Web Analytics Made Easy - Statcounter

کودکان هنگام رویارویی با حوادث ناگوار، بسیار حساس هستند و به این فکر می‌کنند که ممکن است همان اتفاق‌های بد برای آن‌ها رخ دهد. ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۶ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تمام کودکان دنیا حق دارند در محیطی امن زندگی کنند و دور از هر خشونتی باشند؛ اما متاسفانه امروزه کمتر به شرایط روحی آن‌ها توجه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان، به ویژه کودکانی که در سن پیش‌ از مدرسه هستند هنگام رویارویی با حوادث ناگوار، بسیار حساس می شوند و همیشه به این فکر می‌کنند که ممکن است همان اتفاق‌های بد برای خودشان رخ دهد.

آمنه دقیقی خداشهری متخصص روانشناسی کودک و نوجوان درباره تاثیر حوادث تلخ بر روحیه کودکان اظهار کرد: کودکی دوران حساس، مهم و سازنده زندگی هر انسان به شمار می‌رود و زمانی است که در دوره‌های مختلف تعیین کننده رفتار یک جامعه خواهد بود. پس باید در این دوره به کودکانمان توجه خاصی داشته باشیم.

او در ادامه افزود: اگر چه پایه نیاز‌های کودکان تامین آب و غذا است، اما هرگز نمی‌توان از اهمیت نیاز به امنیت و اعتماد او به محیط زندگی‌اش غافل شد و آن را کتمان کرد. خانواده ها باید شرایطی را فراهم آورند تا کودکان در دنیای کوچک، شاد و زیبای خود احساس امنیت کنند؛ زیرا این حس امنیت در کودک یک موضوع بسیار مهم است.

خداشهری بیان کرد: اضطراب و ترسموضوع ناخوشایندی است و با وجود آنکه هر یک از این مشکلات فیزیولوژی و روانشناختی ریشه ارثی دارد، اما هرگز نمی‌توان از نقش تعیین کننده و بسیار مهم عوامل محیطی و پیرامونی در این زمینه غافل بود. ظرفیت ذهن و درک کودکان کوچک، اتفاقات و حوادث پیرامون خود را به هیولا‌های بزرگ و ترسناک تبدیل می‌کند.

 

او در ادامه افزود: برای کودکانی که در دوره رشد تخیل و تفکر هستند، جداسازی و سازگاری با موضوعات ترسناکو اضطراب زای محیطی با سایر موقعیت‌های زندگی دشوار و گاهی نشدنی است. کودکان توانایی تجزیه و تحلیل مسائل مختلف را ندارند و به همین دلیل گاهی حتی تصویر یک صحنه‌ی ترسناک در کارتون‌ها و فیلم‌ها مدت‌ها در ذهن او موجب ایجاد لحظه‌های پرتنش می‌شود.

این متخصص روانشناسی تصریح کرد: در محیط‌ها و جوامعی که عموما دستخوش حوادث، اتفاقات و بحران‌های گوناگونیمانند: سیل، زلزله، طوفان، جنگ و... وجود دارد، همه‌ کودکان به ویژه کودکانزیر 6 سال به دلیل شرایط سنی و رشدی قابلیت سازگاری با حوادث را ندارند که باعث می‌شود در معرض خطر بالای آسیب‌های روحی و روانی قرار گیرند.

 

او بیان کرد: مشکلاتی مانند لجبازی و بهانه گیری، عدم تمرکز و توجه، گریه‌های تکراری بر سر مسائل کوچک و بزرگ، کابوس‌های شبانه، ناخن جویدن، ترس از صدا‌های بلند، افراد غریبه، شب ادراری، پرخاشگری و بدرفتاری با اسباب بازی‌ها از نشانه‌های استرس و اضطراب‌های کودکان هنگام مواجه با بحران‌ها و حوادث دلخراش است. در واقع ترس و اضطراب مسئله‌ای آموختنی است که کودکان ما آن را از اتفاقات، حوادث و عکس العمل‌های محیط پیرامونی می‌آموزند.

خداشهری درباره پیشگیری از این مشکلات تصریح کرد: جهت پیشگیری از مشکلات این چنینی باید آموزش‌های لازم به والدین و خانواده‌ها داده شود. والدین، اولیای مدرسه‌ها و مهد کودک ها و اطرافیان کودک باید سعی کنند از انتشار اخبار استرس زا جلوگیری کرده و سعی کنند اضطراب خود را به کودکان نشان ندهند.

او گفت: هنگام مشاهده حالت‌هایی از اضطراب و نشانه‌های ترس در کودکان به حرف‌های کودکتان گوش کرده، برای کودک محیط‌های فرح بخش، نشاط آور و امیدآور فراهم کنید و در صورت شدت و ادامه یافتن ترس و اضطراب از روانشناسان کودک کمک بگیرید.

 

او تصریح کرد: پس آگاه باشید که در موقعیت‌هایی که دست تقدیر بار‌ها زندگی را دستخوش حوادث تلخ و پیچیده می‌کند از توجه به فرآیند‌های ذهنی، روحی و روانی نسل آینده غافل نباشیم.

 

لیلا شقاقی متخصص روانشناسی درباره مراقبت های مختلف کودکان هنگام رویارویی با اخبار های ناگوار اظهار کرد: این روز‌ها رسانه‌ها پر از خبر‌های ناراحت کننده، خشونت بار، ترسناک و نگران کننده است.

او در ادامه بیان کرد: آنچه در رسانه‌ها بازتاب می‌کنند نه تنها روی زندگی بزرگسالان بلکه بر دنیا کودکان و نوجوانان هم سایه می‌اندازد،

 

او گفت: طبق پژوهش‌های به دست آمده اغلب کودکان درباره چیز‌هایی نگران هستند که بزرگتر‌ها فکرش را هم نمی‌کنند. بزرگسالان به مواجهه با اخبار ناراحت کننده عادت می‌کنند، اما کودکان از این مکانیسم دفاعی بی بهره‌اند. این وظیفه بزرگتر‌ها است که درباره نگرانی‌های بر آمده از اخبار ناخوشایند با آن‌ها حرف بزنند و در مدیریت تعارض‌ها و نگرانی‌ها به آن‌ها کمک کنند.

شقاقی بیان کرد: توصیه کلی در این مورد برای تمام سنین است که از تماشای اخبار و تحلیل‌ها همراه با کودکان پرهیز کنید. زیرا در لحظه پخش اخبار، گفتگو‌ها و تحلیل‌ها کنترلی بر آنچه در حال پخش است ندارید و ممکن است کودکان تصاویر، صحنه‌ها یا گفته‌هایی را ببینند و بشنوند که عامل نگرانی غیر ضروری یا صدمه روحی و ذهنی عمیق در آن‌ها باشد.

 

این متخصص روانشناسی تصریح کرد: در صورت ضرورت خودتان درباره رویداد‌ها و اتفاق‌های نگران کننده که در اخبار تکرار می‌شوند و جامعه را درگیر می‌کنند با نوجوان‌ها و کودکان بالای 7 سال صحبت کنید. به این ترتیب خانواده‌ها می‌توانند میزان اطلاعاتی که در اختیار کودکان قرار می‌گیرد را کنترل کرده و از میزان ترس و نگرانی آن‌ها کم کنند.

او در ادامه افزود: البته شروع و ادامه چنین گفت‌وگویی اصلا آسان نیست، به ویژه در ارتباط با کودکان کوچک‌تر که باید متناسب با سن و میزان درک آن‌ها از جهان پیرامون باشد. شروع گفتگو از جانب خانواده این احساس را به کودک و نوجوان می‌دهد که همه چیز تحت کنترل است و او احساس امنیت بیشتری می‌کند.

 

شقاقی گفت: بهترین روش برای شروع گفت‌وگو این است که آنچه را که درباره واقعه می‌دانند و نحوه کسب اطلاعات را از کودک سوال کنید. آنها را متوجه کنید که باید اطلاعاتشان از منابع قابل اعتماد باشد و نباید شنیدهایشان را از دوستان و هم کلاسی‌ها جدی بگیرند.

او افزود: به کودکان اجازه دهید که شنیده‌هایشان را با خانواده در میان بگذارند تا در صورت نیاز اطلاعات خلاف واقع را اصلاح کنند. درک کودکان از موضوع و تصوراتشان که ترسناک‌تر از واقعیت است خانواده را شگفت زده خواهد کرد. خانوده‌ها حتما با دقت به حرف‌های کودکان گوش کرده و از آن‌ها درباره صحبت‌هایشان پرس وجو کنند. البته از حرف زدن درباره اتفاقات آتی و تحلیل پیامد‌ها پرهیز کنید،

شقاقی ادامه داد: خانواده‌ها باید به کودکان یادآوری کنند که کنارشان هستند، آنها را متوجه کنند که احساس ترس و نگرانی در چنین موقعیت‌هایی کاملا طبیعی است و نباید بابت این احساس‌شان شرمنده باشند.

او گفت: در گفت‌وگو خانواده با کودکان صداقت مهم‌ترین رکن است. به خصوص با کودکان بزرگتر و نوجوان‌ها که قدرت تحلیل‌شان پیشرفته‌تر است و راه‌های مختلفی برای دریافت اطلاعات پیش رویشان است، البته با توجه به این مسائل خانوده‌ها نیاز نیست به جزئیات مطالب بپردازند.

 

این متخصص روانشناسی بیان کرد: کودکان زیر 7 سال را به کل از اخبار و رادیو و تلویزیون و شبکه‌های خبری دور نگه دارید. اگر روزنامه می‌خوانید آن را دور از دسترس کودکان قرار دهید. دلیل این موضوع این است که کودکان پیش از دبستان به راحتی واقعیت را با خیال و فانتزی‌های بسیار ترسناک اشتباه می‌گیرند. تماشای تصاویر خشونت آمیز، جنگ، اتفاق‌های ناگوار طبیعی، سوانح یا شنیدن درباره این مسائل برای کودکان زیر 7 سال بسیار ترسناک‌تر از آن است که ما فکر می‌کنیم.

 

شقاقی افزود: کودکان زیر 7 سال نیاز بیشتری به احساس امنیت دارند، مراقب باشید که ترس‌ها و نگرانی‌هایشان را بی اهمیت جلوه ندهید، زیرا به رسمیت شناختن این ترس‌ها مهم‌ترین قدم برای دور کردنشان از مسائل ناگوار است.

او گفت: ذهن و روحیات کودکان 8 تا 12 سال به سرعت در حال پیشرفت است. به همین دلیل بسیاری از کودکان در این سن می‌توانند هنگام رویارویی با اخبار‌ دلهره آور و ناگوار با خانواده گفتو‌گو کنند. البته این موضوع به این معنا نیست که تمام کودکان در این سن از چنین توانایی برخوردارند. خانواده‌ها حتما آن‌ها را از شبکه‌های خبری دور نگه دارند و هنگام حضور آن‌ها از بحث و تحلیل خبر‌ها خودداری کنند. زیرا بحث و تحلیل و مشاهده پی در پی اخبار و تصاویر نگران کننده اغلب به احساس ناامنی در کودکان و نوجوانان دامن می‌زند و احساس می‌کنند خطر جدی آن‌ها را تهدید می‌کند.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه به‌ چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد».

به نقل از تارنمای اسپوتنیک، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه در جریان یک رویداد سیاسی در ماناگوآ گفت: "سازمان ملل برای چه؟ هیچ فایده‌ای ندارد. از صحبت کردن تا عمل کردن، چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌های زمین نیست. "

وی خاطرنشان کرد: در سازمان ملل هر سال به رفع محاصره علیه کوبا رای می‌دهند و تنها دو رای مخالف وجود دارد: ایالات متحده و اسرائیل؛ بنابراین سازمان ملل به چه کار می‌آید؟

اورتگا همچنین به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، به ویژه موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین اشاره کرد و گفت: درست مانند آنچه که اکنون در مورد فلسطین اتفاق افتاده است، رای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، دادن کرسی به آن در سازمان ملل، همه به جز دولت ایالات متحده رای مثبت می‌دهند، سپس زور بر منطق غلبه می‌کند، زور بر قانون غلبه می‌کند.

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه گفت: محاصره آمریکا علیه کوبا و همچنین اقدامات نیرو‌های نظامی اسرائیل علیه مردم فلسطین به یک میزان، نسل‌کشی هستند.

وی افزود: شکل‌های مختلفی از نسل‌کشی وجود دارد، نسل‌کشی که علیه مردم فلسطین انجام می‌شود و نسل‌کشی که علیه مردم کوبا انجام شده است؛ این نقض حقوق بشر نیست، این یک نسل‌کشی است، زیرا این نسل‌کشی، مردم را به رنج می‌کشاند، آنها را به فقر می‌کشاند، مردم را به دلیل کمبود دارو از بین می‌برد و کارزار‌هایی برای برانگیختن مردم و قیام راه می‌اندازد.

اورتگا معتقد است آمریکا با هدف سرنگونی دولت‌ها، شورش‌ها و قیام‌های (اجتماعی) همچون کودتای سال ۲۰۱۸ علیه نیکاراگوئه ایجاد می‌کند.

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه همچنین واشنگتن و متحدان اروپایی آن که میلیارد‌ها دلار برای تامین مالی دولت اوکراین و رژیم اسرائیل اختصاص داده‌اند را مورد انتقاد قرار داد؛ اختصاص میلیارد‌ها دلار برای «تقویت و غنی‌سازی» نخبگان صنعت نظامی که جهان و بشریت را در معرض خطر جنگ هسته‌ای قرار داده‌اند.

وزارت امور خارجه نیکاراگوئه نیز به تازگی در واکنش به تحولات خاورمیانه، همزمان با یادآوری «حمله‌های وحشیانه» رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، «انفعال و بی‌کفایتی» سازمان ملل متحد را مورد انتقاد قرار داد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • ادبیات مواجهه با دهه کرامت را متفاوت کنیم
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه به‌ چه کار می‌آید؟
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار