Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، روستایی که روزگاری همه خانه‌های آن ویلایی، گلی و آجری بودند و کمتر منازل دو طبقه و بتنی در آن دیده می‌شد این روزها منازل بیش از سه طبقه در آن ساخته می‌شود بدون آنکه گاهاً برخی افراد برای ساخت‌وسازهای خودشان از شهرداری مجوزی دریافت کرده باشند و یا به درستی اصول مهندسی را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شهر شدن روستای سلطان‌آباد در دهه ۸۰ و تبدیل شدن به مرکز شهرستان در سال ۸۹ با بررسی نقشه‌هایی هوایی، وضعیت موجود نشان دهنده افزایش جمعیت در این شهر و نشان از گسترش سلطان‌آباد از شرق و غرب و افزایش ساخت‌وسازها در مرکز این شهرستان است.

با بررسی تغییر ساخت‌وسازها در گذر ایام در این شهر و تغییر ساختمان‌ها از مصالح گلی به آجری و از ویلایی به ساختمان‌های چند طبقه با استفاده از تکنولوژی‌های روز به نکات جالب توجهی در این شهرستان می‌رسیم.

علی سلطان‌آبادی یکی از شهروندان این شهر در رابطه با مشکلات ساخت‌وساز در این شهر به خبرنگار مهر، گفت: برای گرفتن مجوزهای ساخت منزل ۱۰۰ متری از شهرداری و نظام‌مهندسی حدود ۳ تا ۵ میلیون تومان پرداخت می‌کنیم در حالی که بعضی از مهندسان ناظر نظام‌مهندسی کار خاصی انجام نمی‌دهند و تقریباً تمام کار و مسئولیت بر عهده خودمان است.

محمد عزتی یکی دیگر از اهالی سلطان‌آباد که منزلش را با وام بنیاد مسکن ساخته و به جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ اعتراض دارد، بیان کرد: بعد از اتمام جوشکاری اسکلت ساختمان، نظام‌مهندسی شهرستان خوشاب کارم را تأیید کرد ولی کارشناسان استانی بنیاد مسکن کار نظام‌مهندسی شهرستان خوشاب نوع جوشکاری را قبول نکرد و مجبور شدم مجدداً اسکلت‌ها را با هزینه مضاعف جوشکاری کنم و به همین خاطر چندین ماه کار ساخت و دریافت وام بانکی به تعویق افتاد.

وی اضافه کرد: اگر در زمان ساخت‌وساز مهندس ناظر کارش را درست انجام می‌داد و بازرسان شهرداری اخطار می‌دادند و از میزان جرایم تعیین شده آگاه می‌شدم اضافه بنا نداشتم.

چشم امید شهرداری به جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰

مرتضی رهنمافر، شهردار سلطان‌آباد هم در همین رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کمبود منابع شهرداری باعث شده است تا شهرداران به جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ امید داشته باشند و اگر نظام‌مهندسی به وظایفش به درستی عمل کند ساخت‌وسازهای ایمنی خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه مسئولان و رسانه‌ها وظیفه دارند تا مردم را نسبت به وظایفی که در ساخت منزلشان و یا مغازه‌ای که دارند آگاه کنند و اگر در این رابطه با چند نفر و دستگاه خاطی و متخلف از قانون به درستی برخورد شود و محاکمه شوند ساخت‌وسازها استاندارد خواهند شد، افزود: با دادستان شهرستان در این رابطه جلساتی داشتیم و تلاش داشتیم تا اجازه ساخت‌وسازهای خلاف قانون به کسی داده نشود.

رهنمافر با اشاره به وضع اقتصادی نامناسب مردم در برخی از نقاط شهر، افزود: برخی از افراد در حالی که چند صد میلیون تومان هزینه برای ساخت‌وساز هزینه می‌کنند برایشان سخت است تا با مبلغ اندکی نسبت به هزینه‌های کل ساختمان جهت دریافت مجوز و پول نظارت اقدام کنند.

واسطه گری برخی افراد برای چشم‌پوشی از تخلف ساختمانی

شهردار سلطان‌آباد با تأکید بر اینکه تمام سخت‌گیری‌ها برای ایمنی و آسایش مردم است، بیان کرد: واسطه گری برخی افراد برای چشم‌پوشی شهرداری از برخی تخلفات قانونی ساخت‌وسازها یکی از آسیب‌های شهرستان است و منکر آن نیستیم و شهرداری گاهی اوقات شدیداً تحت فشار قرار می‌گیرد.

رهنمافر با بیان اینکه در هر ساخت‌وسازی بالاخره شهرداری حق و حقوق قانونی خودش را دریافت می‌کند ولی چه بهتر که این پرداخت‌ها به موقع انجام شود، گفت: یکی از مشکلات نظارت‌ها کمبود پرسنل شهرداری در این بخش است و امکان نظارت بر تمام بخش‌ها را نداریم.

وی با اشاره به وظیفه ناظران نظام‌مهندسی، بیان کرد: اعضای ناظر پروژه‌ها در بخش نظام‌مهندسی وظیفه دارند و هزینه دریافت می‌کنند تا در زمان ساخت‌وساز هرگونه اتفاقی خارج از موازین و آئین‌نامه‌ها رخ داد به موقع به شهرداری و نظام‌مهندسی گزارش بدهند.

ناظرین پروژه‌ها وظیفه دارند تا در زمان ساخت‌وساز هرگونه اتفاقی را که خارج از موازین و آئین‌نامه‌ها رخ می‌دهد را به موقع به شهرداری و نظام مهندس گزارش دهند.

شهردار سلطان‌آباد با اشاره به انتقاد برخی از مردم از بعضی ناظرین نظام‌مهندسی که نظارت‌هایشان با عکس ارسالی از ساخت‌وسازهاست و در منطقه حاضر نمی‌شوند، اضافه کرد: حداقل انتظاری که از ناظرین داریم این است که با حضور به موقع نظارت‌های ساختمانی را به درستی و مطابق قانون داشته باشند.

در ادامه حسین امیر بیگی، رئیس نظام‌مهندسی سبزوار در این رابطه با اظهار اینکه فعالیت‌های نظام‌مهندسی قائم به فرد است به خبرنگار مهر گفت: نظارت اصلی دست مالک ساختمان است و اگر فکر می‌کند جایی مشکلی وجود دارد باید شخصاً گزارش تخلفات و مشکلات را در ابتدا به ناظران و در صورت بی‌توجهی به مقامات بالادستی ارائه کند.

وی با اظهار اینکه ناظران نظام‌مهندسی امکان حضور همیشگی را در محل ساختمان ندارند، افزود: ناظران باید گزارشات خودشان را در پنج مرحله به مرجع صدور پروانه ارائه بدهند، و اگر ناظر نظام‌مهندسی کوتاهی کرده باید شهرداری اعلام کند ما این ناظر را قبول نداریم و مشکلات مربوطه را با اسناد به نظام‌مهندسی شهرستان گزارش کند.

مسئولیت کیفیت ساختمان با شهرداری است

رئیس نظام‌مهندسی سبزوار با تأکید بر اینکه در سبزوار و یا شهرستان‌های دیگر امکان ندارد برای تک‌تک افراد ناظر در نظام‌مهندسی ناظر جداگانه‌ای قرار دهیم چرا که کار نظارت سازمان نظام‌مهندسی قائم به فرد است، بیان کرد: در برخی از نقاط شهر برخی از ناظرین مهندس با نماینده شهرداری بازدیدها را انجام می‌دهند و نظارت جز وظایف ذاتی شهرداری‌ها است و مسئولیت کیفیت ساختمان با شهرداری است.

وی با اشاره به مشکلات وجود مجری ذی صلاح مطابق قانون برای اجرای ساخت‌وسازهای ساختمانی، بیان کرد: وقتی سنگ‌کار، جوشکار و یا آرماتوربند تخصص لازم را ندارد و بعد از اتمام کار به عنوان نمونه سنگ ساختمان سقوط می‌کند، آیا باید ناظر تک‌تک سنگ‌ها را چک می‌کرده که با سیم بسته شده یا نه؟

امیر بیگی با اشاره به اینکه در شهرهای کوچک افراد متبحر و متخصص کم داریم و برخی از نظارت‌ها به درستی انجام نمی‌گیرد، اضافه کرد: برای استفاده از وام‌های بنیاد مسکن نظارت مضاعفی از طریق استان انجام می‌گیرد و گاهاً با توجه به مطالبی که بیان شد و سخت‌گیر نبودن ناظران محلی در ادامه ناظران استانی گاهاً کار را تأیید نمی‌کنند.

درآمد شهرداری‌ها از جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ است لذا اراده محکمی برای برخورد با تخلفات ساختمانی وجود ندارد.

رئیس نظام‌مهندسی سبزوار با بیان اینکه درآمد شهرداری‌ها از جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ است و اراده محکمی برای برخورد با تخلفات ساختمانی وجود ندارد، گفت: شهرداری در زمان ارائه پایان کار باید نظارت‌های مرحله‌ای توسط مهندسان ناظر را دریافت کند و بعداً کد نو سازی صادر کند.

ساخت ساختمان محکم و مطابق استانداردهای تعیین شده به سود همه افراد و درجه اول به سود صاحب ساختمان و بعد از آن به سود همه جامعه است. چرا که در صورت نداشتن استحکام لازم و دور زدن قانون اولین فردی که در زمین‌لرزه‌ها آسیب می‌بیند صاحب‌خانه است و بعد از آن مشکلاتی است که برای بقیه افراد جامعه به وجود می‌آورد، بنابراین کوتاهی در نظارت‌ها را نمی‌توان به سادگی از کنارش گذشت و برای افراد زیر آوار بیان کنیم مسئولان واسطه گری کردند یا بگوییم جوشکار ساختمان مقصر است و ناظران بی‌تقصیر هستند.

کد خبر 4824296

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان سبزوار ساخت و سازهای غیرمجاز سازمان نظام مهندسی ساختمان قاسم سلیمانی سردار سلیمانی بارش برف سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ایلام شهرکرد بوشهر شهادت تعطیلی مدارس گرگان خطبه های نماز جمعه سپاه پاسداران شیراز قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • دیدار ۴۰ معلم از خراسان جنوبی با رهبر انقلاب
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور