Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:31:12 GMT

۱۸ گونه دام در معرض انقراض است/ تکثیر در دستور کار

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۹۵۵۵۸

۱۸ گونه دام در معرض انقراض است/ تکثیر در دستور کار

به گزارش خبرنگار مهر، سعید اسماعیل خانیان پیش از ظهر دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور تنها مؤسسه‌ای است که در زمینه پرورش و مدیریت اقتصادی دامپروری فعالیت‌های تحقیقاتی دارد، اظهار کرد: از فعالیت‌های این مجموعه حفظ ذخایر ژنتیکی با ایجاد بانک ژن است و در کنار آن هویت گذاری دام‌های بومی است که در این راستا ثبت آن و جلوگیری از قاچاق مدنظر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در راستای بهره وری از اسب در کشور بر روی ذخایر ژنتیکی کار کرده و تعداد زیادی از اسب را میکروچیپ کرده و شناسنامه آنها در حال تهیه است، گفت: در اقدامی دیگر در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، شناسایی و ثبت گونه‌های کشوری انجام شده که فاز اول آن امسال به انجام می‌رسد.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به توجه این مؤسسه به مدیریت تغذیه دام، گفت: ۷۰ درصد معضلات و مشکلات دامداران در خصوص تغذیه دام است، قصد داریم بر اساس دانش فنی از پسماندهای بخش کشاورزی و یا صنایع غذایی استفاده کرده و آن را به غذای دام تبدیل کنیم.

اسماعیل خانیان در خصوص مواردی که می‌توان از آن برای تهیه غذای دام استفاده کرد، گفت: از جمله این موارد استفاده از سرشاخه‌های نیشکر است در صورت بهره وری از کارخانه برای تحقق این مهم، توان تولید ۵۰ هزار تن غذای دام در سال وجود دارد که در صورت بهره وری بیشتر توان افزایش تولید تا یک میلیون تن در سال پیش بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه در بکارگیری دانش فنی برای تولید دام استفاده از مواردی مانند پوسته سبز پسته، کهور و ضایعات بوجاری غلات و چغندر علوفه‌ای مطرح است، گفت: از چغندر علوفه‌ای ظرفیت ۱۲۰ تن تولید وجود دارد از طرفی در اقدامی دیگر می‌خواهیم بر روی گیاهان کم آب‌بر نیز کار کنیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در خصوص اقداماتی که در ارتباط با اصلاح نژاد انجام شده است، گفت: یک مورد اصلاح نژاد زنبور عسل ایرانی است که برای سال ۹۹ معرفی شده و در اختیار زنبورداران قرار می‌گیرد، دیگر اقدامات در زمینه مرغ بومی و اردک بومی است، در راستای تحقیقات اصلاح نژادی با انجام سنتز بز نسل اول آن را گذرانده ایم و می‌خواهیم روی نسل دوم آن کار کنیم و بعد از سه نسل از تولد این نژاد ژن‌های پدر و مادری تثبیت می‌شوند.

اسماعیل خانیان با اشاره به همکاری مشترک با مراکز بین المللی تحقیقات کشاورزی «ایکاردا»، گفت: در خصوص اصلاح نژاد با مراکز بین المللی همکاری داریم تا در حوزه غذای دام به دستاوردهای خوبی برسیم.

وی ادامه داد: همچنین در کرمانشاه با مشارکت ایکاردا برای دام سبک کارهایی انجام شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره با اینکه نزدیک به ۱۸ گونه دام در معرض انقراض هستند، گفت: در این راستا فاز اول شناسایی و ثبت این گونه‌ها تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد، ما با استفاده از روش‌های علمی در صدد تکثیر این گونه‌ها هستیم.

اسماعیل خانیان یکی دیگر از برنامه‌های این مؤسسه را هویت گذاری دام‌های بومی برای ثبت آنها و جلوگیری از قاچاق دانست و گفت: هم اکنون هزار و ۵۰۰ رأس اسب ایرانی میکروچیپ شده که از این تعداد بالغ بر هزار و ۲۰۰ مورد تعیین ژنتیک شده است.

وی تاکید کرد که هویت گذاری این دام‌ها به لحاظ حفظ ژنتیک و اقتصاد آن تأثیر زیادی دارد و افزود: برای این کار بر روی این دام‌ها میکروچیپ گذاشته شده و شناسنامه دار می‌شوند.

کد خبر 4824425

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان کرج دامداری قاسم سلیمانی سردار سلیمانی بارش برف بوشهر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ایلام شهادت شهرکرد سپاه پاسداران تعطیلی مدارس خطبه های نماز جمعه شیراز گرگان مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۵۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان

به گزارش خبرنگار مهر، علی زند وکیلی، مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی در نشست ارائه گزارش و رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال با حضور برخی نمایندگان مجلس گفت: این مؤسسه بازوی پژوهشی و مردمی سازی صندوق بازنشستگی است و از ابتدای سال در جهت شعار سال اقدام کرده است.

وی با اشاره به موضوع جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: برای تحقق این موضوع مطالعات بین المللی را بررسی و مدل‌های مردمی سازی را در یک ویژه نامه منتشر کردیم که امروز با حضور نمایندگان مجلس و اندیشمندان مختلف و مدیرعامل صندوق ارائه شد.

زند وکیلی گفت: مردمی سازی فرایند پیچیده و مستمر است و باید مدل‌های درستی برای آن در نظر گرفت، همچنین مساله آموزش حائز اهمیت است و این ظرفیت باید باشد که مردم مالکیت صندوق‌ها را داشته باشند.

وی در مورد افزایش سن بازنشستگی بیان داشت: افزایش سن بازنشستگی و نتایج آن را در یک پژوهش مفصل ارائه کردیم.

زند وکیل گفت: تأثیر مردمی سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان است و خود بازنشستگان می‌توانند مثلاً سهم در مالکیت هلدینگ‌ها داشته باشند.

مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا خاطرنشان کرد: شناسایی آسیب‌ها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود در صندوق بازنشستگی و شرکت‌های تابعه، طراحی و تدوین مسیر راهبردی و مدیریت پژوهش‌های مورد نیاز صندوق، ایجاد ارتباط مؤثر با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تشکیل شبکه نخبگانی تدوین نظام پیشنهادات و مدل‌های احیا مولدسازی و مردمی‌سازی از اهداف مأموریت‌های مؤسسه راهبردی بازنشستگی است.

وی گفت: در اقتصادی که از لحاظ سیاسی و تعارض منافع پیچیدگی‌های بسیاری دارد و تحت تأثیر بازیگران زیادی هستند نمی‌توان به راحتی ریل‌گذاری‌های موجود را تغییر داد. استفاده از ابزارهای نوین و فناوری‌های بدی جهت نیل و اهداف با کمترین اصطکاک بسیار ضروری و کارا است.

زند وکیل ادامه داد: صندوق بازنشستگی کشوری با توجه به اقتصاد متنوع و ذینفعان مختلفی که در ساختار خود دارد می‌تواند با استفاده از این ابزارسازی‌ها الگوی موفقی برای دیگر بخش‌های اقتصادی کشور جهت تحقق شعار سال و ترقی بخش تولید کشور باشد.

وی گفت: مشارکت دادن مردم در اقتصاد به لحاظ مختصات فرهنگ ایرانی و اسلامی می‌تواند در قالب‌های گوناگونی پیاده شود صندوق بازنشستگی می‌تواند با توجه به تنوع شرکت‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهد از هر یک از این ایده‌ها استفاده کند که یکی از این ایده‌ها شرکت‌های تعاونی و تعاونی‌های کارگری است و دیگری بودجه‌های مشارکتی است همچنین سکوها و فناوری‌های دیجیتال و رمز نشان‌سازی دارایی‌ها می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد

مدیرعامل مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا با بیان اینکه اختلاف در مفهوم مردم‌سازی و مشارکت مردمی از نقطه دید و استدلال متفاوت نشأت می‌گیرد، گفت: برخی باور دارند که مردم می‌سازی به معنای اجازه دادن به مردم برای شرکت در تصمیمگیری‌های اجتماعی است یا آن را صرفاً به معنای اختصاصی‌سازی می‌دانند در حالی که دیگران معتقدند مردمی‌سازی فراتر از این معنای سطحی است و باید شامل پیوندهای عمیق و فعال مردم با فرایندهای تصمیم‌سازی و اجرایی باشد.

وی یادآور شد: صندوق بازنشستگی کشوری با بهره‌گیری از ایده کسب و کارهای اجتماعی و پایش مقررات حاکم بر شرکت‌های صندوق می‌تواند الگوی مناسبی برای تحقق صحیح مشارکت مردم برای دیگر بخش‌های کشور باشد.

کد خبر 6097561

دیگر خبرها

  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • پلیس هر لحظه در معرض شهادت است
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان