Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@01:47:32 GMT

از فریز جنین تا درمان ناباروری

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۴۴۴۳

از فریز جنین تا درمان ناباروری

دکتر پروانه افشاریان در این خصوص گفت: هم اکنون پژوهش‌های پژوهشگاه رویان در سه محور «پزشکی تولید مثل»، «سلول‌های بنیادی» و «بیوتکنولوژی» فعالیت دارد؛ فعالیت‌های پژوهشی محققان رویان در حوزه پزشکی تولید مثل به خدمات تخصصی منتهی می‌شود. پژوهشگران پژوهشکده سلول‌های بنیادی نیز در راستای تولید سلول‌های بنیادی و درمان بیماری‌های سخت و تکوین سلول‌ها در بافت‌های مختلف به فعالیت‌های پژوهشی می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
پژوهشکده بیوتکنولوژی نیز که اکنون در اصفهان مستقر بوده و به خصوص در زمینه بیوتکنولوژی جانوری فعالیت می‌کند که تاکنون دو شرکت هم در این زمینه تاسیس کرده است.

وی به عمده‌ترین دستاورد‌های پژوهشگاه رویان طی سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: تولید سلول‌های پرتوان القایی (IPS) از جمله مهمترین دستاورد‌هایی است که پژوهشگران پژوهشگاه رویان به دانش تولید آن دست یافته اند؛ سلول‌های پرتوان القایی نخستین بار سال ۲۰۰۶ از سوی پژوهشگران ژاپنی مطرح شد و پس از گذشت دو سال، محققان رویان نیز توانستند به دانش تولید آن دست پیدا کنند؛ در آن مقطع زمانی ایران جزو شش کشوری محسوب می‌شد که توانسته بود به این تکنولوژی دست یابد.

وی اظهارداشت: همچنین اکنون پژوهشگران پژوهشگاه رویان با استفاده از روش‌های کمک باروری، توانسته اند نرخ باروری را نیز افزایش دهند. خوشبختانه اکنون درصد موفقیت روش‌های کمک باروری کشور ایران با مراکز بین المللی یکسان و در حدود ۴۰ درصد است.

وی یادآور شد: در حال حاضر ایران صاحب تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای است که اکنون در کشور‌های پیشرو نیز بکارگرفته می‌شود. به عنوان مثال روش تشخیص ژنتیکی پیش کاشتی (PGD) که پیش از این روی سلول جنینی در محیط آزمایشگاهی انجام می‌دادیم و یک طرح پژوهشی بود، اکنون به مرحله درمانی رسیده است. اکنون نیز در حال انجام اقداماتی هستیم تا روش بیوسپی جنین (بافت برداری از جنین) را انجام ندهیم و به روش‌های غیر تهاجمی روی آوریم. اکنون این طرح در مرحله پژوهشی به سر می‌برد. پس از نتیجه گیری به مرحله درمانی می‌رسد.

فرزندآوری با فریز جنین

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان در پاسخ به این سوال که اکنون کدامیک از طرح‌های پژوهشی این پژوهشگاه به مرحله درمانی رسیده اند، به سیناپرس گفت: اکنون اغلب طرح‌های بخش سلول درمانی برای مداوای بیماری‌های پوستی به مرحله کارآزمایی بالینی رسیده اند. تحقیقات زیادی نیز پیرامون درمان بیماری‌های قلبی به انجام رسانده ایم. همچنین پس از ده سال انجام کار پژوهشی و با اجرای ده‌ها طرح پژوهشی، حدود پنج سال پیش موفق به تاسیس و راه اندازی بانک تخمدان انسانی شده ایم.

وی درباره این بانک تخمدان انسانی اظهارداشت: در این بانک، خانم‌های مبتلا به سرطان که قرار است شیمی درمانی شوند و امکان ناباروری آن‌ها وجود دارد، می‌توانند پیش از انجام شیمی درمانی، بافت تخمدان شان را فریز کنند؛ پس از رفع سرطان و دوره شیمی درمانی، بافت تخمدان بار دیگر به بدن این افراد پیوند زده می‌شود و آن‌ها می‌توانند اقدام به فرزندآوری کنند.

افشاریان درباره موفقیت این جراحی گفت: هم اکنون موفقیت این عمل در دنیا پایین است. ما نیز در ابتدای این راه قرار داریم چراکه تیم درمانی بیمارستانی ما به تازگی این کار را آغاز کرده است و نیاز به تبحر لازم دارد، اما با این شرایط اکنون فرزندی با استفاده از این روش درمانی متولد شده است؛ تاکنون دو بیمار در ایران موفق به انجام این کار شده اند.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه اکنون سن باروری در جامعه افزایش یافته است، خانم‌های مجرد نیز می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند. در این روش درمانی، زنان متاهل می‌توانند جنین و خانم‌های مجرد نیز می‌توانند تخمک‌ها یا بافت تخمدان شان را فریز کنند.

وی اظهاداشت: بهترین سن باروری زنان سنین ۳۰ تا ۳۲ سالگی است. همچنین بهترین روش بارداری طبیعی است، اما اگر شرایط برای این افراد مهیا نبود، ابتدا بافت تخمدان یا تخمک با انجام جراحی لاپارسکوپی برداشته و فریز می‌شود. سپس هنگامی که ذخیره تخمدان این افراد کاهش می‌یابد، می‌توانند از آن تخمدان‌ها استفاده کنند.

وی به مزایای این روش نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی اشاره کرد و گفت: اکنون قیمت این روش درمانی در ایران نسبت به مراکز خارجی و منطقه کمتر است و از نظر کیفیت نیز با کشور‌های پیشرو برابری می‌کند و حتی قابل رقابت است.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر اخلاق پزشکی در استفاده از این روش‌ها رعایت می‌شود، گفت: اکنون پژوهشگاه رویان کمیته اخلاقی دارد. اعضای این کمیته را دو نفر از مجتهدان و قضات کشور، نمایندگان جامعه و بهزیستی، پزشکان پژوهشگاه رویان و یک پزشک متخصص حوزه phd اخلاق پزشکی تشکیل می‌دهند. در این کمیته تمامی طرح‌ها یک به یک از نظر اخلاق پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرند. این کمیته از حدود دو سال پیش تاکنون تشکیل شده است و به طرح‌هایی که فاقد اخلاق پزشکی هستند، به هیچ عنوان مجوز ورود به بخش عملیاتی را نمی‌دهند.

سلول‌های درآمدزا

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان، همچنین به اقتصاد سلول‌های بنیادی اشاره کرد و به سیناپرس گفت: هم اکنون هر سلول بند نافی که از خارج از کشور برای بیماری‌های خونی وارد می‌شود، حدود سی هزار دلار هزینه دارد، اما در مجموعه رویان یک سلول بند ناف که اهدا می‌شود، دارای حدودا شش تا هفت میلیون تومان هزینه است. این هزینه اصلا قابل مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی نیست.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بسیاری از بیماران کشور‌های همسایه برای مداوا به ایران مراجعه می‌کنند. از اینرو ما برای درمان ناباروری برنامه‌هایی برای توریست درمانی در نظر گرفته ایم. اکنون دانش فنی سلول درمانی به شرکت دانش بنیان سل تک فارمد واگذار شده و آن‌ها نیز کارگروهی در این خصوص تشکیل داده و در این عرصه به فعالیت مشغول هستند.

افشاریان در پایان: در حوزه بند ناف نیز مراجعه کننده زیادی از کشور‌های خارجی داریم. پایگاهی پیرامون این مساله در پژوهشگاه راه اندازی کرده ایم که آن‌ها نمونه‌های خود را به این مرکز ارسال می‌کنند چراکه قیمت آن نسبت به کشور‌های اروپایی بسیار ارزان‌تر است. خوشخبتانه شرکت بن یاخته پژوهشگاه رویان اکنون استاندارد ISO بین المللی و اروپایی را دارد و از نظر امنیت و کیفیت نیز در سطح بین المللی است.    
منبع: سیناپرس

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ناباروری درمان ناباروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان