Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@07:45:58 GMT

چرا سن ازدواج در خراسان شمالی بالا رفته است

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۱۲۲۹۸

چرا سن ازدواج در خراسان شمالی بالا رفته است

ایسنا/خراسان شمالی یک استاد جامعه شناسی در خراسان شمالی با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج در این استان اظهارکرد: یکی از علل مهم بروز این مشکل، مسائل اقتصادی است.

مهدی نوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه خراسان شمالی به لحاظ شاخص های توسعه ای در رده های آخر قرار دارد، گفت: نداشتن یک شغل و درآمد ثابت که بتوان بر روی آن برای پذیرش مسئولیت تشکیل خانواده تکیه کرد، سبب شده تا مردها در ازدواج به هنگام سخت گیرانه تر عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تورم و گرانی به خصوص از سال گذشته تاکنون از دیگر عواملی بوده که بر این امر موثر بوده است.

نوری ادامه داد: در حقیقت بالارفتن قیمت ها سبب شده تا برخی از افراد در خرید مایحتاج زندگی مشکل داشته باشند.

این استاد جامعه شناسی به ادامه تحصیل نیز اشاره و بیان کرد: در حال حاضر تعدادی از افراد هستند برای اینکه شاید در ادامه بتوانند یک شغل با یک درآمد ثابت و قابل قبول پیدا کنند، در حال تحصیل هستند و همین امر نیز سبب می شود تا سن ازدواج بالا رود.

وی با بیان اینکه مسائل و خلاهای فرهنگی در بالا رفتن سن ازدواج نیز بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: رسوخ فرهنگ غربی در کشور و وجود مسائلی همچون ازدواج سپید و ... نیز در این امر دخیل بوده است.

نوری توضیح داد: زمانیکه دختر و پسری که سن آن ها به مرحله ازدواج رسیده است برخی از ارتباطات خارج از عرف و خیانت ها را مشاهده می کنند در حقیقت به مقوله ازدواج بدبین می شوند.

وی خاطرنشان کرد: سخت گیری برای انتخاب شخص قابل اعتماد و مسئولیت از دیگر مسائلی است که سبب شده تا سن ازدواج در این استان بالا رود.

گفتنی است علی زاهدی نیا مدیر کل ثبت احوال خراسان شمالی میانگین سن ازدواج در مردان خراسان شمالی را ۲۷.۸ و در زنان 22.5سال اعلام کرده است.

به گفته وی با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، سن کنونی ازدواج در این استان نسبت به پنج سال پیش هشت ماه افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بالارفتن سن ازدواج خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۲۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود

ایسنا/خراسان شمالی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان‌ شمالی گفت: آیین دسته‌روی و عزاداری متمرکز هیأت مذهبی استان به‌مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در ۱۶ شهر استان برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام ناصر هدایتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هیأت‌های مذهبی، علما، روحانیون و مردم ولایتمدار استان در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به‌صورت متمرکز به دسته‌روی و سپس عزاداری و سوگواری خواهند پرداخت.

وی با تاکید بر لزوم برگزاری باشکوه‌ این مراسم، ادامه داد: در تمام نقاط شهری استان از جمله مراکز ۱۰ شهرستان و به‌طور کلی ۱۶ شهر خراسان شمالی شاهد برگزاری این دسته‌روی‌ها و عزاداری‌ها خواهیم بود. همچنین در روستاهای بزرگ استان، مراسم عزاداری و دسته‌روی به‌صورت همزمان برگزار می شود.

وی گفت: آیین دسته‌روی و عزاداری متمرکز هیأت‌های مذهبی شهرستان بجنورد ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه از محل میدان شهید به سمت آستان امامزاده سید عباس (ع) انجام می‌شود.

هدایتی با بیان اینکه این دسته‌روی در همه نقاط شهری استان برگزار می‌شود، اظهار کرد: این آیین در شیروان ساعت ۹ صبح از مساجد به سمت مصلای نماز جمعه، در اسفراین ساعت ۱۰ صبح از مساجد شهر به سمت حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) و در آشخانه نیز ساعت ۹ صبح از ابتدای بلوار شهید بهشتی تا میدان امام خمینی (ره) مقابل مسجدجامع است.

وی با تاکید بر لزوم الگو گرفتن از سبک زندگی امام صادق (ع) افزود: نگاه خاص امام صادق (ع) به موضوع تعلیم و تربیت و پرورش شاگردانی ممتاز برای ترویج فرهنگ ناب قرآنی و اسلامی می‌تواند بهترین الگو برای فعالان فرهنگی، قرآنی و مجموعه‌های حوزه تعلیم و تربیت باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • مرزی‌ترین نقطه خراسان شمالی سینما خواهد داشت
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود
  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت