Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@10:19:33 GMT

زمستان داغ در صنعت دامداری

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۱۴۶۲۲

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری،  امسال با وجود شرایط مساعد مرتع و صحرا در پی بارش‌های مناسب، تولید دام سبک و سنگین در حدی است که بسیاری از دامداران از انباشتگی دام در واحدهای دامداری انتقاد می‌کنند و خواستار صادرات دام برای رفع معضل کنونی هستند. اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی لغو ممنوعیت صادرات را تهدید جدی برای تلاطم بازار گوشت در داخل می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود آنکه آمار دقیقی از فعالیت دامداری‌ها وجود ندارد، اما برخی مسئولان بر این باورند که تا ۵۰درصد واحدهای دامداری به سبب تعدد و انباشتگی دام و‌ نبود تقاضا در بازار داخل در تعطیلی به‌سرمی‌برند که اگر مسئولان وزارت صنعت به صدور مجوز صادرات هرچند محدود اقدام‌نکند، ‌ظرف چند‌ماه آینده در بخش تولید گوشت گوساله با مشکلاتی مواجه خواهیم شد، زیرا بسیاری از دامداران به‌دلیل نبود بازار از پروار سال آینده عقب ماندند. در این زمینه اتحادیه‌های تولید پیشنهاد کرده‌اند دولت مرزهای صادرات را به روی گوشت قرمز باز کند تا قیمت متعادل شود و دامداران ضرر نکنند.

این پیشنهاد در حالی مطرح شده که سال گذشته قیمت گوشت با وجود تزریق ارز 4200تومانی یکباره افزایش یافت و از کیلویی 35هزار تومان به 120هزار تومان رسید و اگر قیمت اکنون به زیر 100هزار تومان رسیده، در حقیقت از افزایش‌های سال گذشته اندکی عقب‌نشینی کرده است. به‌تازگی عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهادکشاورزی در نشستی که در اتاق بازرگانی با تولید‌کنندگان داشت، به‌صورت تلویحی به بالابودن قیمت گوشت قرمز و کاهش قدرت خرید مردم اشاره کرد. او در پاسخ به یکی از مسئولان اتحادیه مرغ که خواستار افزایش قیمت بود، گفت: مردم توان خرید گوشت را ندارند، حداقل امکان خرید مرغ را از آنها نگیرید. در دیگر سو، برخی کارشناسان براین باورند که آزاد‌کردن صادرات گوشت قرمز باعث افزایش دوباره قیمت گوشت خواهد شد، زیرا در تولید این محصول خودکفا نیستیم و سالانه 150هزار تن گوشت قرمز وارد می‌کنیم بنابراین احتمال افزایش قیمت گوشت وجود دارد.

صادرات آزاد شود

اما در مقابل مدافعان صادرات دام معتقدند که با توجه به انباشت دام در دامداری‌ها باید هر‌چه سریع‌تر موانع قانونی برای صادرات دام برداشته شود. در همین رابطه احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور با انتقاد از واردات گوشت در ماه‌های اخیر، گفت: باوجود آنکه ۹۵‌درصد گوشت مورد نیاز در داخل تولید می‌شود، اما در ماه‌های اخیر واردات به نابودی تولید داخل منجر شد که اگر هر‌چه سریع‌تر تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود، دامداران در دوره بعد تمایلی به تولید نخواهند داشت. او با اشاره به اینکه وضعیت فعلی صنعت دامداری بحرانی است، افزود: هم‌اکنون ۳۶۰‌هزار رأس دام سبک و سنگین به سبب نبود بازار در واحد‌های دامداری انباشت شده که این موضوع مشکلات متعددی برای پروار‌بند‌ها ایجاد کرده است. مقدسی گفت: با توجه به انباشت چشمگیر دام روی دست پروار‌بند‌ها انتظار می‌رود وزارت صنعت اجازه صادرات ۲۰ هزار رأس گوساله با وزن بالای ۵۰۰ کیلو را صادر کند.

صادرات، قیمت را بالا می‌برد

در طرف مقابل، مخالفان صادرات دام معتقدند این کار به افزایش قیمت گوشت در بازار منجر خواهد شد. در همین رابطه، علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تعطیلی واحد‌های دامداری را تکذیب کرد و گفت: هم‌اکنون برخی چوب‌داران و افرادی که منفعتشان در صادرات است، با اظهاراتی مبنی بر انباشتگی دام یا تعطیلی دامداری‌ها به‌دنبال صادرات هستند درحالی‌که به سبب کاهش واردات گوشت خارجی، دامداران در مضیقه نیستند. ملکی گفت: با آزادسازی صادرات دام، دامداران دیگر تمایلی به عرضه دام در داخل کشور نخواهند داشت که این امر به سبب کمبود عرضه در داخل بر التهاب بازار گوشت همانند گذشته دامن می‌زند.

   آمار‌ها چه می‌گوید

اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد در پاییز امسال تعداد گوسفند و بره موجود در دامداری‌های کشور 41.3میلیون رأس و تعداد بز و بزغاله 15میلیون رأس بوده است. همچنین در پاییز امسال 5.9میلیون رأس بره و 2.2میلیون رأس بزغاله در بهره‌برداری‌های پرورش‌دهنده دام سبک متولد شده‌ که تعداد این زایش‌ها در فصل تابستان برای بره 1.4میلیون رأس و برای بزغاله 637هزار رأس بوده است. در پاییز امسال 2.7میلیون رأس گوسفند و بره و730هزار رأس بز و بزغاله در دامداری‌ها برای تولید گوشت عرضه شده و به‌معنای این است که تولید گوسفند و بره در آذر‌ماه امسال نسبت به آذر پارسال 3.2درصد رشد کرده اما مقدار تولید بز و بزغاله به‌عنوان دام سبک 2.5درصد کاهش داشته؛ البته باید توجه داشت با توجه به ویژگی‌های دام سبک، جمعیت این نوع دام در طول سال همواره در حال تغییر است، به‌نحوی که با افزایش زایش در فصل‌های پاییز و زمستان، جمعیت افزایش می‌یابد و در فصل‌های بهار و تابستان، با کاهش زایش و همچنین خروج دام‌های پرواری از بهره‌برداری‌ها، جمعیت کاهش می‌یابد. از طرفی نیمی از گوشت قرمز تولید شده در کشور و 10درصد شیر خام تولیدی، مربوط به این نوع دام است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گوشت گوسفندی صادرات دام خرید گوشت صنعت دامداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند