Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، علی‌اکبر کریمی در سوال ملی خود از وزیر نفت در خصوص پیش بینی‌های لازم برای تامین سوخت کشتی‌ها براساس قوانین بین‌المللی جدید در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قوانین بین المللی و کنوانسیون حفظ محیط زیست باید میزان گوگرد در سوخت کشتی‌ها به نیم درصد کاهش پیدا کند و بسیاری از کشورها تاکنون این موضوع را به اجرا درآورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نفت کوره مورد استفاده در کشتی‌ها اکسید گوگرد به صورت ضایعات از کشتی‌ها در محیط زیست رها می‌شود و نفت کوره‌ای که در حال حاضر در حمل و نقل دریایی ما استفاده می شود بین ۳ تا ۵ درصد گوگرد دارد و قوانین بین‌المللی در این حوزه طی ۵ سال آینده یک تریلیون هزینه اجرای قوانین حوزه محیط زیستی سازمان بین المللی حمل و نقل دریایی می‌شود.

نماینده مردم اراک در مجلس ادامه داد: خودداری صاحبان کشتی‌ها از اجرای این قوانین موجب مشکلات بیمه ای برای آن‌ها خواهد شد و در حالی که ما در اجلاس ۲۰۱۴ خواستار تعویق اجرای قوانین مذکور شدیم این درخواست مورد قبول قرار نگرفت و با توجه به اینکه ۴ درصد از مصرف سوخت حاصل از نفت در دنیا به حمل و نقل دریایی اختصاص دارد و نفت کوره بیشترین مصرف را در کشور و جهان دارد باید پیش بینی‌های لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران حدود ۱۷ سال پیش قوانین مرتبط با حفظ محیط زیست در حمل و نقل دریایی را پذیرفته، گفت: یکی دیگر از مواردی که براساس این قانون باید اجرایی شود نصب یک قطعه فنی در خروجی سوخت کشتی‌ها است تا مانع از انتشار اکسید گوگرد در هوا شود و در حال حاضر هیچ کدام از کشتی‌های ما این قطعه را نصب نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: نفت کوره به عنوان یکی از سوخت‌های ارزان نسبت به گازوئیل مزیت نسبی برای حمل و نقل دریایی است و با توجه به قوانین جدید این هزینه ها طی سال های آینده به شدت افزایش پیدا می‌کند و صرفه اقتصادی حمل و نقل دریایی به مخاطره می افتد و در حالی که ۷۰درصد هزینه های حمل و نقل، ترابری، باربری و سایر خدمات دریایی مربوط به هزینه سوخت می شود افزایش قیمت سوخت این صنعت را در کشور به مخاطره می‌اندازد.

وی خاطرنشان کرد: باید توجه کرد طی سال های آینده درخواست برای نفت کوره با گوگرد بالا کاهش پیدا  می کند و در حال حاضر ۹ پالایشگاه در کشور مشغول تولید نفت کوره هستند و ۵۲ میلیون لیتر صادرات در این حوزه داریم و میلیونها دلار در سال، کشتی ها نفت کوره خریداری می کنند تعبیر استاندارد سوخت زیان‌های اقتصادی فراوانی به دنبال خواهد داشت و سوال من این است که وزارت نفت در حالی که ۱۵ سال از ۱۷ سالی که از عضویت ایران در این کنوانسیون در دوره آقای زنگنه بوده است چه برنامه ریزی برای حل این مشکلات کرده است.

کریمی در بخش پایانی صحبت‌های خود با انتقاد از آنچه که بی‌توجهی وزارت نفت و صنایع تبدیلی و پالایشگاهی می دانست، گفت: بسیاری معتقدند تاکید آقای زنگنه بر خام فروشی به جای توسعه پالایشگاهی باعث اثرگذاری تحریم‌ها در صنعت نفت کشور شده و آیا ایشان می‌تواند نام یک پالایشگاه را که در دوره مسئولیت او آغاز و به بهره‌برداری رسیده است ببرد و اگر نبود پیش بینی‌های صورت گرفته برای احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه اراک در دولت های گذشته امروز تحریم بنزین کشور را با مخاطره مواجه می کند و در این شرایط است که شاهدیم علیرغم آمادگی قرارگاه سازندگی برای ساخت فاز ۴ پالایشگاه ستاره خلیج فارس وزارت نفت همکاری های لازم را صورت نمی دهد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی علی اکبر کریمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتباطات در عصر حاضر یکی از نیاز‌های اساسی هر جامعه انسانی محسوب می‌شود از این‌رو نیاز دسترسی به ارتباطات سیار همچون آنتن‌های ماهواره‌ای سیار روز به روز در حال گسترش است؛ این آنتن‌ها دسترسی به ارتباطات مخابراتی را در دور افتاده‌ترین نقاط دنیا و در هر موقعیتی (زمین، دریا و هوا) امکان پذیر می‌کنند.

چنین راهکار ارتباطی، دسترسی به هر نوع سرویس صوتی (مانند تلفن و فکس)، تصویری (شامل عکس و فیلم) و انتقال داده (هر نوع داده ای) را روی خودرو، قطار، کشتی، هواپیما و هر وسیله در حال حرکت فراهم می‌کند و یکی از کارآمد‌ترین روش‌های ارتباطی در نقاط دور افتاده و در مواقع بروز بحران و حوادث غیر مترقبه محسوب می‌شود که نقش کاربردی متنوعی در روابط تجاری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری برعهده دارد.
در حال حاضر پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران موفق به تولید آنتن‌های اتوماتیک با کاربرد‌های دریایی، هوایی، خودرویی، قطار و تاکتیکی شده‌اند.

محمد ایزدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت موفق به طراحی و تولید آنتن‌های ماهواره‌ای سیار با کاربرد‌های مختلف دریایی، خودرویی، هوایی، قطاری و تاکتیکی شده است. تاکنون موفق به تولید در حوزه صنایع دریایی سه محصول آنتن‌های ارسال، دریافت به روی شناور‌های تجاری و نظامی، آنتن‌های دریافت برای کشتی‌های در حال حرکت شده ایم.

وی گفت: کشتی‌های در حال حرکت می‌توانند کانال‌های ماهواره‌ای را دریافت و در کشتی پخش کنند. این قابلیت برای کوپه قطار‌ها نیز تعبیه شده است. به طوری که اکنون قطار‌های تهران- مشهد و تهران- زنجان مجهز به این آنتن‌ها هستند و می‌تواند کانال‌های صدا و سیما را دریافت و در کوپه‌ها یا اتاقک‌های قطار پخش کنند.

وی به مزایای آنتن‌های دریایی اشاره کرد و در این خصوص گفت: یکی از مهمترین مزیت‌های آنتن‌های دریایی این است که بدون جایگاه نیز کار می‌کنند. معمولا آنتن‌های دریایی باید هلدینگ و GPS داشته باشند تا بتوانند ماهواره و موقعیت ماهواره را پیدا کنند، زیرا هر دو متحرک هستند و اگر بخواهند روبروی یکدیگر قرار بگیرند باید سمت و ارتفاع هم را بدانند. کشتی‌ها برای دانستن این سمت و ارتفاع حتما باید GPS و جهت یاب شمال جغرافیایی داشته باشند.

مدیر شرکت خاطرنشان کرد: در گذشته کشتی‌ها، شمال جغرافیایی و GPS را به این آنتن‌ها می‌دادند، اما اخیرا کشتی‌های نظامی و تجاری راغب به انجام این کار نیستند، زیرا نصب شمال یاب و GPS خیلی گران قیمت‌ هستند. قیمت آنها حدود ۵۰ الی ۶۰ هزار دلار است و اگر احیانا اتصالی صورت بگیرد و کشتی بسوزد، جهت یابی آن مشکل پیدا می‌کند. ما ابتکار به خرج دادیم و آن را مستقل از کشتی کرده‌ایم یعنی خودش جایگاه، شمال یاب و GPS دارد و مستقل از کشتی کار می‌کند.

وی اظهارکرد: آنتن‌های خودرو نیز برای حوادث غیر مترقبه و شبکه‌های مدیریت بحران، شبکه‎‌های نفتی و شبکه‎های بانکی، مراقبت از مرز‌ها و ارتباطات فرماندهی نظامی، نظارت تصویری به هنگام در جاده‌ها، ارتباطات مخابرات تلفن ثابت و سیار در مناطق دور دست و مواقع بحران، واحد‌های سیار خبری تلویزیونی و رسانه‌های ارتباط جمعی، شبکه‌های تحقیقاتی میدانی در مناطق دور افتاده، شهرداری‌ها، آتش‌نشانی، پزشکی از راه دور، آموزش از راه دور و ... کاربرد دارد.

ایزدی گفت: تمام نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های این محصول در داخل کشور تولید شده اند و از نظر نظامی و تجاری ایمن هستند. واردات این محصولات نیز به علت کاربرد نظامی آن و به دلیل اعمال تحریم‌ها سخت است از اینرو با تولید این محصولات نیاز کشور در این حوزه‌ها مرتفع می‌شود.

وی افزود: این محصول اکنون در مرحله تجاری‌سازی به سر می‌برد؛ این آنتن‌ها به مدت ۴ سال روی کشتی‌های تجاری کار می‌کنند. حدود شش ماه نیز است که روی کشتی‌های نظامی نصب شده‌اند. 

این پژوهشگربه مشکلات اجرای این طرح پرداخت و گفت: اکنون برای اجرای این طرح با مشکلات نقدینگی، مالیات، شهرداری و. مواجه‌ایم. همچنین حمایت‌های لازم از سوی دولت برای اجرای این طرح نمی‌شود. در عمل نیز باید خودمان با پشتکار قوی و تلاش زیاد به دنبال بازاریابی و ارایه آن به بازار باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است