Web Analytics Made Easy - Statcounter

هافبک تیم فوتبال پرسپولیس گفت:در کارهای خدماتی در مجالس عروسی و تالارها کرده ام، قدر جایگاه فعلی ام را می دانم و خیلی سختی کشیده ام تا به اینجا رسیده ام و نباید آن را آسان از دست بدهم.

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن ربیع خواه در گفت‌و‌گو با برنامه سلام صبح بخیر شبکه سوم سیما اظهار داشت: خداراشکر با تمام  سختی‌‌هایی که در اول فصل بود، توانستیم نیم فصل را به خوبی تمام کنیم، ما با امید کار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه سال پشت سر هم قهرمان شده بودیم و روزهای سخت خیلی دیده بودیم و به این فکر می کردیم آخر نیم فصل به اینجا برسیم. هنوز هم کارمان تمام نشده است و امیدوارم این روند را ادامه بدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صحبت علی پروین مبنی بر اینکه استقلال زیباتر از پرسپولیس بازی می کند به  تیم شما فشار آورد، گفت: این صحبت در مقطعی بود که ما چند باخت داده بودیم و شرایطمان خوب نبود. آن زمان استقلال هم داشت خوب کار می کرد. به هر حال توقع هواداران بالا است و می‌خواهند مقابل تیم رقیب کری بخوانند ولی ما به کاری که انجام می دادیم ایمان داشتیم و تلاشمان را در آن مقطع بیشتر کردیم و توانستیم نتیجه بگیریم.
ربیع خواه درباره اینکه می گفتند در ترکیب تیم بعد از حضور کالدرون حضور نخواهد داشت، تصریح کرد: وقتی من به پرسپولیس آمدم تبلیغات منفی علیه من شد که نمی خواهم آن را زیاد باز کنم چون از حاشیه بدم می آید. برانکو یا کالدرون فامیل من که نیستند، خارجی اند و از کشور دیگری آمده اند. من در تمرینات تلاش کردم آن چیزی که مربی از من می خواهد انجام بدهم و با تمام توانم تمرین و بازی کنم و این دست سرمربی تیم است که چه کسی را در ارنج بگذارد. من فکر می کنم زمان این دو مربی تمام تلاشم این بوده است که خواسته های مربی را انجام دهم و نه صد در صد اما تا جایی که در توانم بوده کار کرده ام.
این بازیکن پرسپولیس درباره انتقاداتی که به او می شد تاکید کرد: هواداران می خواهند تیمشان برنده شود و از بازیکنان همیشه حمایت کرده اند. من همیشه به هواداران احترام گذاشته ام و آنها همیشه از بازیکنان و مربی حمایت کرده اند. صحبت من با کسان دیگری بود، کسانی که نمی خواستند تیم نتیجه بگیرد، مخاطب آن گفته من بودند. وقتی مربی استراتژی دارد شما باید با آن استراتژی جلو بروی و من وقتی خواسته های مربی را انجام بدهم و او راضی باشد دیگر برایم مهم نیست که رسانه یا این خبرنگار و آن خبرنگار راضی است یا نه، رضایت مربی ملاک است.
وی درباره مصاحبه بیرانوند و انصاری‌فرد مبنی بر اینکه برخی نمی خواهند پرسپولیس قهرمان شود، تصریح کرد: شما در هر زمینه ای، شغلی و کاری وقتی چند سال پیاپی موفق می شوی، ناخودآگاه برای خودت دشمن درست می کنی و برخی نمی خواهند موفقیتت را ببینند. بعد از سه سال پیاپی قهرمانی، این موضوع برای برخی سخت بود و آنها با هم متحد می شوند که هرطور شده تیم را زمین بزنند. نمی خواهم این مسئله را باز کنم اما برخی نمی خواهند ولی ما تمام تلاشمان را می کنیم که امسال هم قهرمان شویم و هدیه خوبی به هواداران بدهیم.
ربیع خواه یادآور شد: ما هم در تیم بیشتر به هم انگیزه می دهیم به ویژه سید جلال خیلی صحبت های انگیزشی می کند و وجود او در تیم نعمت است. قهرمانی لیگ هدف اولیه ما است بعد هم به جام حذفی و موفقیت در آسیا فکر می کنیم. 
هافبک پرسپولیس درباره اینکه آیا این تیم می تواند قهرمان آسیا شود، عنوان کرد: ما زمانی که به فینال آسیا رفتیم شرایطمان خوب نبود و پنجره نقل و انتقلاتمان بسته بود، خود من و ماهینی مصدوم بودیم و فقط 13، 14 بازیکن باتجربه داشتیم و این کار ما را سخت کرد. تیم ما هم در لیگ، هم جام حذفی و هم آسیا بازی می کردند و این کار ما را سخت کرد و نتوانستیم قهرمان شویم. اما امسال می توانیم در آسیا هم مدعی شویم.
وی با بیان اینکه با برانکو در ارتباط نیست، گفت: روابط عمومی من کلا ضعیف است. دور هم باشیم شوخی می کنیم و می گوییم و می خندیم اما آدمی که زیاد شلوغ کنم نیستم.
ربیع خواه درباره نزدیک ترین بازیکن در پرسپولیس با خودش توضیح داد: من با همه چه جوان ها چه بزرگترهای تیم رابطه خوبی دارم.با وحید امیری و محمد انصاری بیشتر صمیمی ام. علی علیپور هم که هم اتاقی‌ام است.

به گزارش فارس،وی درباره اینکه می گویند اگر برانکو مربی تیم ملی شود، او و شجاع خلیل زاده به این تیم دعوت می شوند، تاکید کرد: می شنوم که برخی چنین چیزهایی می‌‌گویند. خلیل زاده که حقش است به تیم ملی دعوت شود و دارد فوق العاده کار می کند و نمی دانم در این چند سال چرا او را دعوت نکرده اند. او واقعا فوتبالیست قابل و توانمندی است و حداقل باید او را به تیم ملی دعوت کنند. درباره من هم این شوخی ها را مطرح می کنند اما اینطور نیست. سن من هم قدری بالا رفته و هم پستی های خوبی در تیم ملی دارم. خودم دوست دارم دعوت شوم اما اینکه می گویند اگر برانکو بیاید من را دعوت می‌کند درست نیست. قبلا هم گفتم سرمربی هر تیم اولین چیز به فکر آبروی خودش است  و بر مبنای خواسته های دیگران کار نمی کند. برانکو هم اگر سرمربی تیم ملی شود اولین هدفش این است که برای فوتبال کشور موفقیت ایجاد کند و هرکسی که به او کمک می کند را دعوت خواهد کرد.

این بازیکن پرسپولیس درباره شایعاتی که پشت سر بیرانود بود گفت: اینطور نبود. این در حیطه وظایف من نیست که به این مسئله ورود کنم. فقط درباره او بگویم که واقعا گلر خوبی است و همه این حرف مرا قبول دارند که او گلر یک آسیا است. ما هم به او نیاز داریم و ماه آینده هم برای آسیا و لیگ باید بجنگیم و امیدواریم بعد از تعطیلات که تمرینات شروع می شود علیرضا بیرانوند با قدرت سر تمرین ها بیاید چون واقعا به او نیاز داریم.
این بازیکن پرسپولیس درباره شرایط دشواری که برای علیپور ایجاد شده بود، گفت: علیپور بازیکن جوان و با استعدادی است و وقتی در زمین است خیلی کمک می کند و باری را تنهایی برمی‌دارد. امسال او در خط حمله تنها است وحید امیری کنارش بازی می کند و شرایط بهتر شده است اما نیاز دارد یک مهاجم ششدانگ مثل خودش یا مهدی طارمی کنارش باشد. او سنی ندارد و جا برای پیشرفت دارد و باید از او حمایت کرد.

وی درباره اینکه در استقلال و پرسپولیس اولین اشتباه آخرین اشتباه است، با اشاره به چیپ علیپور به ماشین‌سازی که حامد لک آن را مهار کرد تصریح کرد: به هر حال فوتبال است و زیدان و مارادونا هم اشتباه داشته اند. در استقلال و پرسپولیس این چیپ ها دقیقا در زمانی زده شد که سرنوشت بازی و جدول را می توانست تغییر بدهد و برای همین مردم حساسیت نشان دادند. من با علی خیلی صحبت کردم، او بچه احساسی است و به من هم احترام می گذارد و حرفهایم را گوش می دهد. خودش می دانست اشتباه کرده و خیلی پشیمان بود و دیگر این کار را تکرار نمی کند. من هم اگر پاس بد بدهم او به من می گوید و با هم صحبت می کنیم، چون اگر صحبت نکنیم نمی توانیم موفق باشیم.
ربیع خواه در پاسخ به اینکه آیا درست است در پرسپولیس بین تو و وحید امیری برای بچه خوب بودن رقابت است، اظهار کرد: آدم جلوی وحید امیری فقط باید عرق کند آنقدر که محترم و مودب است. وقتی با او صحبت می کنی خجالت می کشی و جلال حسینی، انصاری، نورالهی، ترابی، ماهینی هم همینطور هستند، اگر قرار باشد اسم بیاورم باید اسم همه را بیاورم چون همه بچه های تیم ما خوب هستند.
وی درباره خوب بودن ترابی در ترکیب امسال پرسپولیس گفت: او سالهای قبل هم خوب بوده، چه زمانی که در پرسپولیس بود، چه سایپا خیلی خوب کار کرد و پاس گل‌هایی که می دهد خیلی کمک کننده است.
این بازیکن پرسپولیس درباره اینکه آیا کانالهای هواداری او را اذیت کرده اند، اظهار کرد: من خودم اصلا به این مسائل توجه ندارم و زیاد رابطه ام با تلفن همراه خوب نیست و از صفحه مجازی خوشم نمی آید. بیشتر در خانه دوست دارم با دخترم بازی کنم و فیلم و سریال ببینم. با انتقاد مشکلی ندارم اما تخریب خوب نیست.
وی درباره اینکه چه مطلبی بیشتر از همه اذیتش کرده اظهار کرد: خیلی اهمیت نمی دهم و اصلا یادم نمی آید. من از کودکی به سختکوش بودن و کار کردن عادت کرده ام و با سختی های زیادی مواجه شده ام. دوست ندارم زود کنار بکشم. برادرهایم همه فوتبالی بوده اند و ما از خانواده ای هستیم که همه کارگر بوده ایم. پدرم، برادرهایم، خودم این شرایط را داشتند. من باغبانی کرده ام، در کارهای خدماتی در مجالس عروسی و تالارها کرده ام، قدر جایگاه فعلی ام را می دانم و خیلی سختی کشیده ام تا به اینجا رسیده ام و نباید آن را آسان از دست بدهم. بالاخره که یک روز فوتبالم تمام می شود اما تلاش می کنم زمان تمام شدن دوران فوتبالی ام را عقب بیندازم.
ربیع خواه درباره اینکه چه توصیه ای برای جوان ترها دارد، گفت: به بازیکنان جوان تیم همیشه می گویم و گفته ام که تمرینات را انجام بدهید و خوب و سالم زندگی کنید و مهم نیست اینجا بازی می کنید یا نه. مهم این است که سالها فوتبال بازی کنید و تلاشتان فقط برای حالا نیست و به هر حال ثمره اش را می بینید. خود من در 28 سالگی به پرسپولیس آمدم و ثمره تلاش من در سالهای گذشته بود که اگر کنار می کشیدم حالا اینجا نبودم.
ربیع خواه درباره اخراجش در بازی نساجی توضیح داد: اولین بار 10 سال پیش که در لیگ 1 بودم اخراج شدم. سعی می کنم طوری جاگیری کنم که خطا نکنم. در بازی با نساجی هم اخراجم درست بود. خطای اول را از عمد زدم چون داشتیم ضدحمله می خوردیم و خطای فنی کردم. خطای دوم اما عمدی نبود و مطمئن بودم توپ را می گیرم اما بازیکن حریف تیز و سرعتی بود و یک نوک پا از من زودتر رسید و من مجبور شدم او را بزنم. همانجا هم دستی به سرش کشیدم و عذرخواهی کردم.
ربیع‌خواه  درباره اینکه چرا شماره 18 می پوشد، گفت: زیاد برایم مهم نبود، روز اولی که به پرسپولیس آمدم شماره های زیادی بود اما محمودخان خوردبین که دلمان خیلی برایش تنگ شده گفت کدام شماره را می خواهی، من هم به یاد برادرم که در پاس 18 می پوشید این عدد را انتخاب کردم. برادرانم هم دیگر فوتبالیست نیستند. نقش آنها برای من انگیزشی بود و من دوست داشتم به راهی که آنها می روند بروم. اینطور نبود که مرا به جایی معرفی کنند. یادم است 7 ساله بودم که آقا فرهاد برادر بزرگم مرا در مدرسه فوتبال ثبت نام کرد، از آنجا به بعد را خودم آمدم. آنها هیچ پارتی بازی نکردند. من هم برای برادرزاده ام همین طوری هستم و می گویم خودت تلاش کن. خیلی پیش می آید برادرانم به من انتقاد کنند و سعی می کنم به ویژه از برادرم آقا فرهاد که کلاس مربیگری رفته مشورت بگیرم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرسپولیس استقلال فوتبال عروسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۲۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجلس یازدهم بر اساس چهار شاخص شفافیت، مردمی سازی، هوشمندسازی و کارآمدگرایی شکل گرفته است. یکی از ملزومات مردمی سازی فعالیت های تقنینی، نظارتی و دیپلماتیک قوه مقننه، توجه به توسعه نظارت مردم، نهادهای مدنی و جامعه خبرگان بر فعالیت و عملکرد نمایندگان در کمیسیون های تخصصی، صحن مجلس و حوزه های انتخابیه است. در این میان ابتکارات و نوآوری هایی از طرف دبیران کل (معاونت های اجرایی) مجالس قانونگذاری دنیا در جهت ارتقای مشارکت شهروندان و مردمی سازی پارلمان در اولویت قرار گرفته است.

دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «الگو‌های نظارت همگانی و مردمی‌سازی در مجالس قانونگذاری دنیا» بیان می‌کند که یکی از اولویت‌های پارلمان‌های ملی برای شفاف‌سازی عملکرد پارلمان، تقویت تعاملات دو‌سویه بین شهروندان و قانونگذاران است. پایش، غربالگری و ترتیب اثر دادن به مطالبات مشروع و قانونی شهروندان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یکی از ملزومات تقویت نظام مردم‌سالاری دینی با تأکید بر مؤلفه‌های نظارت همگانی است. نظارت همگانی در ذیل نظارت «غیررسمی» «مردمی» و «عمومی» آورده می‌شود و به دو صورت «سازمانی» و «انفرادی» بروز و ظهور می‌یابد. «مردمی‌سازی» به مفهوم رفع موانع حضور مردم و اندیشه‌های نو در چرخه تصمیم‌گیری و مقابله با ابرچالش‌ها و نظام مسائل اساسی فراروی کشور با اراده، خواست و مشارکت فعال همه آحاد جامعه است. 

* مهم‌ترین یافته‌های پژوهشی و شیوه‌های ارتقای نظارت همگانی و مردمی‌سازی مجلس

این گزارش ادامه می‌دهد که مهم‌ترین یافته‌های پژوهشی و شیوه‌های ارتقای نظارت همگانی و مردمی‌سازی فعالیت‌های مجلس شورای اسلامی به این شرح است که در مقدمه قانون اساسی و اصول (۵، ۷، ۸، ۲۶، ۵۶، ۱۰۰ و ۱۰۳) به‌انحای مختلف بر مردمی‌سازی و مشارکت مردم تأکید شده است. همچنین با ورود به گام دوم انقلاب، گفتمان مردمی‌سازی فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، به یکی از گفتمان‌های غالب حوزه سیاست ارتقا یافته است و مردمی‌سازی کارکرد‌های قوه مقننه نیز از این قاعده مستثنا نیست. 

این گزارش بیان می‌کند که نقطه کمال‌گرایانه و آرمانی در سند مترقی گام دوم انقلاب، اتخاذ گام‌های لازم برای حرکت از وضع موجود به‌سمت استقرار تمدن نوین اسلامی است که مهم‌ترین لازمه آن، رفع موانع تقنینی، نظارتی و اجرایی مشارکت مردم در حوزه اجرا، تقنین و نظارت است. از سال ۲۰۲۰ میلادی، مبحث شناسایی موانع و راهکار‌های ارتقای نظارت همگانی بر مجالس قانونگذاری، به یکی از اولویت‌های اتحادیه بین‌المجالس جهانی و «برنامه توسعه ملل متحد» تبدیل شده است. 

* گسترش پارلمان دیجیتال

در این گزارش آمده است که با گسترش پارلمان دیجیتال، رویکرد بسیاری از قانونگذاران به‌ویژه نمایندگان پارلمان اروپا به‌سمت دریافت طومار‌های الکترونیک معطوف شده است و نقش و جایگاه نظارت همگانی و مشارکت الکترونیکی شهروندان در حال افزایش است. دبیران کل (معاونت‌های اجرایی) برخی پارلمان‌ها به‌ویژه کشور‌های دارای مجالس ایالتی با استفاده از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات، به‌سمت هوشمندسازی دفاتر کاری قانونگذاران و سناتور‌ها گام برداشته‌اند. این اقدام باعث شده است دفاتر مذکور، دریافت برخط دغدغه‌های آحاد مردم در حوزه‌های انتخابیه (ایالت‌ها) و مستندسازی آنها را در اولویت قرار دهند. داده‌کاوی نوع مطالبات شهروندان در سطوح استانی و ملی، در هم‌پوشانی برنامه‌های راهبردی مجلس شورای اسلامی با مطالبات عمومی بسیار کلیدی است.

یکی از کاستی‌های ارتباط چهره‌به‌چهره شهروند‌- قانونگذار در حوزه انتخابیه، این است که بخش زیادی از مطالبه شهروندان به‌جای درخواست‌های ملی به‌سمت مطالبات فردی، قبیله‌ای، قومی یا منطقه‌ای معطوف می‌شود

این گزارش تأکید می‌کند که یکی از کاستی‌های ارتباط چهره‌به‌چهره شهروند‌- قانونگذار در حوزه انتخابیه، این است که بخش زیادی از مطالبه شهروندان به‌جای درخواست‌های ملی به‌سمت مطالبات فردی، قبیله‌ای، قومی یا منطقه‌ای معطوف می‌شود و تراکم درخواست‌های شخصی در حوزه‌هایی همچون معیشت، اشتغال و درخواست وام می‌تواند کیفیت نظارت همگانی بر عملکرد قانونگذاران را کاهش دهد.

در این گزارش بیان می‌شود که مراکز پژوهشی مجالس قانونگذاری دنیا از طریق ارتباط مستمر با احزاب، انجمن‌های علمی، رسانه‌های جمعی و شبکه خبرگان تا حدود زیادی به نمایندگان در خصوص شناسایی و اولویت‌بندی دغدغه‌های مردم کمک می‌کنند. به‌عبارتی یکی از کارکرد‌های مراکز پژوهشی پارلمان‌های دنیا در قرن بیست‌و‌یکم، ایفای نقش واسطه‌ای در عرصه مردمی‌سازی پارلمان و نظارت همگانی بر عملکرد نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی است. یکی از شاخص‌های مراکز پژوهشی پارلمان‌های جهان برای مردمی‌سازی پژوهش‌های تقنینی و نظارتی، توجه مدیران بالادستی مراکز مذکور به پژوهش‌های میدانی است. 

* تعبیه پست‌های الکترونیکی انحصاری برای هر‌یک از قانونگذاران

این گزارش توضیح می‌دهد که در اغلب مجالس قانونگذاری دنیا از طریق تعبیه پست‌های الکترونیکی انحصاری برای هر‌یک از قانونگذاران، یک رابطه دو‌سویه بین قانونگذار و شهروندان برقرار شده و مواضع و عملکرد نماینده به‌صورت برخط در وب‌سایت مختص هر‌یک از قانونگذاران پخش می‌شود. همچنین اتحادیه بین‌المجالس جهانی به‌منظور مردمی‌سازی فعالیت‌های اتحادیه، برگزاری جلسات استماع شهروندمحور را در اولویت قرار داده است. برای مثال این اتحادیه به‌منظور هم‌اندیشی با جامعه خبرگان، «جلسه استماع پارلمانی سالیانه با سازمان ملل» را با حضور نمایندگان مجالس عضو، مسئولان سازمان ملل متحد، محققان و چهره‌های شاخص دانشگاهی برگزار می‌کند.

این گزارش مطرح می‌کند که هر‌چند حضور حداکثری شهروندان برای نامزدی در انتخابات مجلس، بازتاب مردمی‌سازی پارلمان است، ولی برخی مجالس قانونگذاری دنیا همچون مجلس جمهوری کره با اعمال برخی مقررات و ضوابط تلاش می‌کنند حضور هیجانی و سلیقه‌ای شهروندان در نامزدی انتخابات پارلمانی را به حداقل کاهش دهند. برخی کشور‌ها از طریق ایجاد پارلمان باز به‌سمت افزایش پاسخ‌گویی به مطالبات شهروندان گام برداشته‌اند. شفافیت، فسادستیزی، نظارت مردمی، مشارکت شهروندان و مسئولیت‌پذیری از مهم‌ترین شاخص‌های مجالس باز هستند. مجلس باز، ابتکاری از طرف برخی پارلمان‌های دنیا برای مردمی‌سازی نهاد قانونگذاری است. 

* تعبیه سامانه برخط نظارت همگانی بر جلسات کمیسیون‌های تخصصی

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد تعبیه سامانه برخط نظارت همگانی بر جلسات کمیسیون‌های تخصصی را مطرح کرده و در توضیح آن بیان می‌کند که ایجاد سامانه نظارت همگانی برخط بر جلسات کمیسیون‌های تخصصی به یکی از رویه‌های مرسوم مجالس قانونگذاری دنیا، برای هوشمندسازی جلسات کمیسیون‌های تخصصی تبدیل شده است. به‌طوری‌که اغلب پارلمان‌های دنیا با تلفیق دو پدیده هوشمندسازی و مردمی‌سازی، به‌دنبال افزایش عیار نظارت مستمر مردم بر فعالیت قانونگذاران هستند. برای مثال برای هر‌یک از کمیته‌های دائمی مجلس شورای پاکستان، وب‌سایتی تعبیه شده است که تمامی مباحث مطروحه در کمیسیون، جلسات استماع، مذاکرات دیپلماتیک رئیس کمیسیون با همتایان خود و همچنین آخرین وضعیت یک لایحه در کمیسیون، مورد داوری نظارت مستمر مردم قرار دارد. استفاده از این شیوه در کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی، موجب ارتقای کیفیت نظارت همگانی بر فعالیت کمیسیون‌های تخصصی قوه مقننه می‌شود.

* تهیه پیوستار نظارت میدانی

این گزارش پیشنهاد تهیه پیوستار نظارت میدانی را مطرح کرده و توضیح می‌دهد که نظارت میدانی، ابتکار مجلس یازدهم در عرصه مردم‌باوری و مردمی‌سازی فعالیت‌های نظارتی قوه مقننه بوده است که در صورت استفاده از ظرفیت‌های فناورانه و ایجاد سامانه یکپارچه داده‌ها برای تفکیک دغدغه‌های ملی و استانی، مسیر نوینی را برای مردمی‌سازی فعالیت‌های مجلس شورای اسلامی خواهد گشود. یکی از تدابیری که بازخورد نظارت همگانی بر کارآمدی پارلمان را افزایش می‌دهد، تهیه پیوستار نظارت میدانی و ترسیم نحوه اجرای آن در خصوص برخی تصمیم‌های کلیدی مجلس شورای اسلامی است. توصیه می‌شود قبل از آغاز دوره جدید مجلس شورای اسلامی با هدف بالا بردن مشارکت مردمی در چرخه مدیریت نظام مسائل اساسی کشور، همسو با تهیه سند راهبرد چهار‌ساله قوه مقننه، سند پیوست نحوه نظارت همگانی و مردمی‌سازی هر‌یک از اولویت‌های تقنینی، نظارت و دیپلماسی پارلمانی نیز تبیین شود. 

* ایجاد تعبیه سامانه هوشمند نظارت همگانی

این گزارش در ادامه پیشنهاد ایجاد تعبیه سامانه هوشمند نظارت همگانی را طرح و بیان می‌کند که بارگذاری سامانه هوشمند نظارت میدانی، نقش بسیار سازنده‌ای در ارتقای کیفیت، دقت و سرعت نظارت همگانی بر دستگاه‌های اجرایی ایفا کرده و نمایندگان به‌صورت مستقیم بازخورد مصوبات‌شان را در جامعه هدف و حوزه اجرا مشاهده می‌کنند. به همین دلیل جداسازی موضوع‌های راهبردی که مستلزم نظارت میدانی است، نه‌تن‌ها عیار مردم‌باوری قوه مقننه را افزایش می‌دهد بلکه در نگاه تحولی شهروندان به جایگاه راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز بسیار حائز اهمیت است. 

یکی از ابتکارات مرکز پژوهش‌ها در دوره مجلس یازدهم، ایجاد مرکز افکارسنجی خانه ملت بوده است

مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه این گزارش با ارائه پیشنهاد ایجاد پایگاه تحلیل، بررسی و اولویت بندی نظام مسائل اساسی کشور از نگاه مردم، توضیح می‌دهد که یکی از ابتکارات مرکز پژوهش‌ها در دوره مجلس یازدهم، ایجاد مرکز افکارسنجی خانه ملت بوده است. تجمیع و پردازش داده‌های این مرکز در کنار تجمیع داده‌های دفاتر کاری نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه، مطالعات میدانی اندیشکده‌های حکمرانی قانونگذاری استانی و همچنین پردازش و داده‌کاوی مطالبات پارلمانی شهروندان در اصحاب رسانه می‌تواند تا حدودی به شناسایی، غربالگری و اشتراک‌گذاری دغدغه‌های مشترک حکمرانی از دریچه منظومه فکری آحاد جامعه کمک کند. 

* توسعه زیرساخت‌های نظارت پارلمانی دیجیتال و مجالس باز

این گزارش ادامه می‌دهد که توسعه زیرساخت‌های نظارت پارلمانی دیجیتال و مجالس باز، یکی از خلاقیت‌های مجالس دنیا برای ارتباط مستمر با گستره عمومی است. همچنین ایجاد زیرساخت‌های لازم برای پخش رسانه‌ای و برخط جلسات فراکسیون‌های قوه مقننه، به مردمی‌سازی و ارتقای کارایی فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی کمک می‌کند. در اغلب مجالس قانونگذاری دنیا، احزاب و فراکسیون‌های پارلمانی، نقش واسطه‌ای و میانی را در هم‌پوشانی سیاست‌های کلان مجلس با دغدغه‌های مردم ایفا می‌کنند. 

در این گزارش به استفاده از تجارب مجامع پارلمانی اشاره شده و آمده است که در سال‌های اخیر ابتکارات و نوآوری‌هایی توسط مجالس ملی در حوزه نظارت همگانی در اجلاس‌های بهاره و پاییزه اتحادیه بین‌المجالس جهانی، مجمع مجالس آسیایی و برخی اتحادیه‌های پارلمانی منطقه‌ای مطرح شده است. مستندسازی درس‌آموخته‌های مجامع پارلمانی در حوزه نظارت همگانی، می‌تواند نقطه عطف مجلس شورای اسلامی برای تحول در حوزه نظارت همگانی باشد. 

این گزارش درخصوص تقویت هم اندیشی و ایجاد تالار‌های گفتگو بین مراکز پژوهشی، آمده است که رصد سیاست‌های کلان مراکز پژوهشی مجالس آسیایی، نشانگر اهتمام پارلمان‌های آسیا به‌سمت تقویت ابعاد نظارت مردمی و همگانی بر عملکرد نمایندگان است. اشتراک‌گذاری تجارب موفق بین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و مراکز مطالعاتی مذکور می‌تواند به فهم مشترک کشور‌های آسیایی برای توسعه دمکراسی پارلمانی از طریق تحکیم نظارت همگانی کمک کند. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کرواتها ایرانی هستند نه خارجی! (عکس)
  • بهره برداری ازهشت طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان
  • اعلام آماده‌باش دستگاه‌های خدماتی البرز در پی اعلام هشدار هواشناسی
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه
  • الگوهای نظارت همگانی و مردمی سازی در مجالس قانونگذاری دنیا
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • تالار افلاک خرم آباد به علت تیراندازی‌ در مجالس عروسی پلمب شد
  • شاگرد برانکو و کرانچار قشنگ‌ترین گل فوتبال ایران را زد!
  • روایت تازه از پنالتی جنجالی رضاییان - طارمی
  • ربیع خواه: من از فوتبال شناور پرسپولیس لذت می‌برم/ گل محمدی جزو ۲ سرمربی برتر ایران است