Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر طراحی و ساخت گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت با افزایش ۶۰ درصدی کسب انرژی خورشیدی، موفق به تولید و عرضه ۱۴ نوع نانو مواد شدند که از آنها در تولید کیت‌های تشخیص طبی و حسگرها استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو فناوری، فعالیت دانش بنیانی خود را از سال ۱۳۹۶ آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعات اصلی فعالیت این محققان تحقیق و توسعه مواد پیشرفته و تجهیزات در حوزه انرژی به خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین توسعه سیستم‌های نوین الکترونیک و مخابرات است که منجر به تولید محصولات دانش‌بنیان شده است.

این شرکت با بهره‌گیری از نیروهای خلاق و توانمند خود توانسته پروژه‌هایی چون "طراحی و ساخت گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت، "مطالعه و ساخت بازتابنده‌های کامپوزیتی"، "طراحی و مطالعه جهت تولید کامپوزیت فلزی به منظور جذب و هدایت حرارتی بالای انرژی خورشیدی"، "تولید نیمه‌صنعتی نانو صفحات گرافن به روش الکتروشیمیایی"، "طراحی، ساخت همزن تیکسوتروپیک جهت ساخت کامپوزیت‌های فلزی" و "طراحی، ساخت و برنامه‌نویسی کنترل‌کننده‌های هوشمند Action tracker" را اجرایی کرده، ضمن آنکه تعداد قابل توجهی از  مقالات و اختراعات را ثبت کرده است.

پودر نانو ذرات اکسید روی-کوانتوم‌دات از جمله محصولات این شرکت است. این نانو ذرات یکی از مهمترین نانو ذرات اکسید فلزی است که به علت دارا بودن خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه، به طور گسترده در زمینه‌های مختلف کاربرد دارد. اکسید روی (ZNO)، پودر سفید رنگی است که در آب نامحلول و دارای اتصال الکتروشیمیایی بزرگی است که همین امر خواص پیزو و پیرو الکتریک قوی ایجاد می‌کند. این ذرات در مقایسه با سایر اکسیدهای فلزی، ارزان‌تر هستند و سمیت کمتر و قابلیت کاربرد در حوزه زیست پزشکی را دارند.

این نانوذرات تولید شده دارای خواصی چون آنتی باکتری، ضد اشعه UV، پیرو و پیزوالکتریک، نیمه رسانا، زیست تخریب پذیر با سمیت پایین و هدایت حرارتی بالا و دارای کاربردها در پارچه به عنوان عامل ضد باکتری، ضد اشعه UV و ضد بوی بد، لوازم آرایشی و مراقبتی مثل کرم‌های ضد آفتاب، سلول‌های خورشیدی، بتن، حسگرهای گاز، صنعت لاستیک، داروهای ضد سرطان و درمان مشکلات پوستی و پودر بچه است.

پودر نانو صفحات گرافن با ساختار ۶ ضلعی با ضخامت بسیار کم در حد یک یا چند لایه اتمی از دیگر محصولات این محققان است؛ این مواد از خواصی چون استحکام بالا، الاستیک، قابلیت عبور نور از خود، هدایت الکتریکی و حرارتی بالا، قابلیت جذب سطحی عناصر است و در حوزه‌های پلیمرهای کامپوزیتی، جوهرها و پوشش‌های رسانا، سلول‌های خورشیدی، باتری‌ها، محلول‌های هادی حرارت، روانکارها، صفحه نمایش منعطف، خازن‌ها و حسگرها و بیو مدیکال کاربرد دارند.

کلویید نانو ذرات اکسید مس تک ظرفیتی این محققان نیز دارای خواصی چون نیمه هادی، مغناطیسی، غیر سمی بودن، آنتی باکتریال و قیمت کم است و در تولید پیگمنت، در کشاورزی به عنوان ضد قارچ، پوشش‌های ضد لک و ضد جلبک، حسگرهای زیستی، سلول‌های فوتولتائیک، حسگر گازی، اکسید کردن CO، باتری‌های یون لیتیم، وسایل ذخیره مغناطیسی و کاتالیزور نوری کاربرد دارد.

کلویید نانو ذرات طلا از دستاوردهای دانش‌بنیان این شرکت است. طلا عنصری در گروه فلزات میانی با ساختار مکعبی است که در جواهرات، سکه، پزشکی، دندان‌پزشکی و تجهیزات الکترونیکی استفاده شده است. طلا یک فلز خنثی است که زنگ نزده و کدر نمی‌شود و دارای هدایت الکتریکی و حرارتی خوبی است. 

خواص نانو ذرات طلای تولید شده این شرکت هدایت الکتریکی بالا، هدایت حرارتی بالا، رزونانس پلاسمای سطحی و زیست سازگار دارد و در درمان‌های نوری-حرارتی سرطان یا بیماری‌های دیگر، آزادسازی کنترل شده داروها، ژن درمانی، حسگرهای زیستی، تشخیص بیماری و تصویربرداری x-ray، کاتالیزور نوری در صنایع شیمیایی و پوشش رسانا به کار می‌رود.

این شرکت با تولید و عرضه نانوذرات طلا، بخشی از نیاز بازار داخل کشور را تامین‌ می‌کند. در حال حاضر از نانوذرات طلای این شرکت دانش‌بنیان در تولید کیت‌های تشخیص طبی استفاده می‌شود.

در حال حاضر این محققان ۱۴ نانوماده را در لیست محصولات عرضه شده به بازار خود دارند که برای تمامی این محصولات به منظور گرفتن گواهی‌ نانومقیاس اقدام شده و چندی پیش گواهی‌ نانومقیاس برای نانوذرات طلا دریافت شده است. 

گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت از جمله پروژه‌هایی است که از سوی محققان این شرکت دانش‌بنیان اجرایی شده است. طرح گیرنده‌های خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت CHP- CPV قادر است تا بازدهی کسب انرژی از نور خورشید را به بیش از ۶۰ درصد افزایش دهد و از حرارت تولید شده به این روش بتوان در تامین آب گرم خانگی، صنعتی و درمانی و یا تامین آب شرب با استفاده از آب شیرین کن‌ها و حتی تامین سرمایش توسط چیلرهای جذبی استفاده کرد که گام بسیار بزرگی برای تمامی نیازهای اولیه حوزه انرژی در سطح منطقه است.

مدول یا گیرنده متمرکزکننده پرتوهای خورشیدی، از آینه‌های ویژه‌ای ساخته شده است و با قرار گرفتن و ترکیب شدن با سلول‌های ویژه خورشیدی و مبدل‌های حرارتی به طور همزمان انرژی الکتریسیته و حرارت لازم را از نور خورشید تولید می‌کند. حرارت تولید شده به این روش که به علت تمرکز بالای اشعه‌های خورشیدی توسط مبدل حرارتی و سیال مناسب قابل استحصال است، برای انواع نیازهای حرارتی از جمله تولید آب داغ برای گرمایش مرکزی یا تامین بخار تجهیزات ویژه، سرمایش برای مناطق گرمسیری و تولید آب شیرین قابل استفاده خواهد بود.

دمای به دست آمده توسط این گیرنده‌ها در نقطه کانونی به بیش از ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید که با مونیتورینگ و استفاده از تجهیزات ویژه می‌توان این دما را کنترل کرد تا از آسیب رساندن به قسمت‌های حساس جلوگیری شود.

بازدهی بالا، قابلیت استفاده در تمامی ۱۳ اقلیم شناخته شده دنیا، پایداری و عمر طولانی در برابر رویدادهای طبیعی، کنترل هوشمند و آنلاین، قابلیت استفاده در پشت بام منازل و ساختمان‌های اداری و بیمارستان‌ها، سازگار با محیط زیست، طراحی شده مطابق با استانداردها و قوانین اتحادیه اروپا، وزن نسبتا پایین و نصب سریع، به‌کارگیری تجهیزات هوشمند در قسمت‌های مختلف، میزان سرمایه‌گذاری اولیه پایین نسبت به تولید انرژی و بازگشت سریع‌تر سرمایه و قابلیت تولید آب شیرین و سرمایش در مناطق خشک و بیابانی از جمله مزایای این طرح به شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانو ذرات طلا شرکت دانش بنیان کیت های تشخیصی تجاري سازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد

سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم" فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد. - اخبار بازار -

رضا محتشمی پور معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت ضمن حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان در ششمین نمایشگاه IRAN EXPO2024 و بازدید از دستاوردهای این مجتمع بزرگ صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت : با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم"  فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامه های سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد.
وی ضمن افزود : فعال کردن بازار سرمایه نیز از جمله سایر اقدامات است تا از این طریق شرکت های بورسی بتوانند به بخش معدن ورود کنند البته این رویکرد سال گذشته با معدن جانجا محقق شد و امسال هم چنین برنامه هایی توسعه می یابد تا ظرفیت های معدنی کشور از طریق شرکت های بورسی فعال شده و سرمایه های خُرد وارد بخش معدن شوند.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت در ادامه به اهمیت تامین مواد اولیه برای رشد تولید محصولات ارزش افزا در ذوب آهن اصفهان پرداخت و اظهار داشت : رویکرد معدنی این مجتمع عظیم صنعتی در دوره جدید متفاوت و اثربخش است و سبب شده با حضور فعال در مزایده های معدنی کشور موفقیت های خوبی را در سال گذشته کسب نماید.
محتشمی پور تصریح کرد : ذوب آهن اصفهان به دلیل شیوه تولید کوره بلند نیازمند نوع خاصی از مواد معدنی است و همچنین از یارانه انرژی هم برخوردار نیست ،در مقابل فولادی های دیگر با شرایط متفاوت تولید قرار دارند بنابراین ذوب آهن اصفهان کمبود مواد اولیه و سایر فولادی ها کمبود انرژی را تجربه می کنند.
وی اضافه کرد : معادن دولتی در قالب قراردادهای برداشت و فروش به صورت مداوم وارد مزایده می شوند و  انشاا... امسال هم با برگزاری مزایده چند معدنی که در اختیار ایمیدرو قرار دارد این روند ادامه می یابد که فرصت بسیار خوبی برای گسترش فعالیت های معدنی ذوب آهن اصفهان به شمار می رود.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت گفت : در طول سالیان متمادی واحدهای معدنی ذوب آهن اصفهان گرفته شد و حتی واحدهای صنعتی که می توانست برای این مجموعه ارزش آفرین باشد مانند بخش ورق از آن جدا شد و این موضوع محدودیت هایی را برای شرکت ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که علت صدور مجوزهای احداث واحدهای فولادی با وجود کمبود مواد اولیه برای شرکت های فعلی چیست، چنین گفت : در طی سال های 97 و 98 بر اساس سیاست های موجود از جایگاه دولت و حاکمیت در قیمت گذاری زنجیره فولاد مداخله هایی صورت گرفت و این رویکرد باعث شد جذابیت سرمایه گذاری در پایین دست افزایش یافت و لذا شرکت های بسیاری وارد این مقوله شدند و راهکار برطرف شدن این چالش، ادغام شرکت های فولادی بزرگ با یکدیگر و همین طور مجموعه های معدنی است تا اشکالات موجود در زنجیره فولاد برطرف شود و همچنین توان سرمایه گذاری شرکت ها نیز افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد