Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@15:42:25 GMT

چگونه حجاب را به کودکان آموزش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۴۰۰۳

چگونه حجاب را به کودکان آموزش دهیم؟

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهم‌ترین و زیباترین رهنمود‌ها در دین مبین اسلام، سفارش به حجاب است. بزرگان دین اسلام بسیار درباره حجاب سخن گفته اند و زنانی که می‌خواهند سعادت دنیا و آخرت را کسب کنند همواره بانوان بزرگوار اسلام همچون حضرت فاطمه زهرا (ع) را الگوی خود در زندگی  قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت موسی بن جعفر(ع)  از پدر گرامی خویش و از حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) نقل کرده اند: «روزی شخص نابینایی اجازه ورود خواست. فاطمه (س) برخاست و چادر به سر کرد. رسول خدا فرمود: «چرا از او رو می‌گیری، او که تو را نمی‌بیند؟» حضرت فاطمه (س)  فرمود: «او مرا نمی‌بیند، اما من که او را می‌بینم؛ او اگر چه مرا نمی‌بیند، ولی بوی مرا که حس می‌کند».

رعایت حجاب بر هر زن مسلمانی واجب است از این رو خانواده‌های مذهبی همواره دغدغه آموزش حجاب به دختران خود را دارند تا بتوانند به درستی دختران خود را از سنین پایین با حجاب آشنا کنند. این مسئله بسیار مهم است، زیرا اگر به درستی و با رفتار‌های مناسب انجام نشود ممکن است دختران ما از حجاب دلزده شوند.

نباید آموزش حجاب به کودکان را ساده بگیریم بلکه برای تعریف و آموزش حجاب به دختران باید اصولی را رعایت کنیم. بنابراین اگر به حجاب دختر خود اهمیت می دهید باید از سنین پایین آموزش های مستقیم و غیر مستقیمی را آغاز کنید.

امام علی (ع) فرمودند: «انما قلب الحدث کالارض الخالیه ما القی فی‌ها من شیء قبلته» ذهن و دل نونهال مانند زمین خالی است که هر تخمی در آن افشانده شود می‌پذیرد.  (روضه المتقین، ج ۸، ص ۶۵۱).

مادر مناسب ترین الگو و راهنما برای کودک است

اگر می‌خواهید کودک شما از سنین پایین به حفظ حجاب اهتمام بورزد باید الگویی مناسب برای او تعریف کنید. اولین الگوی هر دختری، مادر او سپس نزدیکان است پس مادر اولین الگو و فردی است که می‌تواند حجاب را برای کودک خود تعریف کند، کودک به راحتی از رفتار‌های مادر الگو برداشته و حتی در بازی های کودکانه نیز همانند مادر خویش رفتار می کند. بنابراین اگر مادری قصد آموزش حجاب به کودک خود را دارد باید در رفتارهای خود حجاب را به کودک آموزش و نشان دهد که رعایت حجاب تا چه اندازه برایش مهم و ضروری است تا کودک هم این رفتار مادر را الگوی خود قرار دهد.

داستان ها را اولویت آموزش قرار بدهید

از داستان امامان و معصومین (ع) برای تعریف حجاب استفاده کنید . حضرت فاطمه زهرا (س) و زینب کبری (س) را بهتر و بیشتر به کودکان خود معرفی کنید. با استفاده از کتاب های داستانی که درباره ائمه اطهار (ع) نوشته شده حجاب بانوان بزرگوار اسلام و رفتارهایشان در برابر نامحرمان را با زبانی کودکانه بازگو کنید.

در کنار خواندن کتاب های داستانی برای کودکان , خودتان داستان هایی را برای آنها روایت کنید که مرتبط با حجاب زنان است و یا از اشعاری که در این زمینه سروده شده , بهره بگیرید . خوشبختانه بعد از انقلاب شعر‌های خوبی در زمینه انتقال مفاهیم دینی به کودکان سروده شده است، شما می‌توانید هر از چند گاهی این شعر‌ها را برای کودک خود بخوانید.البته در این روش بسیار مهم است که شما با زبانی کودکانه آموزش را آغاز کنید.

در کنار خواندن داستان های قرآنی و داستان های مرتبط با معصومین, از احادیثی که درباره حجاب فرموده شده هم استفاده کنید و برای کودکتان بگویید که امامان و بزرگان دین اسلام درباره حجاب چه فرموده و از دختران مسلمان چه انتظاراتی دارند.

بازی با کودکان را فراموش نکنید

بازی با کودکان  یکی از روش های انتقال مفاهیم به آن ها است. می توانید با فضاسازی در بازی ها به کودکان خود رعایت حجاب در مکان های مختلف را آموزش بدهید و آسیب های نداشتن حجاب را از همین روش برای کودکان بازگو کنید. درست است که تنوع عروسک ها زیاد است اما سعی کنید برای کودکتان عروسک های با حجاب خریداری کنید و در حین بازی از کودکتان بخواهید برای عروسکش لباس های پوشیده و جادر بدوزد.

تشویق کودکان

کودکان تشویق شدن و جایزه گرفتن را دوست دارند. اگر دختر شما برای حفظ حجاب خود در مکان های مختلف تلاش کرد او را تشویق کنید و برایش هدیه هایی متناسب با حجاب بگیرید , همانند چادر های رنگی , روسری یا مقنعه های رنگی و... البته سعی کنید هدیه دادن به کودکتان مستمر باشد تا او هم برای حفظ حجاب خود بیشتر تلاش کند.

از حجاب دختر خود تعریف کنید زیرا صحبت کردن از موفقیت ها برای او بسیار لذت بخش خواهد بود و حتی اعتماد به نفس فرزند شما را هم بالاتر خواهد برد.

دوستان با حجاب 

دوست یکی از عوامل تاثیر گذار در رفتار هر انسانی است. پس سعی کنید با خانواده‌های محجبه که دختری هم سن دختر شما دارند، رفت و آمد کنید؛ پیوند بین بچه‌ها را محکم کنید تا بتوانند به یکدیگر در این امور کمک کنند و به هم الگو بدهند.

شرکت در مجالس مذهبی

به همراه کودک خود در مراسم های مذهبی شرکت کنید. شرکت در مجالس شادی و عزاداری اهل بیت (ع) سبب تلطیف روحیه کودک می شود. سعی کنید دختر خود را از سنین پایین به همراه دوستانش به مجالش مذهبی ببرید و حتی از او بخواهید تا نقاشی یا یادداشتی از آن مراسم برای شما بنویسد.

استفاده از برنامه های کودک

برنامه های کودک در رفتار و کردار کودکان تاثیر گذار است و از این روش می توان مفاهیم بسیاری را به کودکان انتقال داد. علاوه بر برنامه های تلویزیونی سعی کنید از انیمیشن ها و برنامه هایی برای آموزش کودکتان کمک بگیرید و با برنامه های کودکی که حجاب و فواید آن را برای کودکان بازگو می کند و یا حتی غیر مستقیم کودکان را به حفظ حجاب تشویق می کند , استفاده کنید. 

 

گفت‌و‌گو با کودکان

یکی از بهترین روش‌ها برای انتقال مفاهیم درست به کودکان صحبت کردن با آن‌ها است. اجازه دهید کودک شما سوال‌های خود را مطرح کند، این گونه شما می‌توانید با پاسخ‌های درست و با زبانی کودکانه مطالب را به کودک خود آموزش دهید. برای نمونه دختر شما می‌داند که باید حجاب خود را رعایت کند، اما نمی‌داند چرا باید خود را از نامحرمان بپوشاند؟ بنابراین دختر شما سوال‌های خود را با شما در میان می‌گذارد و شما می‌توانید مفاهیم درست را با اندکی حوصله به او یاد دهید. اگر شما زمانی را برای پاسخ دادن به سوال‌های کودکتان اختصاص دهید، این موضوع سبب می‌شود تا کودک شما راحت‌تر با شما صحبت کند و مسائل خود را با شما در میان بگذارد.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهادت حضرت زهرا حجاب و عفاف کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد

سخنگوی شورای اسلامی اراک گفت: فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های شهر دوستدار کودک توجه مدیریت شهری به تمایلات ورزشی و نیازهای حرکتی گروه‌های سنی کودکان و نوجوانان است که در شهرهای بزرگ و به‌دلیل سبک زندگی کم تحرکی که حاکم شده بسیار ضروری است و مورد تاکید شورای شهر قرار دارد.

وی افزود: یکی از رویکردهای ما در شورای شهر، تحقق برنامه شهر فعال است که ارتباط مستقیمی با کودکان دارد و یکی از مؤلفه‌های آن بازی و ورزش‌هاست که برای کودکان بسیار جذاب است که به افزایش میزان تحرک آنها در شهر کمک خواهد کرد و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این مهم توجه خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک تصریح کرد: فضاهای شهری امروز به‌طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نیست، محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد.

خسروانی با تاکید بر اینکه ما در شورا و شهرداری همه تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها به منظور تحرک هر چه بیشتر کودکان در شهر انجام خواهیم داد، گفت: افزایش فضای‌های ورزشی با رویکرد محله‌ای مانند احداث زمین‌های چمن ورزشی، ورزش‌های پارکی، ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و برگزاری جشنواره بازی_ورزش‌های کودکان در محلات و برای کودکان خاص همچنان در دستور کار شورا قرار دارد.

وی افزود: ایجاد فضای مناسب همراه با امکانات در پارک‌ها برای ورزش‌هایی شامل والیبال و بسکتبال و دوچرخه سواری و اسکیت برد و تسریع در احداث پارک آبی از دیگر پیشنهادات اعضای در نشست پارلمان کودک بود که مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تاکید کرد: شهر فعال، با حضور کودکان فعال، یک منبع سرمایه‌گذاری در پیشرفت هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی شهر است.

خسروانی افزود: سیاست ما در شورا این است که برای گسترش میزان تحرک جسمی در سطح شهرها، باید محله محور برنامه‌ریزی و کار کنیم تا شهروندان به خصوص کودکان و نوجوانان برای ورزش کردن، نیاز خاصی به وسیله نقلیه و طی مسافت طولانی و هزینه کرد مالی نداشته باشد و بتواند در محله خودش با امکانات ورزشی که در دسترس دارد فعالیت کند به گونه‌ای که یکی از مهمترین دغدغه کودکان در پارلمان کودک همین در دسترس بودن امکانات ورزشی بود.

وی افزود: امسال هم شورا و شهرداری برای اوقات فراغت برنامه‌های بسیار خوبی تدوین کرده که از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی شده و کودکان و نوجوانان اراکی می‌توانند از برنامه‌های فرهنگی ورزشی که تدارک دیده شده بهره مند شوند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک اظهار کرد: اعضای پارلمان کودک در نشست با مدیر کل ورزش و جوانان استان، دغدغه‌های ورزشی خود را مطرح کردند و ایده‌های بسیار ارزشمندی ارائه شد.

کد خبر 748116

دیگر خبرها

  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد