Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@02:30:53 GMT

دختری از جنس هوش/ کودکان شایسته خود را دریابیم

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۹۱۶۱۹

دختری از جنس هوش/ کودکان شایسته خود را دریابیم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمدرضا جباری: ایران اسلامی سرزمینی با استعدادهای فراوان هنری، ورزشی، علمی و دینی، است که در صورت حمایت لازم می‌توانند در عرصه‌های بین المللی نیز درخشیده و پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی در شرایطی که بدخواهان در صدد مخدوش کردن نام ایران هستند را به اهتزاز درآورده و پشتوانه قدرتمند نیروی انسانی هوشمند را به رخ بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی نیست که در گوشه و کنار این کشور پهناور و یا نقطه‌ای از جهان که رقابتی علمی و ورزشی و یا هنری برپاست نامی از فرزندان این مرز و بوم نباشد.

درخشش نخبه ایرانی در مسابقات چرتکه

این بار رقابت‌های چرتکه جهانی در تایلند با نام یک دختر ۹ ساله ایرانی پرآوازه شد و پرچم ایران را در بلندای خود در اهتزاز دید تا بار دیگر به مسئولان و مردم یادآوری کند با همه دشواری‌ها و تنگناها فرزندان مستعد ایران اسلامی با کوچک‌ترین روزنه و فرصتی می‌توانند خود را در معرض قضاوت جهانیان قرار داده و توانمندی خود را اثبات کنند.

مدال قهرمانی بر گردن کودک ۹ ساله ایرانی

ملیکا سادات توکلی دانش آموز ۹ ساله از مسابقات جهانی چرتکه با دست پر از کشور تایلند بازگشته است.

ملیکا این دختر خردسال توانسته در میان ۶۱۰ کودک همسن و سال خود از سراسر جهان در رشته چرتکه قهرمان جهان شود و کاپ این مسابقات را برای خود به همراه آورده و پرچم ایران را در خارج از مرزها به اهتزاز درآورد تا نشان دهد ایران اسلامی مملو از خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان نخبه ای است که در صورت حمایت می‌توانند آوازه ایران را در عرصه علم و دانش در اقصی نقاط جهان منتشر کنند.

«ملیکا» را به دفتر خبرگزاری مهر دعوت کردیم تا به همراه مربی خود «فروغ حیدری توانی» از این مسابقات جهانی بگویند، هر چند سایر رسانه‌ها نیز به این رویداد پرداخته اند اما اهمیت کار این کودک و همسالان مشابه آن به گونه‌ای است که هرقدر در معرفی این نخبگان بکوشیم بدون شک آثار آن در کودکان دیگری نمود خواهد یافت و مدال‌های رنگارنگ دیگری را نصیب نخبگان کشور خواهند کرد.

این کودک خردسال خوشرو به همراه مربی خود فروغ حیدری توانی در دفتر خبرگزاری مهر حاضر شد تا به سوالات ما پاسخ دهد.

از ملیکا خواستیم ضمن معرفی خود بگوید کلاس چندم است و در کدام دبستان درس می‌خواند و چند سال است چرتکه کار می‌کند که وی پاسخ داد: من ملیکا سادات توکلی ۹ ساله و کلاس چهارم هستم و در مدرسه دانای زیبا شهر درس می‌خوانم، سه سال است که چرتکه کار می‌کنم و چون حساب کردن جذابیت داشت و خوشم می‌آمد به آن علاقمند شدم و خانم حیدری (مربی چرتکه) هم خیلی خوب با من کار کرد که علاقه من بیشتر شد.

ملیکا در مورد سطح مسابقات جهانی چرتکه هم اظهار داشت: من در نوزدهمین دوره مسابقات جهانی محاسبات ذهنی ریاضی  ۲۰۱۹ کشور تایلند شرکت کردم که ۶۱۰ نفر از سراسر جهان در آن شرکت داشتند که ۲۰۰ نفر در سطح B در گروه سنی ۹ و ۱۰ سال با هم رقابت کردند.

از وی پرسیدم از ایران چند نفر در این مسابقات شرکت کرده بودند و شما برای این رقابت‌ها چگونه انتخاب شدید که پاسخ داد: من در مسابقات استانی که اردیبهشت ماه امسال برگزار شد اول شدم و برای مسابقات کشوری انتخاب شدم و در این مرحله هم بین ۳۸۸ نفر توانستم رتبه اول را به دست آورم.

قهرمان مسابقات چرتکه جهانی تصریح کرد: از این بچه‌ها ۵۵ نفر در مرحله نهایی برگزیده شدند که من به عنوان تنها فرد منتخب استانی به مسابقات رفتم. اول فکر می‌کردم باید به کانادا بروم اما بعداً متوجه شدم مسابقات در تایلند است که اول ناراحت شدم چون فکر می‌کردم سطح مسابقات کانادا بهتر است ولی بعداً با انگیزه بیشتری در آن حاضر شدم.

وی در خصوص سطح کیفی مسابقات افزود: مسابقات ایران محاسبات برای رقم‌های ۱۲ عددی بود، در ایران سوالات سخت‌تر از تایلند بود به همین دلیل من راحت تر بودم و از کشورمان ۵۵ نفر حضور داشتند که تیم ایران اول شد و من هم به قهرمانی رسیدم.

ملیکا توکلی در خصوص سابقه کار در زمینه چرتکه هم گفت: من از ۷ سالگی چرتکه را شروع کردم و هفته‌ای یک جلسه ۱.۵ ساعته سر کلاس می‌روم که هر ترم دو ماهه به مدت ۸ ساعت است و هشت جلسه در هر ترم داریم و خیلی تمرین می‌کنم و این چرتکه باعث شده درس من هم بهتر شود و با روحیه بهتری در کلاس درس حاضر شوم.

وی با تشکر از کسانی که در موفقیتش سهیم بودند یادآور شد: از پدر و مادر و خانواده ام، از خانم حیدری مربی خوبم و آقای رنجبر مدیر مؤسسه کودکان هوشمند تشکر می‌کنم و در این میان خواهر بزرگم خیلی کمک کرد تا من به قهرمانی برسم.

پدرم توان پرداخت هزینه اعزام سال آینده را ندارد / مسئولان کمک کنند

ملیکا برای رفتن به مسابقات سال آینده که در سطح C در کشور کانادا خواهد بود انگیزه زیادی دارد اما نگران تأمین هز ینه های اعزام است و در این باره افزود: تلاش می‌کنم تا سهمیه مسابقات سال آینده را نیز بگیرم و به کانادا اعزام شوم اما به من گفته اند هزینه‌های سفر خیلی زیاد است و می‌ترسم پدرم نتواند هزینه‌هایش را تأمین کند و امیدوارم به پدرم کمک شود.

ملیکا توکلی تصریح کرد: در صورت کسب سهمیه، برای سال آینده باید در سطح C این رقابت‌ها حضور پیدا کنم و اگر مورد حمایت قرار نگیرم، به علت شرایط اقتصادی خانواده دیگر نمی‌توانم به این مسابقات اعزام شوم اما اگر بروم خیلی امیدوارم که در این مسابقات هم قهرمان شوم.

حیدری (مربی چرتکه): مسئولان هزینه‌های اعزام نخبگان به مسابقات جهانی را تأمین کنند

فروغ حیدری توانی، مربی چرتکه ملیکا هم به چند سوال پاسخ داد و در خصوص اهمیت مسابقات چرتکه اظهار داشت: آموزش‌های ما در چرتکه برای کودکان ۵ تا ۱۲ سال پیش بینی شده البته تأثیرگذاری و موفقیت در سنین پایین‌تر بیشتر است و ما روی پیش دبستانی‌ها هم با ضریب دو در دو کار می‌کنیم.

وی افزود: در شهر محمدیه ۲۰۰ دانش آموز فراگیر داریم که دو نفر شرایط شرکت در این مسابقات جهانی را داشتند که ملیکا توکلی به عنوان نماینده استان شرکت کرد و برگزیده شد.

حیدری یادآور شد: هدف از آموزش چرتکه فقط محاسبات ذهنی نیست بلکه توان بهره گیری از دو نیم کره مغز است که به توسعه و بهبود ذهن هم کمک می‌کند و اگر کودکان بتوانند از هر دو نیمکره مغز خود استفاده کنند توانمندی و تغییراتی که در آنها ایجاد می‌شود باورکردنی نیست و حتی خود بچه‌ها تصور نمی‌کنند چه ظرفیت و استعدادهای نهفته ای دارند.

این مربی چرتکه افزود: آنچه در شرایط عادی در کودکان تیزهوش می‌بینیم فقط استفاده از نیمی از توان ذهنی و مغزی است و اگر این توانایی در استفاده از همه مغز مهیا شود به قدرتی خواهند رسید که کارهای خارق العاده ای را می‌توانند انجام دهند.

وی بیان کرد: البته چون ذهن افراد بزرگسال تقریباً کامل شکل گرفته این تغییر در افراد بزرگسال رخ نمی‌دهد و باید روی کودکان سرمایه گذاری شود تا این ذهن فعال‌تر شود و گروه‌های سنی ۵ تا ۱۲ سال از توانمندی تصویرسازی خیلی خوبی در این زمینه برخوردارند و می‌توانند محاسبات ذهنی ریاضی را بخوبی انجام دهند و این سنین بهترین زمان برای یادگیری است.

حیدری تصریح کرد: مؤسسه کودکان هوشمند این محاسبات را وارد کشور کرده است و خانواده‌ها می‌توانند از این فرصت برای کشف استعدادهای نهفته کودکان خود استفاده کنند البته کلاس‌های ما حالت آزاد دارد و خانواده‌ها می‌توانند موسساتی را انتخاب کنند که اعتبار رسمی دارد و نتیجه بخش است.

پرداخت ۲۰ میلیون تومان هزینه سفر توسط خانواده ملیکا

این مربی چرتکه یادآور شد: اعزام به این مسابقات بیش از ۲۰ میلیون تومان هزینه داشته که تاکنون کسی کمک مالی نکرده و همه آن را خانواده ملیکا پرداخت کرده که بسیار سنگین است و انتظار داریم مسئولان کمک کنند تا بخشی از آن جبران شود.

وی اظهار داشت: اعزام به مسابقات جهانی آینده که در کشور کاناداست حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که اگر مسئولان کمک نکنند قادر به اعزام این نخبه نخواهیم بود لذا باید از امروز به فکر تأمین هزینه‌ها باشیم.

حیدری توانی گفت: در استان‌های دیگر از سوی مسئولان آموزش و پرورش و استانداری این هزینه‌های اعزام را پرداخت می‌شود تا انگیزه‌ای برای کار بیشتر نخبگان باشد و امیدواریم در استان قزوین هم این کار صورت گیرد.

مربی چرتکه از مدیرکل آموزش و پرورش استان، استاندار و بخش خصوصی دلسوز و حامی علم و دانش درخواست کرد از کودکان نخبه حمایت کنند تا پرچم جمهوری اسلامی را در اقصی نقاط جهان به اهتزاز در آورند.

نخبگان خود را دریابیم

در شرایط کنونی ایران اسلامی قادر است با اتکا به داشته‌های خود اعم از نیروی انسانی، آینده سازان کشور و نعمت‌های خدادادی با کار و تلاش بیشتر و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در قله‌های توسعه و پیشرفت قرار گرفته و مرزهای علم و دانش را با سرعت بیشتری درنوردیده و آینده‌ای درخشان را برای نسل‌های آینده رقم بزند.

یادمان نرود آینده متعلق به همین کودکانی است که ما باید بستر رشد و تعالی آنها را امروز مهیا کنیم و نصب چند بنر و پلاکارد تبلیغاتی و خوش آمد و یا دادن لوح یادبود کافی نیست و نمی‌تواند در دیگران ایجاد انگیزه کند، خودمان را جای نخبگان بگذاریم که اگر ما یا فرزندانمان مدالی کسب کرده بودند انتظار چه نوع حمایتهایی داشتیم و همانگونه رفتار کنیم.

کد خبر 4816023

منبع: مهر

کلیدواژه: محاسبات ذهنی با چرتکه اداره کل آموزش و پرورش قزوین قاسم سلیمانی سردار سلیمانی بارش برف بوشهر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ایلام شهادت شهرکرد سپاه پاسداران خطبه های نماز جمعه شیراز تعطیلی مدارس گرگان مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»

پهلوان و فیل عنوان کتابی است از سید مهدی شجاعی با تصویرگری فرهاد جمشیدی که از سوی نشر نیستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. نامگذاری هفتم اردیبهشت به عنوان روز جهانی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای مناسبتی است برای آشنایی کودکان با فرهنگ پهلوانی در ایران
انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد…

ورزش کشتی یکی از باسابقه‌ترین رشته‌های ورزشی است که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل‌های مختلف برگزار می‌شده و تقریباً در هیچ ایل و قبیله و روستا و شهری نیست که این ورزش برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می‌توان گفت که زورآزمایی و کشتی گرفتن از دوران‌های نخستین ظهور انسان بر روی کره زمین مورد توجه بوده و در اوقات فراغت یا در جنگ‌ها و نزاع‌ها به شکلی طبیعی و غریزی اجرا می‌شده است .

انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد. بنابراین بخشی از اوغات فراغت انسان‌های اولیه با کشتی گرفتن سپری می‌شد تا مهارت و آمادگی لازم را در این فن پیدا کنند و در وقت نیاز بکار ببرند .

در ایران قدیم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن اهمیت بسیار داشته است و این ورزش در زندگی و سنت‌های ما ایرانیان به قدری ریشه دوانده که تبدیل به یک ورزش ملی شده است .

درباره کلمه کشتی باید گفت که زرتشتیان و پارسیان باستان هنگام غروب آفتاب بندی به کمر خود می‌بستند و در برابر کانون آتش به دعا خواندن می‌پرداختند. آن کمربند کستی نامیده می‌شد و کشتی گرفتن هم از این کلمه آمده به معنی کمر یکدیگر را گرفتن. البته واژه کستی هم در طی زمان تبدیل به کشتی شده است و امروزه برای نامیدن این ورزش که زورگری و زورآزمایی است به کار می‌رود .

تاریخ پهلوانی ایران سرشار از نام‌های آشنایی است که قدرت بدنی و نیروی خود را در راه مبارزه با بی‌عدالتی و دفاع از مظلومان بکار برده‌اند. از پهلوانان قدیم پوریای ولی، عبدالرزاق، مفرد قلندر، فیله همدانی، شمس محمد، محمد مالانی و یوسف ساوی شهرت و محبوبیت بیشتر دارند و از پهلوانان دوره معاصر می‌توان به نام‌های مشهوری همچون ابراهیم یزدی، اکبر خراسانی، حاج محمدصادق بلور فروش و حاج سیدحسن رزاز اشاره کرد .

پهلوان و فیل بازآفرینی از داستان‌های شگفت‌انگیز پهلوانان ایران است. بازآفرینی یکی از شیوه‌های آفرینش آثار ادبی و هنری است. در این روش نویسنده از اثر کهن یا معاصر الهام می‌گیرد، موضوع اثر را تغییر می‌دهند و اثری نو مستقل پدید می‌آورند.

سیدمهدی شجاعی با استفاده از این تکنیک کتاب پهلوان و فیل را با تصویرگری فرهاد جمشیدی، با تصاویری به سبک قهوه‌خانه‌ای یا پرده‌خوانی با نشانه‌های ایرانی (چهره‌ی خورشیدخانم، گل‌های چندپر) که بر زمینه‌ای کاه‌گلی نقش بسته است، بازآفرینی کرده است.

جهان پهلوان محمد مالانی پهلوان دربار حسین میرزا، حاکم هرات که بین مردم محبوبیتی خاص دارد. هنگام بازگشت از هندوستان برای حاکم فیلی بسیار بزرگ و زورمند هدیه می‌آورد، حاکم قدرت فیل را بیش از انسان می‌داند ولی پهلوان مالانی مخالف اوست و از این‌جا کشمکش ماجرای داستان شروع می‌شود.

حاکم از پهلوان مالانی می‌خواهد که عقیده‌ی خود را در کشتی با فیل به اثبات برساند. پهلوان مالانی ابتدا با شگردی عاقلانه فیل را به زمین می‌زند و سپس کینه را از دل فیل که انتظار چنین درگیری را ندارد شسته، و با او دوست می‌شود این‌گونه دو وجه عقل و عاطفه‌ی انسانی را ثابت می‌کند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خصوصیت مهم پهلوان محمد، جوانمردی و مردمداری‌اش بود. او نمی‌نشست تا نیازمندها و گرفتارها به سراغش بیایند، بلکه خود در میان مردمان می‌گشت و به جست‌وجوی مردم گرفتار می‌پرداخت تا غم و غصه‌هایشان را برطرف کند...

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899142

دیگر خبرها

  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • تصادف والدین و دختری خردسال در انتظار پدر و مادر 
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • برداشت ۹۶۰ تن سبزیجات برگی از گلخانه‌های خراسان جنوبی
  • افزایش ا ۵ درصدی تولیدات گلخانه های خراسان جنوبی
  • آلگری: شایسته صعود به فینال کوپا ایتالیا بودیم
  • با 6 تکنیک کهن ژاپنی زندگی و روابط تان را متحول کنید
  • جشنواره ورزشی مادر و دختری در آزادشهر + فیلم