Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر نفت، حضور بخش خصوصی هوشمند در طرح‌های جهش سوم پتروشیمی را چشمگیر دانست و گفت: در ریل‌گذاری جهش سوم پتروشیمی به سمت کیفی‌سازی بیشتر صنعت حرکت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار شانا، بهزاد محمدی امروز (سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ماه) در آیین بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید، یاد سردار شهید قاسم سلیمانی، سردار بزرگ ایران، انقلاب و اسلامی را گرامی داشت و جان باختن هموطنان عزیزمان در حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی را تسلیت گفت و اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که آرامش و خوشی را با فضای اندوه و غم که بر مملکت حاکم شده است با اتفاقات خوب و مثبت هرچه زودتر و بیشتر جایگزین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید را نخستین طرح افتتاح‌شده در دور جدید طرح‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی دانست و افزود: قطار توسعه صنعت با شتاب مناسب در حال حرکت است و تا پایان سال ۱۴۰۰ ظرفیت این صنعت از ۶۶ میلیون تن کنونی به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید و کلمه جهش همان‌طور که رئیس‌جمهوری در روز صنعت پتروشیمی عنوان کردند لایق این حرکت است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه تا پایان سال ۹۹ به‌طور میانگین هر ماه یک طرح پتروشیمی افتتاح می‌شود، افزود: طراحی طرح‌های جهش سوم در پنج سال گذشته انجام شده است که از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۴ محقق می‌شود و ظرفیت اسمی صنعت به ۱۳۳ میلیون تن و درآمد ۳۷ میلیارد دلار می‌رسد.

داخلی‌سازی ۱۶ گروه کاتالیستی صنعت پتروشیمی

محمدی با اشاره به اینکه در ریل‌گذاری جهش سوم پتروشیمی به سمت کیفی‌سازی بیشتر صنعت حرکت می‌کنیم، گفت: حضور بخش خصوصی هوشمند در طرح‌های جهش سوم ۴ برابر طرح‌های جهش دوم خواهد بود.

وی با بیان اینکه در جهش سوم پتروشیمی در زمینه استفاده از فناوری‌های نوین هم در جذب از کشورهای صاحب دانش و هم در تولید تلاش شده است، اظهار کرد: به همان شکل که در جهش سوم افزایش ظرفیت را خواهیم داشت، در حوزه دانش فنی، کاتالیست و تجهیزات نیز باید حرکت شتابان داشت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌های صنعت پتروشیمی کشور عبور از گاز طبیعی و به همان ترتیب متانول است که دانش فنی PVM از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی انجام شده است، تصریح کرد: این طرح در سال ۹۹ در اسلام‌آباد غرب با سرمایه‌گذاری ۵۵۰ میلیون دلار و در سه بخش گاز به متانول، متانول به پروپیلن و پروپیلن به پلی‌پروپیلن و مشتقات آن آغاز خواهد شد.

محمدی با اشاره به اینکه در کل دنیا ۳۳.۵ میلیارد دلار بازار کاتالیست داریم که ۵۴ درصد آن وابسته به صنایع پالایشی و پتروشیمی است، افزود: بازار کاتالیست کشور ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیارد دلار است که ۲۵۰ میلیون دلار آن سهم پالایش و پتروشیمی است.

وی با بیان اینکه از ۴۰ گروه کاتالیستی صنعت پتروشیمی تاکنون ۱۶ گروه ایرانی‌سازی شده است، اظهار کرد: ۹ گروه دیگر نیز تا سال ۱۴۰۰ تجاری‌سازی خواهد شد و بقیه نیز در حال تحقیق و توسعه هستند.

استقلال در تجهیزات ثابت صنعت پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر اینکه در تجهیزات ثابت صنعت پتروشیمی تقریبا به نقطه خودکفایی و استقلال رسیده‌ایم، ادامه داد: باید باور کنیم که داخلی‌هایمان می‌توانند و سازندگان ضمن تولید محصول و دانش باید باور کنند و صنعت پتروشیمی باید این باورپذیری را در خود ایجاد کند.

وی درباره توسعه کلان صنعت پتروشیمی تصریح کرد: بیشتر وقت ما در صنعت صرف تولید و افزایش ظرفیت حجمی شده است و باید به سمت توسعه پایدار، تاب‌آور و با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم و نباید به وضع موجود اکتفا کنیم و صنعت را باید به یک صنعت پایدار هوشمند تبدیل کنیم.

محمدی با اشاره به اینکه هم‌اکنون سعی می‌شود پروژه‌هایی در صنعت تعریف شود که با پروژه‌های گذشته متفاوت‌تر است، گفت: روند توسعه صنعت در کشور عالی است. هم‌اکنون ظرفیت تولید محصول پایه در کشور ۲۳ میلیون تن است که این رقم با جهش دوم و سوم در سال ۲۰۲۵ با ۱۲۶ درصد رشد به ۵۵ میلیون تن می‌رسد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۶۴۰ میلیون تن محصول پایه در کشور تولید می‌شود که به ۸۱۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۵ می‌رسد و حدود ۲۷ درصد رشد خواهد داشت، ادامه داد: روند رشد ایران نسبت به دنیا بسیار بهتر است و ظرفیت خیلی خوبی داریم، اما باید نگاهمان به نوع توسعه صنعت باشد و به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر حرکت کنیم.

پس از عربستانیم

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه ایران با تولید ۲۳ میلیون تن محصول پایه هم‌اکنون در میان کشورهای منطقه در صنعت پتروشیمی دوم و پس از عربستان است، گفت: در سال ۲۰۲۵، تولید عربستان به ۴۳ میلیون تن می‌رسد، در حالی که ایران به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید و رتبه نخست محصولات پایه پتروشیمی را کسب خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید از تک‌محصولی به سمت تنوع‌بخشی محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کرد، گفت: باید مسیر توسعه دنیا را نیز رصد و مطابق با آن سرمایه‌گذاری کنیم.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری کور در صنعت تقریبا از این به بعد به گوشه‌ای رانده می‌شود و ما باید دنبال توسعه با هوشمندی کامل باشیم، اظهار کرد: با توجه به برنامه‌هایی که در وزارت نفت انجام شده ما به این سمت در حال حرکت هستیم.

محمدی گفت: هم‌اکنون در سه مگاپروژه‌ای که در حال تعریف در صنعت پتروشیمی هستیم، تعداد خوراک را به‌صورت ترکیبی متنوع کنیم و چند برابر آن محصول تولید کنیم.

فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید امروز با حضور سورنا ستاری، معاون اول رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

منبع: شانا

کلیدواژه: بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، علی سالاروند در این خصوص گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.


وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت می‌باشد و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان، فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد؛ در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود؛ در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دوچندان شده است.

سالاروند موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اذعان نمود؛ استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" در کشور پیشگام است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903126

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟