Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه بین‌المللی کتاب همدان در حالی به پایان رسید که میزان استقبال مردم از این نمایشگاه بسیار کم رنگ تر از گذشته بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ کتاب و فرهنگ کتاب‌خوانی مدتی است که در بین مردم کمرنگ شده و مردم در تلاش هستند که اطلاعات را در زمان کوتاه و به سریع‌ترین روش به دست بیاورند، غافل از اینکه این افراد خود را از لذت خواندن کتاب و سیر در دنیای آرامش محروم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه بین‌المللی کتاب همدان در حالی به پایان رسید که میزان استقبال مردم از این نمایشگاه بسیار کم رنگ تر از گذشته بود.

نبود استقبال مناسب مردم از نمایشگاه بین‌المللی کتاب همدان سبب شد تا علل آن را از غرفه داران جویا شویم.

یکی از غرفه داران تهرانی با اشاره به اینکه نمایشگاه بین‌المللی همدان از کیفیت خوبی برخوردار بود، گفت: مردم برای مواردی که علاقه دارند، وقت می‌گذارند و برای همین سردی هوا دلیلی موجه برای استقبال نکردن مردم نیست.

وی افزود: متاسفانه به دلیل وضعیت نامناسب معیشتی مردم، کتاب جایی در سبد اقتصادی مردم ندارد.

یکی دیگر از غرفه داران اظهار کرد: این دوره از نمایشگاه کتاب در همدان از استقبال کم مردمی برخودار بوده و علت آن عدم اطلاع رسانی و تبلیغات در سطح شهر است.

یکی دیگر از غرفه داران این نمایشگاه افزود: دیگر حاضر نیستم در نمایشگاه همدان شرکت کنم استقبال بسیار کم بود و تا حالا نشده که در شهری جز همدان برویم و استقبال و خرید تا این حد پایین باشد.

وی در ادامه گفت: ۵سال پیش هم، همین اتفاق برای ما افتاد و تصمیم گرفتیم دیگر شرکت نکنیم اما احساس می کردیم مثل دیگر شهرها میزان مطالعه مردم همدان هم تغییر کرده باشد که اینگونه نبود.

حال با این استقبال سرد مسئولان استانی و متولیان حوزه فرهنگی باید پاسخگوی دلایل و بی برنامگی ها در این خصوص باشند چرا که درگیر کردن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بدون داشتن خروجی مناسب و قابل قبول در حوزه نشر راه به جایی نخواهد برد و باید در اجرای برنامه های بی ثمر و پر هزینه تجدید نظری بکنند.

در حالیکه به گفته احسانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان همدان، آشنایی مردم با تولیدات نشر جدید، بسترسازی برای آشنایی و ارتباط اقشار مختلف مردم با فرهنگ کتاب‌خوانی و فراهم شدن فضایی برای تبادل نظر بین اهالی فرهنگ و هنر از جمله ویژگی های برگزاری نمایشگاه است، با برگزارسی چنین نمایشگاهی نه تنها این مهم و اهداف به ثمر ننشسته بلکه باعث بد بینی ناشران و غرفه داران نسبت به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین شده است.

اگر تلاش اداره فرهنگ و ارشاد استان به گفته مدیران این مجموعه اجرای برنامه های با کیفیت است و کمبود اعتبارات و امکانات، منجر به کاهش کیفیت برنامه‌ها نمی شود و مهمتر در نمایشگاه کتاب نیز سعی شده سطح کیفی بالای آن مشهود باشد پس چرا این نمایشگاه با استقبال سرد و بی مهری مواجهه شد!

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود