Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فرهنگی- به همت معاونت فرهنگی،کارگاه آموزشی «بهسازی روابط بین فردی و مدیریت اختلاف زوجین» دوشنبه، ۲۳ دی‌ماه در جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد.

به گزارش ایکنا از اردبیل، علی خالق‌خواه، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، ۲۳ دی ماه در کارگاه آموزشی «بهسازی روابط بین فردی و مدیریت اختلاف زوجین» که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، با اشاره به مهارت‌های ارتباطی و رفتار مناسب زوجین، اظهار کرد: مهارت‌هایی نظیر گوش دادن فعال، شفاف سازی گفتگو و انعکاس نظرات به ایجاد ارتباط موثر بین افراد کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خالق‌خواه با بیان اینکه آشنایی افراد با مهارت مشارکت و ارتباط، اصل مهمی در موفقیت روابط زوجین است، اظهار کرد: یک فرد آگاه در برقراری ارتباط باید بر موانع غلبه کرده و تلاش کند تا با بررسی مستمر، قابل درک بودن پیام و همچنین ارائه‌ی بازخورد مناسب، تاثیر این موانع را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه کنترل خشم از مهارت‌های ضروری در زندگی است که آموختن آن می‌تواند از پیامد‌های نامطلوب ناشی از آن پیشگیری کند، یادآور شد: خشم بر نگرش و رفتار خود و دیگران تاثیر می‌گذارد به همین خاطر با شناخت کافی از خود و روش‌هایی همچون ترک محیط، تغییر وضعیت و گفتگو با فرد دیگر می‌توان آن را مهار کرد.
مدرس این کارگاه تصریح کرد: باید فرد به صورت خودآگاهانه به خشم خود بیندیشد و قبل از رسیدن به مرحله پرخاشگری خشم را کنترل کند.
خالق‌خواه ادامه داد: مهارت‌های زندگی مجموع اصول و فنونی هستند که هر اندازه آشنایی و توانایی افراد در اداره امور زندگی بیشتر باشد سطح سلامت جسمی و روانی بیشتر خواهد بود و احتمال بروز رفتار‌های آسیب‌زا کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه یادگیری گفتگوی موثر با همسر اصل مهمی برای داشتن یک ارتباط مناسب در زندگی مشترک است، یادآور شد: مردان و زنان باید در ارتباط خود در زندگی زناشویی، همسر خود را با الفاظ زیبا و پسندیده مورد خطاب قرار دهند و احساسات را درک و با او همدردی کنند.
هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اینکه عشق و محبت یکی از مهمترین مسائل برای دوام خانواده و زندگی مشترک است، افزود: خودشناسی در زندگی منجر به شناخت اهداف و تقویت مهارت‌های زندگی می‌شود و با استفاده از آن می‌توان سلامت زندگی فردی و اجتماعی را ارتقا بخشید.
خالق‌خواه یادآور شد: ارتباط کلامی شامل دو مهارت صحبت کردن و گوش دادن است که آگاهی از این مهارت‌ها، فرآیند ارتباط را تسهیل و پیامد‌های خوشایندی را در روابط به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه عاملی، چون استرس می‌تواند موجب تنش در زندگی شود، اظهار کرد: استرس روی عملکرد و فعالیت افراد اثر می‌گذارد و می‌تواند فرد را دچار مشکلات جسمانی، روانی، عاطفی و اجتماعی کند.
مدرس این کارگاه خاطرنشان کرد: استرس از عدم کنترل و مدیریت بر شرایط در افراد ایجاد می‌شود و نوع پاسخ‌دهی افراد به آن به ویژگی‌های شخصیتی، مسائل فرهنگی، شرایط زندگی و تجربه‌های افراد بستگی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن بهسازی روابط فردی مدیریت اختلاف زوجین جهاد دانشگاهی اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!

چند وقت پیش شایعه شده بود که همسر اول «کاکا»، ستاره سابق تیم‌ملی برزیل، میلان، رئال و... از او به‌خاطر خیانت جدا شده است. حالا به‌تازگی «کارولین سلیکو» در گفت‌و‌گویی که همه را شوکه کرد، در این‌باره گفت: «کاکا هرگز به من خیانت نکرد. او همیشه با من خوب رفتار کرد و خانواده فوق‌العاده‌ای به من داد. اما من خوشحال نبودم، چون یک چیزی کم بود. مشکل این بود که او برای من خیلی کامل و بی‌نقص بود». اما آیا واقعا خیلی خوب‌بودن شوهر می‌تواند به طلاق منجر شود؟

چرایی طلاق از همسر خیلی‌خوب

بسیاری از محققان طلاق را یک رویداد بحرانی در زندگی فرد می‌دانند. بیشتر تحقیقات نشان داده‌اند، ختم زندگی‌مشترک با کاهش سلامت، تفاوت‌های شخصیتی و اختلالات روان‎شناختی و سایر موارد همراه است. در هر رابطه‌ای که به شکست منجر می‌شود، عوامل مختلفی در آن نقش دارد و همچنین دو نفر (زوجین) در پدیداری مشکلات سهم دارند. اما درباره زوجینی که معتقدند به دلیل خوبی‌های بیش ازحد همسرشان طلاق گرفته‌اند، می‌توان چند نکته را مدنظر داشت که در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.

۱. پای یک ویژگی شخصیتی در میان است

خوبی‌های بیش از حد همسر، ممکن است به‌خاطر یک ویژگی شخصیتی باشد. مثلا همسر بسیار سلطه‌پذیر تمایل دارد از همه خواسته‌های خود بگذرد و خودش را قربانی شرایط خاص خانواده کند.

۲. جابه‌جا شدن نقش زن‌و‌مرد در زندگی‌مشترک

از لحاظ رویکرد سیستمی در خانواده، گاهی نقش‌های زوجین جابجا می‌شود. مثلا زن نقش مرد را برعهده می‌گیرد (بیرون از منزل کار می‌کند و ...) و مرد نقش زن را برعهده می‌گیرد (آشپزی می‌کند، درخانه می‌ماند، از بچه‌ها مراقبت می‌کند و ...). این اتفاق به تدریج مشکلات بسیار جدی ایجاد می‌کند که نیاز به مدیریت دارد.

۳. چشم‌پوشی از خواسته‌های منطقی خود

این که گاهی هر دو یا یکی از زوجین به دلیل عدم شناخت خواسته‌ها و نیاز‌های خود، آنها را بیان نمی‌کنند و از بسیاری از خواسته‌های منطقی خود چشم‌پوشی می‌کنند، باعث می‌شود که خیلی خوب به نظر بیایند، اما بعد از مدتی این موضوع برای فرد و حتی همسرش، خسته‌کننده می‌شود و به طلاق عاطفی می‌انجامد.

۴. شناخت‌نداشتن از احساسات

گاهی زوجین، احساسات و رفتار‌ها را از همدیگر متمایز نمی‌کنند و شناخت کافی از احساسات و ضرورت بیان آنها ندارند. مثلا خشم را با پرخاشگری اشتباه برداشت می‌کنند و از ناراحت شدن در زندگی‌مشترک، فرار می‌کنند! وجود برخی از احساسات در وجود انسان‌ها نشان دهنده سلامت‌روانی است. خشم هم از جمله احساساتی است که هر انسان سالم آن را تجربه می‌کند. انسان‌ها حق دارند عصبانی شوند و آن را بروز دهند. اما آنچه در این بین از اهمیت بسیاری برخوردار است، شیوه بروز دادن آن است. پرخاشگری در واقع بدترین نوع بروز خشم در انسان‌هاست. به‌طور کلی، زوجینی که احساسات ناخوشایند و خوشایند را ابراز نمی‌کنند، به اشتباه آن را دلیل خوب‌بودن در زندگی مشترک می‌دانند درصورتی که بروز احساسات می‌تواند یکنواختی زندگی مشترک را در بلندمدت کمتر و شوروشوق را زیادتر کند.

 این نکته را می‌توان استخراج کرد که گاهی لازم است رفتار‌ها و احساسات و خواسته‌های خود را از زندگی‌زناشویی بررسی کنیم و بیشتر بشناسیم. خودآگاهی مهارتی موثر برای تمرین شناخت احساسات، افکار، باور‌ها و نیاز‌های ماست و در این زمینه پیشنهاد می‌شود زوجین دوره‌های خودآگاهی را از مشاوران و روان‎شناسان باتجربه و متخصص بیاموزند. مهارت جرئت‌مندی و نشان‌دادن احساس خشم به شیوه موثر می‌تواند کارکرد موثری در زندگی مشترک داشته باشد. گاهی نشان‌دادن احساس خشم در کنار عشق به همسر از دیدگاه روان‌شناختی می‌تواند سازنده باشد. این موضوع همان‌قدرکه برای مرد پرمعناست برای زن به همان اندازه و گاهی بیشتر می‌تواند لذت‌بخش باشد.

۵. نپذیرفتن تفاوت‌های شخصیتی

در زندگی‌مشترک بین زن و مرد تفاوت‌هایی وجود دارد که شناسایی آنها در نقش و کارکرد خانواده و رابطه هر یک تاثیر می‌گذارد و گاهی ممکن است یک ویژگی برای یکی مثبت و برای دیگری منفی باشد. ابعاد مختلف این تفاوت‌ها را می‌توان در زمینه مسائل شخصیتی، جنسیتی، عاطفی، احساسی و فکری مطالعه کرد و تفاوت‌ها را شناسایی کرد. آشنایی با تفاوت‌ها برای سازگاری، نشاط، سلامت و آرامش در زندگی‌مشترک کارکردی موثر دارد. این کارکرد‌ها را می‌توان در عشق و محبت اعضای خانواده نسبت به یکدیگر، فضای صمیمی حاکم بر زندگی‌زناشویی، قضاوت عادلانه افراد نسبت به خود و دیگران، متعادل در رفتار، شادی و نشاط جست‌و‌جو کرد.

حاصل این آشنایی، درک متقابل میان اعضای خانواده، انتظارات بجا و واقع بینانه، بهره مندی از آزادی قانونمند و حرکت تکاملی خانواده به سمت تعالی خانواده است. هر مرد و زنی نیاز دارد توسط اطرافیانش، خانواده و همسر با وجود تفاوت‌های فردی‌اش، مورد پذیرش و حمایت قرار گیرد؛ بنابراین باید تفاوت‌های شخصیتی همدیگر را بپذیریم و سازگار شویم و از آنها برای رشد خانواده استفاده کنیم. در این زمینه آموزش مهارت‌های زناشویی می‌تواند در شناخت و پذیرش تفاوت‌های زوجین موثر باشد.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد