Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@22:47:40 GMT

قلع و قمع اصلاح‌طلبان

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۹۰۱۵۱

قلع و قمع اصلاح‌طلبان

نتایج ردصلاحیت ها و سیل در جنوب شرقی ایران از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _ یکشنبه ۲۳ دی ماه _ است

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بربخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد. 

روزنامه آرمان ملی،  در صفحه نخست امروز با تیتر «قلع و قمع اصلاح‌طلبان» به بررسی نتایج ردصلاحیت ها پرداخت و نوشت: نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی اعلام شد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد بخش زیادی از اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که رد صلاحیت چند چهره اصولگرا در میان ردصلاحیت شده‌ها وجود دارد. با این حال از آنجایی که به اذعان برخی نامزدها هنوز پیامک رد یا تایید برای آنها ارسال نشده برخی احزاب اصلاح‌طلب همچون اتحاد ملت، کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان، جمهوریت، پیشرو اصلاحات و جمعیت زنان نواندیش هنوز موضعی اتخاذ نکرده و در حال جمع بندی‌هستند. باید دید در نهایت رایزنی با شورای نگهبان برای تایید صلاحیت برخی چهره‌ها صورت خواهد گرفت یا انتخابات مجلس یازدهم با همین چهره‌های تایید شده برگزار خواهد شد. در این میان به نظر می‌رسد خوزستان، اصفهان، فارس و خراسان بیشترین رد صلاحیت‌های نامزدهای ‌اصلاح‌طلبان را دارد.با اتمام کار شورای نگهبان همه رسانه‌ها درصدد یافتن نتایج بودند، اما آنچه که بیشتر به چشم می‌خورد موج رد صلاحیت‌ها بود که البته اصلاح‌طلبان نسبت بیشتری از رد صلاحیت شدگان را به خود اختصاص دادند و می‌توان از چهره‌های برجسته تایید صلاحیت نشده فراکسیون امید همچون محمود صادقی، علی مطهری، محمدرضا تابش، الیاس حضرتی، بهروز نعمتی، غلامرضا حیدری، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدعلی وکیلی، غلامرضا تاجگردون، طیبه سیاوشی، فاطمه سعیدی، مهدی شیخ، قاسم میرزایی نیکو، ابوالفضل موسوی، سیده‌حمیده زرآبادی، معصومه آقاپور، سکینه الماسی، جلیل رحیمی جهان‌آبادی و محمد فیضی نام برد. گرچه برخی نمایندگان فراکسیون ولایی همچون سیدحسین نقوی حسینی، محمدعلی پورمختار، محسن کوهکن، نادر قاضی‌پور، محمد بیرانوندی، فرهاد تجری، محمدجواد کولیوند و غلامرضا کاتب نیز در فهرست رد صلاحیت شدگان دیده می‌شوند. محمد دامادی، علی کاظمی، جهانبخش محبی‌نیا و جلال محمودزاده از دیگر نمایندگان رد صلاحیت شده هستند. البته بجز نمایندگان فعلی مجلس برخی چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب نیز مثل حجت‌الاسلام قدرت‌ا... علیخانی رد صلاحیت شده‌اند. بااین حال برخی از چهره‌های مورد اشاره نیز تاکید کردند که هنوز پیامکی مبنی بر تایید یا رد نهایی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان برای آنها ارسال نشده است.

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز با تیتر «بلا از آسمان، سیل روی زمین» به بررسی سیل در جنوب شرقی ایران پرداخت و نوشت:  جنوب‏شرقی ایران از چیزی که روی نقشه به نظر می‌آید دورتر است! آن قدر دورتر که صدای مردمش و اخبار سرزمینش به ندرت به دیگران می‌رسد. مردمان سرزمین سیستان و بلوچستان، این همنشینان تاریخی رستم و زال و سام نریمان، چنان دور انگاشته شده‌اند که چه وقتی بادهای شن می‌بردشان، چه هنگامی که بارندگی به سیل تبدیل می‌شوند، گویا رویدادهایی در سرزمین دور رخ داده است. رسانه‌ها دورند، مسئولان دورتر.
دردهای سیستان و بلوچستان فراوانند و اغلب این دردها پشت محرومیت این سرزمین، کم‏آبی، بحث‌های نژادی و قومیتی، امنیت و البته قاچاق گمشده است. سرزمین آفتاب ایران، در دو روز گذشته، در حالی که نگاه اغلب ایرانی‌ها به آسمان و شوک سرنگون شدن هواپیمای فرزندان این سرزمین توسط موشک پدافند خودی بود، گرفتار سیلاب شدند و نه‏تنها جان‏باختن بخشی دیگر از فرزندان مادر ایران مورد توجهی قرار گرفت که بسیاری از آن‌ها نیز در خطر قرار دارند.

حالا دیگر علت تغییرات آب و هوایی زمین برای در خطر قرار گرفتن نقاط گوناگون ایران در معرض سیل معلوم است. گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، فارس یا ایلام، فرقی نمی‌کند. اما حتی اگر تقصیر انسان را در تغییرات آب و هوایی زمین فراموش کنیم، قصور مسئولان در شکل‌گیری زیرساخت‌های مناسب در مواجهه و مقابله با حوادث و بلایای طبیعی قابل توجه است. این ماجرا در سرزمین خودبه‌خود محروم‏تری مثل سیستان و بلوچستان بیشتر هم به چشم می‌آید.

گزارش‌های فردی از شهروندان سیستان و بلوچستان در شبکه‌های اجتماعی و نیز کسانی که به نقل از تماس با اهالی محلی می‌نویسند، حکایت از گرفتاری مردم در محاصره سیلاب، قطع اینترنت و حتی برق در برخی نقاط و نیاز مردم این دیار به کمک‌های اساسی دارد.

روزنامه همدلی، در صفحه نخست امروز با تیتر «بلا از آسمان، سیل روی زمین» به بررسی پویش مدنی هنرمندان در لغو برنامه‌های هنری برای گرامیداشت یاد جان‌باختگان پرواز ۷۵۲ پرداخت و نوشت:بعد از ماجرای برخورد موشک به هواپیمای اوکراینی اهالی هنر در رشته‌های مختلف واکنش‌های گوناگونی از خودشان نشان دادند. در این میان اهالی موسیقی دست به لغو کنسرت‌ها و البته حضورشان در جشنواره فجر زدند. اولین گروهی که اعلام کرد برای نکوداشت یاد جان‌باختگان بویینگ ۷۳۷ در جشنواره موسیقی فجر شرکت نمی‌کند، ارکستر آرکو به رهبری «ابراهیم لطفی» بود که خاطرنشان ساختند به‌منظور همدلی با اندوه مردم و خانواده‌های جان‌باختگان سقوط هواپیمای اوکراینی، از شرکت در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر انصراف می‌دهند. کیوان ساکت نفر بعدی بود که اعلام کرد به هر عنوانی در جشنواره موسیقی فجر حضور نخواهد داشت. ساکت نوشت: «من به نشانه همدلی با مردم داغدار سرزمین‌ام،‌ امسال در هیچ‌یک از جشنواره‌های هنری فجر حضور نخواهم داشت. نه به عنوان هنرمندِ شرکت‌کننده، نه در مقامِ داور یا کارشناس مدعو و نه در نقش مخاطب و بیننده هیچ‌یک از آثار.» این کارزار در عرصه موسیقی را البته «حسین علیشاپور» خواننده موسیقی ایرانی آغاز کرد و بعد از انتشار خبر انصراف داوران و دبیران جشنواره تجسمی فجر و انصراف یک بازیگر و یک کارگردان از حضور در جشنواره فیلم، از همکارانش خواست تا آنها هم به این پویش مدنی بپیوندند و اجراهایشان را به احترام مردم ایران و جان‌باختگان پرواز ۷۵۲ لغو کنند.

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز با تیتر «بورس رکوردها را پس می‌گیرد؟» نوشت: همزمان با بازگشت دامنه نوسان قیمت سهام به پنج درصد، صعود بورس با قدرت ادامه یافت و شاخص کل توانست با صعود ۴/ ۴ درصدی بزرگ‌ترین رشد خود در ۱۰ سال اخیر را به ثبت برساند. در حالی که بازار سهام یک هفته با هیجان منفی را پشت سر گذاشت، مجدد شاهد حضور پررنگ سهامداران خُرد به دنبال فروکش تنش‌ها هستیم. به‌طوری‌که رکوردی تاریخی در خالص خرید حقیقی‌های بورس در معاملات دیروز تجربه شد. نکته جالب توجه آنکه با کاهش محدودیت‌های نوسان، ارزش معاملات نیز از ۲ هزار میلیارد تومان فراتر رفت. هجوم دوباره معامله‌گران این نوید را می‌دهد که نماگر سهام می‌تواند نه تنها رکوردهای پیشین خود را پس بگیرد، بلکه ابرکانال ۴۰۰ هزار واحدی را نیز درصورت عدم بروز ریسکی غیرمنتظره فتح کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۳۱۴ نماد فعال معاملات دیروز، فقط پنج مورد افت قیمت داشتند و ۲۷۷ شرکت نیز با صف خرید به کار خود پایان دادند. این وضعیت نشان می‌دهد امیدواری به بازار سهام بازگشته و روند قیمت‌ها می‌تواند در معاملات امروز هم صعودی بماند. با این حال، رشد مجدد قیمت‌ها می‌تواند انگیزه‌های فروش برخی سهامداران را فعال کند و جدال جدی میان پول‌های تازه و افرادی که تصمیم به شناسایی سود می‌گیرند، رخ دهد.

کد خبر 405498

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصلاح طلبان روزنامه روزنامه همدلی روزنامه ابتکار انتخابات 98 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۰۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست

به گزارش عصر ایران عباس عبدی در اعتماد نوشت: ماجرا این است که آقای مهدی نصیری اعلام کرده که برای یک سفر خانوادگی مدتی را عازم کانادا شده‌ است. وی در چند سال اخیر مواضع به نسبت رادیکالی علیه ساختار موجود داشت و آشکارا هم بیان و تبلیغ می‌کرد.   اتفاقا مواضعی که داشت بخش اصلی اصلاح‌طلبان با آن همراهی نمی‌کردند، هر چند از این نظر که وی منسوب به جناح اصولگرا بود و این حرف‌ها را می‌زد، غیرمنتظره نیست که برخی اصلاح‌طلبان هم مثل اغلب مردم استقبال می‌کردند، چون این مواضع از سوی خود اصولگرایان یا منشعبین آنان زده می‌شد، ولی آقای نصیری هیچ نسبتی با اصلاح‌طلبی به عنوان یک مجموعه‌ای با پیشینه‌ای فکری و سیاسی نداشت و هنوز هم به لحاظ مبانی فکری به مجموعه اصولگرایان نزدیک‌تر است.   البته این فقدان نسبت را نه به عنوان نقطه قوت ایشان می‌گویم و نه به عنوان نقطه ضعف، بلکه یک واقعیت است. ایشان تا زمانی که ایران بودند مواضع رادیکال خود را اظهار می‌کردند، مواضعی که اگر یک نفر از اصلاح‌طلبان اندکی از آن مواضع را می‌گرفت، در چشم به‌هم زدنی بازداشت و بازجویی می‌شد و جایش در زندان بود.   اتفاقا بهترین دلیلی که وی منسوب به اصلاح‌طلبان نیست، همین مصونیت سیاسی و قضایی ناگفته و نانوشته‌ای است که در عمل، مجموعه اصولگرایان از آن بهره‌مندند.   البته آقای نصیری ارتباطات گوناگونی داشت، با اصلاح‌طلبان هم نشست و برخاست داشت، همچنان که با دیگران داشت ولی هیچ‌گاه به عنوان یک فعال اصلاح‌طلب نه خودش را معرفی می‌کرد و نه کسی به چنین صفتی او را می‌شناخت. شاید هم سعی می‌شد که با چند تن دیگر از دوستان خودشان، جریانی به جز اصلاح‌طلبان و اصولگرایان راه بیندازند که نمی‌دانم چرا نشد یا شاید هم از ابتدا در پی آن نبودند.   حالا و پس از طرح رویکردی سیاسی از جانب او، یک روزنامه وابسته به جناح نواصولگرایان نوشته است که «مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده است و حالا اصلاح‌طلبان که سال‌هاست با باطنی غیر از شخصیت متظاهرشده خود با مردم و نظام روبه‌رو شده‌اند، از اینکه یک تازه‌وارد قواعد بازی را رعایت نکرده (یا هنوز نیاموخته) و باطن آنان را آشکار کرده است، به‌شدت دلخور و هراسان شده‌اند و در اقدامی سیستماتیک هر روز یکی از آنان، تکذیب و رد و تکفیر نصیری را برعهده می‌گیرد.   غافل از آنکه وقتی چندین سال است تریبونی برای اظهارات او شده‌اند، حالا که یک‌باره نصیری به صحرای سلطنت و براندازی و ضدانقلابی‌گری محض زده است، دیگر کسی از اصلاح‌طلبان نمی‌پذیرد که نصیری را از خود ندانند.»   ابتدا بهتر بود که پیش‌تر با دوستان خود هماهنگ می‌کردند، زیرا اغلب کسانی که موضع مطلوب رسمی گرفته‌اند به درخواست دوستان همان روزنامه بود. مگر آنان که نقدی بی‌طرفانه داشتند. علت نیز روشن است.   من در گفت‌وگویی با خبرآنلاین در همین مورد گفتم که چرا جناح حاکم در این موضوع سکوت کرده است؟ در درجه اول چون حرف‌های خودشان در نقد آقای نصیری را موثر نمی‌دانند. به علاوه نمی‌خواهند شرمندگی حضور وی در جناح متبوع را یادآور شوند و مسوولیت افکار و رفتار متضاد خود را بپذیرند، افکار و رفتاری که موجب این‌گونه ریزش‌ها شده است. اگر آقای نصیری جایی در میان اصلاح‌طلبان برای خودش می‌یافت احتمالا به آن سوی آب نگاه نمی‌کرد.   گرچه این نحوه نوشتن ناشی از بی‌صداقتی و دورویی است، ولی بی‌عقلی نیز در آن موج می‌زند. چرا؟ فرض کنیم که ادعای نویسنده درست باشد. آیا یک لحظه پیش خود فکر نکرده که اگر اصلاح‌طلبان هم سلطنت‌طلب شده باشند، حتما افراد با گرایش‌های فراتر از اصلاح‌طلبی هم شده‌اند، پس چه کسی برای سیاست رسمی می‌ماند؟ شما که حداکثر ۱۵درصد (با ارفاق) بیشتر نیستید، آن‌هم ۱۵درصد که به لحاظ متغیرهای اصلی جامعه جزو بخش‌های ضعیف‌تر و کم‌اثرتر است.   اگر اندکی، فقط اندکی درایت بود، حتی باید آقای نصیری را هم به نحوی توجیه و اصرار می‌کردید که وی هم طرفدار سلطنت نیست، حالا یک حرفی زده، وقتی دید که نظراتش درست نیست برمی‌گردد و... ولی به جای اینها یک مجموعه اصلی انقلاب که بسیار فراتر از کل اصولگرایان هستند را نیز باطن‌شناسی می‌کنید و نصیری را باطن آنها می‌دانید. آی‌کیو، در اندازه گنجشک هم نیست. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد تند ابطحی از مهدی نصیری: پوست خربزه زیر پایت انداخته اند مهدی نصیری و توهم اتحاد

دیگر خبرها

  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران