در صورتی که از چنین امری سوءاستفاده شود می‌تواند نتایجی نامطلوب را به همراه داشته باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فیس بوک اینستاگرام مارك زاكربرگ شبكه هاي اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۹۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!

تین نیوز

به گفته مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است و ادعای اینکه زیرمجموعه دولت ایران، وزارت راه یا شرکت راه آهن است، صحیح نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، شهرام جعفری مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران در پروژه های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند اما هیچ شرکت خصوصی نمی تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

جعفری ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

وی افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

جعفری افزود: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

وی ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

شهرام جعفری گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید داشت: شرکت راه آهن قطعا از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • جدیدترین تصویر از همسر ایرانی ژوزه مورایس