Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین-مریم علیزاده ؛ همانطور که پیش از این هم بارها عنوان شد، موانع داخلی امر صادرات بسیار پُررنگ‌تر از چالش‌های خارجی است.

در این رابطه حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: مهم ترین قدمی که می توان برای برطرف کردن چالش‌های صادرات در کشور برداشت این است که به صادرات به عنوان یک ضرورت نگاه شود نه به عنوان یک امر فانتزی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای پیاده سازی این استراتژی نیز همه افراد باید برای تحقق اهداف صادراتی بسیج شوند.

از سوی دیگر  به دلیل نبود زیرساخت‌های صادرات، همچنان درگیر تامین ضروریات این امر مهم هستیم. مهم ترین بخش این زیرساخت ها، وجود یک نهاد دولتی منسجم در حوزه صادرات است کما اینکه الان در میان دستگاههای دولتی نمی توان یک دستگاه مشخص را برای صادرات نام برد که وظیفه آن صرفاً پیش برد اهداف صادراتی باشد. به گفته صالحی در حال حاضر اهداف صادراتی از طریق سازمان توسعه تجارت محقق می شود که البته این سازمان امور واردات را نیز برعهده دارد و یک نهاد تمام صادراتی نیست.

 البته یکی دیگر از ضعف‌ها در مقوله صادرات، نگاه عمیق به واردات و در حقیقت واردات‌محور بودن کشور است و این یعنی تاوقتی که عزم جدی در کاهش واردات و رشد صادرات در داخل کشور نباشد، نمی‌توان ادعا کرد که گام هایی در جهت برطرف کردن چالش‌های صادراتی برداشته شده است.

از این رو برای انتظام و انسجام بخشیدن به روند صادرات محصولات و تولیدات کشور باید یک سازمان مستقل دولتی بلندپایه، مدیریت امور صادرات را برعهده بگیرد.

از سوی دیگر به دلیل اعمال نظرهای سلیقه ای در کشور در خصوص قوانین و مقررات بخش تولید و اقتصاد، بدنه بنگاه‌های تولیدی کشور نحیف و ناتوان شده و نمی‌توانند در بازارهای بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشند. همچنین پایین بودن سطح رقابت پذیری محصولات داخلی و بالا بودن قیمت تمام شده کالاهای ایرانی یکی دیگر از عوامل عدم توفیق شرکت های ایرانی در امر صارادات است.

البته در این میان نباید کم‌کاری برخی بنگاه های تولیدی را نیز نادیده گرفت که با بالارفتن قیمت نهادهای تولید ، سعی در کنترل هزینه ها با پایین آوردن کیفیت کالای تولیدی می کنند که این موضوع آسیب جدی به وجه کالای ایرانی در بازارهای صادراتی می زند.

در نتیجه به رغم آنکه تصور می کردیم با افزایش نرخ ارز، صادرات در کشور رونق می یابد اما به دلیل همین مواردی که ذکر شد، متاسفانه شاهد آن هستیم که این اتفاق نی‌افتاده و دلیل اصلی آن هم نبود یک انسجام و وحدت رویه در امر صادرات از سوی ارگان‌های دولتی است که وظیفه راهبری آموز صادرات را های کشور است برعهده دارند.

اما در عرصه بین‌المللی نیز تحریم ها تا حد امکان توان حضور شرکت های داخلی را در بازارهای خارجی گرفته است . برای مثال شرکت‌های ایرانی نمی توانند برای حضور در مناقصات و یا حتی پروژه های مهندسی خارج از کشور ضمانت نامه های بانکی اخذ کنند. در حال حاضر یکی از پیشنهاد هایی که برای رفع این چالش خارجی وجود دارد ، وثیقه گذاشتن منابع مالی دولتی خارج از کشور بعنوان ضمانت نامه شرکت های صادراتی است که بازهم این مورد هنوز میسر نشده چراکه نبود یک خواست متحد در زمینه صادرات سبب می شود تا امر صادرات بعنوان دغدغه اصلی کشور لحاظ نشود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ ارز نفت صادرات بنگاه تولیدی بازارهای خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۱۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش کرد و به ۸۹.۵ دلار برای هر بشکه رسید. این رشد آرام، یکی از نتایج کاهش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است که به سرمایه‌گذاران مهلتی داده تا بیشتر به عوامل مثبت اقتصاد جهانی توجه کنند و البته در صورت شعله‌ور شدن دوباره تنش‌ها، آرامش بازار نفت نیز بر باد خواهد رفت.

در این میان، بازار انرژی با تهدید ناشی از تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه نیز روبروست. پاتریک پویانه، مدیرعامل «توتال انرژی» به‌عنوان یکی از ذینفعان پروژه «یامال ال‌ان‌جی» که اروپا به دنبال تحریم آن است، می‌گوید: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به‌سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از این پروژه کاملاً محدود است.

در مقابل آرامش بازار نفت، بازار جهانی طلا با ناآرامی روبرو شده و قیمت‌ها در این بازار پایین آمده است. قیمت هر اونس طلای جهانی به ۲۳۳۱ دلار رسیده که تقریباً ۱۰۰ دلار نسبت به بالاترین رکورد تاریخ در ۱۲ آوریل پایین‌تر است. افول ۱۰۰ دلاری قیمت هر اونس طلای جهانی در بازار ناآرام فعلی، ناشی از کاهش نسبی تنش‌های ژئوپلیتیکی است و عمر آن محدود به زمانی است که تنش‌ها در سطح پایین باقی بماند.

کاهش شیب رشد اقتصاد آمریکا، خبر دیگری است که در اقتصاد جهانی دست‌به‌دست می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سه‌ماهه ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد ۲.۴ درصدی است.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، به‌عنوان متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه‌ماهه ۲۰۲۴ افزایش یافته که بزرگ‌ترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است.

در این‌سوی جهان، متحد آسیایی آمریکا یعنی ژاپن برخلاف ایالات‌متحده به دنبال بالا بردن نرخ تورم است و آمارها از کاهش ضریب موفقیت آن خبر می‌دهد. طبق اعلام اداره آمار ژاپن، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای توکیو بسیار کمتر از انتظار بوده و در ماه آوریل به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده است. این رقم در مقایسه با داده‌های سالانه ماه قبل که ۲.۶ درصد محاسبه شده بود، کاهش یافته است.

تثبیت سیاست نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه نیز از خبرهای مهم اقتصاد منطقه‌ای است. بانک مرکزی جمهوری ترکیه اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد و البته به‌شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند و تا زمانی که شاهد کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

سقوط سودآوری استخراج‌کنندگان بیت کوین، خبر دیگری است که اقتصاد جهانی به آن توجه نشان داده است. سودآوری استخراج بیت‌کوین پس از هاوینگ چهارم به پایین‌ترین میزان خود رسیده است. خبرها حاکی از این است که شاخص هش‌ریت که میانگین درآمد استخراج‌کنندگان به‌ازای هر تراهش را نشان می‌دهد و معیاری کلیدی برای سودآوری استخراج بیت‌کوین است، پس از چهارمین رویداد هاوینگ در هفته گذشته، سقوط بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است.

در واقع استخراج‌کنندگان بیت‌کوین پس از چهارمین رویداد هاوینگ برای حفظ سودآوری خود با مشکل مواجه هستند زیرا قیمت هش بیت‌کوین به پایین‌ترین حد خود رسیده است. قیمت هش در جمعه گذشته به ۵۷.۰۹ دلار کاهش یافت.

کد خبر 847593 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان قیمت نفت و گاز

دیگر خبرها

  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​