Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی آبدار روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در این راستا  عملیات مرمت و احیای آثار تاریخی گنبد الله الله (کبود)،  علویق و لیلاب،  کاروانسرای برازین و ایری از سوی معاونت میراث فرهنگی اداره کل استان طی سال جاری در دست اجرا است.

وی اظهار داشت: بنای تاریخی گوی گنبد یا "گنبد الله الله" از جمله قدیمی‌ترین بناهای تاریخی شهرستان ورزقان است که قدمت آن به دوره ایلخانان مغول تا صفویه باز می‌گردد و ترکیب آجر کاشی فیروزه‌ای در متن بنا سبب شده است به کبود گنبد شهرت پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبدار اضافه کرد: وجود کلمات الله و محمد با آجر کاشی فیروزه‌ای در این بنای بسیار زیبا تزیین شده است که نام مقدس الله آن را به گنبد "الله الله" نیز مشهور کرده است.

وی ادامه داد: مرمت این بنا در قالب اقداماتی نظیر مرمت نمای گنبد، محوطه‌سازی گنبد، مرمت قسمت‌های وابسته به تزئینات معماری، مرمت پایه‌های آجری  و استحکام‌بخشی بنا هم اکنون تداوم دارد.

آبدار به اهمیت ساماندهی مقبره شیخ حسین علویق و مقبره لیلاب اشاره و اضافه کرد: مقبره شیخ حسین علویق مربوط به سده‌های میانه دوره‌های تاریخی پس از اسلام و در شهرستان ورزقان بخش مرکزی،  دهستان ازومدل جنوبی در روستای علویق واقع شده است که در ۱۲ شهریور ۱۳۸۶ با شماره ۱۹۳۳۰ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

به گفته وی در عملیات ساماندهی این مقبره اقداماتی از جمله بازسازی دیوارها و طاق‌های سنگی، کف سازی داخل مقبره، بازسازی دیوارها و طاق‌های سنگی و سردر  انجام گرفته است.

آبدار به وجود ۲ کاروانسرای برازین و ایری در شهرستان ورزقان که مربوط به دوره‌های تاریخی تیموری و صفوی هستند،  اشاره کرد و گفت: احیای این ۲ کاروانسرا در تیر ماه امسال در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قرار گرفت و دیوار سنگی، طاق‌ها و دیگر بخش‌های این دو ابنیه تاریخی مرمت شد.

وی با بیان اینکه مرمت و ساماندهی بناها با رویکرد بازآفرینی بناهای تاریخی صورت می‌گیرد، افزود: ورزقان با ظرفیت‌های مختلف گردشگری اعم از آثار تاریخی، جنگل‌های سرسبز و خوش آب‌ و هوا به‌ عنوان منطقه‌ای بااهمیت راهبردی در حوزه گردشگری آذربایجان شرقی به شمار می‌رود که از این‌ رو احیای میراث فرهنگی آن از اهمیت والایی برخوردار است.

آبدار ادامه داد: باید توجه داشت این آثار تاریخی یادگاری از تمدن‌های گذشته هستند و حفظ و نگهداری از آن‌ها وظیفه نسل حاضر است.

شهرستان ورزقان با جمعیت ۵۰ هزار نفر در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال تبریز واقع شده است.

برچسب‌ها ورزقان آذربایجان شرقی مرمت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزقان آذربایجان شرقی مرمت میراث فرهنگی ورزقان آذربایجان شرقی مرمت میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کمال کریمی در بازدید از بند خاکی ابراهیم آباد گفت: با توجه به حجم ورودی آب و سیلاب به این بندخاکی از سیلاب دهانه فخرآباد، این بند خسارت‌هایی داشته که نیاز به ساماندهی دارد.

وی افزود: در این مجموعه یک بند خاکی اصلی و ۱۴ بند خاکی دیگر به عنوان پخش سیلات قرار دارد. پیگیری لازم برای تخصیص اعتبار از استان و سطح ملی خواهیم کرد تا این مجموعه به سروسامان برسد و از آب سیلاب این منطقه بهره برداری لازم انجام شود.

سرپرست فرمانداری مهریز ادامه داد: در ۳۰ سال گذشته اقدام اساسی و مناسبی برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد صورت نگرفته است و به زودی با مطالعه توسط منابع طبیعی و با تخصیص اعتبار این بند مرمت می‌شود.

احمد آخوندی تصریح کرد: برای ذخیره آب بیشتر در این بند‌ها برنامه ریزی و به زودی اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره