Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی یکتانیک، کارشناس محیط زیست از وقوع فاجعه‌ای عظیم در سازمان محیط زیست خبر داد. فاجعه‌ای که اگر تحقق پیدا کند باید رسما و علنا اعلام کرد در کشور ما سازمانی به نام حفاظت از محیط زیست وجود ندارد.

فعالیت مجموعه بازپروری پردیسان وظیفه قانونی سازمان محیط زیست است

یکتانیک در این گفت وگوی تفصیلی اظهار کرد: پارک پردیس تهران مقر سازمان حفاظت محیط زیست است، در این پارک کلینیک تخصصی بازپروری حیات وحش وجود دارد و فعالیت این مجموعه بخشی از وظیفه قانونی سازمان حفاظت از محیط زیست برای پاسداشت حیات وحش کشور است که سازمان باید به آن متعهد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارک پردیسان تهران علی رغم مخالفت‌های بسیار به شهرداری واگذار شد

این کارشناس محیط زیست افزود: بعد از ورود عیسی کلانتری به سازمان حفاظت محیط زیست پارک پردیسان تهران علی رغم مخالفت‌های بسیار به شهرداری واگذار شد با توجیه اینکه سازمان حفاظت محیط زیست توان پرداخت هزینه‌های این پارک را ندارد مدتی بعد مجددا در راستای تصمیم محدودتر شدن عملکرد سازمان محیط زیست مشخص شده است که ادامه فعالیت کلینیک بازپروری حیات وحش پارک پردیسان نیز با موانع جدی مواجه است.

این کارشناس محیط زیست در ادامه با بیان اینکه با وجود واگذار کردن پارک پردیسان به شهرداری قسمت اداری و کلینیک تخصصی بازپروری حیات وحش پارک پردیسان در حوزه اختیارات محیط زیست باقی ماند افزود: ولی از همان ابتدا با زمزمه و توجیه اینکه این کلینیک تخصصی‌تر شود می‌خواستند این کلینیک را به حالت تعطیل دربیاورند. تا اینکه دو دفتر حیات وحش و دفترحفاظت و مدیریت شکار و صید با هم ادغام شدند و در واقع یک مدیر پیدا کردند در حالی که پیش از این دو دفتر مجزا بودند و دو مدیر سابق با این اقدام رفتند.

حیات وحش مرکز بازپروری پردیسان به باغ وحش های دزفول و ارومیه منتقل می شوند

این کارشناس حیات وحش در توضیح بیشتر گفت: مدیر جدید مصرانه و مجدانه به دنبال این است که حیات وحشی که در این مرکز تیمار شدند و یا در حال تیمار هستند و یا اینکه آماده رها سازی در طبیعت هستند با توجیه ساماندهی این کلینیک به باغ وحش‌های دزفول و ارومیه که جز بدترین باغ وحش‌های کشور و دچار وضعیت اسفناکی هستند منتقل کنند و متعاقبا کلینیک تخصصی بازپروری حیات وحش پارک پردیسان را تعطیل کنند.

سازمان محیط زیست باید تعطیل شود

یکتانیک با بیان اینکه بخشی دیگر از این حیوانات را نیز قرار است به باغ پرندگان تهران منتقل کنند تاکید کرد: کسانی که این تصمیم را گرفته اند ذره‌ای اطلاعات و تخصص درباره حیات وحش ندارند و افرادی بیگانه با مفهوم حیات وحش و حفاظت و بازپروری هستند در حالی که ماهیت سازمان حفاظت محیط زیست و وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست و علت ایجاد آن در بخش محیط طبیعی حفاظت از حیات وحش و طبیعت است و اگر این‌ها نمی‌خواهند این مرکز وجود داشته باشد باید سازمان حفاظت از محیط زیست تعطیل شود.

سازمان محیط زیست به دنبال حفاظت از طبیعت نیست

این کارشناس محیط زیست در ادامه با اضافه کردن این موضوع که این اقدام و تعطیلی مرکز بازپروری این پیام را می‌رساند که سازمان محیط زیست به دنبال حفاظت از طبیعت نیست افزود: وظیفه‌ی سازمان محیط زیست این است که این چنین مرکزی را داشته باشد و این مرکز جز وظایف آن‌ها است و محیط زیست با اداره این مرکز کاری خارج از وظیفه‌ی خود انجام نداده است و اقدام آن‌ها مصداق این است که پلیس بگوید ما از بخشی از جرائم اجتماعی در فلان منطقه چشم پوشی می‌کنیم.

باغ پرندگان تهران پیشینه‌ای بسیار تیره دارد

یکتانیک با بیان اینکه سازمان محیط زیست با انتقال این حیات وحش در مرکز بازپروری که اکثرا هم گونه های حفاظت شده قابل رهاسازی مجدد هستند و انتقال آن‌ها به باغ پرندگان که پیشینه‌ای بسیار تیره دارد شدیدا ابهام برانگیز است، درباره باغ پرندگان گفت: پیمانکار قبلی باغ پرندگان با ۱۱ میلیارد تومان وثیقه هم اکنون آزاد است و اتهامش هم قاچاق حیات وحش است و پیمانکار جدید هم از پرنده فروشان معروف منطقه مولوی تهران است.

یکتا نیک در ادامه درباره انتقال این حیوانات به باغ پرندگان افزود: فردی که رابط باغ پرندگان با سازمان محیط زیست برای انتقال حیوانات مرکز بازپروری پارک پردیسان شده است فردی است که سال ۹۴ یک پرونده بسیار سنگین قاچاق حیات وحش را در رزومه خود دارد و پلیس امنیت ملی محموله قاچاق این فرد را کشف کرده بود. این محموله پرندگان در حدی نایاب بود که حدود ۸۰ درصد آن‌ها را هیج کس حتی در فیلم و عکس و مستند هم ندیده بود و هیچکس نمی‌دانست این حیوانات چه هستند.

انتقال پرندگان یک میلیاردی به صورت رایگان به باغ پرندگان

یکتانیک در ادامه بیان کرد: بی ارزش‌ترین شاهین‌های مکشوفه موجود در کلینیک حیات وحش پردیسان ۵۰۰ تا یک میلیارد قیمت دارند و ظاهرا برنامه این است که این پرندگان به باغ پرندگان تهران منتقل شوند. چرا سازمان محیط زیست باید این پرندگان و حیوانات را به باغ پرندگان منتقل کند؟ چرا باید یک مرکزی که ماهیت سازمان و علت وجودی سازمان است تعطیل شود در دست در دست قاچاقچی سابقه دار بگذارد و پرندگان را به این باغ پرندگان یا باغ وحش ارومیه یا دزفول که مخروبه هستند منتقل کنیم که بعدها ندانیم که چه بر سر آن‌ها آمد.

در مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان چه حیواناتی وجود دارند؟

وی درباره حیواناتی که در این مرکز بازپروری وجود دارند گفت: در این مرکز گوزن زرد ایرانی که کمیاب‌ترین گوزن جهان است، خرس قهوه ای، انواع شاهین‌ها و عقاب‌ها و قوش‌ها و جغدها، انواع سایر پرندگان، انواع خزنده ها، گرگ، قوچ و میش و آهو و هوبره و... و سه یوزپلنگ آسیایی که نماد حفاظت از محیط زیست ایران است نگهداری میشوند در طرح جدید سازمان محیط زیست این جانوران که بعضا درمان شده اند و قابل رهاسازی در زیستگاه های طبیعی هستند قرار است به دو باغ وحش مخروبه منتقل شوند برخی نیز منتقل شده اند. در این وضعیت باید از خود پرسید چرا سازمان محیط زیست در حال انجام این خیانت عظیم است؟

هدف از انتقال حیوانات سالم مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان چیست؟

یکتانیک افزود: مسئولان محیط زیست با تخلیه و تعطیلی این مرکز می‌خواهند همان هزینه‌ی هنگفتی که صرف پروژه شکست خورده تکثیر در اسارت یوز در سال ٩٢ کردند این بار مجددا با همین عنوان در سمنان و یزد انجام دهند و یوزپلنگ های پردیسان را به آنجا منتقل کنند در حالی که همین سه یوز در نتیجه قاچاق از طبیعت استان سمنان کشف و نهایتا به مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان در تهران منتقل شده بودند و الان می‌خواهند این سه قلاده را به یزد و سمنان منتقل کنند و برای آنجا دوباره جایگاه بسازند و هزینه کنند. به جای اینکه بودجه اندک سرنوشت ساز صرف حفظ زیستگاه های باقیمانده یوز شود که فقط به حفاظت و نظارت نیاز دارد، قفس های چند صد میلیونی برای یوزها قاچاق شده ساخته میشود یوزهایی که در سن کم از طبیعت ربوده شده اند و شانسی برای بازگشت به طبیعت ندارند، ایده ای که در بهترین حالت یعنی حتی اگر این یوزها در اسارت تکثیر هم شوند (اتفاقی که هرگز طی حدود یک دهه به وقوع نپیوسته است) باز هم تاثیری در نجات و بقاء یوز آسیایی در طبیعت نخواهد داشت، اما منافع یکی سری افراد مشخص در این موضوع به خوبی محاسبه و دیده شده است.

فقط چند یوزپلنگ مشخص در طبیعت ایران باقی مانده اند

یکتانیک گفت: اطلاعاتی از مدتی پیش تاکنون مستمرا منتشر می‌شوند مبنی بر اینکه که فقط چند یوزپلنگ مشخص در طبیعت ایران باقی مانده اند تماما بی اساس و دیتاسازی‌هایی غیر واقعی هستند صرفا برای پیش بردن نقشه انتقال این یوزها به یزد و سمنان و دریافت بودجه از منابع خارجی منتشر شده اند حتی گاها ضد و نقیض. تکثیر در اسارت یوز در حالیکه هنوز امید برای نجات این گربه سان در طبیعت کشور وجود دارد، علاوه بر غارت بودجه های تکرار نشدنی حفظ یوز و تسریع روند انقراض سومین گربه بزرگ ایران، تنها کلینیک بازپروری حیات وحش کشور نیز به مرز تعطیلی مشاهده است.

صرف بودجه برای طرح های تکثیر در اسارت یک اشتباه بی بازگشت است

این کارشناس حیات وحش گفت: صرف بودجه برای طرح های تکثیر در اسارت درحالیکه اولویت های محرز دیگری برای نجات گونه وجود دارند یک اشتباه بی بازگشت و غیر قابل بخشش است، برای حفاظت از یک حیوان وحشی فقط و فقط باید زیستگاه آن را حفاظت کنیم و نیازی به این نداریم که آن جانور را در قفس بیاوریم و از آن نگهداری کنیم.

طبیعت نیازی به مداخله انسان ندارد

وی اضافه کرد: طبیعت نیازی به مداخله انسان ندارد و مداخله صرفا باید برای این باشد که مانع تخریب و جاده کشی اضافی، ورود شکارچی، ناامنی و نابودی سایر جانوران و کاهش طعمه های طبیعی، جلوگیری از چرای دام بیش از ظرفیت مجاز و صید و قاچاق شود.  در زیستگاه های حساس معدن ساخته نشود که معدن بسیار آسیب زننده است، منابع آبی زیستگاه‌ها کنترل و بهسازی شوند مخصوصا چون زیستگاه یوزپلنگ در مناطق خشک است، این‌ها یوز را از پرتگاه انقراض نجات میدهد و مانع حذف یک حلقه مهم از اکوسیستم میشود نه تولید یوزپلنگ های قفسی که هرگز قابل رهاسازی در طبیعت نخواهند بود.

باید در پارک پردیسان و سازمان محیط زیست بسته شود

یکتانیک با بیان اینکه اگر تنها مرکز بازپروری حیات وحش کشور بسته شود باید در پارک پردیسان و سازمان محیط زیست نیز بسته شود افزود: با وقوع این امر محیط زیست باید کلا تعطیل و جمع شود این موضوع این پیام واضح را به ما می‌دهد که سازمان محیط زیست سازمان اضمحلال محیط زیست است. محیط زیست در راستای تخلیه تنها کلینیک حیات وحش کشور، دست در دست قاچاقچی شناخته شده پرندگان که دارای پرونده کیفری سنگین در سال ٩٤ بوده است نیز گذاشته است.

وجود بیش از ٣٠ فرد شاهین و بالابان

وی در ادامه افزود: شاهین‌هایی که هر یک صدها میلیون تومان در سیستم قاچاق حیات وحش قیمت گذاری میشوند قرار است در این طرح با همکاری فرد مذکور که رابط بین باغ پرندگان تهران و دفتر تصمیم گیرنده در سازمان محیطزیست است از کلینیک پردیسان به محل دیگری منتقل شوند. در حال حاضر بیش از ٣٠ فرد شاهین و بالابان کشف شده از متخلفین در کلینیک پردیسان نگهداری میشوند.

دلیل محیط زیست برای انتقال چیست؟

وی در ادامه اضافه کرد: محیط زیست، اما اعلام کرده اند که ما می‌خواهیم مرکز بازپروری را تبدیل به یک کلینیک فوق تخصصی کنیم اگر این ادعا درست است چرا حیوانات آن را می‌خواهند منتقل کنند؟ انتقالی که به صورت رایگان و شروع شده است و این حیوانات در اختیار مراکزی قرار داده میشوند که هرگز هیچ نظارتی بر آن‌ها نبوده و نیست و مصداق محل های غیر استاندارد نگهداری حیوانات از هر منظری هستند.

یکتانیک گفت: بی نظارتی در مراکز نگهداری حیوانات امر تازه ای نیست نمونه اش اتفاقی که در دلفیناریوم برج میلاد افتاد که اگر خبرنگاران مطلع نمی‌شدند اصلا رسانه‌ای نمی‌شد و هیچکس متوجه نمی‌شد در دلفیناریوم برج میلاد چه می‌گذرد و پستانداران دریایی یکی یکی در حال مرگ هستند در حالیکه این سیرک دلفین حتی یک دامپزشک نمادین هم نداشته است.

محیط زیست در حال انتقال حیوانات پردیسان به بدترین مراکز نگهداری کشور است

این کارشناس حیات وحش در ادامه با بیان اینکه محیط زیست در حال انتقال حیوانات کلینیک پردیسان به بدترین مراکز نگهداری حیوانات کشور است افزود: اگر محیط زیست در همین تهران دانه دانه تیر خلاص به سر این حیوانات بزند خیلی بهتر است و لطفی در حق این حیوانات کرده است تا انتقال این جانوران، باغ وحش دزفول و باغ وحش ارومیه شرایط بدی ندارند، شرایط فاجعه باری را دارند نگاهی گذرا به این دو باغ وحش و وضعیت حیوانات محبوس در آن گواه این مدعاست.

سرنوشت حیوانات کشف شده توسط یگان محیطزیست چه می شود؟

یکتانیک درباره اینکه سرنوشت حیوانات کشف شده توسط یگان محیطزیست در نبود مرکز بازپروری حیات وحش چه خواهد شد گفت: زمانیکه محموله قاچاق حیات وحش کشف و ضبط میشود یا حیوانات سیرک و معرکه گیر و قاچاقچی را ضبط میشود، شهروندان یک پرنده مصدوم پیدا میکنند، حیوانی که ماشین به آن زده را پیدا میکنند یا آتش نشانی جانورانی را بگیرد و در صدد نجاتش باشد همه به این مرکز بازپروری حیات وحش مراجعه میکنند و تاکنون به همین ترتیب بوده است، سوال این است که بعد از جمع آوری این مرکز قرار است این حیوانات به کجا منتقل شوند؟ پاسخ: جایی وجود ندارد بنابراین کشفیاتی هم وجود نخواهد داشت.

 وجود مجموعه کلینیک حیات وحش پردیسان از اوجب واجبات است

کارشناس محیط زیست افزود: وجود مجموعه کلینیک حیات وحش پردیسان از اوجب واجبات است در این محل سالی چند هزار جاندار مختلف از پرنده تا پستاندار و انواع خزندگان از استان‌های مختلف به آن‌ها تحویل می‌شود، تیمار و نگهداری و سپس مجددا در طبیعت رهاسازی می‌شوند. بسته شدن این مرکز اصلا قابل درک نیست و حیات وحش مصدومی که برخی از آن‌ها از گونه های نادر بین المللی هستند باید زین پس در کجا درمان شوند. اگر این موضوع را از سازمان محیط زیست بپرسید این موضوع را تکذیب می‌کنند و اعلام می‌کنند که نمی‌خواهیم مرکز بازپروری پردیسان را تعطیل کنیم در صورتی که این کار را عملا انجام داده اند و مدارک و مستندات آن وجود دارد.

یکتانیک در ادامه بیان کرد: جمع شدن این مرکز یک ضایعه و فاجعه غیر قابل تصور و خیانت عظیم به هویت طبیعی کشور ما است.

یکتانیک افزود: در این مجموعه سالانه جانوران با ارزشی که انفال ملی و بخشی از میراث طبیعی جهانی هستند تیمار و درمان میشوند با این هدف که به اکوسیستم بازگردانده شوند و این وظیفه سازمان محیطزیست است با اولویت اصلی، مایه تاسف و تامل است مسئولین محیطزیست طوری رفتار میکنند گویا بازپروری حیات وحش برایشان به منزله اضافه کاریست.

با ورود سازمان‌های نظارتی کشور باید مسئله شفاف شود

وی گفت: بی تردید در برابر این رویه با ورود سازمان‌های نظارتی کشور باید مسئله شفاف شود که سازمان محیط زیست به چه دلیلی از وظیفه‌ی قانونی خود با توجیهات موهوم عدول می‌کند و با تعامل های پشت پرده با افراد فرصت طلب تلاش در اجرای مجدد طرح های شکست خورده ای دارد که جز هدر دادن بودجه حفظ و حراست محیطزیست کشور حاصل دیگری نخواهند داشت. سازمان محیطزیست مستند به چه قانونی و با چه توجیهی می‌خواهد حیات وحش را به مراکزی منتقل کنند که نه سابقه مثبتی دارند و هیچکس بر آن‌ها نظارت خواهد داشت.

تعطیلی کلینیک حیات وحش کم از فاجعه پروژه بایوجمی ندارد

یکتانیک افزود: موضوع تعطیلی کلینیک حیات وحش دست کمی از فاجعه پروژه بایوجمی در تالاب انزلی ندارد و درود بر شرافت دادستان انزلی که تمام قد جلوی اجرای طرح بایوجمی را گرفتند و باعث شدند اجرای این طرح منفعت طلبانه که توجیهات به ظاهر علمی و فنی و دانشگاهی هم داشت متوقف شود و تالاب انزلی از نابودی حتمی نجات یاید، طرح مخرب جدید انتقال حیات وحش و تعطیلی تنها مرکز بازپروری کشور نیز باید با ورود مدعی العموم متوقف شود.

۴۷۲۳۱ کد خبر 1341782

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حیات وحش محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهران سحرابی نیک، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان با طراحی و ساخت دستگاهی در زمینه تصفیه آب و هوا رتبه نخست جایزه ملی محیط زیست کشور در بخش اختراعات را از آن خود کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران