Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@04:51:19 GMT

بویین میاندشت، استعداد پنهان گردشگری زمستانی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۶۷۳۲

بویین میاندشت، استعداد پنهان گردشگری زمستانی

اگر گذرتان تا کنون به بویین میاندشت نخورده است شاید تصویر معروفی را در شبکه‌های اجتماعی دیده باشید که تعدادی زن و مرد در کنار انبوهی از برف در کوچه‌ای ایستادند و کنار آن نوشته شده که این عکس مربوط به برف چند متری در دهه ۵۰ در بویین میاندشت است و در آن زمان مردم مجبور بودند برای عبور و مرور در زیر برف تونل بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آمار و اطلاعات هواشناسی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که بویین میاندشت به‌عنوان یکی از سردترین نقاط کشور در فصول پاییز و زمستان معرفی می‌شود و گاهی دمای آن تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد زیر صفر و ارتفاع برف در آن به بیش از ۲ متر نیز رسیده است.

در حالیکه اصفهان، بیشتر استانی با اقلیم خشک و نیمه خشک در فلات مرکزی کشور به‌شمار می‌آید اما پهناور بودن و گسترش آن تا دامنه کوه‌های زاگرس در غرب باعث شده تا تنوع اقلیمی و چهار فصل مناسبی در آن ایجاد شود و در حالیکه در فصول گرم سال، دمای هوا در شهرهای شرقی آن تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد می رسد در غربی‌ترین نقطه این خطه، دمای نزدیک صفر درجه را در شهرهایی مانند بویین میاندشت می‌توان تجربه کرد.

در پاییز و زمستان امسال نیز در چند نوبت سازمان هواشناسی کشور، بویین میاندشت را یکی از سردترین نقاط کشور اعلام کرد که دمای آن تا نزدیک ۲۰ درجه زیر صفر در دی ماه نیز رسید و سرمای هوا و بارش برف هم در چند روز منجر به تعطیلی مدرسه‌ها در این خطه شد.

شهر بویین میاندشت در غربی‌ترین ضلع استان اصفهان در کنار رشته‌های کوه‌های زاگرس مرکزی با جمعیت بیش از ۱۰ هزار نفر و ارتفاع ۲ هزار و ۴۳۰ متر از سطح دریا، یکی از مرتفع‌ترین نقاط کشور نیز به‌شمار می‌آید.

این شهر در فاصله ۱۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان اصفهان دارای زمستان‌های بسیار سرد با برف دائمی و تابستان‌های معتدل و به‌دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از چشمه‌ها و قنات‌ها و قرار گرفتن در دشت پهناور و همجواری با سلسله کوه‌های زاگرس، دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است.

قدمت بویین میاندشت با توجه به یافته‌های باستان‌شناسی حدود سه هزار سال می‌باشد که با توجه به جاذبه‌های طبیعی و قرار گرفتن در مسیر محورهای اصلی غرب استان اصفهان، مکان بسیار مناسبی برای گردشگری است.

بر اساس اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری بویین میاندشت، هسته اولیه این شهر از دو مکان جغرافیایی " بویین " و " میاندشت " تشکیل شد که بنیادگذاران هر دو از گرجی‌تباران زمان شاه عباس اول هستند. کارشناسان، بویین را به معنای انبار دانستند و میاندشت به معنای واقع شدن در میان دشت نسبتاً وسیعی است.

به طور کلی پنج قوم گرجی، ارمنی، ترک، لر و فارس در بویین میاندشت زندگی می‌کنند و به همین علت نمادی متشکل از پنج پایه در میدان ورودی شمالی شهر قرار دارد.

بویین میاندشت تا قبل از سال ۹۲ جزیی از شهرستان فریدن بود اما در این سال بر اساس تقسیمات کشوری از فریدن جدا و به شهرستان تبدیل شد.

ارتفاع، برف و دشت، مهمترین عوامل سرمای شدید در بویین میاندشت

کارشناسان عوامل بسیاری را برای ایجاد سرمای شدید در بویین میاندشت عنوان کرده‌اند و به گفته معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان، این منطقه در این زمینه بسیار مستعد است و توپوگرافی (نقشه ویژگی‌های فیزیکی سطح زمین) نیز این موضوع را نشان می‌دهد.

نوید حاج‌بابایی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ماندگاری بالای برف در این منطقه افزود: وزش باد شدید و وضعیت دشت مانند آن نیز در این موضوع دخیل است به طوریکه فصل بهار در این خطه ۲ ماه دیرتر از وقت معمول آغاز می‌شود.

رییس اداره هواشناسی شهرستان فریدن که در جوار بویین میاندشت قرار دارد نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: سه عامل اصلی یعنی ارتفاع زیاد، بارش برف فراوان و دشت بودن منطقه باعث افت شدید دما در بویین میاندشت می‌شود.

نوروز ملکی با بیان اینکه غرب اصفهان یعنی فریدن، فریدونشهر و بویین میاندشت با ارتفاع حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متری، بام ایران هستند، افزود: این منطقه در مجاورت کوه‌های زاگرس قرار دارد و با پدیده " باد کوه به دشت " مواجه است به این صورت که جریان باد بر اثر سرمای هوا در ارتفاعات به سمت پایین حرکت می‌کند و با توجه به اینکه این منطقه، حالت دشت گونه و کریدوری دارد، جریان سرد هوا در آن شدید است و دما بسیار کاهش می‌یابد.

وی  پوشش برف روی سطح زمین را نیز در این سرمای شدید موثر دانست و خاطرنشان کرد: مردم منطقه به این سرما عادت دارند و در گذشته با حداقل امکانات و یک کُرسی در خانه پاییز و زمستان را سر می‌کردند اما امروز گازرسانی به منطقه صورت گرفته و زیرساخت های لازم برای حمل و نقل وجود دارد.

ملکی با اشاره به اینکه ایستگاه اقلیم‌شناسی تمام خودکار شهرستان بویین میاندشت، خرداد امسال راه‌اندازی شد، گفت: از تابستان امسال پنج شاخص اندازه‌گیری هواشناسی در این ایستگاه به طور تمام خودکار ثبت می‌شود اما پیش از آن به‌صورت نیمه سنتی فقط ۲ شاخص دما و میزان بارش اندازه‌گیری می‌شد.

وی به ظرفیت‌های گردشگری زمستانی در بویین میاندشت و شهر همجوار آن یعنی " اَفوس " نیز اشاره و اضافه کرد: پیست اسکی افوس در حال آماده‌سازی و برای تفریح زمستانی مناسب است از طرفی با توجه به معتدل بودن هوای این منطقه در تابستان می‌توان مکان‌های اقامتی و تفریحی در آن ایجاد کرد.

به گفته این کارشناس، فرصت سرمایه‌گذاری برای برخی از صنایع به‌ویژه مواردی که نیاز به سردخانه دارد با توجه به وجود سردخانه های طبیعی در فصول سرد سال در این خطه، وجود دارد.

فرصت‌های طلایی برای سرمایه‌گذاری در پایتخت سرمای ایران

برخورداری از رودخانه و چشمه‌های متعدد، زمین‌های حاصل‌خیز، قنات و چشمه، مرکزیت حمل و نقل و داد و ستد کالا، آثار تاریخی چند صد ساله، برف فراوان در زمستان و هوای خنک و معتدل در تابستان از جمله ویژگی‌های منحصر به‌فرد بویین میاندشت است که به گفته کارشناسان و مسوولان، فرصت‌های طلایی و بیشماری را برای سرمایه‌گذاری به ویژه در بخش گردشگری ایجاد کرده است.

به گفته شهردار بویین میاندشت، علاوه بر همه این موارد، همزیستی مسالمت‌آمیز قوم‌های گرجی، ترک ، لر ، فارس و ارمنی در این شهر از جاذبه‌های فرهنگی آن محسوب می‌شود.

شهردار بویین میاندشت در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این خطه تا کنون مغفول مانده است، تاکید کرد که این شهرداری آمادگی کامل برای همکاری با سرمایه‌گذاران را دارد اما تا کنون تعداد کمی برای این موضوع مراجعه کرده‌اند.

عبدالرضا سپیانی با اشاره به اینکه شهرداری بویین میاندشت طرح‌هایی را برای سرمایه گذاری معرفی کرده است، افزود: همه زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این خطه وجود دارد اما در سال‌های گذشته چندان روی این موضوع کار نشد.

وی با بیان اینکه بویین میاندشت، دروازه ورودی غرب استان اصفهان و شاهراه دسترسی به استان‌های غربی و جنوبی کشور است، اظهار داشت: از جمله زمینه‌های سرمایه گذاری در آن می‌توان به مکان‌های اقامتی، گردشگری و تفریحی و هتل اشاره کرد و سازمان همیاری شهرداری‌های کشور می تواند در این زمینه برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد.

 از جمله ظرفیت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری در این شهر امکان تبدیل حمام بویین میاندشت به چایخانه سنتی، تبدیل تپه تاریخی بویین میاندشت به سایت موزه، تبدیل دست‌کنده‌های شهر به شهر زیرزمینی و تبدیل پارک جنگلی بویین میاندشت به کمپ گردشگری اعلام شده است.

سپیانی همچنین تاکید کرد که برای نوشتن نام این شهر، نیازی به گذاشتن حرف " و " در بین دو کلمه در اسم بویین میاندشت نیست.

درحالیکه تعدادی از مردم بویین میاندشت اقدام‌هایی را برای توسعه صنعت گردشگری در این خطه با راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی آغاز کرده‌اند اما به نظر می‌آید که گسترش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این خطه نیاز به اطلاع‌رسانی و تبلیغات بیشتری توسط مسوولان امر و برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت و بلند مدت برای آن دارد تا علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال در منطقه از پدیده مهاجرت از آن جلوگیری کرد.

برچسب‌ها گردشگری اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری اصفهان گردشگری اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: همانطور که می‌دانید استان ایلام یکی از زیباترین استان‌های کشور با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی به حساب می‌آید که در حصار کوه‌های زاگرس و جنگل‌های انبوه با جاذبه‌های طبیعی زیبا و متنوعش عنوان عروس زاگرس را از آن خود کرده است.

این استان چهار فصل دارای جاذبه‌های فراوان، غنی، تاریخی و طبیعی است، به نحوی که هر نقطه از آن با جاذبه‌های طبیعی مانند جنگل، کوه و دریاچه چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. اگر اهل سفر و طبیعت باشید حتماً می‌دانید که روستای طولاب از توابع دهستان میشخاص در بخش مرکزی شهرستان ایلام، یکی از روستاهای زیبای ایران است که با طبیعتی بکر و دست نخورده، آب و هوای دل انگیز و سالم، خوراکی‌های مخصوص، آداب و رسوم جذاب و اهالی مهمان نواز همواره در تمام فصول سال میزبان گردشگران بسیاری از اقصی نقاط دنیا می‌باشد.

برای بازدید از این روستای زیبا و تاریخی، باید پس از عزیمت به استان ایلام حدود ۳۰ کیلومتر را به سمت جنوب شهر ایلام طی کنید، مهم‌ترین راه ارتباطی این روستا محور ایلام_ ملکشاهی می‌باشد که با درختان زیبا و سبز زرد آلو و گردو پوشیده شده که زیبایی خاص و دل انگیزی به ارمغان آورده است.

شایان ذکر است، روستا طولاب یکی از روستاهای کوهستانی استان ایلام می‌باشد که ارتفاعات آن از درختان جنگلی از جمله درخت تنومند بلوط پوشیده، به گونه‌ای که این جنگل‌ها با باغ‌های در هم آمیخته زیبایی خاص و منحصر به فردی به این روستا داده است.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای طولاب

محمد کریمی از ساکنان روستای طولاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای گردشگری طولاب در منطقه‌های قرار گرفته که از سه طرف با کوه محصور شده است و وجود همین کوه‌ها باعث گردیده چشمه‌های آب فراوان، مراتع سر سبز، جنگل‌ها و باغات در منطقه شکل بگیرد.

وی افزود: کوهستانی بودن منطقه در شکل گیری بافت روستا تأثیر بسزایی داشته است به گونه‌های که در حال حاضر این روستا دارای شیب نسبتاً بالایی است.

مرضیه نوری از دیگر روستاییان به خبرنگار مهر گفت: روستای طولاب به لحاظ کوهستانی بودن و بالا بودن نزولات جوی، پوشیده از جنگل‌های طبیعی است که توسط جنگلبانان محیط زیست مورد حفاظت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جنگل‌ها چشم اندازهای زیبایی از طبیعت روستای طولاب به نمایش می‌گذارند، افزود: سکونت در این روستا نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد که ابتدا به صورت موقت و ییلاق و قشلاق و بعد از آن به صورت خانه‌های خشت و گل و سنگ به صورت سنتی و نزدیک به ۲۵ سال است که از ساختمان‌های امروزی جهت سکونت استفاده می‌کنند.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری

مجید جباری از دیگر اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: گردشگری روستایی یا روستاگردی یکی از شاخه‌های گردشگری است که امروزه به علت جاذبه‌های طبیعی، صفا و صمیمیت روستایی‌ها خیلی رایج شده و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: روستای طولاب نیز با جاذبه‌های منحصر، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات و محصولات کشاورزی پتانسیل بالایی در حوزه جذب گردشگر و توسعه این صنعت دارد.

این روستایی ادامه داد: با این حال موانعی از قبیل عدم دسترسی به راه ارتباطی مناسب، کمبود اقامتگاه‌های بومگردی و ضعف زیرساخت‌ها مشکلاتی را برای گردشگران و توسعه صنعت گردشگری در این روستا به همراه داشته است.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستا طولاب

فرزاد شریفی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای طولاب به خاطر موقعیت کوهستانی و بهره‌مندی از فضای سبز و آب و هوای ییلاقی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام شناخته شده است.

وی افزود: هر فصل برای این روستا زیبایی خاص خود را دارد؛ بهار با سبزیش، تابستان و هوای مطبوعش، پاییز با درختان هزاررنگش و زمستان با درختان پوشیده از برف همه و همه از جاذبه‌های دیدنی این روستا هستند، که برای گردشگران از جذابیت بالایی برخوردارند.

شریفی با بیان اینکه روستای طولاب علاوه بر ایام نوروز در سایر فصول نیز میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط کشور خودمان و همچنین کشور عراق است، ادامه داد: متأسفانه استان ایلام در حوزه صنعت گردشگری از لحاظ زیرساخت‌ها با ضعف و مشکلاتی مواجه بوده، با این حال اقدامات اساسی در خصوص توسعه صنعت گردشگری در تمام استان به ویژه روستای طولاب لحاظ شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: با اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، عملیات تکمیل و بهسازی راه‌دسترسی به منطقه تفریحی روستای هدف گردشگری طولاب واقع در بخش سیوان شهرستان ایلام انجام می‌شود.

شریفی در پایان گفت: به منظور اسکان و راحتی گردشگران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و مراکز تفریحی گردشگری در این روستا راه اندازی شدند که بدون شک با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده شاهد افزایش آنان در آینده خواهیم بود.

منطقه روستایی طولاب فرصتی برای ایجاد فضاهای توریستی و گردشگری است که باید به طور اساسی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

کد خبر 6089446

دیگر خبرها

  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • پلمب واحد صنفی متخلف در بویین میاندشت
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • خریدهای زمستانی پرسپولیس برای انتقام در اراک
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان
  • معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو
  • آذربایجان‌غربی ۱۸۰۳ اثر ثبت شده ملی دارد
  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدای اراک
  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدا اراک