Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین پروفسور احسان اشراقی، تاریخدان و پژوهشگر، که باستانی پاریزی از او با عنوان «شیخ المورخین» ایران یاد کرده است، در سن ۹۲ سالگی درگذشت، مراسم تشییع اشراقی شنبه آتی در دانشگاه تهران و یکشنبه در قزوین برگزار خواهد شد.

محمدعلی حضرتی، از شاگردان احسان اشراقی ضمن اشاره به خبر درگذشت این استاد برجسته دانشگاه تهران، نویسنده، پژوهشگر و مصحح متون کهن تاریخی، به ایسنا گفت: دو ماه بود که دکتر اشراقی به خاطر عارضه ریوی و عوارض دیگری مانند قلب، مغز و پروستات در بیمارستان بستری بودند بعد از مدتی به منزل منتقل شده و از هفته گذشته با کاهش سطح هوشیاری ابتدا در بیمارستان مهر و سپس در بیمارستان مسیح دانشوری که بیمارستان تخصصی ریه است تحت نظر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این مدت سطح هوشیاری دکتر روند کاهشی داشت تا اینکه ظهر امروز بیست و چهارم دی ماه دچار ایست قلبی شده و با وجود تلاش پزشکان در نهایت دکتر اشراقی چشم از جهان فرو بست.

این نویسنده بیان کرد: دکتر اشراقی یکی از ستون‌های فرهنگی ما و ادامه استادان تاریخ و فرهنگ ایران بود، وی شخصیتی دانشور، فرهیخته، شجاع، خوش‌فکر و آینده‌نگر داشت.

وی با اشاره به اینکه دکتر اشراقی از معدود قزوینی‌هایی بود که همه جا حتی در فرانسه اعلام می‌کرد که یک قزوینی است، بیان کرد: ایشان به خاطر علاقه‌ای که به قزوین داشت، وصیت کرد که در قزوین به خاک سپرده شود، البته روز شنبه مراسم تشییع و خداحافظی با پیکر دکتر در دانشگاه تهران انجام خواهد شد و مراسم تشییع پیکر او روز یکشنبه در قزوین خواهد بود که جزئیات آن اطلاع‌رسانی می‌شود.

حضرتی گفت: دکتر اشراقی در شهریور ۱۳۰۷ در قزوین متولد شد و در ۹۲ سالگی چشم از جهان فرو بست، وی متون دشواری همچون نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار (افوشته‌ای نطنزی) خلاصه التواریخ (قاضی احمد قمی) تاریخ سلطانی (استرآبادی) جنّات عدن (عبدی بیک شیرازی) را تصحیح و منتشر کرده است و آخرین اثر وی با عنوان افضل التواریخ (فضلی خوزانی) در هفته جاری توسط انتشارات میراث مکتوب منتشر شد.

وی افزود: ترجمه کتاب‌های نقش ترکان آناتولی در تشکیل و توسعه دولت صفوی (فاروق سومر)، سفرنامه کنت دوسرسی، ویرایش و به‌گزینی تاریخ بیهقی، هنر و جامعه در جهان ایرانی و دهها مقاله علمی در نشریات تخصصی داخلی و خارجی از دیگر آثار اوست.

این پژوهشگر در پایان تصریح کرد: قزوین یک شخصیت ممتاز و سرمایه بزرگی را از دست داد، در سال ۸۲ در مراسم بزرگداشت دکتر اشراقی پیشنهاد دادم که شایسته است یک مرکز علمی یا خیابان در زمان حیات ایشان به نام او نامگذاری شود که این اتفاق نیفتاد و قزوین در زمان حیات دکتر اشراقی قدرشناس خوبی برای ایشان نبود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری احسان اشراقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!

مجله پلوس وان (Plos One) اخیرا پژوهشی را منتشر کرده است که متعلق به یکی از کشف‌های جدید دانشمندان از تاریخ اقیانوس‌هاست.

به گزارش فارس، ماهی Oncorhynchus Rastrosus، گونه‌ای غول‌پیکر از خانواده ماهی قزل‌آلا که چند میلیون سال پیش در شمال غربی اقیانوس آرام آمریکای شمالی زندگی می‌کرد، دارای یک جفت دندان جلویی بود که از کناره‌های دهانش مانند عاج بیرون می‌آمد.

تخمین زده شده است که این ماهی غول‌پیکر به طول ۲.۷ متر می‌رسد. در ابتدا، محققان تصور می‌کردند که دندان‌های جلویی بزرگ این ماهی مانند دندان‌های نیش به سمت عقب، یعنی به سمت دهان است. این تصور تا حد زیادی به این دلیل بود که فسیل‌های دندان‌ها جدا از بقیه جمجمه کشف شده است.

اگرچه تاکنون کاربرد‌های بالقوه این دندان‌های عجیب به طور کامل مشخص نشده است، اما محققان معتقدند که احتمالاً این ماهی از آن‌ها برای مبارزه یا به عنوان ابزاری برای کندن لانه‌ها در کف دریا استفاده می‌کرده است. دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این امکان وجود دارد که از دندان‌ها برای اهداف متعدد استفاده شوند، ولی احتمالاً از دندان‌ها برای گرفتن طعمه استفاده نمی‌شده است.

کرین کلاسون، پژوهشگر اصلی و استاد آناتومی در کالج پزشکی فیلادلفیا، می‌گوید: «ما برای دهه‌ها می‌دانستیم که این ماهی قزل‌آلای منقرض شده از مرکز اورگان، بزرگترین ماهی‌هایی هستند که تاکنون زندگی کرده‌اند. اکتشافاتی مانند اکتشاف ما نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالا غول‌های مهربانی نبوده‌اند. این دندان‌های بزرگ عاج‌مانند برای دفاع در برابر شکارچیان، رقابت با سایر ماهی‌های قزل‌آلا و در نهایت ساختن لانه‌هایی برای حفاظت از * استفاده می‌شده است.»

برایان سیدلاوسکاس، استاد دانشگاه ایالتی اورگان، می‌افزاید: «ما همچنین تأکید می‌کنیم که ماده‌ها و نر‌ها به طور یکسان دارای دندان‌های بزرگ و عاج‌مانند بوده‌اند.»

 

دیگر خبرها

  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • (ویدئو) تشییع پیکر مادر و دختر لبنانی
  • اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام خمینی
  • یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهید حسن محمدی در جعفریه
  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد
  • سخنان کامل حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی»
  • زمان برگزاری مراسم یادبود پیشکسوت فقید بسکتبال