Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از درگذشت سلطان قابوس و انتصاب هیثم بن طارق به عنوان سلطان جدید، عمان وارد مرحله جدیدی شده و پیش بینی می شود شاهد انعطاف های سیاسی بیشتری باشیم.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، این روزها و پس از درگذشت «سلطان قابوس» پادشاه عمان این کشور کانون توجهات قرار گرفته و مقامات بلندپایه از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه برای تسلیت درگذشت سلطان قابوس و تبریک انتصاب هیثم طارق به عنوان پادشاه جدید عازم این کشور شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلطنت عمان هم از لحاظ جغرافیایی و استراتژیک و هم از لحاظ سیاسی و اقتصادی از جایگاه خوبی برخوردار است و گرچه یک نظام پادشاهی غیر دموکراتیک بر آن حاکم است، اما در دوران سلطان قابوس به دلیل عملکرد خوبی که چه در عرصه اقتصادی، اجتماعی و حقوق مدنی و چه در عرصه سیاست خارجی و روابط دیپلماتیک با تمام کشورهای دنیا داشته، مورد رضایت و اقبال عامه مردم بوده است.

سلطان قابوس زمانی که پس از کودتا علیه پدر خود زمام امور در عمان را بدست گرفت تمام تلاش خود را کرد تا به مشکلات داخلی دوران پدر که کشور را منزوی کرده بود پایان دهد و با افزایش بودجه های آموزشی، اجتماعی، بهداشتی و تحکیم زیرساخت ها سطح رفاه مردم عمان را به نسبت قابل توجهی ارتقا داد و پس از اتفاقاتی که سال 2011 در کشورهای عربی تحت عنوان بهار عربی روی داد سلطان قابوس با افزایش حقوق ها، ایجاد فرصت های شغلی جدید و مجازات مسئولان فاسد رضایت مردم را جلب و از وقوع اتفاقات ناگوار در این کشور جلوگیری کرد.

در عرصه سیاست خارجی هم سیاست میانه روی و میانجیگری سلطان قابوس برای حل اختلافات میان طرف های مختلف مشهور است و  او در اکثر نزاع ها و اختلافات در منطقه و جهان از جمله اختلافات غرب با ایران، کشورهای عربی با قطر و تلاش عربستان برای قطع رابطه با ایران با اعلام بی طرفی کوشید این اختلافات را حل و فصل کند.

اکنون و پس از نزدیک به نیم قرن حکومت، سلطان قابوس این دنیا را ترک گفته و شورای سلطنتی «هیثم بن طارق بوسعید» را به عنوان پادشاه جدید معرفی کرده است. هرچند سلطان هیثم در مراسم سوگند خود به عنوان سلطان جدید تاکید کرد که به سیاست های سلطان قابوس ادامه خواهد داد، اما سوالاتی در مورد سیاست های آتی عمان و چالش هایی که سلطان جدید می تواند با آن روبه رو باشد وجود دارد.

«عبدالله الغیلانی» کارشناس مسائل استراتژیک عمان در گفتگو با «الخلیج آنلاین» در این خصوص می گوید: عمان در دوره سلطان هیثم وارد مرحله جدیدی شده و پیش بینی می شود شاهد انعطاف های سیاسی بیشتری باشیم. سلطان هیثم مشروعیت خود را از وصیت سلطان راحل گرفته است؛ هرچند در قانون اساسی عمان دو راه برای انتخاب سلطان وجود دارد که یکی همین وصیت سلطان و دیگری اقدام شورای خاندان حاکم در انتخاب سلطان جدید است اما خاندان حاکم از این حق خود گذشت و یا آنکه در مورد شخص خاصی به توافق نرسید، از همین رو به وصیت سلطان قابوس عمل کرد.

الغیلانی می افزاید: مرحله جدید چالش ها و تحولات خاص خود را دارد و سلطان هیثم خود را مقابل ناخوشایندی هایی خواهد یافت که در هر صورت باید با آن تعامل و ابزارهای سیاسی خاص آن را ابداع کند. تاکید وی بر ادامه راه سلطان قابوس به کلیات و اصول اشاره دارد، اما اداره جزئیات امور سیاسی و حل پرونده های سخت در مرحله آتی، سیاست های خاص خود را می طلبد.

به گفته این کارشناس عمانی سلطان هیثم در دوران حکومت خود با اتکا بر سه رکن مهم عمان را رهبری خواهد کرد که اولین آن سابقه دیپلماتیک و اطلاع او از پیچیدگی های سیاست خارجی است. دوم اینکه سابقه ای طولانی در امور فرهنگی دارد و رکن سوم ریاست سازمان چشم انداز 2040 کشور است که چشم انداز آتی او را آسان تر می کند.

اما در هر صورت سیاست های دولت عمان در دوره سلطان هیثم دستکم در کوتاه مدت تحولات دراماتیکی را شاهد نخواهد بود و عمان ویژگ های خاصی دارد که امکان بلوغ نهضت اقتصادی و عمرانی را فراهم می کند که از جمله این ویژگی ها ترکیب جمعیتی، میراث غنی تاریخی، موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیک آن است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سلطان هیثم بن طارق سلطان قابوس سلطنت عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • روزنامه سازندگی: مهدی نصیری توهم اتحاد نامقدس دارد
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • چرا باید از شکستن حکم اعدام بابک زنجانی استقبال کنیم؟
  • مهدی نصیری و توهم اتحاد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است