Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرستاده دولت آلمان با عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشبرد امور عراق دیدار کرد که طی آن دو طرف درباره مصوبه اخیر پارلمان عراق مبنی بر خروج نظامیان بیگانه بحث و تبادل نظر کردند. ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۶ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه السومریه، دفتر نخست وزیری عراق در بیانیه‌ای آورده است نخست وزیر امروز فیلیپ اگرمن فرستاده دولت آلمان و مدیر سیاسی وزارت خارجه این کشور را به حضور پذیرفت که طی آن روابط دو کشور و تحولات عراق و منطقه و راه‌های همکاری برای تحقق آرامش و کاهش تنش و دور کردن خطر جنگ از منطقه و جهان بررسی شد و دو طرف به تبادل نظر درباره دیدگاه دولت عراق در خصوص آینده همکاری با کشورهای عربی و منطقه‌ای و بین المللی در راستای حفظ امنیت و حاکمیت ملی آن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه آورده است در این دیدار همچنین، تصمیم عراق مبنی بر عقب نشینی نظامیان بیگانه و تمایل آن برای ادامه همکاری علیه تروریسم و آموزش نیروهای عراقی و مبارزه با بقایای داعش بررسی شد.

مانع‌تراشی آمریکا در برابر تجهیز عراق به سامانه موشکی

عبدالخالق العزاوی عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در اشاره به دولت آمریکا تصریح کرد قدرت‌های خاجی مانع دستیابی عراق به سامانه موشکی اس 300 با وجود اشاره‌های مثبت از سوی روسیه می‌شوند.

العزاوی در گفت‌وگو با پایگاه خبری بغداد الیوم اظهار داشت روسیه اهتمام جدی دارد تا عراق را به سامانه‌های مختلف نظامی به ویژه دفاع هوایی مجهز کند و در این زمینه اشاره‌های مثبتی مبنی بر تمایل خود برای گسترش همکاری و تسلیح بیشتر در صورت تمایل دولت عراق،نشان داده است.

وی از وجود قدرت‌های خارجی تاثیرگذار در صحنه عراق خبر داد که برای جلوگیری از گسترش همکاری نظامی میان عراق و روسیه به دلایل متعدد از جمله نزاع بین المللی بر سر صنایع نظامی و پیامدهای دیگر تلاش می‌کنند.

این در حالی است که محمد رضا رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق روز پنجشنبه نهم ژانویه خواستار دخالت روسیه برای دور کردن عراق از نزاع منطقه ای و بین المللی شد و گفت عراق روابط تاریخی ویژه‌ای با روسیه دارد.

رایزنی تلفنی نخست وزیر سوئد با عبدالمهدی

خبر دیگر اینکه عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشبرد امور عراق در گفت‌وگوی تلفنی با استفان لووین نخست وزیر سوئد درباره ادامه رایزنی در خصوص مصوبه بغداد برای اخراج نظامیان بیگانه از عراق به توافق رسید.

بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیری عراق، این تماس تلفنی از سوی نخست وزیر سوئد انجام شد که طی آن دو طرف وضعیت امنیتی عراق و منطقه و تحولات احتمالی در برهه آتی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

این بیانیه افزود عبدالمهدی و لووین همچنین درباره مبارزه با داعش و اهمیت ادامه رایزنی و تماس‌ها میان دو کشور به ویژه پس از مصوبه پارلمان عراق درباره عقب نشینی نظامیان بیگانه بحث و تبادل نظر کردند.

سوئد یکی از 60 کشور عضو ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکاست و حدود 70 نظامی در عراق در راستای ارائه مشورت و آموزش نظامیان عراقی مستقر کرده است.

موضع کردها در قبال مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی از عراق

یک نماینده کُردی اقلیم کردستان عراق تاکید کرد ما قصد اعتراض به مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی را نداریم و به تصمیمات دولت پایبند خواهیم بود.

سلیم همزه از نمایندگان جماعت اسلامی کردستان عراق تصریح کرد گروه‌های کردی قصدی برای اعتراض به مصوبه اخیر پارلمان عراق درباره عقب نشینی نظامیان آمریکایی از عراق ندارند و این گروه‌ها به تصمیم دولت و رویکرد آن با وجود برخی ملاحظاتی که دارند، پایبند هستند.

همزه که با پایگاه خبری المعلومه گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت احزاب کردی به نظرات اکثریت احترام می‌گذارند، ولی ملاحظات خود درباره این مصوبه و پیامدهایش برای امنیت کشور در حال حاضر را اعلام کرده‌اند.

وی افزود ما نیز با اخراج تمام نظامیان بیگانه از عراق همراه هستیم و از رویکرد دولت در این زمینه با وجود برخی اختلافات در خصوص مشخص شدن زمان و سازوکارهای اخراج این نظامیان حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

R36361/P/S8,89,90,1128/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب فرستاده جدید آمریکا در خاورمیانه؛ نمایش جدید بایدن در غزه

رئیس جمهور آمریکا برغم حمایت های همه جانبه نظامی و امنیتی واشنگتن از اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه، «لیز گرانده» را به عنوان فرستاده ویژه جدید آمریکا در امور بشردوستانه خاورمیانه (غرب آسیا) منصوب کرد.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی (۶ اردیبهشت) با انتشار بیانیه ای در این زمینه به فعالیت‌های لیز گرانده در عملیات سازمان ملل در امور بشردوستانه و توسعه در یمن، و ایجاد ثبات در بیش از بیست شهر آزاد شده از دست داعش در عراق اشاره کرده است.

بلینکن بدون اشاره به حمایت های همه جانبه آمریکا از اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه افزود: دهه‌ها تجربه بشردوستانه لیز گرانده ، زمینه ای که توسط دیوید ساترفیلد و تیمش برای رسیدگی فوری به بحران انسانی در غزه ساخته شده بود را گسترش خواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین بدون اشاره به نقش واشنگتن در بحران کنونی غزه با حمایت های نظامی و امنیتی از اسرائیل ادامه داد: «بایدن این سمت را بلافاصله پس از حملات تروریستی هولناک ۷ اکتبر ایجاد کرد تا دیپلماسی منطقه ای آمریکا را برای افزایش کمک های بشردوستانه به غزه هدایت کند. »

بلینکن اضافه کرد: در هفت ماه گذشته دیوید ساترفیلد - یکی از دیپلمات های ارشد و با تجربه ما - این تلاش را رهبری کرده است. کمک های خستگی ناپذیر او در گسترش تلاش های کمک های بشردوستانه در غزه ضروری بوده است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: من همچنان از تجربه، خرد و مشاوره دیوید در مورد این مسائل بهره خواهم برد، زیرا او به عنوان مشاور ارشد به وزارت امور خارجه خدمت خواهد کرد.

بلینکن گفت: ما مشتاقانه منتظریم که لیز گرانده در این کار مهم رهبری کند. لیز اخیراً به عنوان رئیس و مدیر عامل مؤسسه صلح آمریکا خدمت کرده است. او نزدیک به سه دهه تجربه خارج از کشور را در رهبری، مدیریت و هماهنگی عملیات پیچیده سازمان ملل متحد در برخی از سخت ترین بحران ها در کارنامه دارد

وزیر خارجه دولت بایدن اضافه کرد: لیز گرانده سابقه کار گسترده ای در آفریقا و خاورمیانه دارد از جمله تجربه های وی شامل رئیس عملیات بشردوستانه و توسعه سازمان ملل در یمن، جایی که یکی از بزرگترین عملیات سازمان ملل در سطح جهانی می شود. لیز همچنین مسئول عملیات بشردوستانه، تثبیت و توسعه سازمان ملل به عنوان معاون ماموریت سیاسی سازمان ملل متحد در عراق در طول مبارزات علیه داعش خدمت می کرد.

بلینکن ادامه داد: ارائه کمک های بشردوستانه نجات بخش به غزه نیاز به افزایش و تداوم دارد. تجربه منحصر به فرد لیز در نظارت بر تلاش های مشابه در شرایط پیچیده و خطرناک به او اجازه می دهد تا این تلاش شبانه روزی را ادامه دهد. آمریکا از همه راه‌های ممکن برای اطمینان از رساندن کمک‌ها به آسیب‌پذیرترین جمعیت‌هایی که به آن نیاز دارند استفاده خواهد کرد و سعی خواهد کرد از کارمندان بشردوستانه فعال در منطقه محافظت کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • انتصاب فرستاده جدید آمریکا در خاورمیانه؛ نمایش جدید بایدن در غزه
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه