Web Analytics Made Easy - Statcounter

"سازمان غذا و داروی آمریکا" در گزارش خود اعلام کرده که مصرف قرص‌های ضد‌بارداری حاوی هورمونهای مختلف "دروسپیرنون" با خطر لخته شدن خون همراه است؛ مصرف ۱۲ ماهه "قرص‌های ضدبارداری یاز و یاسمین" خطر مرگ به بیش از ۲۹۰ درصد می‌رسد! ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگازان پویا؛ مصرف "قرص‌های ضدبارداری" طی دهه‌های اخیر رشد چشمگیری در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورمان داشته است؛ بسیاری از زنان برای جلوگیری از بارداری و فرزندآوری، استفاده از این قرص‌ها را ترجیح می‌دهند اما چند درصد از جامعه مصرف‌کنندگان این قرص‌ها با برندهای مختلف، از عوارض و ضایعات خطرناک آنها اطلاع دارند؟!

در این گزارش سعی داریم با اسناد به مطالعات اخیر "مرکز ملی تحقیقات بهداشتی" ایالات متحده آمریکا به بخشی از عوارض مصرف قرص‌‌های ضدبارداری بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

"مرکز ملی تحقیقات بهداشتی" واشتنگتن در گزارش سال 2018 خود، به عوارض مصرف قرص‌های ضدبارداری "یاز" و "یاسمین" اشاره می‌کند؛ این دو قرص‌، هم‌اکنون متاسفانه جزو پرفروش‌ترین قرص‌های ضدبارداری در کشورمان است و بسیاری از داروخانه‌ها و مراکز بهداشتی به فروش این دو نوع قرص مشغولند!

در این گزارش آمده که شرکت "بایر" آلمان که به تولید قرص‌های یاز و یاسمین برای جلوگیری از بارداری مشغول است، از ترکیب دو هورمون "دروسپیرنون" و "اتینیل استرادیول" برای ساخت قرص ها استفاده می‌کند. 

اما "سازمان غذا و داروی آمریکا" پس از سال‌ها، مصرف این دو قرص در هشداری در سال 2012 اعلام کرد که قرص‌های ضد‌بارداری حاوی هورمونهای مختلف "دروسپیرنون"، با خطر بیشتری از لخته شدن خون همراه هستند؛  تحقیقات متعددی انجام شده که نشان می‌دهد از جمله مهمترین عوارض مصرف این داروها "تشکیل لخته‌های خونی خطرناک در عروق" است که می‌تواند منجر به "سکته و مرگ مصرف کننده" شود!

بر اساس مستندات علمی منتشر شده در سایت "سازمان غذا و داروی" آمریکا که حاصل تحقیق بر بیش از 800 هزار زن مصرف‌کننده قرص‌های ضدبارداری حاوی ماده موثره دروسپیرونون است، میزان بروز لخته‌های خونی خطرناک منجر به سکته در زنانی که "یاز و یاسمین" مصرف کرده‌اند در مقایسه با زنانی که سایر قرص‌های ضد بارداری را دریافت کرده‌اند بیش از 3 برابر گزارش شده است!

ریسک بروز لخته‌های خونی خطرناک در مصرف سه ماهه عادی داروهای مذکور 90 درصد بیش از مصرف‌کنندگان سایر قرص‌های ضدبارداری ودر مصرف 12 ماهه این خطر به بیش از 290 درصد می‌رسد!

تحقیقات متعددی که در کانادا، آمریکا و فرانسه انجام شده نشان می‌دهد عدم واکنش بدن در برابر این دارو به معنای آن نیست که در عروق اتفاقی نمی‌افتد و چربی‌های بد تشکیل و منجر به حوادث خطرناکی مثل سکته نمی‌شود؛ بلکه بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده توسط وزارتخانه‌های بهداشت کانادا، فرانسه و آمریکا، مصرف برندهای ضدبارداری یاز و یاسمین در این کشورها تنها در فاصله سال های 2008 تا 2009 منجر به مرگ 80 زن شده است. 

بایر در بسیاری از آگهی‌های تلویزیونی با استفاده از زنان جوان، قرص‌های ضدبارداری خود را تبلیغ کرده است و این باعث محبوبیت گسترده این قرص ها شده است؛ شرکت بایر هشدار می‌دهد که زنانی که سیگار می‌کشند یا سابقه لخته شدن خون‌، سکته قلبی‌، سکته مغزی یا سرطانهای خاص دارند، باید از مصرف قرص‌های ضدبارداری خودداری کنند اما تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا سؤالاتی را نسبت به زنان غیرسیگاری مطرح می‌کند. 

در فرانسه بیش از 20 پرونده مرگ بر اثر مصرف یاز و یاسمین ثبت شده است؛ وزارت بهداشت کانادا، مصرف این قرص‌ها را ممنوع اعلام کرده‌ چرا که 23 مورد مرگ بر اثر مصرف قرص‌های ضدبارداری در این کشور به ثبت رسیده است. 

سازمان غذا و داروی آمریکا بر اساس نتایج تحقیقات خود، شرکت بایر را مجبور به درج هشدار بر روی لیبل این قرص‌ها کرده تا مصرف‌کنندگان این قرص‌ها از عوارض خطرناک آن آگاه شوند؛ مصرف این برندهای قرص‌های ضدبارداری 3 برابر افرادی که قرص‌های دیگری ضدبارداری را مصرف می‌کنند، حوادث "ترمبوز و آمبولی" بیشتری ایجاد می‌کنند.

"مسمومیت‌های دارویی" شایع‌ترین علت ایجاد مسمومیت در کشوراثبات سرطان‌زا بودن سموم محصولات تراریخته/ محکومیت "مونسانتو" به پرداخت 2 میلیارد غرامت + تصاویرهیچ نوع قرص ضد بارداری نداریم که بدون عارضه باشد

انتهای‌پیام/

R1545/P/S2,18,24/CT7 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۷۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1403
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران