Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل، با اشاره به تصمیم سه کشور اروپایی برای فعال کردن مکانیزم ماشه طبق بند 36 برجام گفت: به نظر می‌رسد اروپایی‌ها تصمیم گرفته اند تهدیدی که در این زمینه در چند وقت اخیر مطرح می‌کردند را اجرایی کنند. ممکن است هدف آنها گرفتن امتیازاتی از ایران باشد یا حداقل در گام هایی اول چنین هدفی را دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین: کوروش احمدی با بیان این که در چند وقت اخیر مقامات اروپایی در رسانه‌ ها و اغلب بدون ذکر نام تهدید به اجرای مکانیزم ماشه می کردند که با توجه به بیانیه سه کشور اکنون به نظر می‌رسد تصمیم گرفته اند که این موضوع را اجرایی کنند، خاطرنشان کرد: آنها قاعدتا باید در وهله اول منتظرگزارش آژانس  در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران و اجرای گام پنجم می‌ماندند و سپس در این ارتباط تصمیم می‌گرفتند.
وی گفت: با توجه به این تصمیم اکنون اروپایی ها باید شکایت خود مبنی بر تخلف ایران از مفاد برجام را به کمیسیون مشترک ارائه کرده و خواستار رسیدگی به شکایت خود در این کمیسیون شوند که در گام اول در سطح مدیران ارشد سیاسی به این شکایت رسیدگی خواهد شد. در صورتی که از این طریق در جلسات مربوطه ظرف 15 روز به نتیجه‌ای نرسند، این مدت می تواند با اجماع اعضا ظاهرا بطور نامحدود تمدید شود. در مرحله بعد موضوع می تواند به جلسه کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران ارجاع داده شود. کمیسیون در سطح وزرا نیز می تواند با اجماع  تمدید شود و برای این منظور نیز محدودیت زمانی در نظر گرفته نشده است به موازات این روند یک "هیات مشورتی" سه نفره نیز می تواند به درخواست طرفین دعوا (هر طرف یک نماینده و نماینده سوم بی طرف خواهد بود) برای رسیدگی به شکایت تشکیل شود و نظر این هیات مشورتی در پایان 30 روز و به مدت 5 روز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

احمدی ادامه داد :اگر در همین چارچوب باز هم نتیجه‌ای حاصل نشود ممکن است اروپایی‌ها به سراغ بند 37 برجام و ارجاع این مو ضوع به شورای امنیت سازمان ملل بروند که در آن جا ممکن است شاهد بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران طبق بندهای 11 و 12 قطعنامه 2231 شورای امنیت باشیم که در آن صورت تحریم‌های شورای امنیت بار دیگر علیه ایران اعمال خواهند شد.


این کارشناس مسائل بین المل با توجه به قابل تمدید بودن فرصت کمیسیون برای رسیدگی به شکایت مطرح شده، اضافه کرد: به نظر می رسد سه کشور اروپایی همانظور که قبلا هم یک بار گفته بودند، در پی این هستند که از این روند به عنوان اهرم فشاری بر ایران استفاده کنند. به این معنی که در جریان بررسی موضوع در کمیسیون مشترک امیدوار باشند که همزمان وارد مذاکرات سیاسی با ایران شوند، بلکه بتوانند از این طریق ایران را ترغیب به بازگشت به تعهدات خود ذیل برجام کنند.

وی ادامه داد: اروپایی‌ها می‌توانند براساس انگیزه‌های سیاسی به نحوی عمل کنند که اجرای این مکانیزم مثلا یک سال طول بکشد یا به نتیجه‌ای نرسد از دیگر سو در صورتی که توافقی بین آنها و ایران صورت نگیرد می‌توانند به نحوی برنامه ریزی کنند که در کوتاه ترین زمان ممکن این موضوع به شورای امنیت برود و اطلاع داریم که در شورای امنیت پروسه بازگشت تحریم ها به صورت اتوماتیک خواهد بود و وتوی روسیه یا چین کارساز نخواهد بود.
احمدی با بیان این که در جریان اجرای این موضوع چانه زنی‌های سیاسی نقش تاثیر گذاری دارد، خاطر نشان کرد: اروپایی‌ها می‌خواهند با استفاده از این مکانیزم ایران را مجبور کنند که در گام‌های کاهش تعهدات برجامی خود تجدید نظر کند و در همین چارجوب باید منتظر ماند که آیا ایران حاضر به مذاکره با اروپایی‌ها در این زمینه خواهد بود یا نه؟ البته در این راستا نقش کشورهایی چون چین و روسیه به عنوان دیگر اعضای عضو کمیسیون مشترک برجام نیز مهم است که آنها در این فرآیند چه نظری داشته باشند و چه نقشی ایفا کنند.


وی در پایان گفت: تاکید اروپا در بیانیه خود مبنی بر اینکه به فشارهای حداکثری آمریکا نخواهند پیوست و این اقدام آنها به منزله خروج از برجام نیست را می توان با هدف تشویق ایران برای مذاکره در مورد گام‌های برداشته شده دانست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مکانیسم ماشه شورای امنیت برجام اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۵۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا

باشگاه بارسلونا باید امیدوار باشد قهرمان جدید بوندس‌لیگا، از رسیدن به فینال رقابت‌های لیگ اروپا باز بماند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بارسلونا اگرچه در این فصل لالیگا دست از قهرمانی شسته، اما یکی از مهمترین اهدافش را که کسب سهمیه لیگ قهرمانان بوده، محقق کرده است. با این وجود برنامه‌های تیم ژاوی هرناندس برای حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان ممکن است دستخوش تغییراتی شود که دیگر به خودش و جایگاهی که در پایان فصل در جدول لالیگا خواهد داشت، وابسته نیست.

افزایش تعداد تیم‌ها در نسخه جدید لیگ قهرمانان اروپا از 26 به 32 تیم، سبب ایجاد تغییراتی در شیوه چیدمان تیم‌ها در مرحله گروهی شده است که براساس آن در حال حاضر بارسلونا در گلدان یک یعنی جزو سرگروه‌ها قرار دارد، اما ماندن کاتالان‌ها در این جایگاه قطعی نیست و نتایج بازی‌های باقیمانده از رقابت‌های اروپایی فصل جاری می‌تواند آن را تغییر دهد.

پیروزی بارسلونا برابر والنسیا با هت‌تریک لواندوفسکی

 

مهمترین و احتمالاً بدترین اتفاقی که ممکن است برای شاگردان ژاوی هرناندس رخ دهد، قهرمانی بایرلورکوزن در رقابت‌های لیگ اروپای فصل جاری است، اما نه فقط قهرمانی بلکه نباختن این تیم در 90 دقیقه معمول فینال لیگ اروپا نیز به ضرر بارسلونا تمام می‌شود. قهرمان جدید بوندس‌لیگا که در بازی رفت مرحله نیمه نهایی لیگ اروپا رم را در ایتالیا با نتیجه 2 بر صفر شکست داد، در صورت یکسره کردن نماینده سری A در بازی برگشت و صعود به فینال، در رده‌بندی باشگاهی یوفا در فصل 24-2023 با بارسلونا برابر خواهد شد.

از این رو پیروزی یا حتی تساوی در 90 دقیقه فینال لیگ اروپا امتیازات، نماینده آلمان را افزایش می‌دهد و موجب سبقت گرفتن آن از بارسلونا و جابه‌جایی آن از جمع سرگروه‌ها به گلدان تیم‌های دوم خواهد شد که این اتفاق به طور بالقوه قرعه‌ای دشوارتر را پیش روی ژاوی و مردانش قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مایه دلگرمی آرسنال؛ رکورد بی نظیر بوکایو ساکا در پنج لیگ معتبر اروپایی‌
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم