Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@10:54:42 GMT

همه چیز درباره خاصیت سیب زمینی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۴۳۸۷

همه چیز درباره خاصیت سیب زمینی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از میزان، نشاسته، مهم‌ترین ماده اصلی موجود در  سیب‌زمینی  است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می‌دهد و از این جهت سیب زمینی را برای تأمین انرژی ماده مفیدی می‌دانند که نسبت به غلات کمتر تحت تأثیر آفات قرار می‌گیرد و پرورش آن نیز کمی آسان‌تر است!

سیب‌زمینی توسط فاتحان اسپانیایی در سال ۱۵۷۰ از آمریکای جنوبی به اسپانیا منتقل شد و کشت آن در سراسر اروپا رواج یافت، و بعد‌ها توسط مستعمره نشین‌های بریتانیایی به آمریکای شمالی منتقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است بدانید؛ دانشمندان آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که سرمنشأ کلیه انواع سیب‌زمینی‌های امروزی را می‌توان به یک گیاه واحد که بیش از هفت هزار سال قبل در پرو کشت شد ردگیری کرد!

سیب‌زمینی توسط جان ملکم در اواسط پادشاهی فتحعلی‌شاه قاجار برای نخستین بار به ایران آورده شده‌است و از این رو در ابتدا به آن «آلوی مَلکَم» می‌گفتند!

شاید ندانید اما؛ اولین محلی که سیب‌زمینی در ایران کاشته شد، روستای پشند در استان البرز بوده‌است و از این رو سیب زمینی پشندی همچنان در ایران معروف است!

خواص سیب زمینی در چند خط

سیب‌زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و آن را تقویت‌کننده قلب، محکم‌کننده لثه، مسکن درد و زخم معده می‌دانند.

سیب زمینی برای تأمین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خون‌ریزی لثه مفید است و همانطور که می‌دانید ویتامین ث یک آنتی‌اکسیدان بوده و به تولید پروتئینی به نام «کلاژن» که تشکیل دهنده استخوان، غضروف مفاصل، عضلات و رگ‌های خونی است کمک می‌کند.

سیب‌زمینی دارای مقداری مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است و نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین ث آن به هدر می‌رود، اما با این حال سیب زمینی سرخ کرده همچنان حاوی پتاسیم و ویتامین ث است.

سیب‌زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.

طبع سیب زمینی

طبع سیب زمینی خام در طب سنتی سرد و‌تر است، اما اگر آن را آب پز کنیم، دارای طبیعت معتدل می‌شود و چنانچه آن را سرخ کنیم دارای طبیعت گرم و خشک می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سبزیجات سیب زمینی مواد معدنی خاصیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • موافقت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با حمله زمینی به «رفح»
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی مجلسی
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • (ویدئو) اسرائیل آماده حمله زمینی به رفح می‌شود